Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 195
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 570
Как точно се храни едно веганско дете правилно без да му се дават добавки?

# 571
  • MI
Даун, аз не знам, но не съм лекар. Затова казах да направят наръчник и да бъде одобрен от световноизвестна и и уважавана лекарска организация. Тогава само ще им кажа Ок, прави сте, може и така. Дотогава за ен това си е направо престъпно поведение.

# 572
Наръчник има, но за правилно хранене. В него присъстват и животински продукти Simple Smile. Толкова недохранени деца има в уж богати държави от екцентричността на родителите им, а е толкова цинично, когато има деца в това състояние по обективни икономически причини.

Нека да обяснят веганите с тяхното меню за много, ама много пари на наистина живеещите с шепа ориз или някакви плодове, колко е здравословно и еко.

# 573
  • MI
Аз подозирам, че лобито на месо- и млекопроизводителите плаща на лекарите, за да не признаят че може и без месо, но чакам да ми го кажат в прав текст  Mr. Green

# 574
Абе вие не четете ли мненията на Фея - та! Всичко е насочено към консумация на месо. Плаща се за това, хората да живеят в заблуждение, че без животински продукти може да се живее по добре.
Вероятно ще се намерят лекари, които да изработят хранителен режим за деца, но първата храна на детето е животинска - млякото на майката.

# 575
Аз подозирам, че лобито на месо- и млекопроизводителите плаща на лекарите, за да не признаят че може и без месо, но чакам да ми го кажат в прав текст  Mr. Green

Имам познати, умерени вегетарианци. Повечето просто не обичат месо, но ядат яйца, млако, сирена и риба, понякога пиле. Веганизмът е тежка категория. да не говорим, че и повечето изкуствено синтезирани витамини и добавки са мастно разтворими и няма как да се усвоят с кейл, пък бил той и гарниран с кълнове и тибетска соя.

Нана, ние четем и пишем по темата. Тои някак влиташ без да си проследила дискусията.

# 576
  • MI
А, не, знам че и при лекарите има леко луди, както при всички други хора. Затова искал да е одобрен официално от СЗО например наръчника.  Crossing Arms И аз съм си го мислила това за майчиното млако, Мама Нана, но ме е страх да го напиша, че някой луд ще спре и да кърми детето си.  Crazy

Даун, и аз имам вегетарианка приятелка, както и други познати, но те са съвсем различни от веганите. Но и те сами си признават, че някои аминокиселини трудно могат да си ги набавят без добавки, какво остава за веганите.

# 577
Ами няма как, ама....Да правят каквото искат, само да не са войнстващи и с убеденост на светци.

Уф, не знам защо се впрегнах толкова, явно съм жадна за кръв, но наистина ме дразни лицемерието им.

# 578
  • MI
Ами няма как, ама....Да правят каквото искат, само да не са войнстващи и с убеденост на светци.

Уф, не знам защо се впрегнах толкова, явно съм жадна за кръв, но наистина ме дразни лицемерието им.

Заради това подчертаното е. Не вярвам дори най-месоядния човек всъщност да се дразни от това, че някой си не яде месо, особено ако не му е дете например. Но като почнат да те наставляват какъв си див звяр че ядеш месо и започнат да пускат на свобода кравите на някой селянин например, как да реагираш?

# 579
  • Linz

Заради това подчертаното е. Не вярвам дори най-месоядния човек всъщност да се дразни от това, че някой си не яде месо, особено ако не му е дете например. Но като почнат да те наставляват какъв си див звяр че ядеш месо и започнат да пускат на свобода кравите на някой селянин например, как да реагираш?

Бих ти отговорила, все пак повечето вегани са се хранили с месо. Но тук не се води конструктивен диалог и не виждам смисъл да се хабя.
А за недостига на въглехидрати писахте ли вече, предполагам, че съм пропуснала.

# 580
  • MI

Бих ти отговорила, все пак повечето вегани са се хранили с месо. Но тук не се води конструктивен диалог и не виждам смисъл да се хабя.

И каква връзка има това с агресивността на повечето вегани?!  newsm78 При условие, че преди да минат към новата вяра са били съвсем нормални или поне не буйстващи хора, каква връзка има че преди са яли месо?

И не съм чула някой да страда от липса на въглехидрати, освен може би някой не по-малко фанатичен от веганите последовател на Дюкан. Но и него го осъдиха.

# 581

А какъв би следвало да е конструктивния диалог?

Имате си теория, която няма никаква научна или друга обосновка, но искате да водите диалог?

# 582
  • Linz
Цитат
Имате си теория, която няма никаква научна или друга обосновка, но искате да водите диалог?

Точно за това говоря.
Ако настина искаше да знаеш отговора на този въпрос, щеше поне да знаеш колко абсурдно звучи. Аз каквото и да ти напиша, ще е чиста загуба на време.
И ако поне малко се бяхте поинтересували от веганство, нямаше да пишете тези абсурди за кърменето (да не говорим за аминокиселините и мастните киселини).

# 583
Цитат

Точно за това говоря.
Ако настина искаше да знаеш отговора на този въпрос, щеше поне да знаеш колко абсурдно звучи. Аз каквото и да ти напиша, ще е чиста загуба на време.

Ами ще е загуба, от гледна точка на абсурдността на това, което ще ми напишеш, а не по друга причина.

Аз бих могла да ти отговоря с реални изследвания на СЗО и водещи научни центрове.

# 584
  • MI

Wilken, пак бягаш по тъча  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт