Паническо разстройство - 26

• 106 084
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Депресия с билкови няма да се излекува. Това са успокоителни и за сън. Можеш да ги взимаш да пробваш.
Аз взимах билкови за стрес, успокояваха ме, но не ми премахнаха симптоми като главоболие, световъртеж,гадене...
Иначе билкови могат да се комбинират с лекарства за депресия, но не трябва да съдържат жълт кантарион.

# 61
Здравейте!
Много ми е неприятно да споделя, че голямата ми дъщеря /ноември ще стане на 17г./ по всичко изглежда, че е развила паническо разстройство.
Просто не знам какво да правя...

Всичко започна с едно леко депресивно състояние, което предполагам е характерно за всички подрастващи на нейната възраст - изказвания от рода "тъпо ми е", раздразнителност, лошо настроение. Тези "симптоми" се засилваха преди цикъл в периода на ПМС.

Случвало се е да ми казва, че имала паническа атака.

Трябва да си призная, че не съм приемала твърде насериозно самопоставените от самата нея диагнози - имам чувството, че в момента е модерно сред връстниците й да ти има нещо подобно. Тя има приятелка с биполярно разстройство, съученик с бърнаут синдром и т.н. Много са запознати с тази тематика. Именно поради тази причина така да се каже, не съм вярвала, че наистина се касае за нещо сериозно, а съм отдавала всичко на възрастта. Посещавали сме психиатър, за да не оставям проблема без да обърна внимание. Бяха ни изписали Неолексан, който стимулира производството на серотонин. Мисля, че беше малко по-добре положението докато го вземаше и не е имала такива моменти, в които да се чувства прекалено зле.

Имаме диагностицирана мигрена, придружена от смущения в зрението. Ходили сме на ЯМР за това.

Наскоро ходи на летен лагер със свои приятели и съученици и не знам там какво е ставало, но се започна едно смущение на зрението, което за разлика от друг път се задържа доста продължително. Да не кажа, че от 2 седмици е почти всеки ден така. Посетихме очен лекар - всичко с очите е наред. Отново се изказа мнение за очна мигрена и препоръча да се вълнува по-малко, да приема Седатиф - хомеопатично с лек успокоителен ефект.
Отделно и съня й се развали. Явно от превъзбудата се оплаква, че сънува, че се събужда и почва да си прави някакви рутинни неща - т.нар. фалшиво събуждане, което я плашело не знам защо.
Днес попаднах на информация, че тези смущения в зрението се отдават именно на ПР.

Много съм объркана. Имам чувството, че сме в някакъв омагьосан кръг.

Преди време й правихме изследване на щитовидни хормони заради резките смени на настроенията, но не се установи нещо  там.

Има ли някой, който да е успял да се избави от ПР и как става това????????
Някакви насоки да ми дадете.

Разбрах, че не е добре да пие кафе.
И също да гледа любимите си филми на ужасите.

Отделно ми е много тъпо и на мен, че се получава така . Реално нямаме никакви проблеми в семейството. Тя е отличничка в най-хубавата гимназия в града ни. Никога не сме я притискали за оценки. Нямаме никакви проблеми помежду си..... С мъжа ми се разбираме. Не знам кое доведе до тук.
Здравей!
Понеже питаш за оправил се от ПР та етто пиша ти.Причината не е задължително да сте Вие родителите,тя не се открива лесно,в хода на терапията и вобствено усилие от нейна страна.Да правилно разбра,психотерапия.Пил съм лекарства от които имаше странични ефекти-Деанксит.След време всичко отначало,ходих на психолог също не ми помогна.Аз бях изумителен оправих се едва за 3 месеца,открих причината,тоест бяха две.Кафе не пийте,филми и новини не гледайте,много движение и повече разговори,добре действа в началото физическата умора за по-лесно заспиване.Поздрави

# 62
А какво е зрителното смущение? При мигрена са светещи точки или зигзаобразни линии.

Различни са смущенията.
Имало е и светкащи точки, и зигзагообразни линии, и трептене на самото зрение, и замъглени петна....

nomorefightme , все пак какво ти помогна да се оправиш?
Снощи започнахме пак да пием Неолексан. Струва ми се, че докато го пихме положението беше по-добро. Дадох и витамин В комплекс, също и Мента, глог, валериана. Вечерта не й позволих да учи. Тя е втора смяна и преди обед има време да си научи, но е свикнала да учи и вечер. Гледахме всички заедно лека комедия.

Не знам дали, защото все пак е дете /макар и почти на 17г./, но трудно се съгласява да предприеме необходимите мерки. Казах й, че трябва да спре да пие кафе - не беше много съгласна. После взе да ми обяснява, че филмите на ужасите, които обича да гледа не били прекалено страшни. Добавките приема с нежелание... Усещам, че едва ли не е приела, че така ще се чувства завинаги.  Sad

# 63
Според мен зрителните промени, които описвате са по-скоро характерни за мигрена. Нека другите във форума да кажат дали от ПР са имали такива зрителни проблеми /освен замъглено зрение/, но аз имам такива и те са свързани с мигрената. Не знам дали някой ви е казвал, че трябва да направите ЕЕГ. Там мигрена няма да се види, но би могло да се хване епи подобни изменения, не се плашете, но задължително трябва да ги отхвърлите. Възможно е да има връзка и с хормонналните промени в детето. Аз бих се консултира с някой добър невролог на първо време, съвременното лечение на мигрената далеч не е само аналгин.

# 64
Дъщеря ми твърди, че сегашните зрителни смущения били по-различни от тези, които е получавала при мигрена. А на мен ми прави впечатление и тяхната продължителност. При мигрена се е случвало да има такива смущения за броени часове, а тези продължават вече поредна седмица с някакви прекъсвания.

Какви изменения трябва да отхвърлим с ЕЕГ?

# 65
Аз съм доволна от дормиплант. Маточина и валериана -преди години го пиех против безсъние, но ми помага и за успокоение.

# 66
Аз съм доволна от дормиплант. Маточина и валериана -преди години го пиех против безсъние, но ми помага и за успокоение.

Благодаря, alinnnabouquet Ще взема да го пробвам  Thinking

# 67
С ЕЕГ се следи епилептична активност или такава, която наподобава епи активност. Не казвам, че имате, но задължителните изследвания при такива случаи са ЯМР и ЕЕГ.

# 68
Правихме ЯМР.

# 69
Как сте, момичета и момчета Hug
Гледам, горе-долу в нормално положение сме  Laughing

Али, ама съм отвеяна, ти разправяш за Магне Б6 Лека нощ, аз съм запомнила Сладки сънища. Е купих си Сладки сънища (мелатонин, маточина и L-теанин) и вчера от 18 та до сега здрав сън. Иначе си кукувах през нощта. Чудя се за дормиплант, но и в моето има маточина newsm78

В неделя правихме 9 месеца на майка, аз наблегнах на бирата, та още не мога да дойда в час Crazy
Леле, че студено настава по празниците, на Мусала го гледам -12 ooooh!
А, аз се отказвам и отивам само по Витоша. То и някое кормуване ще ми сложат, е аз ще си сложа де, ако искам.

Приятни почивни дни и се разхождайте, поне ще е слънчево Hug

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 10:49 от Jerry F

# 70
Джеренце, ами значи е правилна грешката. Аз пък по празниците ще си спретва едно Ол инклузивче с домочадието за 4 дни на Слънчев бряг, че там по-топло. Хич не ми се отразява добре този студ.....

# 71
E - хеее, добре сте вие.  Бири, почивки, шофиране... Супер, само така. 
Аз снощи имах проблем със заспиването, та днес съм замаяна до безкрай.  Crazy

Лек ден на всички.   bouquet

# 72
E - хеее, добре сте вие.  Бири, почивки, шофиране... Супер, само така. 
Аз снощи имах проблем със заспиването, та днес съм замаяна до безкрай.  Crazy

Лек ден на всички.   bouquet

То май всички го имаме. Снощи забравих да си пия хаповете и се сетих в три през нощта и като ме обзе една паника да ги пия ли или не та чак до сутринта. На сутринта десерта беше топли вълни и нерви че закъсняваме за работа и училище. Ама това е нашия живот Laughing Grinning bouquet

# 73
Оо, милата. И пи ли ги накрая? Какво пиеш? Мисля, че не е фатално ако пропуснеш веднъж.
А това бързане сутрин за училище ми е толкова познато... Повтаряне до бе, край обличай се, мий се, яж, обувай... Страшно се изнервям понякога, особено ако всичко това макрая е гарнирано с безкрайно бърборене. Хаха, що не съм непукист бее.  Laughing

# 74
Момичета, аз почти нищо не знам за ПР. Доколкото съм чела, обикновено е придружено от депресия. Не знам дали е така наистина, вие кажете.

А относно депресията четох една много интересна статия, че често се дължала на недостиг  в организма на магнезий. Нали знаете и онези реклами - ако човек се чувства нервен...

Искам да ви попитам някоя от вас приемала ли е магнезий и имало ли е ефект.

Също така забелязали ли сте състоянието ви да се влошава в дните преди цикъл? Дали няма да помогнат и някакви билкови добавки за хормонален баланс, които се препоръчват при ПМС?

Питам относно дъщеря ми. /17г./

Общи условия

Активация на акаунт