Седмокласници- началото на края!

• 66 268
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
  Извадих и контролните от миналата година по повод утрешното входно ниво, охващащо по план целия материал по български и последния раздел по литература.Причастиятата му беше най-слабото тогава, след Китай. Утре три входни нива - авглийски,български и биология. Днес имаше само две. Чак ми дожаля за него. Вече броим и двамата времето да тръгне за тренировка.

# 511
  • София
Aunt Ogg, да не би и във вашето училище да предлагат школи по химия и физика?

Ще има нещо като кръжок по химия и мойто се е записало. А по физика ще си учи сам, 'щото много я харесвал и му била лесна.  Whistling Това, както се сещате, си е лично негово мнение.  Outta Joint

# 512

Винаги съм се питала, дали Ботев или Вазов, когато са творили, са си казвали: "Ей тука ще използвам анжамбман" Mr. Green И доколко тези лит.понятия трябва да се учат точно в 7 клас  Rolling Eyes

То и аз се питам дали тези, които творят са казват: "Тук ще напиша това, за да изразя онова.....".
Ето и пример как Вазов получава двойка https://www.24chasa.bg/Article/4584001.
И в живия живот много често ми се случва "да определям обособената част и определям синтактичната й служба в простото изречение"  #Crazy.
С много суха теория се занимават, но това е друга тема.
Слава богу, моето май се справя. Ще видим. В четвъртък е входното по БЕЛ.

# 513
  • Русе
  Въпросните стилистични фигури, така щедро захванати по курсове и уроци, влизат ли в материала за седми клас. Не съм ги срещала сякаш в НВО. Или когато се отговаря на въпрос към прозиведение, следва да се посочи - че с еди кой си троп, авторът точно туй постига.

# 514
Моят има 6-ца по музика.  Mr. Green
Ще събираме още 26лв. допълнително за помагала по НЕ, вероятно за ЗИП-а.  Wink

# 515
chibi, добре стартирате  Crazy
Мамин златен Георги стартира с 5 на входното ниво по физика  Crazy Сега се е надул, щото сам учил и не съм го била натискала. Абе....викам му "Познай кой те натискаше миналата година на края, барем го запомниш до началото на тази"  Mr. Green
Ходил днес сам до личната да си оправи здравната карта - вече официално е по-висок от мен с 2 см, 171 е, тежи 58 кг. За справка аз съм 57  Crazy
Покрай новата работа влизам само вечер, че ...нали.....Ама много пишете, няма изчитане  Hug

# 516
Браво на Гого.  Hug
Сашо има и 5-ца по НЕ, но е от миналата седмица.  Wink

# 517
Еееее НЕ е къде-къде пред музиката  Hug Hug

# 518
Еееее НЕ е къде-къде пред музиката  Hug Hug
О, да.  Hug
И по НЕ стартира момчето ми. Не мога да се оплача.  Hug

# 519
  • София
Така...Занятие № 3 от школата по БЕЛ.
Скрит текст:
Но първо предисторията. Първото беше изпуснато заради "боевете" в Созопол. Второто беше миналия път, когато, поради отсъствия на първото занятие, не е знаел откъде се влиза, чукал на другата врата /която всъщност съответства на обявения адрес, а реално входът е от друга улица/. Направена му е забележка, че чукал, той не останал длъжен, нямало откъде да знае, че не се влиза от там, където се намират улицата и номера и така...После цяла вечер мрънка как са се отнесли несправедливо с него, горкия.
Всичко е било добре, интересно му е било, няма драма. Дано все по-добре да става.
А с тумбата, Ваче, а и с мамите на децата от тумбата, а и не само, струва ми се, е крайно време да се видим.  Crossing Arms Само Многодетна мама засичам чат-пат
Скрит текст:
и с Призма си клюкаме по телефона.   Embarassed hahaha

# 520
  • Русе
  Прав е Павел. Развалил е на някого рахатлъка и тоз някой не е отговорил май адекватно. Абе Павката има ли какво да научи на уроци по БЕЛ. Като знам как пише той и като гледам последните НВО нещо да не би да изпускам. Къде сме тръгнали дет се вика с гайдите. Още повече че ни спуснаха списък със състезанията.Едното е седмица преди матурата по БЕЛ в Италия. Иначе почти всеки месец по едно тук таме и декември шоу програми.  Обаче аз съм се стегнала, но вече българския ми се вижда по-страшен от математиката, въпреки че последните матури ги минаваше без особени препятствия.

# 521
  • София
 Прав е Павел. Развалил е на някого рахатлъка и тоз някой не е отговорил май адекватно. Абе Павката има ли какво да научи на уроци по БЕЛ. Като знам как пише той и като гледам последните НВО нещо да не би да изпускам.
Има, и още как. Първо, отдавна спря да пише, за огромно мое съжаление. Второ, Павел не учи никога вкъщи, по нито един предмет /единствено си пише домашните по математика, а вече ще му се наложи и от школата по БЕЛ/. Кара само на чутото в училище. Което е достатъчно да има добри оценки /без да е отличник/, но крайно недостатъчно за оценката, която му трябва, за да влезе там, където иска. За съжаление, така стоят нещата. Всяка стотна е важна, а той дори не си е прочел произведенията. Голям безделник е станал. Нищо общо няма с това амбициозно дете, което беше.
Скрит текст:
За другото, и аз мисля, че беше прав да се възмущава.

# 522
Много жалко, че Павката е спрял да пише.  Rolling Eyes

# 523
  Въпросните стилистични фигури, така щедро захванати по курсове и уроци, влизат ли в материала за седми клас. Не съм ги срещала сякаш в НВО. Или когато се отговаря на въпрос към прозиведение, следва да се посочи - че с еди кой си троп, авторът точно туй постига.

Стилистични тропи и фигури не мога да напиша конкретно в кой точно клас се преподават , по скоро постепенно се усвояват в часовете по БЕЛ. Но определено са до края -както е заглавието на темата ,но този край с ДЗИ  Mr. Green  и да срещат се и в НВО и в ДЗИ Wink

# 524
  • Русе
  Значи днес, кат препускахме из целия материал по български и литература, попаднахме на анафората. Светослав каза - такова не съм чувал, но сигурно е преподавано щом го имаше във въпрос. Та го извадихме и приложихме. Той по принцип има усет към езика, но до тази година българският език беше предметът, по който не се учи, освен ако не получи някоя четворка, която сигнализираше четене за следващото контролно. Затова за входното ниво имахме добър материал за преговор от миналгодишните контролни.

Общи условия

Активация на акаунт