АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 994
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
Между другото вчера Сигридов такива неща ми разказа за пиенето на каквито и да е лекарства преди 20 седмица, че сериозно се чудя как ви изписват някакви неща без тестове и изследвания...
Shocked ужас! Като на мен как ми изписват и аз много се нервирам #Cussing out

# 391
Между другото вчера Сигридов такива неща ми разказа за пиенето на каквито и да е лекарства преди 20 седмица, че сериозно се чудя как ви изписват някакви неща без тестове и изследвания...
Shocked ужас! Като на мен как ми изписват и аз много се нервирам #Cussing out

Аз пък бях 10 дни на антибиотик (на чиято листовка пишеше, че не е препоръчителен при бременност), 1 месец на утрогестан и около 10-ина приема деган на инжекции. И аз се ядосвам много, но докато бях в болница никой не те пита, ако се обадиш нещо против следва "като не ти харесва си тръгвай"  #2gunfire

# 392
Преди малко запазих час при д-р Сигридов за 3.10. Питаха ме само кога е била последната менструация, дали е 1 плод и знам ли точно къде се намира кабинета. Жената беше изключително любезна  Peace

Относно умората - все ми се прилягва, спи ми се, лесно се изморявам... Когато ходих на работа ми беше още по-изморено, но съм болнични от 2 седмици и понеже няма за какво съществено да си изразходвам енергията съм една идея по-жизнена. Гаденето намаля, но все още ако пийна вода тичам да я повръщам

Ние също сме на 03.10 при Сигридов

# 393
Именно, аз като кажа нещо следва" Аз така мисля, че е редно , ако не ,си прави нещата на своя глава" #2gunfire

Пия витамиб К1, магнерот- не знам дали въобще е нужни!
Бият ми инжекция хириомон( противопоказна за хипофункция, която имам) всяка седмица.
Не знам дали да се доверявам и доколко!
Дай боже да сме здрави и всичко с бебетата ни да е наред, че косата ми се изправя!

# 394
Цитат
Ние също сме на 03.10 при Сигридов

Ние сме от 2 без 15, но като слушам какви опашки се извиват пред кабинета, току виж сме се засекли  Laughing

Carrie И аз това се надявам, дано да няма последствия  Praynig

# 395
Ооо, ама аз изобщо не искам да упреквам някой, че е пил лекарства или да казвам, че не трябва да се пие нищо в никакъв случай. Просто трябва по-внимателно да се търси причината и да се преценят рисковете. Аз с предишната бременност 2 пъти лежах за задържане и доста лекарства ми вляха, след раждането и АБ. Но понякога просто се налага.

Конкретния пример заради който заговорихме със Сигридов е, че преди време ми откриха някакви гъбички както ви се оплаках, но с докторката се споразумяхме да не взимам нищо, освен ако положението не се влоши много. Аз все пак исках да питам и него. Той взе листа с изследванията и каза, сега какво да напиша на гърба "защо не си гледате работата" или нещо още по-добро? На майтап разбира се, знаете го какъв е който е ходил. Но от там започна да ми разказва много неща за вредите от лекарства, дори от най-обикновените витамини, както и да ми вади статистики колко бебета са се родили през миналата година с проблеми. Разказа ми, че покрай ин-витрото са успяли да си изяснят много неща, които доскоро са били пълна мистерия. Включително например какъв може да е проблемът при няколко спонтанни аборта или извънматочна бременност (както е моя случай). Аз му споделих, че много разпитвах тогава какви изследвания да си направя, как да разбера защо ми се е случило и как да предотвратя повторение, без резултат. А той само каза, че изобщо не се учудва и реално повечето лекари най-много да изпишат кортикостероид за потискане на имунната система, без да се опитат да намерят причината и да я излекуват. И още много, много неща.
Извинявам се за километричния пост, но за мен беше много интересна информация.

Да добавя, каза да спирам и фолиевата киселина.

# 396
Здравейте, аз да разведря малко лекарските теми,
Кога смятате да започвате подготовката вкъщи, легълце, слано бельо и други неща от първа необходимост.
На мен ми е първа бременност и нямам идея, но не ми се иска когато ми е тежко да трябва да обикалям наложително по магазини.
И гледам каталога на лидъл един био памучни бодита и спално бельо направо ме сърбят ръцете да купувам.
Мамите с дечица, дали са купували от лидълските детски дрехи, как им е качеството?

# 397
Кога смятате да започвате подготовката вкъщи, легълце, слано бельо и други неща от първа необходимост.
На мен ми е първа бременност и нямам идея, но не ми се иска когато ми е тежко да трябва да обикалям наложително по магазини.
И гледам каталога на лидъл един био памучни бодита и спално бельо направо ме сърбят ръцете да купувам.
Мамите с дечица, дали са купували от лидълските детски дрехи, как им е качеството?

Тук мога да се изкажа и искам задължотелно.Лидълските дрешки са много хубави, със супер качество за цената си. Купувала съм почъи всеки път от тях за дъщеря ми, тя сега е на 11 месеца. А дрешките кокто са пуснали свга са с много хубаво закопчване, което на мен ми беше супер удобно за новородено. И мен ме сурбят ръцвте да купя, но от маката имам много дрешки и за сега ще се въздържа, докато поне не разбера пола  Outta Joint

Иначе аз лично имам много бебешки неща, може би всочко необйодимо на този етап няма да купувам. Вде пак си кмам все още бебче вкъщи. С предишната бременност започнах да пазрувам веднага след като ми мина гаденето, защото бях много зле и на легло. Някъде към 5 месец и бях като луд с къртечница. Разсъждаваш така, че не исках да ходя с тумбака по магазинитв в последния момент или да разчитам на вскуса на някоя баба да ми избира неща за детето.  В 8 месец бях готова със всичко и само чаках да се появи малката...а тя взе че се забави  Crazy

# 398

Разсъждаваш така, че не исках да ходя с тумбака по магазинитв в последния момент или да разчитам на вскуса на някоя баба да ми избира неща за детето.  В 8 месец бях готова със всичко и само чаках да се появи малката...а тя взе че се забави  Crazy

На мен точно и това ми е идеята, преди да е дошъл момента на раждането, да съм готова със организацията. Понеже няма да има кой да ми купува и да върви след мен, да купува каквото съм забравила (освен таткото). И се опитвам да се ориентирам в обема работа, която ме чака.
Мерси за мнението на лидълските, значи ще отида да видя какво има и ако има белички, понеже незнам пола още, а на 26 съм на ФМ и се надявам да го разбера Simple Smile и комплекта за спане. Трява най-малкия размер да взимам за новородено 50/56 нали?

# 399
Детските дрехи в Лидл са с много добро качество. Аз по принцип избягвам да пазарувам дрехи от тук, защото много ме дразнят цените, но за Лидл правя изключение. Много добри материи, цветове, щампи, всичко. Малкия носи пижами само от там, прала съм ги 100 пъти, не мърдат. Също има блузки и 1-2 панталона. Не всичко ми харесва като модели (например гащите не са ми ок, анцузи също), но каквото съм взела не съм съжалявала.

С първата бременност започнах да пазарувам доста по-късно, може би след 6-7 месец. И сега си отчитам доста грешки. Никога няма да забравя как четях списъци с необходими дрешки и се чувствах като пълен идиот, защото не можех изобщо да си представя как трябва да обличам едно новородено. С боди ли, с ританки ли, с цял гащеризон ли, колко ми трябват, как, защо... Купувах малко произволно. Сега знам колко малко неща са наистина важни и колко е излишно да се купуват много дрехи, защото те растат с часове в началото. С леглото за щастие не сбърках да купя от тези големите с чекмеджета, люлки и не знам си какво, които тежат 100 тона, заемат много място и се трансформират на еди какво си (лично мнение  Peace). Спално бельо бях купила 2 комплекта и си ги ползвах до последно преди да сменим кошарата с голямо легло.

С две думи, че пак стана много дълго - според мен е рано за покупки, а и отнема време да се ориентираш наистина какво и колко ще ти трябва. Ще имаш възможност към 6-7-8 месец, когато още можеш да се движиш спокойно, а и имаш предстатъчно време Simple Smile Ако някой иска мога да споделям опит, както предполагам и останалите мами ще направят с удоволствие  Hug

# 400
Смърфка, дано! Praynig
Манхаманха, въобще не съм си и помислила ,че упрекваш някого. Ужасно е да ти изписват хапове, профилактично, неразбираемо защо и нужно ли е въобще. Нека сме позитивни, дано няма последици! Моля се!
Относно дрешките- на мен също ми е първа бременност, но според мен/ лично мое мнение/ е много рано да купувам каквото и да било. Все пак съм 9г.с, живот и здраве, всичко с времето си. baby_neutral

# 401
Аз не съм се засилила сега всичко, просто се загледах в тези оферти Simple Smile то сърце не трае.
Иначе смятам, като не съм на работа, но няма да чакам до 7-8 мия месец, по-раничко ще е.

# 402
  • Пловдив
Аз още мисля да отложа пазаруването, но ми е много интересно кой какво си е харесал. Манха, защо трансформиращите легълца ти се струват непрактични? На мен (като новобранец, разбира се) ми звучи практично кошарката да може да се превърне в бюро+легло. Точно такива мнения ми се иска да събирам сега, за да направя възможно по-информирано пазаруване по-нататък  Grinning Сподели и за дрешките - какво ти е било излишно и от кое си имала нужда от по-голям брой  bouquet

# 403
Манха... Много добре написано.... И аз си отчитам много грешки, наистина имам един тон дрешки, който не са обличани дори по два пъти. Ама ми беше много мерак и исках да имам от всичко по-много. За легло и аз не сбърках, малката в момента спи в сгъваема кошара, много малко място зсема, мекичка е, няма къде да се удари и ми е много удобна. А като новородена първите месеца спа в една люлка, която купих много изгодно от олх. Нямам търпение да си я ползвам пак и за бебчето
 Hug

# 404
  • Бургас
Още един + за дрехите в Лидл.

За пазаруването и мен сега ме сърбят ръцете, но преди 7 месец не мисля изобщо да похарча и лев.

Манха, не знам дали те разбрах правилно /напоследък съм много трудна/, че не подкрепяш идеята за ония големи легла, дето стават на легло с бюро ли беше. Ако това си казала - подкрепям го! Не ги харесвам. Не съм и купувала от тях. Но наши приятели изгледаха 2те си момченца в едно такова и продължават да твърдят, че са добра инвестиция. За мен сега и една преносима кошара ще свърши същата работа. А после ще купувам двойно легло на етажи за детската. Ама това вече е мноооого далечното бъдеще. Ние каката още не сме я отделили в стаята й. Какво да го мисля малкото.  Whistling  оффф, отнесох се в размисли.

От 2 до 4ч. направо ми пада клепача! smile3507

Общи условия

Активация на акаунт