Седмокласници- началото на края!

• 66 273
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
  Prizma
Скрит текст:
и нашите се познавали. Първоначално не разбрал, че са набори, 'щото твоето много знаело.  Joy Joy

Скрит текст:
Хах, той ми разказваше, как на някакъв лагер с един осмокласник са се чудели кой кой в клас е, ама това заради ръста  Joy

Ирина, дано да се харесат с госпожата. Иначе няма смисъл цяла година да се мъчат един друг.

naniika, поздравления за B2 сертификата!

При нас още преразкази не са започнали, нито в училище, нито на школата, а е силно наложително.

# 496
  • Пловдив
Prizma, ако няма промяна в програмата по БЕЛ за 7 клас, тогава се пише съчинение-разсъждение. Преразказите поне при нас се пишеха в 5 и 6 клас. Аз не бих разчитала на училището освен ако някой изрично не е подчертал, че ще пишат преразкази и някой ще ги проверява.  Peace

# 497
Tsv , как сте?
Успешна седмица на връстниците!

# 498
  • София
След 10 години отново се сблъсквам с любимите ми Wink синекдоха, метонимия, апосиопеза, анафора... Това е от школата, където започнаха с Ботев. Дано там разбере в дълбочина разликата между метафора и метонимия например. В училище не съм сигурна, че ще имат време за осмисляне и затвърждаване.

Винаги съм се питала, дали Ботев или Вазов, когато са творили, са си казвали: "Ей тука ще използвам анжамбман" Mr. Green И доколко тези лит.понятия трябва да се учат точно в 7 клас  Rolling Eyes

# 499
  • Русе
След 10 години отново се сблъсквам с любимите ми Wink синекдоха, метонимия, апосиопеза, анафора... Това е от школата, където започнаха с Ботев.
  аааа не с лошо !

# 500
  • София
Какво му е лошото  Rolling Eyes

# 501
След 10 години отново се сблъсквам с любимите ми Wink синекдоха, метонимия, апосиопеза, анафора...
Embarassed аз след повече...
Скрит текст:
(баткото преди 4 години си учеше нещата сам, даже не разбрах седми клас как мина, особено за българския, но той и не ме питаше де... една ваканция ме нападна с "невъзможни" задачи по математика и се наложи да обясня 10тина от 600 които имаше за "домашна подготовка на НВО)
но, пък се измъквам по терлички с "питай батко ти!"

...Винаги съм се питала, дали Ботев или Вазов, когато са творили, са си казвали: "Ей тука ще използвам анжамбман" Mr. Green И доколко тези лит.понятия трябва да се учат точно в 7 клас  Rolling Eyes
newsm10

# 502
  • Русе
  че какво му е доброто

# 503

Винаги съм се питала, дали Ботев или Вазов, когато са творили, са си казвали: "Ей тука ще използвам анжамбман" Mr. Green И доколко тези лит.понятия трябва да се учат точно в 7 клас  Rolling Eyes

Не само ти , и аз съм се питала и детето и съучениците му .За първи път ,те ми го казаха и го коментираха  ooooh!

# 504
  • София
Aunt Ogg,така де,с дъщерята на Vache са в едно училище.Това с тумбата дето тръгва на школа по БЕЛ много ми хареса,ама по пътя никой не знае къде ходят и какво правят.Наскоро разбрах,че преди да стигнат до школата, посетили и един музей. Simple Smile Пак добре,че някои подробности ги разбирам навреме.
Aunt Ogg, да не би и във вашето училище да предлагат школи по химия и физика?
Иринка,дано да потръгне БЕЛ на Павел,ако не, все още има време за смяна на школата.

Ааа, не кой да е музей... а "Земята и Хората"  Sunglasses
Искам да ти кажа, че той е очарован от музея, та може да се замислите в посока на природните науки Wink Тумбата е доста сплотена. Мога да го подкрепя с доказателства на лични  Mr. Green Смятам също, че покрай забавленията се отварят и тетрадките по БЕЛ.

Иринка, Павел би се вписал чудесно в горепосочената тумба  Grinning

Шани, ще проверя коя е тетрадката и ако е същата веднага я получаваш.. в Западен парк  Wink

Мама Меца ме подсети защо точно пратих детето на школа... Mr. Green

# 505
При нас, Ники ще ходи само на школа по БЕЛ, 2 астр. часа всяка неделя. Вчера беше първият урок, правили тест-входящо ниво. Иначе при нас наборът не се е стреснал от започването на уч. година. Почивните дни не се прибра въобще, цял ден с колелото. Да видим как ще я караме за напред.

# 506
  • София
Леле колко сте изписали, аз нещо миналата седмица не бях добре, ама се понатъпках с малко КОлдрекс и сега съм ок.  Peace

Митко е от началото на септември на школа по БЕЛ и МАТ, не се е притеснил грам , почти не стана от компа през почивните дни и ме изкарва извън равновесие.
Продължавам да си чакам родителската , винаги досега е имало поне една или преди училище или веднага след започването. Тази година тишина засега  ooooh!, ама ще изчакам входните и отивам при класната тя ни е по БЕЛ.

# 507
  • Русе
 Тук виждам много напреднали с материала и да попитам, може ли някой да погледне 5 въпрос. Това е контролното от миналата година за причастия.

# 508
  • Пловдив
A m b e r - отг. Б - частицата не се пише отделно от деепричастието - не преценявайки
при В и Г глаголите са недочувам и нехая, а не е отрицателна форма на глагол
http://gramatika-bg.com/deeprichastie-test

# 509
  • София
Когато частицата НЕ влиза в състава на представката НЕДО - се пише слято с глагола.

Не виждам - НЕДОвиждам. Не чувам - НЕДОчувам.

Научихме го "по бабешки" - когато е НЕДОстатък  Laughing

Освен че е изключение, има и уловка: Чувайки е деепричастие, но! има представка НЕДО  - недочувайки  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт