Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

  • 88 106
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 945
  • Мнения: 8 986
И аз имам същата сушилня, но съм я ползвала само за плодове и зеленчуци, пушилня за месо и риба имат приятели, съвсем друг уред е, и те някакви специални стърготини мъкнеха от чужбина, сега вече май и тук ги има.

# 946
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
тъй де, аз имам стърготините.
чудя се как да ги ползвам.
нямам ние барбекю, имаме един малък грил и рядко го ползваме.

в Дания ядахме една пушена извара: изварата в пласт. кутийка и отгоре се вижда по средата тънък слой нещо тъмно, явно саждичките от опушването.
уникална беше... Crazy

# 947
  • MI
  • Мнения: 11 890
Александрия, задавам въпроса, защото ми е странно да се борят така стръвно за кауза, в която сами не вярват. И нито един от дошлите да проповядват тук не вярваха в попедата на своята полурелигия.

Фея, а защо мислиш, че в България се яде масово мусака с ряпа?? Знаеш ли, в Европа традициите значат много, нещо пак обърка континентите. Всъщност в по-голямата част на света е така, вие сте изключението.
А лекарите в случая няма защо да лъжат, кой според тем и м плаща? Ядейки плодовете успяваш да изядеш по-малко, отколкото ако ги пиеш. Не купуваш роботи и т.н. В крайна сметка потребяваш по-малко, значи всички биха били заинтересовани да пиеш сокове вместо да ядеш плода. То се вижда и от рекламите де. Така че вярвам повече на лекарите, отколкото на вас. 

# 948
  • Мнения: 3 390
Пушеното е вредно . Изобщо не купувам и правя такива "деликатеси"

# 949
  • Countryside
  • Мнения: 12 163
Пушеното е вредно . Изобщо не купувам и правя такива "деликатеси"
Да, но пък е вкусно. Купувам един пушен кашкавал на Равногор, голяма вкусотия.   

# 950
  • Мнения: 8 986
asyalein
Скрит текст:
Сиренето не се ли опушва по друга технология, студена някаква? newsm78
Ей тук има клипче, ако пригодиш нещо, например тавите и решетката от фурната:

http://spyboar.com/product/%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD% … 0%B8%D0%B1%D0%B0/



Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 23:05 от нова

# 951
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
тя златна тази пушилня бе... hahaha
смятах в една тенджера да пробвам.
сега уикендът ги открих и се присетих.
трябва да помисля с какво да пробвам Mr. Green

нямам идея каква е технологията. свекърът ми опушваше при 120С.
висваше рибите и палеше стърготините.
голяма миризма беше... Rolling Eyes

# 952
  • Мнения: X
Пушеното е вредно . Изобщо не купувам и правя такива "деликатеси"
Може, не споря. Ние държим да ни е вкусно Simple Smile

Иначе нямаш проблем, Уиш. Ще питам довечера и утре ще пиша.

# 953
  • Мнения: 8 163
Фея, а защо мислиш, че в България се яде масово мусака с ряпа?? Знаеш ли, в Европа традициите значат много, нещо пак обърка континентите.
Къде съм писала "в България се яде масово мусака с ряпа"? Казах, че също като думата "хейтвам", въпросната манджа е изместване на традицията и е следствие на реклами за конкретен вид хранителен режим/диета.

Чудя се на какво са основани познанията ти за традициите на другите континенти, че така уверено пишеш по темата...

Контесо, liquid smoke ли ползва мъжът ти? И аз имам дехидратор. Едно време го ползвах за джърки (с liquid smoke и маса други подправки), но вече в него правя само растителни  вкуснотии: от крекери и сурови хлябове, през чипсове, та до сурови палачинки и плодова "кожа" (fruit leather).

# 954
  • София
  • Мнения: 4 877
За пръв път чувам за мусака с ряпа. Има вариант на мусака с тиквички, което изобщо не е някакво нововъведение, а гръцкия вариант.

# 955
  • Countryside
  • Мнения: 12 163
За пръв път чувам за мусака с ряпа. Има вариант на мусака с тиквички, което изобщо не е някакво нововъведение, а гръцкия вариант.
Гръцката мусака не е ли с патладжани? Иначе и аз за пръв път чувам за мусака с ряпа  newsm78

# 956
  • Мнения: 8 163
За пръв път чувам за мусака с ряпа. Има вариант на мусака с тиквички, което изобщо не е някакво нововъведение, а гръцкия вариант.
Хайде, нека е с тиквички. Все тая. Традиционно българско ястие ли е? Не.

# 957
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
гръцката е с картофи, патладжани и тиквички, всички изпържени. после ред зеленчуци, ред бешамел.
мисля е без месо, но не съм убедена.

яла съм в арабски ресторант мусака, която беше патладжан на кубчета с нахут и доматен сос. уникално. и до днес го готвя.

# 958
  • Мнения: 8 986
И Гугъл не е чувал за мусака с ряпа.

Ама как ги измисляте!  Crazy

# 959
  • София
  • Мнения: 4 877
За пръв път чувам за мусака с ряпа. Има вариант на мусака с тиквички, което изобщо не е някакво нововъведение, а гръцкия вариант.
Гръцката мусака не е ли с патладжани? Иначе и аз за пръв път чувам за мусака с ряпа  newsm78

Не, с патладжани се казва имамбаялдъ. Това всъщност е традиционна ориенталска кухня, за българска кухня трудно може да се говори. Дори имената на манджите са едни и същи.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт