Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 58 111
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Напълно сте прави, момичета. Аз съдейки по реакцията й като вижда вечер баща си и като сме я оставяли по за ден-два при баба й си мисля, че с нея ще е по-безболезнено. А малкият е спокоен като кака му е при него и също не съм забелязала да се разстройва много. Тя до преди няколко месеца ужасно приемаше разделите ни дори само за няколко часа. Сега обаче се е променила и съм обнадеждена. А след  година мисля да я пратя на градина, а него на ясла.

# 106
  • София
Дъщеря ми като тръгнах на работа спеше с чехлите ми. Като влязох да раждам Георги и двете ревахме. До ден днешен се сърди, че покрай бебето не можем да се гушкаме като преди. Така че тръгването на работа хич не е намалило любовта й.

# 107
  • Пловдив
Viky_v, честит рожден ден на Юлиян. Да е жив и здрав и много щастливо и усмихнато дете  bouquet

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 22:01 от gugi_girl

# 108
Vicky_v честит рожден ден и от нас! Да ви носи само радости юначето!

# 109
Честит рожден ден и от нас, много здраве пожелаваме на Юли!
Ние днес празнувахме рождения ден с родата, супер беше. Всенякой го водеше или гушкаше, получи количка за бутане с крака. Но засега освен да върти колелата или да я бута седнал до нея, друго не прави.
Не знам коя нощ подред се буди с писък, спи и пищи. Зъби ли са това?
Давам дентокинд и камилия, нощем мажа бибата с калгел, но след няколко часа започва да стене за няколко секунди и се върти.
Тази нощ ако пак се събуди съм решила да му дам нурофен. Като зомбита сме с баща му.
Иначе днес му топнах пръста в тортата, хареса му Grinning

Ето сега заспива, но изрева и му намазах бибата с калгел. Чак ми стана съвестно че не му дадох нурофена преди да заспи. През колко време мога да му давам по половин доза?
Лекарката каза че и кътници са тръгнали, той има 3 отдолу и 4 отгоре. Каза да му давам и повече млечни продукти, по-лесно избивали.

# 110
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Viky_v, честит рожден ден на Юлиян! Да е здрав и щастлив!

Only God can, лично аз давам по половин доза веднъж вечер, когато положението е много напрегнато и той спи поне до 5-6ч, когато си търси млякото.За зъби не бих дала по-често.За температура на 4 часа.

# 111
  • София
Вики, честит рожден ден на малкото юначе. Да е жив и здрав и много да ви радва.

Онли, внезапното проплакване на сън са точно зъбки. Дано бързичко да пробият и да спрат да ви мъчат.

И на малкия първите кътници от седмици уж всеки момент ще пробият и все не успяват. На тяхно място сега венеца му е като меки червени топчета. А странното е, че върховете на кучешките зъбки почти са пробили венеца, направо белеят. А кучешките според книгите са след кътниците. И с горните му резци така стана - при предните два венеца беше като две червени топчета, а през това време страничните пробиха и даже пораснаха доста преди предните да се покажат. Като вампирче беше  Laughing

# 112
Вики, Честит рожден ден и от нас! Много здрав да е мъника и много да ви радва! bouquet

# 113
Only, и на мен ми прилича на зъби. Нашият се буди също с рев, но после започва да пищи и така минимум половин час. Не можем да го успокоим и това е. Не знам какво си мислят съседите, но е нещо страшно, а зъби не излизат.
Катя, покрай температурата не ми остана време да ти отговоря за хидроцелето. Педиатърката тогава ни изпрати при д-р Атанасов в Пирогов - детски уролог. Той прегледа малчо и каза, че докато не проходи не се знае какво е това, тъй като тестисите нали в началото са в корема и каналът, по който слизат (не знам дали така се казва) не се е затворил. Три месеца след прохождането каза да отидем пак на преглед и тогава ще стане ясно. Не ми е казвал ако се налага операция кога ще бъде, но и аз съм чувала, че детето малко трябва да порасне. Честно казано, като чета колко подробни прегледи имате, малко взех да се притеснявам. Нас ли ни претупаха???
Пантера, за моя голяма изненада, нали имахме два дни температура от последната ваксина, педи ми каза Нурофен за Т се дава на 8 часа!!!! Много се изненадах, но слава Богу не ни се наложи по-често. Лошо ми става като си помисля, че другия месец пак ще има ваксина.....

# 114
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Жулиета, може и така да е.То на листовката пише и консултация с лекар е най-добре.Аз така или иначе съм в "схема" с редуване на Нурофен и Панадол на 4 часа, ако има Т, та се получава между еднакъв прием 8 часа.
Уф одеве малкият пак се разпищя...тея зъби край нямат.Тъкмо излезе един и си викам малко почивка, ама уви. ooooh!

# 115
Румка, днес е май ваш ред. Да бъде жив, здрав малкия Искрен и да има много весело и безгрижно детство! bouquet

# 116
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Честит рожден ден на Юлиян и на Искрен! Нека бъдат живи и здрави и да слушкат много родителите си! bouquet

Ние също от две вечери се събуждаме мноого често с плач и въртене.Само млякото го успокоява,за да заспи отново.Оле,като се замисля още колко зъби ни чакат....колко ще продължи целият този процес?  #Crazy

Ние вчера правихме прощъпулник.Месих питка със сирене,денят беше доста емоционален за мен.Детето си избра калкулатора и химикала Party Също бяхме и на фото,по-нататък може да покажа снимки Hug

# 117
Румка, честит празник! Много да ви радва вече голямото момче! Весел ден!

# 118
  • София
Честит рожден ден на Искрен и от нас. Да е много здрав, щастлив и да слуша мама.  Hug

# 119
  • София
Жулиета, благодаря ти за отговора за хидроцелето. Нашата уроложка е в Детско здраве, но тя ходи там от друго място и ако не ср лъжа, май пак е от Пирогов. Обаче може да греша. Мисля, че не ви претупват, просто ви спестяват няколко разкарвания. Тя на първия преглед ми обясни, че като се спуснат тестисите, на 85% от момченцата им остава отворено там, което е много голям процент. До 6-тия месец на около 50% от тях се затваря, а до годинката на по-гоямата част. На мен ми каза, че при Митко е много отворено и едва ли до 6-твя месеще се затвори. Излезе права, но за съжаление и до годинката не се е заторило. Вероятно вашият лекар иска да направи прегледа в момент, в който по-големия процент от момченцата са се оправили, защото ако и при вас проблемът е по-изявен, като при нас, сигурно знае, че на 6 месеца все още няма да се е затворило.
Дано накрая да ни се оправят момченцата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт