На море в Гърция 2016 - VI

• 112 283
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Zoι , не държа да е в Халкидики. И мен цената ме озадачи. Това, което по оферти ми харесва отива на 2 500 лв в активен сезон, без обяд. Много ми е Simple Smile. До към 1 500 лв съм ОК.

# 466
  • София
Контесата, чудесен план, към коя част на островите се насочи за настаняване? 
Помисли за Алонисос, има дейтрипове много от пристанището на Скопелос (тюлени обаче няма да видите), а през високия сезон е възможно да се разходите и с редовния ферибот, 30 минути е плаването оттам и не е скъпо. На мен този остров много ми хареса.

Параход, за Скопелос съм букнала апартаменти на две места едните са в Нео Клима, но като негатив в коментарите пише, че са на самата улица и е малко шумно, другия, който съм букнала са в града Скиатос, но не в центъра, а в покрайнините, все още не зная кои ще реша да задържа. Много ми хареса твоите снимки от района около Нео Клима, но пък щом разстоянията са малки няма да са проблем и апартамента в градчето Скиатос, то сякаш за нашето семейство е по- подходящо, защото е с две спални.
В Скиатос резервирах в Achladies, предполагам, че това е някаква вилна зона.
За Алонисос, вероятно ще отидем, дневните круизи са много удобни

# 467
Zoι , не държа да е в Халкидики. И мен цената ме озадачи. Това, което по оферти ми харесва отива на 2 500 лв в активен сезон, без обяд. Много ми е Simple Smile. До към 1 500 лв съм ОК.
С изхранване ли търсиш да е? Само леко предупреждение, че Гърция е доста различна като почивка от Турция. Морето, плажовете и храната са чудесни ( на повечето места), но все пак съвсем друго от ол инклузивите на Турция.

# 468
  • София
Zoι,
да, имам го предвид.
Предпочитам със закуска и вечеря или само спане.

# 469
С изхранване ли търсиш да е? Само леко предупреждение, че Гърция е доста различна като почивка от Турция. Морето, плажовете и храната са чудесни ( на повечето места), но все пак съвсем друго от ол инклузивите на Турция.

Това не е лошо да го прочетат всички потребителки, които зачестиха с питания за хотели и ол инклузив, пренасяйки вижданията си и очакванията си от турската тема. За да не останат после разочаровани и да се налага да четем как морето в Гърция е отвратително.
Всички разбираме защо има пренасочване, но не е лошо преди всичко останало да се позапознаете с особеностите на туризма в Гърция преди да питате за ол инклузив до плитък, пясъчен плаж и не много далече от България. И ако може да не е много скъпо.

Качествения ол инклузив в Гърция в истински хубави хотели си има цена, и тя е доста по-различна от тази на ол инклузива в Турция. И обяснението е че просто масовият туризъм в Гърция не е на големите хотели с изхранване.

# 470
E, има и по-зле, едната беше питала за хотел ОИ в Хърватия... сигурно и на плитък пясъчен плаж  Mr. Green

# 471
  • София
Bliss, благодаря за директния отговор. Да, споменах, че сме почивали в Турция Simple Smile, и да запозната съм с гръцкия туризъм. Толкова много оферти се предлагат, че честно да си призная се обърках. А относно ОИ не съм питала Simple Smile
Ако някой може да ми бъде полезен и да ме насочи, ще съм благодарна.

# 472
Сиско,
освен тази тема, има и още една, в която се обсъждат хотели с изхранване в Гърция - не само ОИ, но и HB.

Иначе от популярните сред българи евтини хотели на Халкидики се сещам ето този: http://www.philoxenianet.gr/

# 473
Bliss, благодаря за директния отговор. Да, споменах, че сме почивали в Турция Simple Smile, и да запозната съм с гръцкия туризъм. Толкова много оферти се предлагат, че честно да си призная се обърках. А относно ОИ не съм питала Simple Smile
Ако някой може да ми бъде полезен и да ме насочи, ще съм благодарна.

Ами самият факт, че говориш за оферти (предполагам от туристически агенции) всъщност показва, че не си наясно с туризма в Гърция.

А директен отговор няма.
Докато в Турция се премятат имена на 5 курорта с относително еднакви характеристики на плажовете във всеки един от тях. И във всеки един курорт лесно се изброяват читавите хотели. То в Гърция основно местата за настаняване са от типа къщи за гости със студиа, или вили. И курортите/местата за почивка са хиляди...неизброими. Та на въпрос от предните страници за препоръка на хотел в Гърция до пясъчен плаж.... Нали ме разбираш?

# 474
Параход , аз съм тази една дето е толкова зле, че си позволи да пита дали в Хърватия има ОИ. Голям резил, при положение, че никога не съм ходила там. Направо адски се засрамих.
Питането ми е към останалите потребители. Ние също сме от тези, които тъгуваме за Турския ОИ и ни се налага да се пренасочим към Гърция, или Хърватия. Та питането ми е, понеже и ние сме с оскъден бюджет /3000/ за 2 възрастни и тийн на 15 години. Можем ли да си позволим с тези средства почивка на Йонийски острови-не държа на ОИ, нито пък на хубав плаж, понеже ние обикновено сме почитатели на екскурзиите и в Турция само сутрин и вечер сме се възползвали от ОИ. Единственият ми проблем да не желая да бъдем със собствен транспорт е, че ползваме свободно единствено руски и немски, а английският ни е доста оскъден и се страхувам, че няма да можем да се ориентираме.

# 475
Alinnna, моят съвет към теб е изобщо да не се отказваш от колата, заради това. Тя ти дава голяма свобода, която автобуса не може. Не се притеснявай от езика, все някак ще се разберете. На доста места немският на гърците ( предимно по-възрастните) е по-добър от английския. В Северна Гърция пък вече доста поназнайват български, има менюта на български, често и Бг телевизия.
 Иначе какво да му тъгуваш на турския ол инклузив, няма цял живот само там, я Simple Smile Гърция е прекрасна!

# 476
Желанието ви за транспорт от туристическа фирма само ви ограничава.
Бих ви предложила веднъж да се престрашите да пробвате. Бас ловя, че после няма да имате никакви притеснения.

Можете перфектно да се вместите в този бюджет. Ние сме изкарвали и с по-малко при условие, че например купуваме закуски от пекарните им (страхотни са) или в студията мажем по някоя филия на детето. Често пропускаме обяда заради късно ставане и вечерята задължително е в таверна с прекрасна гръцка храна, която няма да усетите ако сте в хотел с изхранване на конвейр.

Най-любимо ми е да си пия кафето на терасата докато другите спят, гледайки морето. И да не гоня час за закуска

Всеки от нас е имал първи път. Скоро си четох първите постове в тази тема и силно се смях.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 17:34 от Анонимен

# 477
  • софия
Обикалянето на градовете, селцата, плажовете около мястото, на което сте настанени е част от чара на почивката. Без собствен транспорт се лишавате от това, а пишеш, че обичате екскурзиите. Peace

# 478
  • някъде ... тук ...
Много пъти ни се е случвало да кажат, че говорят само немски. Даже единият път един дядо започна на английски и продължи на немски, та трудно му разбрахме упътването: ... щрасе, маха с ръце, ... щрасе, маха с ръце и т.н. Голяма картинка бяхме Simple Smile
Не се отказвайте от колата. На същото мнение съм като Блис, Зои и Звънче.

# 479
Ние сме ходили само в Авдира, до Ксанти. Бях възхитена от плажа , пясъка и кристалната вода. Моят син като любител на дюнери , доста добре се справи с гирос, а аз наблегнах на рицинката. Само че там цените са много човешки. Спомням си, че гирос беше 3 евро, а рицината 2 евро /в България е 5 лева/.  А предполагам, че цените на Йонийските острови ще са доста по-високи. Аз и ММ по принцип само вечеряме , а и той е вегетарианец, обаче тийнчето ни е със завиден апетит, да ми е жив и здрав, та затова са ми притесненията за храната. А съм се запаянтила  Mr. Green за тези Йонийски острови, защото си набелязах 4 целодневни круизчета за по 60 лева на човек. И тримата не ходим на плаж и не обичаме да се препичаме, обичаме да обикаляме и да разглеждаме. Затова казах, че плажът не ме вълнува. Не държа и на свръх луксозна къща за гости. Важното е да има баня и да няма мухъл  Joy , че в Турция и такива моменти е имало.

Общи условия

Активация на акаунт