Пазаруване от Aliexpress.com 50

• 111 029
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Добър вечер понеже до сега не съм поръчвала от алиекпрес искам да попитам как разбирам че поръчката ми е пристигнала в пощтата и съответно какво трябва да представя за да си я взема само лична карта ли ?

# 646
  • Ямбол

mims93 да

# 647
  • София
Идвам с лоши новини, мили дами!  #2gunfire

Прекратяване на измамите с ДДС от страни извън ЕС

Всяка година в ЕС се внасят около 150 млн. пратки, които не се облагат с ДДС, защото са под 22 евро като стойност. Често цената на внасяните стоки се занижава (дори на смартфони и таблети) или се описват невярно в документите за вноса, за да се избегне плащането на данък. Това, както и изравняването на условията за конкуренция между предприятията в ЕС (които плащат ДДС за всяка пратка без значение дали е под 22 евро) и извън ЕС, е причината ЕК да иска да премахне освобождаването от ДДС на малките пратки от страни извън ЕС.

Ето линк към цялта новина - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2016/12/04/2876 … lkite_pokupki_ot/

# 648
Идвам с лоши новини, мили дами!  #2gunfire

Прекратяване на измамите с ДДС от страни извън ЕС

Всяка година в ЕС се внасят около 150 млн. пратки, които не се облагат с ДДС, защото са под 22 евро като стойност. Често цената на внасяните стоки се занижава (дори на смартфони и таблети) или се описват невярно в документите за вноса, за да се избегне плащането на данък. Това, както и изравняването на условията за конкуренция между предприятията в ЕС (които плащат ДДС за всяка пратка без значение дали е под 22 евро) и извън ЕС, е причината ЕК да иска да премахне освобождаването от ДДС на малките пратки от страни извън ЕС.

Ето линк към цялта новина - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2016/12/04/2876 … lkite_pokupki_ot/

лоша новина, но поне няма да влезе в сила в близките години.. най-рано 2021

# 649
  • София
Данъчните промени ще влязат в сила от 2018 г., ако получат одобрението на Европейския парламент и страните членки. Линк - http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=202753

А 2021 г. е крайният срок за намаляването на данъчното облагане при онлайн търговията в рамките на ЕС.

# 650
  • София
здравейте

имам питане относно диспутите.. не ми се е случвало до сега да пускам...

остават 15 дена до изтичане на срока за доставка ( пуснах диспут).. стоките са с EDI код вече повече от месец и няма никакво движение...едва ли ще успеят да дойдат... продавача ми предлага да изчакам няколко дена...
Ако приема, какво следва? Ако няма промяна в статуса до няколко дена... мога ли пак да повдигна диспут... изобщо посъветвайте ме какво е най-добре да се направи в този случай?
 bouquet bouquet bouquet

# 651
Ако приема, какво следва? Ако няма промяна в статуса до няколко дена... мога ли пак да повдигна диспут... изобщо посъветвайте ме какво е най-добре да се направи в този случай?

Не можеш да повдигнеш повторен диспут. Въобще не е трябвало да повдигаш диспут 15 дена преди срока.
Най-лошия вариант, арбитража на Али вижда, че пратката пътува, удължава срока на доставка и пратката пристига...повредена.

Не знам какво да те посъветвам, ако търговеца е малко досетлив ще си удължи срока поне с месец, без да мине арбитраж. Твоите ходове обаче са почти никакви - рискуваш да приемеш като се надяваш пакетчето да е ок или търпеливо чакаш търговеца да те мота по процедурата преди евентуално да ти върнат парите заради неполучена стока.

Между другото аз също имам EDI в ПБ вече от 36 дена....

# 652
  • София
 bouquet

явно някъде са запилени нещата от тези дати...
едната ми поръчка е с EDI от 31,10, другата от 02,11....
това не е нормално за мен... ...  newsm78
явно си има проблем с пратките от тези дати...
благодаря ти  bouquet
пп преди малко едната пратка е кацнала в България  Laughing

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 19:35 от vanina_nina

# 653
На мен в последната седмица почти всички пратки от срока - 30.10-05.11 дойдоха. Чакам още 2-3 неща, някои продавачи удължиха срока.
Дори имах спечелен диспут, но поръчката дойде и трябваше да връщам парите на продавача.
Радвам се, че подаръкът, който поръчах и коледните калъфки, дойдоха на време.

Последно от пощата си взех:
Най - различни лепенки за нокти
Несесер
Много е удобен. За втори път поръчвам такъв.
Коледно калъфче за телефона
Коледни калъфки
Предпазители за четки

Доволна съм от полученото. Сега чакам още доста неща, дано няма голямо забавяне около празниците  Peace

# 654

Не можеш да повдигнеш повторен диспут. Въобще не е трябвало да повдигаш диспут 15 дена преди срока.
Най-лошия вариант, арбитража на Али вижда, че пратката пътува, удължава срока на доставка и пратката пристига...повредена.

Не знам какво да те посъветвам, ако търговеца е малко досетлив ще си удължи срока поне с месец, без да мине арбитраж. Твоите ходове обаче са почти никакви - рискуваш да приемеш като се надяваш пакетчето да е ок или търпеливо чакаш търговеца да те мота по процедурата преди евентуално да ти върнат парите заради неполучена стока.

Между другото аз също имам EDI в ПБ вече от 36 дена....
Добре де, ако стоката е с код EDI и така си стои и не мърда изобщо, а срока на доставка изтича след три дни, както е при мен, какво да правя. Да изчакам още два дни последния възможен момент да пусна диспут че стоката я няма. Ще ми го признаят ли диспута, ако статута на стоката е EDI. Ако пък не пусна диспут, поръчката се приключва автоматично. Какво се прави в такъв случай.

# 655
Ако пък не пусна диспут, поръчката се приключва автоматично. Какво се прави в такъв случай.

Като остане седмица, учтиво съобщаваш на търговеца, че пратката му е в нищото. В твоя случай - веднага!!! Следва удължаване на срока. След удължаването ако отново не я получиш, пускай диспут в последния възможен момент. Но е най-добре в този случай предварително да си се договорил с търговеца за диспута, в противен случай може да те влачи поне още месец.

# 656
  • Бургас
съдейки от тази ми снимка, цял месец пратката ми са е изгубели от сингапурските пощи
http://www.prikachi.com/images/596/8978596T.png
статуса и бе Хонконг
--------------------------------------------------------------------------------------------------
така че чакането почва отначало Sad

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 18:04 от musicdoubl3

# 657
  • Бургас
а като гледам от този куриер трябва и да идат до някакъв офис, още е в Китай
голямо чакане се очертава
http://www.prikachi.com/images/629/8978629b.png

# 658
Поръчката ми изтича след 3 дни ,а на статуса и пише  newsm78
2016.12.03 .  Preparing to Dispatch (Contri:XX) -for OM PLUS only  нещо не схващам  newsm78
От писмото на мейла ми днес от алито ,останах с впечатление ,че ако се договоря с продавача и той удължи срока ,после губя правото на диспут за неполучена пратка?

# 659
Поръчката ми изтича след 3 дни ,а на статуса и пише  newsm78
2016.12.03 .  Preparing to Dispatch (Contri:XX) -for OM PLUS only  нещо не схващам  newsm78
От писмото на мейла ми днес от алито ,останах с впечатление ,че ако се договоря с продавача и той удължи срока ,после губя правото на диспут за неполучена пратка?

Няма такова нещо. Продавачът може да удължи времето за доставка, а вие по всяко време може да отворите диспут, стига да не сте отваряли друг преди това, разбира се  Peace

Общи условия

Активация на акаунт