На море в Гърция 2016 - VI

• 112 209
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Сигурно е така, но при моите познати около Кавала не съм забелязала увеличение.
Vesssrusss, кой е хотелът?

# 646
  • Русе
Zoι, хотелът е Анна апартаментс. Но гледам и др. хотелчета в района на Керамоти, апартаменти за 2 възрастни с 2 деца няма под 80 евро на нощ. Миналото лято спокойно се намираше за 70 евро. Говоря за края на август.

# 647
Ако е апартамент 70-80 е в норма, но в твоя случай от 70 на 100 е доста фрапантна разлика. Погледнах ги. Да не би ти да ги питаш за с една спалня, а те да ти връщат цена за с две?

# 648
  • София
Скиатос май не е много добре за август Simple Smile Аз и двата пътя ходя септември и си е гмеж. Иначе плажовете му са жестоки.
Скопелос и Евия са добри идеи, макар да не са толкова пясъчни като Скиатос. Лимнос, Йонийските също - всичките са ОК.
Евия и Лефкада - имат предимството, че са без ферибот.

За Лефкада и Кефалония се чудех първоначално. Но приятелите ми се притесняват, че плажовете са трудно достъпни с деца. Може ли да разкажете за Кефалония по-подробно или да ме препратите към стари коментари? С търсачката нищо не ми излиза, а линкчето от първата страница за Кефалноя не е активно вече.

# 649
  • Плевен
Здравейте,от няколко дни разглеждам оферти за Гърция и какво установявам. Хареса ми плажа на Керамоти и потърсих места за настаняване - обадих се в Белвю и Екселсиор - апартамент за 2в + 2д за последната седмица на юни 100евро/ден спане само. После прегледах Всички оферти за Криопиг и там за Хотел 3 звезди на плажа със закуска и вечеря е 95 евро на ден за 2+2. Защо е толкова скъпо в Керамоти?

# 650
Отвори картата на България, виж къде е прохода Маказа и ще си отговориш на въпроса. Кърджали, Хасково и на много други им е по-близко да отидат в Керамоти, отколкото на нашето море.

# 651
За Лефкада и Кефалония се чудех първоначално. Но приятелите ми се притесняват, че плажовете са трудно достъпни с деца. Може ли да разкажете за Кефалония по-подробно или да ме препратите към стари коментари? С търсачката нищо не ми излиза, а линкчето от първата страница за Кефалноя не е активно вече.
Примерно оттук можеш да започнеш http://www.greeka.com/ionian/kefalonia/
Пробвай с гугъл Кефалония + bg-mamma. Има писано много. Ще погледна линка на 1-ва. Те Кефалония нямаха общински сайт допреди няколко години, за разлика от всички останали острови, та беше някакъв друг измислен Wink
На юг има доста пясъчни плажове, които са леснодостъпни. В Кателиос и Скала има дори настаняване на плажа. То и на север се стига всичко с кола - Миртос, Антисамос.
На Лефкада - на практика Егремни е недостъпен след земетресението, така че отпада изобщо. На Кацики стъпалата са по-малко и не са проблем за ходещи деца. Агиофили се ходи с водно такси за 10-15 мин. от Василики, другите се стигат с кола. По-скоро проблемът с малки деца на западните плажове на Лефкада и Кефалония е дълбокото и понякога бурно море (оттам и разлятата мастилница на прекрасното синьо).

# 652
  • София
Много благодаря, Параход!  bouquet Сега ще разгледам сайта.
В гугъл Кефалония + bg-mamma нищо не излиза. Показва първата страница на темите с неработещия линк и разни други форуми.

# 653
  • София
Относно Кефалония мисля, че най- подходящ плаж за малки деца е Кси - дълга ивица и плитка вода. Идеална е за лежерна семейна почивка. Стига да не ви си вижда твърде отдалечено и изолирано. https://m.flickr.com/#/photos/142885754@N03/27888702581/

# 654
  • София
Колко са малки децата, self_control? Понасят ли пътуване?
Кефалония е прекрасен остров, оставила съм част от сърцето си там, но ние пътувахме и обикаляхме всеки ден. Не повторихме плаж. Не го възприех като място за мързелива почивка на пясъчен плаж с плитко море. Вашите деца биха ли харесали това?
Разбира се, може да си изберете едно място, да се установите и да ходите на плаж там всеки ден. Но няма да усетите очарованието на острова. И надали ще си струва да биете толкова път заради един плаж само.

Отбелязвам, че Миртос, заради който ние изобщо тръгнахме към Кефалония, не е подходящ за деца.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 22:06 от Vivi

# 655
Много благодаря, Параход!  bouquet Сега ще разгледам сайта.
В гугъл Кефалония + bg-mamma нищо не излиза. Показва първата страница на темите с неработещия линк и разни други форуми.
Ние почивахме на Корфу Септември 2016 в  района на плажа Санта Барбара, който е прекрасен за деца. Близо е до пристанището Лефкими, в близост има и два големи супермаркета единият е Лидъл

# 656
На Кефалония на юг има прекрасни "детски" плажове. Бих казала, че който и да хванете все става. И в зависимост от нагласата си острова е прекрасен именно за мързелива почивка на пясъчен плаж с дете. Любимият ни плаж (заради детето) е този до летището - Мегали Амос https://www.google.bg/maps/place/Megali+Ammos+Beach/@38.1316484, … d20.4920071?hl=bg

Иначе също стават Ammes, Ai Heli, Avitos(горе долу защото е тесен), Мегалипетра(стига се трудно по пътека), Трапезаки, Лурдата, Мунда. Ище доста по-малки и неизвестни.

Кси е наистина дълъг и плитък, НО... крайно пренаселен в сезон (чадър до чадър) и става ужасно горещо заради по-тъмния пясък, който привлича слънцето повече от обичайно.

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 11:44 от Анонимен

# 657
Здравейте,

Това лято ще почиваме в Парга.
На връщане мислим да направим една нощувка в Мецово. Моля препоръчайте симпатично местенце за 1 нощувка, къща с двор предпочитаме.  Simple Smile
Ние сме две семейства, 4 възрастни и 2 деца общо.

На връщане от Парга има ли нещо друго интересно по пътя за разглеждане?

# 658
  • ново

На връщане от Парга има ли нещо друго интересно по пътя за разглеждане?

Йоанина http://www.mouzenidis.bg/article/ioannina-greece
може да отделите време и на Солун, ако не сте го разглеждали

# 659
В Мецово аз къща с двор не видях.  Mr. Green Може и да има. 2 метра на 2 метра.
Иначе търсете място с възможност за паркиране. Ние сме доволни от хотела в центъра - Аполон. Позахабен, но с паркинг и закуската беше хубава. Но най ни хареса отношението на управителя.

Общи условия

Активация на акаунт