Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 58 105
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви, момичета, вече сме по-добре! А според вас да не бързам още да я извеждам ли, утре дали вече да я изведа на разходка?
Поли, бързо оздравяване и на вас!
Юна, дано прояде бебка! Аз от две-три години получавам такива сцепвания в ъглите на устните, и на дерматолог ходих... Каза или липса на витамини, или заради промяна на времето. Но май откакто пия витамини Пренатал и рядко ми се случва.
Мерси за обяснението за ваксината, той мъжът ми това ми предаде, че го оставих в кабинета да вземе картона Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 15:06 от Lucile5

# 91
  • Пловдив
Дори и болен си го извеждах, но не съм го събирала с други деца. На въздух се чувстваше по-добре, а и взимах кухнята и нямаше как.

# 92
  • Пловдив
Аз не бих бързала да изведа беба навън след боледуване било то кратко или дълго. На мнение съм, че трябва да се стабилизира, иначе лесно може да пипне нещо друго. Ако искам въздух, на терасата за малко.

# 93
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз пък го извеждах дори и с лека Т, без да го събирам с други деца.Той без това не му беше добре и да скучае само вкъщи не е работа.Колкото и се занимава му омръзва и иска разнообразие.Свеж въздух също.

# 94
Снощи оправихме Т с Нурофен, разсъблякохме го и мокрихме крачета и ръчички. Сега пак взе да реве от 20-30 мин и има 37,5. Не е много, но много реве и пак дадох Нурофен. Защо при всяка, всяка ваксина има Т? Детето ли не се развива добре? И защо винаги преди почивни дни за пореден път нещо му има? Педи вече не вдига тела.......

# 95
  • Северо=Западналия край
Пожелавам бързо оздравяване не дечицата!

И мен ме беше страх от Т защото и на нас вчера ни сложиха ваксина, но слава богу всичко е наред. Изследванията също са ни добри.

Момичета, някой ще се връща ли на работа сега след първата година? Аз от понеделник съм работник и са ме налегнали едни мисли...... как няма да си виждам детето цял ден Sad Много ми е криво, но трябва да поработя. Дано баба му се справи, макар, че съм сигурна, че ще го разглези Simple Smile а той ми е толко добричък !

# 96
Защо при всяка, всяка ваксина има Т? Детето ли не се развива добре?
Температурата е нормална реакция при ваксина. Показва, че организмът образува антитела и имунната система се бори с вируса. А то общо-взето това е идеята на ваксинирането, така че всичко е наред.
И моята дъщеря вдига темпратура след всяка ваксина.

ateto, успех на работа! Не се притеснявай за малкия, с баба ще му е много добре. Чудесно е, че тя има желание и възможност да го гледа.

# 97
  • Пловдив
Аз мисля да се връщам на работа на  пролет. Със сигурност и на мен ще ми е терсене, да не говорим за мислите ... ама няма начин. Ще свикнем Simple Smile

# 98
Благодаря, момичета, мен излизането ме притеснява, защото в София е сега е много студено и да не се нагълта със студен въздух, при положение, че не е свикнала още с ниските температури...много ясно, че с други деца няма да я събирам.
И аз живот и здраве се връщам на работа края на януари, ще я гледа тати и сигурно детегледачка...от няколко месеца съм почнала ужаааасно много да се сдухвам, имаше дни, в които само за това мислех Sad опитвам се да си казвам, че не трябва сега за това да мисля, за да не си развалям от сега времето, което съм с бебка....ох, много ми е притеснено! Притеснявам се тя как ще свикне без мен, как ще се чувства...притеснявам се и...дали няма да се отдалечи така от мен, да не ме обича вече толкова.... Cry и още хиляяяяда неща...То май не сме много тези, които се връщат сега на работа, Атето, Румката...Racel, ,а ти от кой месец си решила? И на ясла ли ще даваш бебка?

# 99
  • Пловдив
Lucilе, плановете ми са ми от март, април, май ... нямам фиксирана дата. Нека дойде другата година и ще го измисля.

Не ми се иска на ясла да я давам. Нашите ще я гледат - дано да са живи и здрави. Ако нещо им дойде трудно, че не са много млади, ще комбинираме с жена, която да им помага. Не че имам идея откъде да я намеря  Rolling Eyes

Бебка няма как да спре да те обича или да те заобича по-малко. С порастването детето се учи да става самостоятелно и за негово добро е да се научи да не е така силно зависимо от майка си или някой друг. Не че и на мен не ми се иска да се залепя за Виктория и да не ходя никъде без нея и мен да обича нааааааай-много, ама пустият мозък от време на време проработва и дава спирачка на силния ми егоизъм. Ще се справим  Hug

# 100
  • София
Дано всички бебенца с температура да се оправят бързо.

Аз мисля да се върна на работа през ноември или декември, а ММ малко да ги погледа дивачетата. На 15-ти декември ще станат 3 години откакто съм в майчинство и май ми идва в повече. Ще разнообразя малко за няколко месеца, пък после напролет мисля пак аз да взема майчинството и в най-хубавите месеци да съм с децата. Сега като гледам как той като си дойде от работа и те и двамата се затичват към него и викат жизнерадостно „таатии, таатии” и се вкопчват за него и мисля, че няма да ме заобичат по-малко ако ме виждат само сутрин и вечер. Даже ще започна да им липсвам, а не като сега да се изнервяме само и Ели да ми проявява инати по цял ден.
А парите изобщо не ги коментираме - втората година са много малко, но ми се иска някой от нас двамата да се грижи за тях, все пак сме им най-близките. Ще се оправим и така.

# 101
И аз съм обръщала внимание, че деца, които са с бабите си по цял ден, когато майката се върне от работа се втурват към нея, стават най-послушните деца, каквото каже мама веднага се изпълнява, няма тръшкане, няма инати, с нея са усмихнати и са доволни, че си е дошла, а да плачат за дреболии и през ум не им минава.
А моето, дето 24х7 само с него съм се занимавала, с държеше по точно противоположния на описания начин.

Ако може да си нагласите работното време така, че да виждате детето по-дълго вечер, да не е само преди да си легне и преди да е уморено, нещата ще се наредят.

И не си представяйте идилични картинки по гледането на децата  Laughing Втората и третата година целодневно с детето са страхотно изпитание за нервите и психиката. В тази възраст става много трдно.

# 102
  • София
Аз се връщам на работа също през януари. За съжаление ще е на ясла, но нямаме здрава и можеща баба. С дъщеря ми тръгнах на работа когато беше на 1г. и 6м. Беше много тежко и за двете, в никакъв случай не ме обичаше по-малко, напротив. Може би това беше най-трудният период за мен като майка.

# 103
 А ако е по цял с татко си, а мама е на работа, няма ли да се чувства изоставена от мен и...да ме обича по-малко...? Извинявайте за може би глупавите въпроси, но ги мисля тия неща...

# 104
Всяко дете според мен ще реагира по различен начин на отсъствоето на мама. Има деца, които не тъгуват, особено тези, които са оставяни и преди това, но има такива, за които е страшен шок. Моя колежка сега се е върнала на работа след майчинство 2 години и казва, че нейното момченце е спряло и вода да пие. Не само, че продължава да я обича, ами я обича даже още повече. Така че и раздялата с мама ше е индивидуална за всяко мъниче.

Общи условия

Активация на акаунт