Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 253
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 660
Очевиден е и показва едно-първобитните хора са яли месо
Именно. Разбира се, че са яли месо, за да оцелеят. Но какво доказва това? Те са живяли и в пещери, а ние - не. Фабрично произведеното вит. В12 е нещо подобно: предимство на прогреса и ни позволява да живеем по-човешки, да бъдем пО хора.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 19:32 от Фея Кръстница

# 661
Очевиден е и показва едно-първобитните хора са яли месо
Именно. Разбира се, че са яли месо, за да оцелеят. Но какво доказва това?
Доказва че физиологията на човека еволюционно е на месоядно животно. А физиология с гумичка не се изтрива. Вземаш добавки, но така зависиш от фармацията като хронично болен.
Само не ми обясвявай кой е ПО-човек, защото и Хитлер е бил вегетарианец.

# 662
  • MI
Фея, това го няма в частта за децата. Пак тълкуваш свободно, като дявола евангелието.

# 663
Освен всичко друго веганите са и много лицемерни. 100 процента се къпят всеки ден - не им ли става жал, че изразходената вода може да се изпие от някое бедно африканче, дори и при така нареченият short shower.
Мислят ли, че съдомиялните им или пералните им са много еко ? И много правилно отбеляза потребителка по-назад в темата - при все скъпите им еко-био-супер продукти , могат да се нахранят доста бедни дечица.
  За да сме наистина еко и много натурални - дай да спрем месото, да спрем да се къпем , да използваме басейни за плуване и развлечение (що да разхищаваме питейната вода?), да не ползваме електричество и автомобили ... Абсолютно лицемерни хора са веганите !
  И уж много възвишени, но са обсебени от храната !?!? Колко ли трябва да съм зле да съм обсебена от храната си , да я снимам и публикувам всеки ден - каква салата и какъв десерт съм си приготвила  Stop Нещо не ми се връзва с възвишеност тази мания към храната  Peace Като обсебени са тея хора и е нормално , другите (необсебени от храната и фалшива състрадателност) да не контактуват с вегета.
  Сега никое веге няма да се впусне да ми обясни по-колко минути си взима душ и за кого страда повече - за разни теленца или бедни и задни африканчета. Аз поне не съм лицемерна.

# 664

Именно. Разбира се, че са яли месо, за да оцелеят. Но какво доказва това? Те са живяли и в пещери, а ние - не. Фабрично произведеното вит. В12 е нещо подобно: предимство на прогреса и ни позволява да живеем по-човешки, да бъдем пО хора.
По човешки спрямо кой?! Спрямо животните ли ?
А, човешко ли е вместо да дадеш на дете да си хапне месце и да му се насити стомахчето ,
да усвои  един от най важните витамини В 12  , да му го даваш във формата на хапченце .
Голяма човещина нема що - изтрещяла работа.

# 665
  • София
А за какво са правили жертвоприношения? И куп други брутални ритуали? И разни абсурдни традиции?... Садизмът ни е природно заложен, но имаме волята дали да го проявим.

Спрямо животните рядко са проявявали жестокост при жертвоприношение. Жрецът е бил добре обучен в това отношение, и то по една пак прозаична причина - ако животното страда, ритуалът ще е неуспешен.

# 666
Освен всичко друго веганите са и много лицемерни. 100 процента се къпят всеки ден - не им ли става жал, че изразходената вода може да се изпие от някое бедно африканче, дори и при така нареченият short shower.
Мислят ли, че съдомиялните им или пералните им са много еко ? И много правилно отбеляза потребителка по-назад в темата - при все скъпите им еко-био-супер продукти , могат да се нахранят доста бедни дечица.
  За да сме наистина еко и много натурални - дай да спрем месото, да спрем да се къпем , да използваме басейни за плуване и развлечение (що да разхищаваме питейната вода?), да не ползваме електричество и....

Недей така, това с некъпането вече го практикуват, и непрането също. Недей дава още идеи, че веган, месан, или просто изтрещян, рано или късно всички пътуваме в едно метро.... Stop
 За сега само дизайнерката Вивиан Уестууд си призна, че гледа да се къпи по-рядко и само със студена вода, но аз и за други знам, а дори не са изкукали дизайнери.

# 667
Вземаш добавки, но така зависиш от фармацията като хронично болен.
Само не ми обясвявай кой е ПО-човек, защото и Хитлер е бил вегетарианец.
А колко добавки взимат съвременните хора, които ядат животински продукти? Да не мислиш, че тия планини Омега 3, мутивитамини, сиропчета и прахчета за всякакви възрасти са направени специално за веган обществото?

Ким Джонг Ил, Сталин и Чикатило са били на всеядно хранене. Какво доказва това? Също като довода за Хитлер, едно голямо нищо.

Освен всичко друго веганите са и много лицемерни. 100 процента се къпят всеки ден...

И уж много възвишени, но са обсебени от храната !?!? Колко ли трябва да съм зле да съм обсебена от храната си , да я снимам и публикувам всеки ден.
Лицемерни викаш, а?  Laughing

Много повече вода се пести от неяденето на животински продукти, отколкото от взимането на краткотрайни душове.

И пак да обясня: веганизмът не е идеология на "многонатуралност", а за равното право на всяко същество да живее пълноценен живот.

Я иди в някоя от фото темите на Кулинарния (примерно тази или тази). Дали само веган храна ще намериш там или преобладават снимките на ястия с животински продукти? И какво те кара да мислиш, че това е нещо лошо?

По човешки спрямо кой?! Спрямо животните ли ?
А, човешко ли е вместо да дадеш на дете да си хапне месце и да му се насити стомахчето ,
да усвои  един от най важните витамини В 12  , да му го даваш във формата на хапченце .
Голяма човещина нема що - изтрещяла работа.
Човешко е спрямо всичко живо. Щом претендираме измежду всички животни ние да сме с най-висок интелект и способност за емпатия.

Разбира се, че ще предпочета Фръцлите ми да взимат по едно хапче В12 на седмица, при положение, че получават всички други хранителни вещества в най-близка до естествената им форма => най-разпознаваема за организма и добре усвоима.

И че продуктите, които давам на децата си са със значително по-малко замърсеност, отколкото което и да е био телешко, пилешко или риба.

И че с избора, който семейството ми прави сега, оставяме много по-малък еко отпечатък.

И че децата ми имат правилното нещо предвид, когато кажат "обичам прасета, делфини, крави, орли, кокошки, сафрид, коне, тюлени, котки и сови".

# 668
Филмирала си се ! Гони те параноята, че даваш нещо което е отрова .
Това си е жива болест . И си вярвате , както лудия че е Наполеон.
Със ягоди и кълнове не може да закусва дете, което трябва да става майка след години .
Смени си лекаря. 

# 669
Гони те параноята, че даваш нещо което е отрова .

Със ягоди и кълнове не може да закусва дете, което трябва да става майка след години .
Ама именно там е работата - не давам.

На базата на какви знания препоръчваш какво да "закусва дете, което трябва да става майка след години"?

# 670
Проблема е там, че ти си си втълпила мила Фея, че е отрова .
и те нямат избор и следват мама .

# 671
Фея Кръстница, само месо ли не даваш на децата си или никакви продукти от животински произход?
Съжалявам ако е писано назад, но не го намерих....

# 672
Витамин Б12 не се ли получава от бактерии? Защо направо не ядете бактерии, да сте по-близо до природата?

# 673
никакви животински продукти не им дава , доколкото знам
дори и яйца и мляко .

# 674
Проблема е там, че ти си си втълпила мила Фея, че е отрова .
Изборът ми е информиран и основан на тонове изчетена литература по въпросите за храненето и човешкото здраве. А твоят на какво е следствие?

Фея Кръстница, само месо ли не даваш на децата си или никакви продукти от животински произход?
Съжалявам ако е писано назад, но не го намерих....
Вкъщи не се внасят животински продукти и вече не готвя с такива.

Витамин Б12 не се ли получава от бактерии? Защо направо не ядете бактерии, да сте по-близо до природата?
Какво се надяваш да постигнеш с този коментар?

Общи условия

Активация на акаунт