АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 970
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!
Настигнах ви  Crazy
Фрозенка, съжалявам. Стискам ти палци скоро да минеш през темата да се похвалиш, и тогава вече всико да е наред!
teddyblue, имах позната, която работеше хем в офиса на леярна, и от положителния тест излезе в болничен, от нея знам, че не е хубаво да стоиш на такива отрови. Питай си доктора направо, според мен. Ако ти се ходи още на работа, говори с колеги и шефове, обясни им, че не може и да си решат проблема. Напълно съм съгласна, че няма да си оставят работата несвършена и ние сме заменими.
nezabravkAAA, мисля, че хомеопатията не вреди - например Инфлуцид да си смучеш, там е през час по хапченце, и е за всичко, и за имунитет дори. Иначе има отделно за хрема и отделно за гърло. Обади се, може да попиташ за този вариант. Щом става за деца под 1годинка, би трябвало, но ти си провери.
Аз ще купя бебешка шапка първо /да излезе с главата напред, както с баткото/, ама около Коледа.
Дрешки много имам, и още ще ми дават, в момента правим детската, и нашия 4-годишен юнак вече няма да спи в детското легло до спалнята, то ще остане за бебето. Той като се роди, бяхме правили ремонт в онзи апартамент, направихме красива синя детска, с голямо и малко легло, с идеята като порасне малко /на 2-3год/ да спи на голямото. Дотогава аз спях при него, да не смущаваме съня на тати. Ама на 1,6г се преместихме, онова легло го хвърлихме, и той спи залепен за нас. И с новото бебе, живот и здраве, ще се отделя в отделна спалня, поне първите няколко месеца, освен ако баткото не иска да сме заедно всички. Но със сигурност, нямам желание да търпя още 4 години някой да ме скубе, докато заспи, и по-рано ще ги съберем заедно. Правим детската директно за 2. Почивните дни са ми запълнени с ремонт.
И във вторник се записвам на ЖК. И още не знам как да предупредя на работа, че ще излизам болничен. Как се прави това - хем болничен, хем пък предварително да казвам?!? Мисля си да им оставя 2 седмици да свикнат с мисълта, ама ми е много труден за измисляне самият разговор... А го планирам и него за 27-ми... Някаква идея да ми дадете?
Извинявам се за километричният пост, но пиша не повече от веднъж на ден и така се получава.
И весели празници!  bouquet

# 466
Момичета, днес ми се появи бяло течение, някоя от вас имала ли е такъв проблем?
И аз имам, имах и предния път с младежа, всичко си ми беше наред - микробиология на 6, нямаше нито гъбички нито нищо. Малко след раждането се махна само ... Много е неприятно, кара те да се чувстваш нечистоплътна, но няма начин. Спомням си, че доктора в Испания не даваше и дума да се изрече за ежедневни превръзки или разни там глупости като интимен гел. Само бебешки сапун и нищо друго, но ми правеха микробиологията на всеки две седмици. Сегашния ми доктор казва само да наблюдавам да не започне някакъв сърбеж, цвят или мирис... Hug

# 467
Tanya,защо да не ползваме ежедневни превръзки?Аз заради този утрогестан няма начин да не ги ползвам. Tired

# 468
И да започне пак ще чакате поне до 20 седмица. И аз имах доста течение преди около месец, то по принцип секрецията се увеличава при бременност, но при мен имаше и голям дискомфорт. Махнах ежедневните превръзки, колкото и да е гадно, и положението се подобри многократно. Спарват доста.

Аз вече си имам коментар на БХС и допълнителните изследвания. Рисковете от увреждания са много малки, значително се подобриха показателите в сравнение с тези спрямо годините. Много съм доволна. Но Сигридов така или иначе още на прегледа ми каза, че всичко е перфектно Simple Smile

За другите показатели обаче не е добре положението. Имам анемия, ниски витамин D и B12, както и начална форма на сгъстяване на кръвта. Последното най-вероятно е било една от причините за извънматочната. Започвам с добавки за витамините и желязото, докторът беше много оптимистичен, че ще помогнат. Лошото е, че Б12 трябва да го поръчвам от чужбина  ooooh! За кръвта след 20 седмица и повторени изследвания ще ми назначи терапия, опасно можело да стане чак последните 2 месеца, така че имаме време да го повлияем. Дано все пак се нормализират нещата  Peace

И на финала, днес говорих с една приятелка, която ражда при Димитров в Токуда, за който и аз се колебая. Каза, че август месец като се е обадила да пита графикът му до февруари е бил запълнен  Shocked Горе-долу същото е и положението с Ташков. Явно ще трябва много скоро да се ориентирам ако искам при някой от "по-известните"...

# 469
  • Бургас
Скрит текст:
Здравейте!
Настигнах ви  Crazy
Фрозенка, съжалявам. Стискам ти палци скоро да минеш през темата да се похвалиш, и тогава вече всико да е наред!
teddyblue, имах позната, която работеше хем в офиса на леярна, и от положителния тест излезе в болничен, от нея знам, че не е хубаво да стоиш на такива отрови. Питай си доктора направо, според мен. Ако ти се ходи още на работа, говори с колеги и шефове, обясни им, че не може и да си решат проблема. Напълно съм съгласна, че няма да си оставят работата несвършена и ние сме заменими.
nezabravkAAA, мисля, че хомеопатията не вреди - например Инфлуцид да си смучеш, там е през час по хапченце, и е за всичко, и за имунитет дори. Иначе има отделно за хрема и отделно за гърло. Обади се, може да попиташ за този вариант. Щом става за деца под 1годинка, би трябвало, но ти си провери.
Аз ще купя бебешка шапка първо /да излезе с главата напред, както с баткото/, ама около Коледа.
Дрешки много имам, и още ще ми дават, в момента правим детската, и нашия 4-годишен юнак вече няма да спи в детското легло до спалнята, то ще остане за бебето. Той като се роди, бяхме правили ремонт в онзи апартамент, направихме красива синя детска, с голямо и малко легло, с идеята като порасне малко /на 2-3год/ да спи на голямото. Дотогава аз спях при него, да не смущаваме съня на тати. Ама на 1,6г се преместихме, онова легло го хвърлихме, и той спи залепен за нас. И с новото бебе, живот и здраве, ще се отделя в отделна спалня, поне първите няколко месеца, освен ако баткото не иска да сме заедно всички. Но със сигурност, нямам желание да търпя още 4 години някой да ме скубе, докато заспи, и по-рано ще ги съберем заедно. Правим детската директно за 2. Почивните дни са ми запълнени с ремонт.
И във вторник се записвам на ЖК. И още не знам как да предупредя на работа, че ще излизам болничен. Как се прави това - хем болничен, хем пък предварително да казвам?!? Мисля си да им оставя 2 седмици да свикнат с мисълта, ама ми е много труден за измисляне самият разговор... А го планирам и него за 27-ми... Някаква идея да ми дадете?
Извинявам се за километричният пост, но пиша не повече от веднъж на ден и така се получава.
И весели празници!  bouquet

Аз бих им казала, че съм бременна, не се чувствам добре и ако това продължи ще изляза в болничен докато се стабилизирам. Но все пак не знам ти дали затова излизаш в болничен или просто защото искаш. Като ги гледам моите, сега си мисля, че от момента в който кажеш че си бременна, те изключват от колективната отговорност. Но вероятно е до хората, като чета при Теди как е. Мен ме освобождават от почти всякакви допълнителни задачи. Сега дори не знам дали ще ми дадат новия обект. Ама взе и да ми става все тая. А много го исках. Още от лятото милея за него. А не знам дали ще се справя.

Ако пък попадаш в графата с нелоялни колеги, тогава не би трябвало изобщо да си го слагаш на сърце. В предната ми бременност не съм предупреждавала никой. Споменах веднъж че имам контракции и началника ме прати в една виелица сама с колата да върша едни неща. След 2 дни контракциите ми зачестиха /а бех в 4-5 месец/ и просто се обадих да кажа, че няма да ходя повече на работа, защото така и така... е не ме разбраха. Шантажираха ме доста, развалиха ми доста моменти, които трябваше да са спокойни, но и това мина. Аз спечелих прекрасната си дъщеря, а те загубиха лоялен служител. Защото вероятно мислеха че се лигавя, а положението се влоши изведнъж.

# 470
  • Варна
Аз май ще пропусна ранната ФМ и БХС, Тук във Варна сега се обадих за др.Балев не може по телефона да се запиша, а на място само в петък на 30.... Целият град сигурно ще се изсипе  ooooh!
Аз се канех там да се запиша  #Crazy и явно няма да се вредя. Имаше и други специалисти във Варна , ще се обадя на моя док тия дни да го питам за фм. Определено не искам да я пропускам.
За разредителя, няма как и днес ще се надишам  Sad
Няма кой да свърши работата а това е семеен бизнес и дори болничен е трудно да си взема,... Шефа ми е роднина и въпреки че казвам че не е добре да дишам това, не му прави впечатление и дори пуши цигари в офиса, вчера дори изпуши една пурета и докато не направих забележка да включи аспиратора, не се сети... Преди седмица ми намекна как уволнили някакво бременно момиче от магазин за парфюми защото не вдигала наведнъж селите щайги с парфюми по щандовете, а ги вдигала шише по шише и отнело повече време. Шефа я уволнил защото " възпрепятствала работния процес". Освен това ако работата ми била да съм метачка шефа нямало каква друга работа да ми даде и следва уволнение, въпреки закона, че няма право...

# 471
teddybluе аз ако съм на твое място и минутка няма да остана там. Tired Хем вредиш на детето си,хем знаеш и какъв ще е финала.Човека сам ти е намекнал или работиш и търпиш , или вратата.

# 472
Tanya,защо да не ползваме ежедневни превръзки?Аз заради този утрогестан няма начин да не ги ползвам. Tired
Честно казано аз не съм им фен, някак си не ми е удобно с тях. Но като цяло много се дразнех от течението и в тях виждах един вид спасение някакво. Не ми разрешаваше, защото ми обясни, че обикновено при бременните много лесно течението от безобидно преминава в гъбички, които не само са упорити, ами при бременни са съвсем нежелателни. Аз не съм имала проблем с гъбични инфекции или каквито и да било други болести. За сметка на това с Хашимото от преди две години си наваксах. Но това е друга тема.
Забелязала съм, че колкото повече вода приемам, толкова по-обилно е течението. Не знам при вас как е. Нямам идея с утрогестана как са нещата, всеки си знае кое как му понася. Както сама казваш, няма начин да не ги ползваш!!!
Споко ще го преглътнем и това и още редица други неудобства и несгоди. Важното е малко по малко да продължаваме напред и да сме здрави.
Съжалявам много за Фрозенка, горе-главата момиче!

# 473
Манха, радвам се че имаш хубави резултати. Peace За другите изследвания щом сте почнали, ще ги коригирате. Дано по- бързо.
Teddyblue,моя приятелка е фризьорка, работеше си в салона до 8 месец сигурно...с боите и знаете какви химии са там , вдишване по цял ден , е слагаше маска и казваше , че не й пречи- не знам, според мен не е хубаво, но тя до последно не искаше да спира да работи и си ходеше.
Не е редно / според мен, пак казвам/, но на нея явно наистина грам не й пречеше и сега си има здраво бебче.
Ама този твоя шеф #Cussing out .. Не знам ти реши , можеш ли да изтърпиш? Ако не се махай

# 474
  • Бургас
Теди, да чуеш подобни приказки от кой да е е болно, но да ги чуеш от роднини, от близки хора и т.н. е направо неприемливо. Излезеш ли в болничен няма да те уволни, или поне ще можеш да го осъдиш и да си получиш обезщетение за това. Но ще ти се наложи да изтърпиш голяма мелодрама на тема твоята съвест. Наистина изборът е много труден, но си заслужава да помислиш за теб и за бебето. Единия ми началник от съседен град запали цигара вчера и колегите го изгониха брутално. А той дори не е знаел че съм бременна. Но при нас по принцип баш шефа не пуши и не се пуши вътре. Само на стълбите. Само този си позволява да запали понякога.

# 475
Преди седмица ми намекна как уволнили някакво бременно момиче от магазин за парфюми защото не вдигала наведнъж селите щайги с парфюми по щандовете, а ги вдигала шише по шише и отнело повече време. Шефа я уволнил защото " възпрепятствала работния процес". Освен това ако работата ми била да съм метачка шефа нямало каква друга работа да ми даде и следва уволнение, въпреки закона, че няма право...
Ужасен ужас на това му вика моя син. И аз не бих търпяла, но всеки си знае как са му нещата. Аз пък да се оплача, че климатроника на колата ми отказа тази сутрин и сега съм болна от яд #Cussing out и съм пробила дупка на ММ, че ще возя живот и здраве две деца в тая кола да намери някой да го оправи Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 476
[quote author=teddyblue link=topic=942099.msg33747914#msg33747914 date=1474452
Аз се канех там да се запиша  #Crazy и явно няма да се вредя. Имаше и други специалисти във Варна , ще се обадя на моя док тия дни да го питам за фм. Определено не искам да я пропускам.
[/quote]
Теди, ако не се спреш на специалист във Варна, чувала съм доста добри отзиви за д-р Стоилов в Добрич. Не е толкова далеч.
За работата - ако продължава това надишване, най-добре намери начин да излезеш в болничен - шефът ти явно не взема присърце твоето състояние, пък и с това пушене ... не е много тактично от негова страна.

# 477
  • Бургас
Теди, тегли му една майна на този селяндур и излизай в болнични. Не си заслужава нито да му работиш, нито да се тровиш с химикали.
Ти пък му намекни как една изгонена от работа бременна жена осъдила работодателя си и накрая той платил не само обезщетения, но и глоби, защото си ги е отнесъл от Инспекция по труда.

# 478
  • където мечтите се сбъдват

За другите показатели обаче не е добре положението. Имам анемия, ниски витамин D и B12, както и начална форма на сгъстяване на кръвта. Последното най-вероятно е било една от причините за извънматочната. Започвам с добавки за витамините и желязото, докторът беше много оптимистичен, че ще помогнат. Лошото е, че Б12 трябва да го поръчвам от чужбина  ooooh! За кръвта след 20 седмица и повторени изследвания ще ми назначи терапия, опасно можело да стане чак последните 2 месеца, така че имаме време да го повлияем. Дано все пак се нормализират нещата  Peace

Кой ти ги назначи тези изследвания?Сигридов или следящия те АГ?Никога не съм чувала на бременна да се пускат толкова подробни изследвания  newsm78 Искам и аз..

# 479
Сигридов, аз още си нямам следящ. Назначи ми ги най-вече заради извънматочната. И се оказа прав къде ще има разминавания.

Общи условия

Активация на акаунт