На море в Гърция 2016 - VI

• 112 272
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
За Трипа съм съгласна, доста бързо установихме същото  Grinning
През Ласи минахме само веднъж по тъмно, на връщане от Аргостоли. Но впечатленията ми за талазите англичани са не от плажовете, а по улиците и по заведенията. Освен това средно на час (да не кажа и по-често) кацаше самолет от UK. Учудващо беше за мен, че почти липсваха италианци - за разлика от почти всички други йонийски дестинации, където сме били.

Ами очевдино не сте ходили на местата където са италианците. Ние сме с точно обратното впечатление. Но и те като нас избягват местата където англичаните могат да са на талази.  Wink

А иначе, Томас Кук си каца поне 2 пъти дневно на летището. Това като минимум за юли. Беше забавно да ти излитат над главите самолетите, а ти от плажа и водата да ги спотваш. Това от може би най-любимия на детето плаж.

# 511
Здравейте, момичета.

Тази година за пръв път се решихме да ходим на море в Гърция през Септември. Спряли сме се на Вурвуру, тъй като ще сме с бебе на година и половина и искаме спокойна и лежерна почивка.

Избрали сме си две къщи на плажа, които са буквално една до друга:

http://www.4elies.com

и

http://www.studioskarra.gr/

Проблемът е, че ММ е доста мнителен спрямо гърците и не е много спокоен да си резервираме и плащаме капаро с директен контакт, а предпочита през някоя агенция. Агенциите обаче, работят по-скоро с големи хотели, а не с такива малки вили.

Въпросът ми всъщност е някой дали е ходил на двете места и ако да, как си е запазвал - през директен контакт или през някоя букинг платформа. Аз лично се чувствам спокойна, защото и на двата сайта има политика за анулации и връщане на капаро, в интернет има само добри отзиви, но ми се иска да успокоя ММ Simple Smile

Благодаря предварително!

# 512
Така сладко ми звучи това "наемете си". То е ясно, че след като съм паника, няма да тръгна без предварително да съм наела нещо. Обаче тук идва сериозният въпрос....Как? Ама ми обяснете като на блондинка. Чрез туристическа агенция, или има и друг вариант. Сигурно изглеждат много глупави въпросите ми, но аз съм от свръх предпазливите хора и даже и в България като почиваме, откак се помня, всичко се планира и се урежда месеци предварително.... Embarassed

# 513
  • София
Аз резервирам през booking.com и избирам места с възможност за безплатна анулация.

# 514
Всякак резервирам според обстоятелствата. През букинг с безплатна анулация, имам случаи в букин да са си искали капаро по банкова сметка, с директен контакт съм резервирала.

vanili, а вие имате ли отговор за свободни места за вашите дати от тези къщи, които си постнала? Не, че нещо, но Вурвуро е много търсено и хубавите места свършват още септември.

# 515
Bliss, да, имам отговор от първата вила 4elies, че имат един апартамент за датата, която искам. Направи ми впечатление, че им писах и след два часа получих отговор.  И тъй като това се случи днес, а знам, че Вурувуру е доста желано, писах тук за мнение, за да може да вземем решение със съпруга ми и да запазвам докато е време Simple Smile

За другата вила съм пуснала запитване преди четири дни, но все още нямам отговор. За нея обаче, ми излиза един свободен апартамент в booking, който без опция за безплатно анулиране ми излиза като цена като първата вила, а с опция за безплатно с 10 евро отгоре.  Проблемът е, че сме хващали доста големи надценки на букинг за други оферти и затова съпруга ми се опъва и е да е от букинг, иска с БГ агенция...абе, няма пълно щастие Simple Smile Тази вечер ще гледам да "обсъждаме" темата, защото нямаме време Simple Smile

# 516
  • Варна
В такъв случай Корфу е по-подходящ за вас, там освен природа има и архитектурни забележителности. Наемете си къща на баира на Палеокастрица и се наслаждавайте на гледакат към морето.

alinnna ако пък изберете Лефкада най ще ви пасне Цукаладес Simple Smile
Шефе кефалонийския пай нали си е баница с месо и ако на някой не му харесват подобни нещица и най - доброто няма да му хареса.А и има варианти с агнешко или с козе и разбира се майсторлъка на готвача.И ние сме попадали на греди.Греда няма само ако си го направя аз Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 517
Ами тя и лазанята прилича на баница с месо......Аз обожавам лазаня, така, че вероятно такъв пай би ми паснал много добре.  Simple Smile

# 518
  • Варна
Ами тя и лазанята прилича на баница с месо......Аз обожавам лазаня, така, че вероятно такъв пай би ми паснал много добре.  Simple Smile

бе доста е различно от лазанята Simple Smile

# 519
Моля ви,кажете ми за плажа в Криопиги-навсякъде пише че е уникален,но на снимките най-хубав изглежда на хотел alexander the great. Там обаче пише ,че е частен. Ще можем ли да го ползваме ако не сме от хотела? И има ли наоколо някой хубав плаж в близост около селото?

# 520
  • Варна
Всъщност плажа на Криопиги не е чак толкова хубав колкото изглежда по снимките в нета и някой отзиви.Доста чакълест и тесен е както и почти всички плажове на Касандра.Всъшност наистина хубавите пясъчни и плитки плажове на полуострова са 2 - 3 - Крузо , Неа Скиони и Сане , всички други са доста чакълести и направо камани.Хубавото е че ако сте с кола можете да обикаляте всеки ден на различно място - разтоянията не са големи , а Криопиги е по средата и е удобно за обикаляне.Не пропускайте пазара в сряда до обяд в главния град Касандрия и прочутата таверна Захос в съседното селце Касандрино. Simple Smile

# 521
Благодаря за информацията

# 522
Как е морето на Торони, плитко ли е за малки деца? За плажа май споменавахте, че е хубав Rolling Eyes

# 523
Аз не знам Пешо какво толкова го величаеш този пай. Обикновен пай с месо. Тесто, плънка и отгоре пак тесто. Няма разлика с ирландския пай примерно. На мен лично ми беше доста тежък. Предпочитам месото на скара с някаква салата.

На Касандра има и още един хубав плаж - на хотел Симантро. Малко е забутан в горите този хотел и плажа не е много голям.

И Пешо, не е Сане, а Сани. Свободен достъп има само на плажа на къмпинга. На плажовете на ризорта Сани е възможно срещу заплащане мисля. Гледайки на картата, в дясно от носа с кулата (на Сани) има много дълга пясъчна ивица. Първата част от нея е облагородена от комплекса. Но след това е див плаж. Тесен е, но по спомени беше пясъчен и никак не беше зле.

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 09:55 от Анонимен

# 524
  • София
Каня се да направя резервация през Airbnb,
но ми направи впечатление, че дори да сменя броя на хората сумата остава една и съща. Това нормално ли е? и всъщност посочената цена /след като съм маркирала дати на престой + бр. хора/ крайна ли е за всички нощувки и всички хора или не  newsm78
Освен това, въпреки че прочетох всички условия не ми стана ясно като си вкарам картата ще блокират цялата сума или това ще се случи когато изтече срока за безплатно анулиране?
Благодаря предварително за информацията  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт