Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 196
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 510
  • Countryside
Съмнявам се производството на месо да консумира чааааак толкова повече ресурс. То посевите я покълнат я не, наблъскани са с торове (пак пари), иска поливане в повечето случаи (ресурс) и накрая съхранението и дистрибуцията на стоката, както и евентуално допълнителна обработка. Освен това плодородните земи(ресурс) са ограничени от климат и релеф, а се изисква и технологично време да отгледаш реколта. При животните е почти същото, изхранваш с фураж и блъскаш с антибиотици докато стане време за клане. Та мисълта ми беше, че се изискват почти еднакви усилия. Според мен е глупаво да твърдим без уточнения яжте соя/месо и ще запазите ресурсите на земята. Трябва комплексен подход примерно да се ограничи изхвърлянето на храна, бях потресена колко тонове храна се изхвърлят само в САЩ например. Да се пести вода, да се пести ток, да не се осъществява свръхпроизводство за да се печели повече и т.н. ама явно още не сме узрели напълно за тези уроци.

# 511
  • София
Мога да разбера веганството по здравословни причини (т.е. разни алергии и непоносимости към животински продукти), но да се изтъква как страдали горките животни  и какви сме варвари, като ги ядем, е върхът на лицемерието, когато заради скъпоценната соя горите в Амазония са пред изчезване.  ooooh!

Това с горките животни ми напомня на друга мантра на поредните еко-био - не раждайте, защото светът е пренаселен и обричате децата си на мъката, наречена живот.

# 512
  • Linz
ОК, нека няма значение дали изхранваме още няколко десетки млрд. броя добитък по света. Важното е да се въртят ресурси и пари.

# 513
ОК, нека няма значение дали изхранваме още няколко десетки млрд. броя добитък по света. Важното е да се въртят ресурси и пари.

Спираме изхранването на добитъка и започваме производството на соя за 7 милиарда души. Найс, а? Много спестяващо ресурси, няма що.

# 514
  • София
Имам подозрението, че всъщност на никого не му дреме за ресурсите, горките животни и здравословния начин на живот, а на война на индустрии за пазари. В случая веганите и привържениците на био0еко-хималайски-соли-и-вода-от-ледника са войниците на този вид индустрии и евновременно потребяват и пропагандират. Тези индустрии искат парче от тортата, а как ще го вземат - като започнат да се изживяват като Бунтовниците, а конкуренцията за Империята, измисляйки си благородна кауза за разкош и мотивация.

# 515
Имам подозрението, че всъщност на никого не му дреме за ресурсите, горките животни и здравословния начин на живот, а на война на индустрии за пазари. В случая веганите и привържениците на био0еко-хималайски-соли-и-вода-от-ледника са войниците на този вид индустрии и евновременно потребяват и пропагандират. Тези индустрии искат парче от тортата, а как ще го вземат - като започнат да се изживяват като Бунтовниците, а конкуренцията за Империята, измисляйки си благородна кауза за разкош и мотивация.

Точно.  Peace  На същото мнение съм.

# 516
  • Linz

Спираме изхранването на добитъка и започваме производството на соя за 7 милиарда души. Найс, а? Много спестяващо ресурси, няма що.
Ако имаш желание можеш да прочетеш за рандемана при различните животни.

# 517

горе-долу колкото при соята е говеждото и пилешкото

# 518
Храната на веганите не се ли произвежда с машини? Тези машини да не мислите, че се правят в супер еко заводи и вървят със супер еко гориво?
Изсмуквате си го от пръстите.

И това, че един човек оцелява, когато е лишен от тази основна хранителна група, не значи, че така се отразява на всеки.
За съм да се произвежда всичко по възможно най-еко начин, но не и да се маха месото от менюто. Абсурдно е, кога човек е живял без месо? Ще откриваме топлата вода след толкова векове.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 17:37 от Не се сърди, човече

# 519
  • София
Чакай сега, ти не разбираш - специално духовно заредени са.

# 520
  • Linz

горе-долу колкото при соята е говеждото и пилешкото
Евала. А източник можеш ли да посочиш?

# 521
  • Насред хаоса
Много се потресах от тарелките и обясненията им, но...

Имало и по-откачени - протестират срещу доенето на кравите. Не знам какъв е тоя зор човек да се прави на животно.
От лиготия и презадоволеност вече се чудят какво да измислят. Ако ги сполети глад и недоимък, всичко ще проядат и ще забравят да лежат в тарелки и да се чудят колко, аджеба, страда кравата при доенето.

# 522
Аз въпроса с рандемана не го разбирам. На различните места е различно, зависи как и за какво се използва животното. На соята по същия начин, освен ако нямате предвид някаква средна величина, която ще е абсолютно безсмислена. Като в лафа, че средностатистическият жител има една гърда и един тестис;))

# 523
  • София
Нещо за веганизма:

There doesn’t appear to be a single population of any significant size in the history of the world who survived on an exclusively plant-based diet, so from a health perspective, there’s little support for the strict veganism idealized today

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/09/25/ve … et_rid=1680343680

# 524
  • София
Много се потресах от тарелките и обясненията им, но...

Имало и по-откачени - протестират срещу доенето на кравите. Не знам какъв е тоя зор човек да се прави на животно.

Те не се правят, а са напълно убедени, че са животни.
Мислят си, че хората са животински вид и тук нещо им куца логиката.
Щом са животни, да правят като животните. Последните нямат проблем да убиват други животни, за да се изхранват. Те обаче се причисляват към тревопасните животни, не към хищниците. Даже вадят и "доказателства" като устройство на храносмилателната система, зъби и пр., за да докажат, че по нищо не се различават от кравите. Не знаех обаче, че вече са надарили кравите  и останалите представители на фауната и с интелект и личностно самосъзнание.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт