АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 33 026
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Привет, момичета, попаднах на една статия, която ми хареса, че няма много ровене насам-натам за всяка седмица от бременността: http://bremennost.bg/bremennost-po-sedmici.html
Много хубаво сайтче, хем го знам, пък не съм се зачитала сериозно, но днес работата е по-малко, и ми стана много интересен.
Пожелавам ви красив уикенд!

# 121
  • Бургас
Скрит текст:
И аз трябва вече да си купя нещо за мазане newsm78 Био ойл , бързо ли попива?
Веднъж / беше преди сигурно 2 -3седмици/ разпитах в една аптека, жената ме заля с информация какво има, какви хубави немски могли да поръчат... Хм, видя ми се рано, но вече трябва да взема нещо..
Тая мойта глава като ме е заболяла в 18:00ч. и продължава... Откачам вече Cry
Едно момиче тук ми спомена за шуслерови соли, така и не стигнах да си взема и се сещам чак като ме заболи Confused
Едновременно с главоболието ми се и пригади , но като че ли сега го поубих малко гаденето..... Ама с главоболието не знам с какво да се боря- според мен парацетамола не е за глава, поне в малкото пъти , в които съм го пила не е помагал(и преди бременноста, никога не съм го смятала за помощник на главоболието)
Май , наистина трябва да търпим повече.

Кари, да ти кажа и аз така мисля, още повече че съм върл противник на парацетамола като цяло, обаче като кърмех Михаела ме беше замлатила една глава, направо ми идваше да си я сцепя. Пих една бебешка доза Панадол и ми мина. И то бебешка за новородено.

Аз пък с Михаела напълнях малко - 19 кг. Излязох от болницата 66-67 кг. Забременях 55. Обаче след 3 месеца бях 74 кг. Голямо ядене покрай кърменето. Глад и жажда - неудържими. Завиждах на всички, които кърмеха и се прибираха коремите им. Моят с всеки ден все повече щръкваше. Та едва тази зима си свалих килограмите до 60. Ама не било писано. Ще се мъчим после заедно. Дано този път да стане по-лесно.

Сутринта мъжът ми ни събужда, а ние с малката се гушим и не отваряме очи, но вижда, че сме будни и казва: "Няма да изляза от стаята, докато не видя поне едната станала". Той не можа да разбере, че вече щом отворя очи е въпрос на минути, понякога и секунди, да изтичам в тоалетната. И всяка божа сутрин ми задава един и същи тъп въпрос "От къде идва това повръщане".

Бейби, ако имаш само хрема си вземи физиологичен разтвор на ампулки, като откъснеш капачето става капкомер. Капи си като се сетиш. Хем ще промиваш, хем ще овлажняваш лигавицата. Понякога при бременните се получава нещо като хронична хрема. Какво беше обяснението обаче не мога да ти кажа.

Другото, което да ти препоръчам е да си капваш отвара от лайка в носа, като на 10 мл лайка може да сложиш 5 капки клеева тинктура. Това ако не ти помогне горното. Но внимавай, защото клеевата тинктура много пари, на спиртна основа е. Ако се наложи разреждай още.

Ангелка, сигурна съм, че нещата ще се наредят както е най-добре за вас в подходящия момент.  Hug
Ако имаш нужда, поплачи си, но знай, че ще изгрее слънцето отново!

Ох, прекрасния ни шеф току що каза да побързаме със задачите, че в 14.30 затваря офиса.  Hug
Пожелавам на всички работещи днес подобна новина!

# 122
  • Sofia, Младост 3
Eva, имам два опита да се запиша online и, тъй като не получавах никакво потвърждение, нието обаждане, звънях в клиниката за директно потвърждение. и двата пъти ми казваха, че не съм успяла да се запиша online, затова най-добре звънни директно в клиниката, най-малкото да си потвърдиш часа.
Благодаря ти , че се включи, защото и аз имам такова подозрение  Confused Но от клиниката от няколко дни просто не ми вдигат , опитвам по различно време на деня и не става  Shocked
Най-много накрая да продължа да си ходя във Фемина, там поне мога да запиша час   ooooh!

# 123
Добро утро ММ цяла нощ бе много зле и прекара в тоалетната .Дали вирус или нещо но след един деган се по оправи.Сега го изгоних  с малката ,че чакам майсторите за дограмата.И после ще имам да чистя бая .
Angelka78 напълното те разбирам и ние сме почти в подобно положение и сега всеки лев ние много нужен.Колко осигоровки не са ти платени.Данода успете да ги платите иначе много трудно.Колкото до скъпите изследвания те не са задължителни.Не се претеснявай важното да си спокойна.

Течение имах и предната и сега ,по време на бременоста е нормално.После се маха.
За яденето ядяах всичко предния път без риба че от нея ми бе зле ,сега пак ям всичко от което не ми се гади.И повременно на кърменето също си хапвах всичко  и още кърмя.Не се филмирайте всичко ще наред ,за това се радвах на мойта Аг казва се ми всичко е ок ако има нещо си ми обяснява ,както трябва.Хубав и усмихнат ден

# 124
Момичета говорих с моя гинеколог.За болките в яйчниците каза да пия бусколизин ,получавам контракции от кихането.Ако вдигна температура парацетамол,а за носа някакви хомеопатични капки.Появи ли ми се кашлица да отивам при ЛЛ. За направления от нея вече няма нужда да вземам щом веднъж съм се записала на ЖК.

# 125
  • Бургас
Момичета, кой беше онзи сайт за дрехи за бременни, който коментирахте по-назад. Не намерих линка

# 126
July при др. Ирмов съм аз.  Hug

# 127
  • Бургас
July при др. Ирмов съм аз.  Hug
Ти в коя седмица си? Мина ли ФМ? При кого се насочи? Аз ще ходя при Стоилов.
За кихането - аз се свивам на две преди да кихна. Така се натоварват само стомашните мускули. Понякога като ми иде да кихна си стискам ноздрите и ми минава.

# 128
10г.с. обаче аз няма да правя ФМ нито БХС.Ох аз сихам,обаче като ми се киха,а не мога и почва да ми сълзи само лявото око.  Tired

# 129
July, така както си го описала, не звучи много добре, но предполагам, че е нещо като почесване на носа. Защото ако се стиснат ноздрите и така все пак кихнеш, налягането в главата става много голямо, не е хубаво.
На мен така не ми се работи... ММ преди малко се обади да ми каже, че го пуснали от работа, срещнал се с баща ми случайно, и сега тръгват на риба. Не че искам на риба, просто не ми се работи. А мен няма кой да ме пусне, ние и да нямаме работа, си стоим по цял ден да чакаме клиенти... Стискам зъби и очаквам с нетърпение да дойде октомври и да излизам болничен.

# 130
  • Бургас
July, така както си го описала, не звучи много добре, но предполагам, че е нещо като почесване на носа. Защото ако се стиснат ноздрите и така все пак кихнеш, налягането в главата става много голямо, не е хубаво.
Не, аз стискам двете ноздри преди да кихна. Ако кихам нищо не стискам, а само се сгъвам на две.
Baby.st.ss, разбирам те за ФМ. От една страна осъзнавам колко е безсмислена, защото нищо не ти казва и само може да те психира излишно, от друга страна ще ме гложди ако не я направя. Луда работа  Crazy

# 131
  • Пловдив
Ева, ние с теб заедно сме се активизирали  - нашата сватба също беше юли  Party вероятно съм забременяла втората брачна нощ, че първата си я проспахме  hahaha
Вчера станах на 30 и прекрасните ми колежки са решили да ме изненадат със страхотен подарък, част от който е една много симпатична книжка-дневник на бременната - има седмица па седмица какво се случва с теб и паралелно как се развива бебочето плюс картинки как горе-долу изглежда, полезни съвети и място, в което да си опишеш каквото ти се е случило, какво си почувствала или каквото си искаш Simple Smile много приятно е направено и толкова се вдъхнових, че вече съм попълнила до пета г.с. ...  baby_neutral

# 132
  • Germany,Bielefeld
Не мога да ви изчета,на мен до като само ми се гадеше и ми ставаше лошо,вече повръщането е на лице.За коремчето не искам да коментирам защото на мен ви викат че съм била като бременна хлебарка,само се шегуват с мен.Бях болнични тази седмица,другата седмица пак ще си взема и мисля така да карам до края на месеца и без това договора ми е до края на септември и след това ще пада учене.Ако знаете колко ми е скучно тук....нямам търпение да си хвана самолета и да се прибера за 10 дена

# 133
  • Бургас

unchita, честит рожден ден на патерици!  bouquet

# 134
Записвам се и с първото момиче. Докторката ми изглежда адекватна и може би ще се следя при нея. Направи бхс и фм. Видяхме бъбреци, сърце, кръвоносни съдове и какво ли още не. Бебка се скъса да мърда, ще е шавлива като предното. Следобед чакам изследването за антитела, стискайте палци. Резултатите от бхс другата седмица, но по различните маркери изглеждаше ок. Предния път гледаха само носна костица. Сега гледа поне 5 неща, които са сигнал за Даун. Нещо на гръбначния стълб, артерии и другите не ги запомних. Добре обясняваше, обичам да ми говорят с термини и сега ще се заровя да видя какво точно ми е показвала.

Общи условия

Активация на акаунт