На море в Турция - тема 46

• 175 732
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
 "Кажете , моля ви някой ако е почивал в Сиде около 20.05 - как е времето там по принцип. Става ли за плаж , морето и басейните подходящи ли са за къпане и вечер по- хладно ли е ? "

За по-ранно море , района на Анталия е изключително подходящ. В това число и Сиде. както вече писаха други по- горе температурите надхвърлят 30 гр след 15.05. примерно. И водата е ок. Сезона е започнал скоро -Аниматорите работят с голям ентусиазъм, персонала е свеж и настроението навсякъде е прекрасно.  Peace

# 586
  • София, България
Определено морето на Анталийското крайбрежие е много топло, за разлика от Егейска Турция. Поне аз усещам някакво много кофти студено течение и в Кушадасъ и в Дидим, буквално си ми е студено и не влизам, докато в Анталия морето е чай. Май месец обаче не съм била, само юли и август.

# 587
Аз като направих моята резервация първото нещо , което питах е дали е топло по това време на годината. От ТА ме увериха, че става и за плаж и за тен.
Четох някои по-стари мнения, та хората бяха писали, че водата в морето не ставала за къпане ,а басейните ако не са подгряващи също били хладни, та затова да си питам и вас!

# 588
  • София, България
Аз като направих моята резервация първото нещо , което питах е дали е топло по това време на годината. От ТА ме увериха, че става и за плаж и за тен.
Четох някои по-стари мнения, та хората бяха писали, че водата в морето не ставала за къпане ,а басейните ако не са подгряващи също били хладни, та затова да си питам и вас!

Всичко е много относително, миналата година преди да тръгна за Дидим, четох коментари, за почивали преди това, че водата е топла, еми на мен ми беше студена и то 20 дни след това. Така че зависи, определено май месец водата не е като през август.

# 589
А може ли мнения за Batihan Beach Resort?

Следя от няколко години, дори лани бяхме капарирали, ама.....не ходихме. Във фейса имаше някъде мнения. Накратко казано хотела е с традиционно доволни хора и положителни мнения. Особено анимацията била нещо уникално, ако сте с малко дете ще сте много доволни. От няколко години са едни и същи, надявам се и тая година да са те.

Благодаря, valerko!

За анимацията и аз съм чувала, че е много добра, но ние, при все че сме със сравнително малки деца, търсим пързалки и басейни Simple Smile и мисля, че това не е нашият хотел

# 590
Миналата година от 17 до 24 май- перфектно. Бяхме в Сиде, Соргун. Температурата на въздуха беше между 28 до 34 градуса, на водата беше към 26, къпахме се в морето с децата ежедневно. Вечер става малко по-хладно, но май само веднъж,  дваж се наложи да наметнем по нещо, а бяхме на вън на външна дискотека. С удоволствие пак бихме отишли в края на май. На нас лично в края на май ни хареса повече отколкото в началото на септември.
Надявам се да не прозвучи като заяждане, ама няма как температурата на водата за въпросния период да е била такава. Ето линк за темепературата ѝ през последните две години за желания от dalilaangel период:
http://seatemperature.info/may/side-water-temperature.html
26 градуса по-скоро може да е в края на юни...

# 591
"Кажете , моля ви някой ако е почивал в Сиде около 20.05 - как е времето там по принцип. Става ли за плаж , морето и басейните подходящи ли са за къпане и вечер по- хладно ли е ? "

За по-ранно море , района на Анталия е изключително подходящ. В това число и Сиде. както вече писаха други по- горе температурите надхвърлят 30 гр след 15.05. примерно. И водата е ок. Сезона е започнал скоро -Аниматорите работят с голям ентусиазъм, персонала е свеж и настроението навсякъде е прекрасно.  Peace
Миналата година бях в Сиде от 20-27 май в хотел Crystal Admiral Resort Suites & SPA 5* . Хубав хотел , пясъко-чакълест плаж , добро обслужване . Водата от 10 часа сутринта си ставаше за къпане и си се къпахме цял ден. Усещаше се малко хладна в началото но към обяд си бе нормална за къпане. Е не е както септември , но всички се къпеха. Колко бе като градуси ...честно не знам . В целият автобус на връщане коментирахме помежду си че навсякъде водата е била нормална за къпане. Както в Белек така и района на Алания / имаше голяма група за хотел Лоничера , Гранада Луксури 5* и от Ефталийте в Алания /
Така, че в Анталия си става за къпане след 20 май . Ако някой е решил в много скъп хотел да бъде на по-ниска цена със супер обслужване ами края на май и началото на юни е момента. В онзи хотел не бяхме много почиващите в този период , но персонала се стараеше все едно ,че хотела работи на МАКС .
Аз се замислям за няколко хотела в Лара или Белек за този период ... но засега е рано , за нещо по - конкретно. Ако някой се съмнява в тези мои думи , ще му изпратя над 100 снимки за да се увери в това как сме облечени и къде се къпем през денят !

# 592
  • София
Миналата година от 17 до 24 май- перфектно. Бяхме в Сиде, Соргун. Температурата на въздуха беше между 28 до 34 градуса, на водата беше към 26, къпахме се в морето с децата ежедневно. Вечер става малко по-хладно, но май само веднъж,  дваж се наложи да наметнем по нещо, а бяхме на вън на външна дискотека. С удоволствие пак бихме отишли в края на май. На нас лично в края на май ни хареса повече отколкото в началото на септември.
Надявам се да не прозвучи като заяждане, ама няма как температурата на водата за въпросния период да е била такава. Ето линк за темепературата ѝ през последните две години за желания от dalilaangel период:
http://seatemperature.info/may/side-water-temperature.html
26 градуса по-скоро може да е в края на юни...
абсолютно правилно Simple Smile
26 градуса водата в морето е в края на юни.
Бил съм в Сиде от 27 май и температурата на въздуха бе между 28 и 34 градуса, на басейните около 24, а на морето не повече от 22.
Затова че, който може да се къпе на 20-22 градуса ще му е ОК водата.
Всичко останало са лъжи на ТА, за заблуда на туристите Joy

# 593
  • Варна
Цитат
хотел Crystal Admiral Resort Suites & SPA 5*

И ти на това му казваш хубав хотел.....

# 594
Цитат

Казваш,който не може да си позволи, минимално Титаник де лукс, за къде е тръгнал..... не вярвам,че има разумен възрастен човек,който може да разсъждава по този начин.

# 595
Цитат

Нека не спамим темата , но аз си определям бюджет и брой почивки за дадена година . Така ,че миналата година за първи път бях в района на Анталия и избора на хотел трябваше да направя за броени часове . Разбира се , че когато пътувахме в онзи район видях много хубави хотели в района на Лара , Белек някой хотели в района на Сиде и Алания. Чета редовно тук отзиви за дадени хотели , но в онзи момент това сме избрали  newsm78 . Тук във форума има една групичка , които хотел под 1300 лв/човек за тях е туристическа спалня. Въпрос на доходи , бюджет , наличие на време , и ред други фактори . Аз толкова пари бих дала за Португалия , Дубай или някоя друга дестинация . Нека не се заяждаме с избора на хора избрали хотели 4* или 5* с бюджет до 1000 лв / човек . Защото хотелите в Кушадасъ , Дидим , Бодрум и Мармарис са 80 %  в този ценови диапазон / изключвам юли и август / . Хубав ден и хубав избор на хотели за тази година . Който не случи някъде на хотел ..ами другият път ще избере друг с по - голям бюжет .

# 596
Нека не се заяждаме с избора на хора избрали хотели 4* или 5* с бюджет до 1000 лв / човек . Защото хотелите в Кушадасъ , Дидим , Бодрум и Мармарис са 80 %  в този ценови диапазон / изключвам юли и август / . Хубав ден и хубав избор на хотели за тази година . Който не случи някъде на хотел ..ами другият път ще избере друг с по - голям бюжет .

Embarassed Shocked Embarassed Shocked Embarassed Shocked а аз със моя стиснат акъл гледам 1400-1700 за четиримата  Weary

# 597
  • Варна
Странно,защо така наскачахте,не говорим за пари,а за това дали е хубав,аз също миналата година почивах там една седмица и платих 1000 лв,ама за двама и не ,не е хубав хотела.А и Титаник де Лукс не ми харесва Mr. Green
Когато казвате,че някой хотел е хубав е добре наистина да е такъв,защото някой може да ви повярва и след това да не остане доволен,заради това реагирах,а не защото е бюджетен.

# 598
  • Пловдив
esstela, разбира се, че е хубаво мненията ни да са максимално обективни, за да не останат излъгани хората в очакванията си. Затова е добре да обосновеш мнението си защо смяташ, че хотелът не е добър. Кажи: това и това не ми хареса, храната е такава, очаквах нещо друго. Сравни го с друг хотел, ако имаш наблюдения. Такива неща, мисля, биха били полезни.  Peace

# 599
Здравейте, някой посещавал ли е хотел AURUM SPA BEACH RESORT  и AURUM EXCLUSIVE CLUB в Дидим  и какво бихте казали за всеки един от тях? Тъй като тази година смятаме да почиваме там.

Общи условия

Активация на акаунт