Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 216
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 495
Хихи, най-хубаво е, когато нямаме нещо, да го обявим за кауза в полза на планетата. Мен например ме мързи да изкарам шофьорски курсове и мога да тръбя, че е по-екологично да ползвам ГТ, което наистина си е така, но не това е моята причина да го правя.

# 496
Според мен си вярват на теориите и нищо не може да ги убеди, че са безпочвени. Много се потресах от тарелките и обясненията им, но...

# 497
Мога да разбера веганството по здравословни причини (т.е. разни алергии и непоносимости към животински продукти), но да се изтъква как страдали горките животни  и какви сме варвари, като ги ядем, е върхът на лицемерието, когато заради скъпоценната соя горите в Амазония са пред изчезване.  ooooh!

# 498
Много се потресах от тарелките и обясненията им, но...

Имало и по-откачени - протестират срещу доенето на кравите. Не знам какъв е тоя зор човек да се прави на животно.

# 499
  • Countryside
Всяко нещо, което е крайно и не търпи алтернативи избива на секта. Веганство, йога, био, месоядни и т.н ами няма лошо човек да един от многото, но да не проповядва и да не налага на другите да мислят като него. Иначе всеки е свободен да бъде шантав колкото си иска. Само да внимават вманиачените родители, че напоследък чета за недохранени бебета на родители вегани, и колкото и да е тъжно явно наистина са убедедни в правотата си и нямат никаква мярка, пък била тя и собствените им деца.  Confused

# 500
  • Linz
Когато не му отърва на някой да признае нещо, почва от 9 кладенеца вода да носи за да защити избора си.
Не, не са виновни веганите за изчезващите амазонски гори. Нито за нефтените разливи, нито за вредните емисии във въздуха, нито за обедняването на почвите или атомните аварии. Човешката дейност неизбежно оставя своя отпечатък върху природата, но всеки от нас може да го намали. Ако иска.
Колко от производството на соя отива за фураж и колко за директна консумация (включително и количествата, използвани в месната промишленост)?
АнаБел, увеличават се. На общия фон е бавно и почти незабележимо, но промяната е устойчива. Новите технологии предоставят достъпна информация- и за бруталното третиране на животните във фермите, и за здравословното хранене, и за болестите... и човек може да вземе информирано решение.... Да, има доста вегани, бивши, които не знаят как да се хранят, набиват Орео и после се оплакват от веганството. Но те са малко.

# 501
Много се потресах от тарелките и обясненията им, но...

Имало и по-откачени - протестират срещу доенето на кравите. Не знам какъв е тоя зор човек да се прави на животно.

Ами съжалявам, но някак и на лицата им е изписано, че имат дефицити. (А уж съм бяла и добра  Mr. Green).
Току що си направих таратор и изпеках пържоли. Поне няма гладна да отида в ада.

# 502
След като си купуваш соеви продукти, си точно толкова виновна за изсичането на горите, колкото и хората, които си купуват млечни такива, са виновни за доенето на кравите и овцете. А пък ти си търси кладенците с вода, за да го отричаш.

# 503
  • Linz
Няма да отричам нищо, защото това би означавало да влизам в безмислени спорове. Коментарът за соята вече го направих в последния си пост.

# 504
  • Countryside
Ами животът под всяка форма е консуматор на всякакви ресурси, ако не консумираш едно нещо, ще консумираш друго. Казват му още оцеляване.  Според мен просто трябва да се приеме, че живот без консумиране на ресурси просто няма, а вида на ресурса е без значение. То и бебето в утробата консумира майчините ресурси, но никой не го обвинява за това.

# 505
  • Linz
Няма как вида на ресурса да е без значение. Значението е огромно- за който иска да го види.

# 506

Абсолютно вярно е това, че веганството е храненето на бъдещето. Все повече хора осъзнават крещящата нужда от промяна в отношението ни към животните (а те са живи същества, изпитващи същите емоции като нас и ако някой може да е жесток към животно, то определено

Нищо подобно. Бъдещето е хранене под формата на хапчета или в най-добрият случай с храна, която е расте по изкуствен начин в лаборатория. Естествено ГМО също ще са популярна храна. За съжаление и то огромно съжаление никак не са все повече хората, които осъзнават, че животните имат правото да не бъдат убити. Бе значение дали е за палто, кост или храна.
Хранене с хапчета няма как да стане масово. Сигурно само за определени екипи от учени или космонавти. Но обикновеният човек има нужда да усеща вкуса на храната. Майтап няма, гледах документален филм по немските канали, че има голяма вероятност в бъдеще да се храним с насекоми или червейчета. Опитвала съм, на мен са ми вкусни. Бавно, но славно се появяват и такъв тип заведения - предлагащи сготвени насекоми. Grinning

# 507
  • Countryside
Ресурсът е без значение, когато е свързан с оцеляването на вида, т.е. консумираме дали месо или соя все тая, трябва да се храним, за да съществуваме. Иначе разхищението на ресурси е голям проблем и вече дори е на дневен ред, как да съхраним и опазим ресурсите на планетата.

# 508
  • Linz
Сиренце, не е все тая, защото за производството на една пържола ще отде много повече соя (наред с много други ресурси), отколкото ако се нахраня аз със соя.
Друг е въпросът, че аз соя почти не консумирам, само някоя и друга чаша соево мляко да изпия.

# 509
И сега си представи всички да започнат да пият соево мляко, вместо краве.. Всичките джунгли на амазонка няма да стихнат като площ да се произведе глупавата соя  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт