Помощ за хладилник

• 4 122
  • 19
  •   1
Отговори
Първо се извинявам ако съм в грешния раздел.Предстой ни покупка на хладилник и сме се насочили към типа Side by side. Четох доста мнения но нищо ново, всички са от преди години. Някой има ли впечатления от конкретна марка/модел. Чета на места на хора им изкарали по 8 години без проблем. На други ледогенераторите  не издържали и година. Ще се радвам да споделите позитивни и негативни мнения.
Иначе търсим нещо от сорта http://www.technopolis.bg/bg/Refrigerators-Side-by-Side/Refriger … FHCSR-EF/p/661657

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 16:33 от GGospodinova

# 1
Аз миналата година си купих нов хладилник и с мъжа ми искахме да бъде точно такъв тип! В магазина ме разубедиха и с две думи ми казаха че не си заслужават парите и не са толкова надеждни! В крайна сметка този, които ни препоръчаха и наши приятели също го имат се оказа перфектен пък и доста по-евтин!

# 2
А "този" случайно има ли марка?

# 3
Аз се бях насочила към БОШ, и не гледах изобщо Самсунг, защото смятах, че не е много надежден, но си взехме Самсунг! Оказа се, че конструкцията е по-добра и имат по-здрави части- например "пантите" на вратите! Но пак казвам не взехме side by side въпреки, че имаше Самсунг, а горе хладилник, долу фризер!

# 4
Тоест от 1 година имате Самсунг и сте доволни така ли? И предполагам по него няма никаква електроника?

# 5
ДА, доволни сме! Не съжалявам, че го взехме! Безшумен е въпреки, че е фул но фрост, лесен за почистване, побира много, здрав... супер е! Приятелите ни имат същия модел, но е от преди 4 години и те също са доволни, сякаш е нов хладилника Simple Smile
Като казваш електроника какво имаш предвид? Екстри като телевизор и тем подобни?

# 6
Под електроника имам в предвид ел. настройване на темп. примерно. Поне диспенсър има ли?

# 7
Темпратурата и вида на охлаждане- дали искаме да е бързо, по време на ваканция и други електронно се настройват, но до момента не съм използвала тези екстри! Диспенсер за вода няма, но това нарочно го избрах защото не искам деца да имат постоянен достъп до студена вода и защото не искам често да пълня, нито да свързвам с канализацията защото пиеме филтрирана вода!

# 8
От диспенсъра също е филтрирана Grinning

# 9
Зависи- ако е просто едно чекмедже и изсипваш вода-  каквото сложиш такова ще пиеш! Но при нас водата е много твърда и не исках да рискувам или пък постоянно да инвестирам във филтри! С каната ми излиза по-евтино Simple Smile Но това си беше наш избор Simple Smile

# 10
Интересно.... никой ли не използва такъв тип хладилници ... Simple Smile

# 11
 И в друга тема споменах, нашият е Самсунг, но единичен-горе хладилник, долу фризер.
Голям е, спор няма, събира всичко необходимо. Сравнително безшумен е, само няколко пъти на ден за кратко се чува едно жужене, все едно се рестартира  Laughing
Но не съм доволна, тече постоянно, и вътре кондензира.
Но може би проблема е само при нас  Rolling Eyes
А нашите също имат Самсунг, при тях също има конденз по гърба на хладилника (от вътрешната страна)...

# 12
Щом имате такъв конденз може би ви се е запушил отвора за вентилация. Представлява малка дупка (колкото монета от 1ст.) която обикновено е на гърба на хладилника (от вътрешната страна).

# 13
Щом имате такъв конденз може би ви се е запушил отвора за вентилация. Представлява малка дупка (колкото монета от 1ст.) която обикновено е на гърба на хладилника (от вътрешната страна).

Довечера ще потърся, дано да я намеря и да изчистя, ако е от това  Praynig мерси  Hug

# 14
Лана, ако имаме същия тип хладилник, то няма такъв отвор и навярно проблема е другаде? (Full) No frost ли е?

Общи условия

Активация на акаунт