На море в Гърция 2016 - VI

• 112 168
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте! Искам да попитам дали някой е бил в този хотел в Пефкохори:
http://www.myrto-rooms.gr/

Основното, което ме притеснява, е крайбрежната уличка, която минава пред него и дали не е много шумно?
Благодаря предварително!

# 691
  • Русе
 Аlinnna, направете си застраховка "Помощ при пътуване в Чужбина". Миналата година мъжът ми реши да се катери по едни скали, щото там имало и други хора, обаче целия се набоде на морски таралежи - крака, колене, ръце, лакти. Обадихме се на телефона от застраховката, питаха ни докторът при нас ли да дойде в хотелчето или ние да отидем при него. Докторът извади бодлите от морските таралежи напълно безплатно, само антибиотиците си платихме в аптеката. Оказа се, че докторът е завършил медицина в Плевен. Застраховката струва примерно 5-6 лв. на човек за една седмица.

# 692
Здравейте! Искам да попитам дали някой е бил в този хотел в Пефкохори:
http://www.myrto-rooms.gr/

Основното, което ме притеснява, е крайбрежната уличка, която минава пред него и дали не е много шумно?
Благодаря предварително!

Гледах го на картата, на хубаво място е, пътя не е някоя главна артерия, но предполагам в такава близост до морето, няма да е много тихо и спокойно. Колко искат за нощувка там?
 Всъщност пътят покрай морето със сигурност ще е шумен.

# 693
  • София
Кой е този плаж Агиос Георгиус?

Глупости пиша.  Embarassed Акти Христи е плажът, а Агиос Георгиос е най-близкото село.

Биби, а ти твърдо държиш на северна Евия ли? Да знам какво да пиша.
Не. Евия цялата + по пътя натам и на континента, ако имаш инфо. Целим се в нещо не много далече (макс .7-8 часа път), но и твърдо извън ръкавите и олимп. ривиера.

# 694
  • София
80/90 евро му искат, но и аз така си мисля за пътя, шумно ще е. Едни Катерина апартаменти по-надолу ми препоръчаха, ще ги видя тях.
Аз като цяло не знам какво мисля за Пефкохори де, ама съм готова да му дам шанс.

# 695
Благодаря за отзивите за Мецово и насоките към Янина.  Simple Smile
И Солун е добре за разходка, но не мога да си представя къде ще се паркираме, и колко време ще влизаме и излизаме от града.  Crazy

Ако някой се сети още нещо, да пише.  Blush

# 696
Има достатъчно паркинги в Солун, просто се подгответе за платено паркиране.

# 697
  • София
Бърди, ако позволиш да дам мнение.... Погледнах снимките на хотела и от изгледа  от балкона мисля че се ориентирах.Та-  под балконите минава основната крайбрежна алея за разходки с всичките му магазинчета, таверни и т.н.. Перпендикулярно има други  пешеходни  улици , които също водят до въпросната крайбрежна.ГЛавната улица  по която минават колите не трябва да те притеснява- пада се доста  над хотела успоредно на морето,но по пешеходната все пак съм засичала и  моторчета и коли на местни   НО определено мисля че ще  вие шумно заради пешеходния трафик.МИналата година почивахме в Пефкохори, но нито веднъж не уважихме плажа в градчето.Иначе самото селище е много приятно

# 698

Не. Евия цялата + по пътя натам и на континента, ако имаш инфо. Целим се в нещо не много далече (макс .7-8 часа път), но и твърдо извън ръкавите и олимп. ривиера.

Значи миналата година на път за Скирос бяхме 2 нощувки тук:

Агии Апостоли https://www.google.bg/maps/place/Agii+Apostoli,+%D0%93%D1%8A%D1% … d24.1947269?hl=bg

Избрах го без особени очаквания. Просто близо до Кими, но и удобно да стигнем до най-южната точка на Евия. Е много ни хареса. По наше време имаше само гърци. Селото не предполага, че на крайбрежната (част от която буквално е пясъчна) ще има поне 4 таверни и още толкова бара с млади хора. От краткия ни престой останах с впечатление, че е скрито място за гърци. Селото има и тесничък пясъчен плаж, но е много хубав. Къщите са на 2 метра над него. Отделно че в рамките на няколко минути има поне два чудесни и по наше време абсолютно диви плажа. По надалече има и урбанизирани. За мен е прекрасно място за почивка.

Отделно, че отидохме до Каристос и Мармари. Пътят беше уникален просто. Минава се по билото на планината и се виждат отгоре малките острови около южна Евия. Напрактика пътят минава до перките по билото. Около Каристос има доволно количество хубави плажове - както диви, така и с всичко необходимо. Не успяхме да пресечем острова на ниво Каристос и да отидем на изток, но го проучвах и там има няколко впечатляващи плажа тип "драма", които смятам да проучим основно когато си отделим повече дни за южна Евия. А това ще е скоро.

Ще ти пусна на лични линк към една карта, която съм правила на плажове на Евия. Единствено огромния плаж под Кими Муртери не съм го отбелязала. Като се ориентираш пак ще говорим.

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 14:03 от Анонимен

# 699
  • София
Благодаря, sssani, така го виждам и аз и се отказахме.

# 700
Здравейте! Моля за препоръка за почивка или по-скоро 4-5 дневна екскурзия до Гърция за плаж и море в средата на юни ...около 15-ти 16-ти ????
Интересува ме сравнително спокойно и тихо място , "задръстено" според разбиранията за почивка, максимално близо до София и с хубав пясъчен плаж , защото ние затова отиваме, но тази година е така - 3-4 нощувки ?
Благодаря , ако някой може да ме ориентира къде по-конкретно да се оглеждам за хотелче за нощувки според тези критерии! bouquet

# 701
Може ли да препоръчаш конкретни хотели за Скиатос, както и туристическа агенция? Мерси!

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 18:17 от blackunicorn

# 702
BebeOgi, най-близките места са пренаселени. Като цяло гръцките курорти са спокойни и от семеен тип, така че зависи точно колко спокойно си го представяш. Ръкавът Атон е подходящ - Олимпиада, Йерисос. Дионисиос студиос до Йерисос доста ми го хвалят.

# 703
Здравейте! Моля за препоръка за почивка или по-скоро 4-5 дневна екскурзия до Гърция за плаж и море в средата на юни ...около 15-ти 16-ти ????
Интересува ме сравнително спокойно и тихо място , "задръстено" според разбиранията за почивка, максимално близо до София и с хубав пясъчен плаж , защото ние затова отиваме
Ако основните точки са "задръстено" и "хубав плаж" - Керамоти е мястото.

Видях, че са ти препоръчали Атон - не е лошо там, ма плажовете не са каквото очакваш. Има два оптимални плажа и двата са извън населени места.

# 704
Може ли да препоръчаш конкретни хотели за Скиатос, както и туристическа дестинация? Мерси!
Скиатос е малък остров, дълъг 13 км, и градчето е само едно - другото са туристически зони около единствения главен път и някои от плажовете.
Хотел не мога ти препоръчам, защото са скъпи (като за Гърция) и не ти знам бюджета, нито табиетите за почивка, но аз и двата пъти съм отсядала в покрайнините на града - на различни места на 1-2 км от него, въпреки че сме се придвижвали с кола, а магазини и ресторанти има и покрай плажовете и сателитните хотели.
Най-хубави плажове за мен са Марата, Кукунарис, Вромолимнос, Агия Параскеви (на главния път - можеш да търсиш настаняване и около тях), от по-страничните - Банана, Агия Елени, Крифи Амос (няма хотели около тях, ходи се по черен път, може с обикновена кола).

Общи условия

Активация на акаунт