На море в Турция - тема 46

• 174 604
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Да допълня за почиващите в Анталия -  има сняг, последно е валял преди 23 години- по инфо от фейса, сняг има в покрайнините, близо да планината, в града няма.
Скрит текст:
Весело посрещане на празника и с пожелания за страхотни почивки догодина!

# 496
За пътуващите към Анталия през Истанбул , да се има предвид че новият тунел под Босфора до края на януари ще е отворен  само по 14 часа в денонощието . От  февруари ще е отворен 24 часа в денонощие. В момента в Турция вали сняг на много места , дори и в района на Бурдур и Бучак / преди Анталия / . Безаварийно пътуване  и весело посрещане на празниците.

Извинявам се, но как е удачно да се ползва този тунел за пътуващите за Анталия? Не се ли улеснява с него трафика в Истанбул?

Тунела започва от южната част на Фатих и завършва в Юскюдар.
Ето го в Гугъл карти:
https://www.google.bg/maps/dir//Eurasia+Tunnel,+%C4%B0stanbul,+% … .929993,12z/data=!3m1!4b1!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x14cab8168ebf91eb:0x840de609549189cb!2m2!1d29.0000329!2d41.0035063
Отпада необходимостта да се пътува по Е80, да се преминава през моста Фатих и т.н. до Кадъкьой. Спестяват се доста км и време.

# 497
Има ли почивали в Анталия, пътуващи с организиран транспорт - автобус, тръгване от Варна? Моля, да споделят с кой тур оператор newsm78

# 498
  • Варна
Момичета, аз пак за този тунел нещо не разбрах newsm78.Четох в нета, гледах и страницата.Защо си мисля,че наистина целта е да се улесни трафика между двата бряга на градско ниво.За транзитно преминаване на Истанбул има ли смисъл?Питам тези,които познават града добре и пътуват често.За да се влезе в тунела като гледам разни брошури и карти трябва да се влезе чак до Кенеди булеварда/трафик чудо по мои спомени Rolling Eyes/ и да се излезе на Юскюдар,после Кадъкьой и чак на Аташехир прави връзка с магистралния за Анкара.Добре, през тунела се минава бързо,но до и след него не се ли попада пак в гъст градски трафик?Моля много тези,които познават града да дадат съвет.Тръгваме скоро и последно през тунела или по обиколния път на Истанбул е най-удачно за пътуване транзит за Анталия?Благодаря.

# 499
Има ли почивали в Анталия, пътуващи с организиран транспорт - автобус, тръгване от Варна? Моля, да споделят с кой тур оператор newsm78
До Анталия сме пътували с ТА Емералд ,но за 2017г. те нямат оферти за 9нощувки с автобус за Анталия от Варна. Така,че вече съм направила резервация за 2017год. с ТА Турс Клуб с автобус от Варна. Hug

# 500
вече съм направила резервация за 2017год. с ТА Турс Клуб с автобус от Варна.
Може ли линк с оферти на Турс от Варна за където и да е?

# 501
  • Варна
Момичета, аз пак за този тунел нещо не разбрах newsm78.Четох в нета, гледах и страницата.Защо си мисля,че наистина целта е да се улесни трафика между двата бряга на градско ниво.За транзитно преминаване на Истанбул има ли смисъл?Питам тези,които познават града добре и пътуват често.За да се влезе в тунела като гледам разни брошури и карти трябва да се влезе чак до Кенеди булеварда/трафик чудо по мои спомени Rolling Eyes/ и да се излезе на Юскюдар,после Кадъкьой и чак на Аташехир прави връзка с магистралния за Анкара.Добре, през тунела се минава бързо,но до и след него не се ли попада пак в гъст градски трафик?Моля много тези,които познават града да дадат съвет.Тръгваме скоро и последно през тунела или по обиколния път на Истанбул е най-удачно за пътуване транзит за Анталия?Благодаря.

Разиграх и двата варианта през Гугъл мапс .
 През тунела Евразия от Варна до Арифие, където е отбивката от магистралата към Анталия е 621 км за 7 часа и 56 мин., а през втория мост 600 км за 7 часа и 14 минути. Не съм пътувал до Анталия, но съм бил няколко пъти в Истанбул и знам , че там трафика е ужасен и времето за минаване винаги е относително понятие. Като че ли през моста е по-добре, дано някой с опит се включи. Ако питаш в групата  "Лято в Турция" във Фейса със сигурност ще получиш бързо адекватен отговор.
Желая лек път и приятно изкарване!
 И да споделиш как сте изкарали.

# 502
  • Варна
Благодаря.На мен пък Гугъл мапс ми изкара тази отсечка  все около 615 км и в двата варианта и разлика 10 мин в полза на околовръстния newsm78.Ще преценим на место а ММ каза,че ще следва навигацията Joy

# 503
До Анталия сме пътували с ТА Емералд ,но за 2017г. те нямат оферти за 9нощувки с автобус за Анталия от Варна. Така,че вече съм направила резервация за 2017год. с ТА Турс Клуб с автобус от Варна. Hug
[/quote.    Може ли линк? Не откривам тръгване от Варна                             

# 504
Здравейте.
Интересувам се от почивка в Анталия.
Може ли да ме ориентирате каква е разликата между отделните курорти в района?
Сиде? Лара?
Къде са хубави плажовете?
Къде са по-слабите и къде по-добрите хотели?
Въобще ще съм благодарна за всяка предоставена информация.

# 505
  • Пловдив
Извинявайте за нахлуването, но тъй като чета от известно време темата, ще попитам. Очакват ли се нови оферти за лято 2017 през януари, или да бързам да резервирам до края на декември? Иска ми се това лято в Турция, но все още не сме постигнали консенсус с ММ / пусти страх го гони/.
И благодаря за темата, много ми е полезна. Peace

# 506
Здравейте.
Интересувам се от почивка в Анталия.
Може ли да ме ориентирате каква е разликата между отделните курорти в района?
Сиде? Лара?
Къде са хубави плажовете?
Къде са по-слабите и къде по-добрите хотели?
Въобще ще съм благодарна за всяка предоставена информация.

Здравейте! И в Сиде и в Лара плажовете са хубави. Лара е по-близко до летището. Там хотелите са хубави и държат цени.
Сиде е на около 70 км. от летището. Най-добре е да изберете хотел в района на Кюмкой или Чолакли.Ще ви предложа няколко  Jacaranda Imperial, Kamelya World - с трите хотела, Royal Alhambra .

# 507
  • София
Извинявайте за нахлуването, но тъй като чета от известно време темата, ще попитам. Очакват ли се нови оферти за лято 2017 през януари, или да бързам да резервирам до края на декември? Иска ми се това лято в Турция, но все още не сме постигнали консенсус с ММ / пусти страх го гони/.
И благодаря за темата, много ми е полезна. Peace

Какво значи нови оферти....за нови хотели, или нови цени...нови цени е относително дали ще има, почти винаги има и почти винаги са нагоре, малко, но нагоре.

# 508
http://www.tours-club.com/pochivka-v-turcia/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D … 3&oid=1860599
Ето виж примерно този хотел Club Asteria Belek 5*, тази година имаше в групата ни за Анталия почиващи в него и отзивите бяха изключителни . За цени под 1000 лв си е приемлив.
Има хотели много хубави в Лара и Белек но цените са над 1000 лв. че и нагоре. Хубави хотели с хубав плаж на приемливи цени има в района на Алания. Зависи от бюджета който си определяте , времето когато искате да бъдете там , с какъв транспорт искате да отидете и т.н. Много са факторите които влияят на крайната цена . Но за района на Анталия / Лара , Белек ,Сиде  и Кемер/ под 700 лв трудно се намира хотел или той ще бъде с компромиси . На тази цена в Алания има хотели но 4* и някой 5 *.
Не се знае и сезонът как ще тръгне ... за много хотели. Има хотели юни месец бяха полу празни , а са с 5 * ???
Така , че избирай по - скъп и качествен хотел. Или просто почети тук постовете и отзивите от тази година . Успех и дано намериш това което търсиш .

# 509
  • Монтана
Някои има ли впечатления от Von Resort Beach  5,Side?

Общи условия

Активация на акаунт