На море в Гърция 2016 - VI

• 112 166
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
Може ли да препоръчаш конкретни хотели за Скиатос, както и туристическа дестинация? Мерси!
Скиатос е малък остров, дълъг 13 км, и градчето е само едно - другото са туристически зони около единствения главен път и някои от плажовете.
Хотел не мога ти препоръчам, защото са скъпи (като за Гърция) и не ти знам бюджета, нито табиетите за почивка, но аз и двата пъти съм отсядала в покрайнините на града - на различни места на 1-2 км от него, въпреки че сме се придвижвали с кола, а магазини и ресторанти има и покрай плажовете и сателитните хотели.
Най-хубави плажове за мен са Марата, Кукунарис, Вромолимнос, Агия Параскеви (на главния път - можеш да търсиш настаняване и около тях), от по-страничните - Банана, Агия Елени, Крифи Амос (няма хотели около тях, ходи се по черен път, може с обикновена кола).
Единично настаняване 1000-1300 лева, с включен ALLINCLUSIVE, аз съм ходил на острова преди много години и определено искам пак да го посетя. Така че ще ми е интересно, някой да сподели хотел в който е бил/била и е останал доволен. Също така ме интересуват и впечатления от хотел Калогрия бийч на Йонийско море. Мерси!

# 706
За съжаление Керамоти така нашумя с това, че е задръстено село с хубав плаж, че вече е почти неузнаваемо, а хотелите нямат места за този юли  Sad От десетина хотела там и на Тасос, места ми предлагат само тук: http://www.vistaalmar.gr/ На плажа на Скала Потамя не сме ходили. Имате ли преки впечатления?

# 707
Така е, вчера говорихме с наша позната, която отдава къща в Халкидики и каза, че 30 години се занимава с това, такова чудо като тази година не е виждала.
 Ще ти пратя на лични едно хубаво място в Тасос Wink

# 708
Здравейте, момичета!

Т.к. районът на Ситония не ни е познат, а сме решили да почиваме там тази година, искам да попитам за следните места:

http://www.villaelli.gr/en/

http://www.panoramastudios.com.gr

Много ли са отдалечени от градчетата/заведения по ваше мнение?
Дали ще трябва с кола да се придвижваме?
И дали имате някакви впечатления за някой от близките плажове на имотите?

Ние сме голяма компания без деца, но все пак искаме да избягаме от прекалено претъпканата курортна атмосфера..  Flutter

# 709
Да, ще трябва с кола да се придвижвате.
Като голяма компания не мисля, че имате голям избор вече за това лято, доста е натоварено на Ситония. Цените варират между 50 и 100 за настаняване за 2-4 човека, в зависимост от сезона и мястото.

# 710
Благодаря за информацията Simple Smile

Не знам колко по-рано трябваше да се задействаме, но 12 души трудно се организират Simple Smile

# 711
Здравейте, момичета!

Т.к. районът на Ситония не ни е познат, а сме решили да почиваме там тази година, искам да попитам за следните места:

http://www.villaelli.gr/en/

http://www.panoramastudios.com.gr

Много ли са отдалечени от градчетата/заведения по ваше мнение?
Дали ще трябва с кола да се придвижваме?
И дали имате някакви впечатления за някой от близките плажове на имотите?

Ние сме голяма компания без деца, но все пак искаме да избягаме от прекалено претъпканата курортна атмосфера..  Flutter
На Панорама 5 пъти съм звъняла тези дни, да ги питам точно за голяма компания и изобщо не отговарят. Което ме навежда на мисълта, че са пълни.
 На няколко места съм проверявала, но направо си казват, че не искат да си дадат всички стаи. Няколко лели казаха, че пазят за роднини и приятели по 2-3 стаи, а като имат 5-6 и не става за голяма компания Simple Smile Други казват, че не искат резервации от сега, защото ще им се разпокъса после, абе изобщо, това Халкидики ме умори тези дни и навсякъде е заето, Параход е права.

# 712
  • гр.София
Здравейте  Hug
ние за трета година ще сме на Неос Мармарас, по-точно на Парадисос холидей, така и не можах да накарам мъжът ми да сменим, ние запзазихме за края на август и имаше места все още. Дано му е от полза на някой  Grinning

# 713
Аз почнах да пращам запитвания от средата на януари като търсех следните неща: да е на Ситония, да е по-спокойно, въпреки че гледах и на Вурвуру няколко местенца, края на юни началото на юли, да е без изхранване. Ние сме две семейства с по две деца. По едно време направо се отчаях: или не ми отговаряха или ми казваха, че няма места. Миналата седмица се запретнах и гледайки гугъл мапса изпратих запитвания на сума ти места. Като ми остане малко време може да поместя сайтовете и цените на тези, които ми отговориха.
В крайна сметка резервирахме на Каламици. https://www.ninemuses-chalkidiki.com/index.html Юни месец е 50евро, юли-75.

# 714
  • Sofia
Здравейте,

Ние също сме направили резервация в Торони, която се опитваме сега да разширим, за да присъединим повече хора и срещаме големи затруднения.

Много ми беше полезна дискусията няколко страници по-рано, в която кометирахте Торони.

Опитвам се да намеря добро настаняване до студията на Георгиадис и попаднах на Villa Panagiota - дали имате отзиви или можете ли да ми препоръчате нещо наблизо ....

Ние не сме били там, но разглеждайки картата двете места изглеждат в непосредствена близост.

И още един въпрос може ли да се сравнява Торони с Керамоти като натовареност, в частния случай края на месец юни. Без да засягам никой установих, че не ми допада Керамоти и търсим по спокоен и безлюден плаж  Sunglasses

# 715
Здравейте  Hug
ние за трета година ще сме на Неос Мармарас, по-точно на Парадисос холидей, така и не можах да накарам мъжът ми да сменим, ние запзазихме за края на август и имаше места все още. Дано му е от полза на някой  Grinning

Загледах и аз Парадисос, докато си чакам отговорите за запитванията от Торони. Харесва ми, че е близо поне до един свестен плаж, а пък и ми е по-близо от Торони от любимите ни плажове на север от Неос мармарас. Мога ли да те питам само, щом сте били там - как е като магазини наблизо - Масутис, Лидл....Защото виждам, че е извън самия град, а не искам да ни е много далеч от всякакво пазаруване.  Случайно иам ли опция за закуска? На сайта не виждам засега....

Ако може да добавя към въпроса си - дали има и таверни наблизо Simple Smile) Или се достигат само с кола?  Мерси много!

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 15:25 от tsvetunka

# 716
Парадисос - има три таверни (едната страхотна), както и магазини за основните неща. То е вилна зона извън града, но със сравнително развита собствена инфраструктура.
Масутис и Лидл - не (а и опазил Господ човек да иде в Гърция и да пазарува в Лидл Simple Smile)
Иначе в студиата Холидей няма закуска, естествено, има кухня и барбекю в двора.

Alegra,
плажът на Торони не може да се сравнява с този на Керамоти - не е толкова плитък (даже си е доста дълбок), пясъкът не е толкова фин, но пък е дълъг 2 километра, също и широк и никога не съм го виждала претоварен.
Освен това близо до този край на селото има още един чудесен, по-малък и плитък плаж - Дестеника. Още малко по-натам с кола - Тристиника, още 2-3 км безкрайна ивица без почти никакви хора.

# 717
Парадисос - има три таверни (едната страхотна), както и магазини за основните неща. То е вилна зона извън града, но със сравнително развита собствена инфраструктура.
Масутис и Лидл - не (а и опазил Господ човек да иде в Гърция и да пазарува в Лидл Simple Smile)
Иначе в студиата Холидей няма закуска, естествено, има кухня и барбекю в двора.

...

ооо, да, аз така ги споменах като магазини, че детето като поиска бисквита или друго, безалкохолни....Ние купуваме основно домати, маслини, фета, зехтин Simple Smile Но все пак има някакви магазини, надявам се Simple Smile) че имаме и тийн, което предпоалга винаги нещо сухо за ядене под ръка през нощта Simple Smile)))

# 718
  • Sofia
Параход невероятна си!!!! Блаодаря ти!
Не се бях сетила за това дали има плитък подход към морето... а ние ще сме с малко дете на 3 години

# 719
  • Бургас
На тази снимка малкия е на 2. Не помня да е имал проблеми с дълбочината на залива на Торони.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205260341568456&se … ype=3&theater

Тук е на Дестиника
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205260288487129&se … ype=3&theater

Общи условия

Активация на акаунт