Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 194
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 615
Като се зачекне темата не е задължително да станат агресивни, такива стават, когато нямат логични аргументи или си мислят, че имат, но отсрещната страна ги обори.
Има един аргумент, който веганството не може да обори. И той е "не ми пука". Всичко останало са изградени стереотипи и предразсъдъци. Но научни аргументи няма.
Наистина ли има хора, които мислят, че веганите са някакви мазохисти, които доброволно са решили да гладуват?!
Ако възрастен човек реши да кара на чифтокопитна диета аз съм ок с това, всеки е свободен да прави всякакви глупости, които не са противозаконни, но да принуждава и децата си ми се струва насилие.

# 616

Наистина ли има хора, които мислят, че веганите са някакви мазохисти, които доброволно са решили да гладуват?!
Aз не видях някой да го твърди. Напротив, аз съм сигурна, че има обяснение както и за хранителните навици, така и за нуждата да ги налагат  Wink Щом пишем по въпроса, на всички ни пука, най малкото за нас и децата ни.

Ако съпругът ти е хапвал повечко...
Най простото обяснение, сега обаче ще се заредят едни разкази за хора, които ядат джолан на закуска, две кила вратна пържола на обяд, и пиле на грил за вечеря. Или другите ми любими генерализации как веганиТЕ са по информирани и се хранят по добре от месоядниТЕ, все едно всички невегани са по калъп.

# 617
Wilken, наистина питам, не се заяждам, искам да знам - защо човекът не е бил растителнояден в древността? Ако беше такъв, и сега се сетил да убива, бих се съгласила с теб. Но ето, това е моят аргумент за природата на човека. Обори го и ще се съглася с теб  Peace

# 618
Wilken, наистина питам, не се заяждам, искам да знам - защо човекът не е бил растителнояден в древността? Ако беше такъв, и сега се сетил да убива, бих се съгласила с теб. Но ето, това е моят аргумент за природата на човека. Обори го и ще се съглася с теб  Peace
Сигурно е имало и вегани при древните хора но при първото засушаване, които от тях не са минали на мръвка са останали в глухата линия на еволюцията... Mr. Green с други думи-папера им не е останал!

# 619

Aз не видях някой да го твърди. Напротив, аз съм сигурна, че има обяснение както и за хранителните навици, така и за нуждата да ги налагат  Wink Щом пишем по въпроса, на всички ни пука, най малкото за нас и децата ни.
Напротив Нели обесняваше,че веганите са гладни ,затова са агресивни! Simple Smile

Скрит текст:
Ако съпругът ти е хапвал повечко...
Най простото обяснение, сега обаче ще се заредят едни разкази за хора, които ядат джолан на закуска, две кила вратна пържола на обяд, и пиле на грил за вечеря. Или другите ми любими генерализации как веганиТЕ са по информирани и се хранят по добре от месоядниТЕ, все едно всички невегани са по калъп.

[/spoiler]

# 620
  • MI

Напротив Нели обесняваше,че веганите са гладни ,затова са агресивни! Simple Smile

Всъщност не аз го казах, но не четеш. Да не е от глад?  Laughing Аз те захапах за опита за дезиформация.  bowuu

# 621
  • София
Аз не познавам агресивни вегани. На тях силиците едвам им стигат да дишат и често припадат от изтощение, т. че няма откъде да вземат енергия, необходима за агресията. 

# 622
  • MI
Аз не познавам агресивни вегани. На тях силиците едвам им стигат да дишат и често припадат от изтощение, т. че няма откъде да вземат енергия, необходима за агресията. 

Не четеш ли новини? Промъкват се да "освобождават" добитък по нощите, налитат на рибари (на ловци май не смеят), налитат на селяни, че гледат добитък. Това ако са кротки и незлобливи хора, не искам да си помислям какви са агресивните. Всъщност и Фея сама обясни, че не е войнстваща, защото не участва в акции по спасяване на животни например....

# 623
Представям си какво ли е да ти спасят домашния шопар точно преди Коледа.
Ужаст просто.

# 624
  • Linz
Цитат
Aз не видях някой да го твърди
Аз да го коментирам, явно съм го прочела (на предната страница си правят майтап с това).

Wilken, наистина питам, не се заяждам, искам да знам - защо човекът не е бил растителнояден в древността? Ако беше такъв, и сега се сетил да убива, бих се съгласила с теб. Но ето, това е моят аргумент за природата на човека. Обори го и ще се съглася с теб  Peace
Човече, бил е, докато не е измислил копието. Иначе няма капацитета като другите хищници да си улови плячката без помощни средства (бързина, сила, остри зъби и нокти, окраска, която служи за камофлаж, лапи, които му позволяват да пристъпва тихо, къси черва, които бързо да изхвърлят месото, което в топлата среда на тялото се разлага за часове...).
Ние имаме пръсти, с които да си белим храната.
И още- тогава животните са живяли на свобода, а не затворени и експлоатирани според нашите желания, като роби. Последствията от това са различни, но все негативни- и за животните, и за нас, и за природата.

# 625
Цитат
Aз не видях някой да го твърди
Аз да го коментирам, явно съм го прочела (на предната страница си правят майтап с това).

Човече, бил е, докато не е измислил копието. Иначе няма капацитета като другите хищници да си улови плячката без помощни средства (бързина, сила, остри зъби и нокти, окраска, която служи за камофлаж, лапи, които му позволяват да пристъпва тихо, къси черва, които бързо да изхвърлят месото, което в топлата среда на тялото се разлага за часове...).

Просто е ловувал по-дребна плячка и е бил мършояд. Те и сега приматите ловуват пък нямат копия.
 Човекът никога не е бил веган-самата му физиология го доказва.

# 626
Човече, бил е, докато не е измислил копието...
Това не е вярно.
Не им е трябвало копие, за да убият и ядат. Пример - индианците и бизоните.

# 627
  • Linz
Човече, бил е, докато не е измислил копието...
Това не е вярно.
Не им е трябвало копие, за да убият и ядат. Пример - индианците и бизоните.
А как, с лък?
Човекът няма физическите характеристики на хищника.

# 628
А как са ловяли мамутите?

Първобитният човек ако не си е уловил вечерята е щял да умре от глад. Със сигурност не е клечал над градинката с доматите.

Но за разлика от него ние, в съвременното общество имаме право на информиран избор. Дали да ядем месо, дали да не ядем месо. И някои хора избираме да не ядем месо. За какво спорим?

# 629
Хм, а за какво ли му е било на този първобитен човек да измисля копието, лъка и стрелите? Сигурно си е нямал друга работа и, за да убие времето, взел че ги изобретил. И от гевезлък проял месо.

Общи условия

Активация на акаунт