Седмокласници- началото на края!

• 66 262
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Нашите учат БЕЛ по учебника на "Просвета". С такива сложни неща като анжамбман май не са се сблъсквали в него.  Tired
Е, то за да разбереш дали са се сблъсквали или трябва да учиш с него ( или поне да четеш учебника), или детето да се похвали, че челно се е сблъскало с него.  Grinning

# 541
  • София
Спи, но утре ще го застрелям с този въпрос от сутринта: "Значи анжамбман, а?" - и ще гледам лошо. Да го видя какво е научил.

ПП Нито уча с него, нито го проверявам, откакто започна 5-ти клас. Майка ми едно време дори не подозираше какъв е учебният ми материал и това беше добре и за двете ни.

# 542
Vivi, ще ме умориш.  hahaha
От миналата година и аз помагам само, ако нещо не му е ясно.  Peace

# 543
  • София
А с тумбата, Ваче, а и с мамите на децата от тумбата, а и не само, струва ми се, е крайно време да се видим.  Crossing Arms Само Многодетна мама засичам чат-пат
Скрит текст:
и с Призма си клюкаме по телефона.   Embarassed hahaha
Както се очертава май ще се видим само тумбата майки. Тумбата деца да си гледат там школите.  Mr. Green

Питах сега "Знаеш ли какво е анжамбман" (едвам го изписах.. Rolling Eyes) и получих отговор "Кое?"  hahaha

# 544
  • София
  И аз за разсънване го питах.  Mr. Green
  Разните там епифори, анафори и пр. ги учиха миналата година и не се сеща в момента, но знае, че ги знае.  Crazy Joy Joy За анжамбман не бил чувал и се надявал никога да не се случи.  Joy И аз също, че тази дума ще я напише с най-малко 3 грешки.

# 545
  • София
Тази дума е толкова сложна, че няма да се учудя ако някой я сбърка и грешката се мултиплицира някоолко пъти до края на страницата... Twisted Evil
Моята днес ще закъснее. Ходи с колелото до метрото и тази сутрин се мота, мота...и според мен ще стигне буквално на крачка преди или след госпожата по БЕЛ

# 546
  • Русе
   От сутринта ли!  Mr. Green Сутрин нищо не смея да питам. Изхлузва се от леглото седем без петнайсет и в 7 е на спирката, като внимавам да не изпуснем някои гащи да облечем и да си изпие сока.Изобщо не може да става въпрос за анжамбмани.
 Вчера се оказа се, че са му известни  - метафора, алегория, сравнение, градация,хипербола,олицетворение, реторичните средства. Явно все пак слуша в час нещо.Анафората от вчера му се извести.

# 547
  • България
ПП Нито уча с него, нито го проверявам, откакто започна 5-ти клас. Майка ми едно време дори не подозираше какъв е учебният ми материал и това беше добре и за двете ни.
+1  Peace
Вече се притеснявах, че съм единствена. Така съм била винаги и с двете си деца.  Помагам, когато ме помолят, но аз имам други ангажименти. 

# 548
  • София

Питах сега "Знаеш ли какво е анжамбман" (едвам го изписах.. Rolling Eyes)

Ама вие сте сериозни, като пишете тези неща !!!  newsm78
Признавам си, помислих си, че иронизирате с обедния бюлетин за нивито на р.Дунав, който излъчваха по радито едно време  Blush

# 549
  • Пловдив
Е, като казвах, че в някои школи прекаляват с информацията, имах предвид и това.
Всички стилистични фигури, които трябва да се знаят, са описани в учебника. Нашата литература беше на изд. Анубис, след всяко произведение си пише всичко нужно. А и тези фигури ги предъвкват основно с "На прощаване".
Помня, че нашите имаха разпечатки на стихотворението и по него пишеха с три цвята химикали - части, стилистични фигури, тропи и т.н. После беше много удобно за преговор преди самото НВО. Всъщност работеха така по всички произведения. С 3 цвята химикали и текст маркер.

Преди в НВО-то имаше въпрос за тропите, но през последните години не съм видяла да има такъв. Обикновено това се ползва в тезата - цитираш автор, произведение, вид изразно средство и се обясняваш какво е внушението. В пробните изпити редовно се срещат въпроси от типа 4 цитата и да се определят какъв вид изразно средство е.

# 550
Ей, много сте лоши.  hahaha
Няма ли за какво друго да питате сутрин?

Призма, я кажи за иронизирането на бюлетина за нивото на р. Дунав, че ми стана интересно.
Вепе не го четат по БНР. Напредна техниката. Има сайт и то много отдавна.

# 551
  • Пловдив
Ох. Само като ви чета с тези изразни средства, свят ми се завива  Rolling Eyes.

При нас няма още дата за родителска, говори се само, че ще е в края на септември - значи би трябвало да е тази седмица. Първото входно беше по география, според ученичката "изненадващо", защото предишния час им били намалени по 25 мин. часовете и кой знае къде е бляла. Оправдаваше се, естествено, че не й стигнало времето да си допише.

И тя досега вкъщи не е учила, разчита на часовете в училище и се справя, но аз пък искам да учи вкъщи и то не за друго, ами поне да си прочита уроците от учебниците. Голяма мъка, значи.

# 552
+1  Peace
Вече се притеснявах, че съм единствена. Така съм била винаги и с двете си деца.  Помагам, когато ме помолят, но аз имам други ангажименти. 

+1 в разширен вариант. Не уча с никое дете, от 1-ви клас. Помагам само ако ме попитат, за нещо инцидентно. Например някоя задача, някой урок (ако са болни и учат в къщи взетия материал) и по желание ако искат да ми разкажат някой урок (случва се изключително рядко, за сега само големия).

Питах сега "Знаеш ли какво е анжамбман" (едвам го изписах.. Rolling Eyes)

Ама вие сте сериозни, като пишете тези неща !!!  newsm78
Признавам си, помислих си, че иронизирате с обедния бюлетин за нивито на р.Дунав, който излъчваха по радито едно време  Blush

Joy И се засмях, обаче и аз в първия момент не се усетих за какво иде реч.

За тези думички дето ги разисквате, ще питам моя знае ли ги. Ще стискам палци да е на ясно, защото почти идея нямам какво учат в училище. Повечето неща ги чета от тук и туко го питам дали е наясно с нещото си.

Моят нещо е загубил форма по математика. Бърза в сметките и недели вярно числата. Някак не иска да разписва, а някак наизуст да пише отговора и после се чуди защо крайния резултат не му съвпада с отговора в учебника. А начинът му на смятане е повече от верен.

Откакто е започнала учебната година и се е влюбил във физиката. Да видим до кога. Вчера са имали входно и той го е решил за минута - две. После си е проверявал 4 пъти, че му се е сторило нереалистично всичко да му е вярно, като е приключил толкова бързо.

По химия са им давали някакви лесни задачки да смятат и той ги е смятал бързо, че госпожата му чак го питала да няма химици в къщи. Simple Smile И няма!

Не харесва въобще госпожата си по биология. Когато говори за по-странични неща е бавна и спокойна в обясненията си, но когато обяснява по материала и трябва да се записва, била страшно бърза и без търпение. Дано да се променят нещата и това да е било само защото правят преговор.

По БЕЛ решил много бързо входното ниво и госпожата му го проверила и показала. Имал: Перфектно - 6!

При нас май материала от география, история и биология ще се наваксва в редовните часове, но не съм абсолютно сигурна.

Общо взето това е при нас.

# 553
Моят попълни анкета за допълнителните часове по математика по проекта Твоят час!
Чакаме да започнат.

# 554
Спи, но утре ще го застрелям с този въпрос от сутринта: "Значи анжамбман, а?" - и ще гледам лошо. Да го видя какво е научил.

Утре ще използвам този метод за събуждане... Twisted Evil , че ни е много трудно ставането.

Довечера - родителска среща, казано честно с голямо нежелание ходя. В този клас сме за трета година. Досега като съм ходила на родителските срещи, усещам някакво напрежение и драми между родителите, които съм изпуснала и изпускам. И по-добре за мен...
На последната родителска имаше и драми определени родители- учители..., викове, разсърдени и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт