АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 965
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте Simple Smile няма наваксвяне тук.
Много се радвам, за всички положителни неща, мъчно ми е за фрозенка Sad
Аз няколко дни бях супер и сега пак ме почна главоболието. Надявам се скоро да мине. Вие всички ли успяхте да спрете кафето?!
Относно дишането на химия, не е толкова безопасно!
Как се справяте със запека?!

# 481
Manha, имам Б12 200mcg в нас. Поръчах си го от треньорката ми, която си го доставя от някакъв дистрибутор на добавки и т.н. Отворих опаковката преди няколко месеца, но засега нямам нужда и не пия. Ако искаш, мога да ти я дам. Така и така ме е жал, че е почти пълна (около 90 т. има), а е със срок до май, 2017. Само дето се прибирам във вторник... Ако решиш, пиши ми на лични и ще се доразберем.
Толкова ми е странно това с пушенето в офиса... Явно голямата фирма си казва думата. Преди ми беше ежедневие, а сега чак се възмущавам като подуша някъде, нищо че съм пушач (непрактикуващ в момента, разбира се  Peace). А за ситуацията на Теddy... Трудно е. Аз с предната бременност тъкмо разбрах и шефа каза: "Закривам фирмата и те съкращавам." Чудих се дали да не се заям, че не може и че трябва да ме прехвърли в някоя от другите, после се сетих, че може да е безкрайно безскрупулен, ако реши и си направих пас. В резултат на това намразих де що има държавна институция, милата ни родина всячески се опита да ми обясни, че съм тъпа патица да забременявам без работа и на нея това дете не и трябва и няма да си мръдне пръста за него. С 300 зора намерих кой да ме назначи за да мога да си ползвам майчинство и т.н. Бяхме много зле финансово много дълго време. Докато не се върнах на работа всъщност. И сега не съжалявам за избора си тогава, но не беше никак лесно. Ситуации всякакви и всичко трябва да се премисли добре и да се намери най-щадящия вариант и за физиката, и за психиката, и за джоба. Тъжно е, че се случват такива неща, но пък ние сме достатъчно силни да ги преборим.  Peace

# 482
  • София
От няколко дни се каня да пиша, и тамън се наканя и вие вече сте превключили на друга тема Grinning
Ето и сега, "докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 отговора" Shocked Сопрете се, моля Grinning

Честито на всички с прекрасни резултати от ФМ и на знаещите пола вече! bouquet
frozenka, съжалявам за загубата ти.  Hug В такива моменти, ако въобще има утеха, тя би могла да е, че не е бил достатъчно качествен плодът и че по-добре, че всичко е приключило все пак в самото начало...

nezabravka
, да оздравяваш бързо. Почивка, течности, плодове и нещо хомеопатично, ако можеш си вземи. Ако нямаш хомеопат, опитай с комбинираните препарати или натурални лекове. За съжаление чайове не могат да се пият много, иначе на мен много ми помагат.

За избора на лекар за раждане, аз се опарих с миналата бременност, защото избрах специално лекар в Майчин дом, при който планирах да раждам, и той се оказа, че точно в деня, когато бебка тръгна беше на конференция. Пробута ми негова колежка, която се държа абсолютно нечовешки. Добре че не ми пукаше особено, защото самото раждане не беше тежко. Та, сега съм решила да си избера болница с екип и да разчитам на късмет при кого ще се падна. Разбира се, ако се наложи секцио, имам лекар, на когото да се доверя.

Със спането продължавам да имам проблеми. Будя се към 2-3ч и дълго не мога да заспя. Поне все още мога да спя във всякакви пози. Гърдите не ме болят чак толкова, че да не мога да спя по корем, а и коремът още не е толкова голям.

Момичета, замисляли ли сте се, че някои от нас живот и здраве ще имат шанс да раждат по Великден и Цветница.  Flutter Какво бихте направили, ако бебето тръгне на Цветница например, а вие сте избрали друго име? Въобще какво мислите за децата, които идват с имената си. Аз познавам доста хора, родени на големи празници, а носещи други имена.

# 483
  • Бургас
Момичета, замисляли ли сте се, че някои от нас живот и здраве ще имат шанс да раждат по Великден и Цветница.  Flutter Какво бихте направили, ако бебето тръгне на Цветница например, а вие сте избрали друго име? Въобще какво мислите за децата, които идват с имената си. Аз познавам доста хора, родени на големи празници, а носещи други имена.
Аз бих държала на предварително избраното име. Моя приятелка казва, че е адски тъпо детето ти да се роди на празник и да не го кръстиш със съответното име /например Георги ако се роди на 6 ти май/. Аз пък не споделям това виждане.
А всъщност кога падат Цветница и Великден?

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 14:07 от miss july

# 484
Pumichka, не можеш да си представиш колко се радвам, че няма шанс да раждам по Великден Simple Smile Моят рожден ден понякога съвпада и не ми харесва изобщо. Бъдещия батко пък беше с термин 25 декември  Shocked Добре, че се роди по-рано Simple Smile Не е за пренебрегване и факта, че е много трудно да намериш лекар, който да поеме ангажимент за подобна дата. Не съм привърженик на идеята, че е хубаво да имаш рожден ден по големите празници  Peace Името никога не съм го съобразявала нито с празници, нито с роднини или каквото и да е. Великден ще е на 16-и април.

teddy, много неприятна ситуация. Мисля, че аз не бих търпяла да ми пушат на главата и да дишам такива миризми. Особено в началото, когато бебчето още се оформя. Дано намериш правилното решение  Hug

Кафе си пия по едно на ден, не смятам да го спирам. Със запека се справям с ранно ставане  Laughing Без майтап, докато бяхме на почивка и спях до късно беше ужас, сега като ставам с малкия за градина всичко се нареди. Иначе гледам да ям фибри, плодове и много вода. Ако не помага - Фрутилакс, но не чакам много, още на втори ден без изхождане го пия вечерта.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 14:21 от Manhamanha

# 485
Моят термин е на 15.  Rolling Eyes

# 486
  • Пловдив
На мен не ми харесва традицията детето да се кръщава с името, с "което си е дошло". Бих си избрала име по други критерии, но не и според празника. Харесва ми да има повече празници и две-в-едно (имен ден + рожден ден) не ми звучи като добра идея  Grinning

Теди, много е гадна ситуацията. От една страна да опиташ да поддържаш добри отношения с шефа-роднина, но и от друга страна да не навредиш на бебчо. Така поставени нещата ясно се накланят везните в полза на малкото човече. Лошото е, че вземеш ли си болничен, вероятно ще ти бъде припомняно как си оставила работата в някой важен момент. На твое място бих обяснила как няколко дни поред не се чувствам добре и логичното е в някой момент да се появиш с болничен. А и няма да е като гръм от ясно небе.

За яслата някой беше писал как надували главата на детето. Синът на познати веднъж ми разказваше "Днес е събота и почивам. Няма да ходя на детска градина"  Mr. Green

Ох и още нещо исках да добавя, но... като се сетя  Crazy

# 487
Teddyblue - съчувствам ти с този шеф, мен ми се струва че нервите покрай него повече ти вредят от миризмите, но според мен си пускай болничен, не се разболявай.

Nanna - И на мен спирането на кафето ми е доста голям зор  ooooh! но по едно в събота си позволявам или когато имам спешна нужда (за запека ми помага на 2рата глътка).
Иначе като не пия кафе, ям круши и доматени супи, сосове, помагат ми, за сега не искам да пия никакви лекарства, без да се налага.

За казването на работа и аз съм в чудене не исках поне до 4 тия месец, но май ще се наложи, че се задават тежки задачи, за които признавам си исках да съм привилегирована, но без важна причина няма как да стане  newsm78

За имената интересното е винаги знам какви предпочитания имам а сега даже нямам идея..  Blush, Не съм против това за имената с празниците, стига да не е съвсем изтъркано на Цветница например вички момичета Цветелини.  Чакам да сънувам нещо Simple Smile
в най-важните моменти в живота си съм сънувала някой неща и са ставали едно към едно после случайно (не съм пророк)  Joy

А аз да попитам, това с интимния гел трябва ли да се спре. Чета че лекарите ви съветват само бебешки сапуни? Аз не съм го спряла да не вреди?

# 488
  • София
Моята лекарка ми каза да се опитам да огранича кафето до 1 сутрин.Сега обаче с това мрачно време ми е много трудно и следобяд така да ми се препива...Някои от вас казват,че сънували какво ще е детето,моят мъж снощи сънува,ама дано да не е прав 😀

# 489
https://www.e-bebek.com мисля,че това е сайта с дрешките,но не ми се стува евтино.  newsm78 Особенно дрешките за деца,а не за бебета. Shocked

# 490
И на мен не ми харесва идеята двоен празник ooooh! аз съм родена на 1ви януари, съответно с настъпването на Новата година в 12:00ч всички ми честитят и рожден ден и минава празнуването покрай новата година- после няма рожден ден цяла година Joy А иначе и на баща ми е тогава, майка ми му е направила спонтанен подарък Grinning и сега си честитим взаимно двата празника на куп. " Честита Нова годинааа и ЧРД".
Ами хубаво си е всеки да си има празника, всичко да си има дата.  Whistling

Аа да не забравя- не съм Василка Joy иначе троен празник ooooh! ooooh! ooooh!

# 491
И на мен не ми харесва идеята двоен празник ooooh! аз съм родена на 1ви януари, съответно с настъпването на Новата година в 12:00ч всички ми честитят и рожден ден и минава празнуването покрай новата година- после няма рожден ден цяла година Joy А иначе и на баща ми е тогава, майка ми му е направила спонтанен подарък Grinning и сега си честитим взаимно двата празника на куп. " Честита Нова годинааа и ЧРД".
Ами хубаво си е всеки да си има празника, всичко да си има дата.  Whistling

Аа да не забравя- не съм Василка Joy иначе троен празник ooooh! ooooh! ooooh!
Племенницата ми е на 1-ви януари и моят син обикновено й пожелава ЧНГ и ЧРД, също не е Василка:) Laughing

# 492
  • Бургас
Моя термин е за 03.04, но цикълът ми е дълъг и предполагам, че ще отиде към 10 ти.
За кафето - позволявала съм си 2-3 пъти мляко с половин лъжичка нес кафе. Еспресо не пия, а много ми се припива на моменти.
А пък за работата хич да не ви пука толкова. Здравето и децата ни са на първо място. На шефовете не им дреме за нас, а за това работата да върви. Тогава на нас защо да ни пука за шефа. Естествено има изключения. На предната ми работа с екипа бяхме като едно семейство /дори още се виждаме и празнуваме заедно празници/. Много ги обичам, но ми се наложи да напусна, защото бях на минимални осигуровки и заплатата ми не беше кой знае колко висока. Сега съм на работа без забележки в заплащането и осигуряването, но хич не си харесвам работата и не драпам да оставам. Живот и здраве до декември изчезвам и дори не знам дали ще се върна /дано намеря нещо пак добре платено пък дори и в друга сфера. Всъщност съм юрист, но страстта ми е туризма/.

# 493
  • София
Много юристи станахме:))) +1 от мен 🤗

# 494
Здравейте момичета, нямате изчитане.
Съжалявам Фрозенка Cry
За името и празника - хич не ми допада идеята да се кръщава с името. Термина на предишната ми бременност беше 10.08. Да ама аз преносих и като наближи 15-ти всички почнаха да ме питат дали ще е Мария ако се роди тогава. Даже майка ми заяви, че ако не е Мария, винаги като се разболее или нещо има ще си мисли, че е заради името. Направо ме шашна. Та принципно от самото начало се чудихме между две имена, едното от които беше Мария. Така като ми го каза това и Мария категорично отпадна. Накрая раждането ми започна на 15.08 в 4 сутринта. Викам си - е няма как, точно днес ще е. Ще има разправии с родата. Е да, ама не, каката се роди на 16.08 - 12 мин след полунощ:)
Иначе да ви се оплача, аз съм болна. Бях с хрема, но през нощта е отишло към ухото и сега ме боли и ухо и гърло и нос. Пия някакви чайове и направо едва си стоя на краката Sad

Общи условия

Активация на акаунт