Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 028
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Сиси, честит рожден ден на любимото ви човече! Да ви е здравичък и много да ви радва!

# 136
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честит празник на Стефан!Да е здрав, усмихнат и безгрижен!

# 137
  • София
Добро утро момичета  Hug

Как са бебенцата с температура? Спадна ли температурата?

Аз да ви попитам, преди тази ваксина за шарките давахте ли нещо противоалергично? На нас ни изпосаха Aerius. Спомних си, че и с каката го давах 3 дни преди ваксината и 7 след.

А ние тази сутрин се събудихме с пробил кучешки зъб. А кътниците още ги няма и ги чакам всеки момент вече от около месец. В много странен ред му растат зъбките на моето момче.

# 138
БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ МОМИЧЕТА!

Изкарахме си супер! Понеже роднините ни са поразведени леко, се наложи да вземем отделна торта за всяка от групичките. Е, незнам дали имаше по-щастливи от батковците - където и да идем, носим торта, и то - различна Wink Мноого захар вкарахме, ама ай карай.

Wink

Моето детенце получи количка за тикане - от онези камиончета. А с парите от едната баба все пак ще се сдобие със столче за хранене от Икея. Оф, голямо мятане на храна ще падне, казвам ви. Ама ай какво да се прави, ще прахосмуча след него, и така.

Wink
ние се сдобихме с четвърти зъб. На ваксината и грам не рева. Защото е вече голям Wink Hug Hug Hug

# 139
Браво, Румка, важното е, че всички са били доволни  Laughing
Кате, бубка вече е добре, свалихме тогава високата Т с Нурофен и компреси. И нослето май вече й е добре.
На мен педи нищо не ми каза да давам преди ваксината...Кате, би ли споделила по колко и колко пъти на ден се дава това?
Алекс вече има пет или шест пробили кътници, нещо страшно е  #Crazy на последната консултация педи след като с хиляда мъки й прегледа гърлото и видя зъбите, и гледа мен и мъжа ми и вика: " А вие нощем спите ли изобщо?"  Joy но Осадента май помага... Но все още не е пробил долният четвърти резец, отгоре е с четири, отдолу с три от два месеца вече  Laughing

# 140
  • София
Лусил, може наистина от зъбките да е темоературата. Лелее 6 кътника, значи някъде вече има по два. А те вторите кътници според книгите никнат най-последни, но нашите деца явно не четат книги и не знаят  Laughing

Aerius ще давам веднъж дневно по 2,5 мл, 10 дни, като три дни преди (третия ден е деня на ваксината) и 7 дни след ваксината. Обаче всеки лекар практикува различни неща и най-добре следвай инструкциите на вашия педиатър. Аз ви попитах тук, понеже искам да разбера как практикуват и другите.

# 141
Здравейте  Hug

При нас опитите да махна кърменето вървят с променлив успех. В първите няколко дни беше нонстоп мрънкане, ходеше само след мен, стискаше ме здраво да крака и се научи да казва "Мама, мама, мама, мама...".
На края на деня вече всички започнахме да си крещим помежду си, защото то колко бебешко мрънкане може да понесе човешката психика  ooooh!
През нощта обаче беше най-зле. Не можех да се отскубна и на сантиметър. Искаше да спи не просто до мен, а върху мен. А съм пробвала да се завъртя, а се е събудила! Схвана ми се гърба от 3 такива нощи, но накрая малко се нормализираха нещата и пак започна да спи по-дълбоко.
Прояде малко по-големи количества от до сега, но не пие вода  Confused Не иска и това е. И като намалих драстично дневното кърмене, тя просто спря да пишка  Confused Вместо да започне да пие вода!

Зъби нови за сега нямаме, но ми се струва, че се задават кучешките отдолу.
Иначе е удивително спокойна. От всичко се успокоява много бързо, супер лесно се разсейва и не влага излишни негативни емоции.
Страшно чевръсто се катери навсякъде, овладя стълбичката на двуетажното легло и това маси, табуретки и шкафове изобщо не могат да я спрат.
Само на тавана те се е покатервала още, ама подозирам, че гравитацията играе роля  Joy

# 142
вече дечицата ни са много подвижни, трябва да се внимава да не се паднат лошо. И моето пълзи с бясна скорост. Защо не взема да засека с хрономертъра колко е бърз, после да му разказвам Wink

Юна, ти защо искаш да я отбиеш малката? Защото стана на годинка ли?

Не знам дали съм ви писала, но аз лично се надявам да устискаме с кърменето до напролет. Надявам се зимата да продължим да се кърмим, страх ме е от зимните разболявания, с които знам, че ще имаме сигурна среща. Ей на, по-малкият батко от вчера киха, днес със сополи, засъхнали сутринта по нослето. Ужас-ужас. пак се почна. Направо не знам ... #2gunfire

# 143
Не, не мисля да я отбивам, но ѝ се появиха ранички на устните и се оказа от липса на определени витамини, понеже има бедно меню. Тя яде много малко твърда храна и с това кърмене няма мотивация да прояде повече. 
Видях, че конкретно тези витамини се съдържат в яйцата и месото и гледам да давам всеки ден и двете, като замених пилешкото със свинско с идеята да съдържа повече от нужните вещества.

# 144
Мерси, Кате, аз се зачудих дали да не дам и аз от този Аериус, но знам ли...
Ох, за зъбите явно си имат свое мнение, хаха, аз нали дори се бях притеснила защо не излиза долу четвъртият резец толкова време, а пък кътниците избиват и вие ме успокоихте тук  Joy
Моята пък бубка обикаля постоянно апартаменра като сме вкъщи, не се спира да седне изобщо  Laughing хубавото е, че вече не й слагам колана вкъщи и сама си обикаля, защото два месеца прекарах в търчане след нея по цял ден навън и вкъщи  Joy
По този повод да ви питам: какво правят мъниците ви, докато вечеряте? И каква маса имате, висока, която не могат да достигнат ли?
Защото нашата маса в хола е ниска и докато вечеряме, бубка си обикаля, но почти веднага като сложа масата и се залепя за чиниите ни и се започва едно постоянно обръщане, бъркане вътре и чупене на чаши, бъркане и обръщане на чинии, а тя нищо не хапва от нашите чинии, защото изобщо нищо непасирано не яде, та това бъркане в чиниите и т.н. е игра...та се чудех дали да не сложим една висока маса и други такива палавници има ли Joy

# 145
Много ви благодаря за прекрасните пожелания. Изкарахме чуден рожден ден и кръщене. Малкия се държа много достойно, много слуша и най - важното  не се разплака в църквата, а по принцип е ревлив. В ресторанта обикаля и игра, даже в кухнята отиде.. Мн е бърз.

За шарките ваксината може ли Фенистил ще дам.
Докато ядем идва да крещи и проси храна, давам му, че да се наядем спокойно.

# 146
  • Северо=Западналия край
И нашия пипа всичко по масата. Имам два варианта - единия е да му давам в ръчичка от храната ( напоследък почти всичко яде от нашата храна) и другия е да го сложа в кошарата докато вечеряме. Втория вариант не винаги действа Simple Smile
Ние вчера преживяхме първата си дневна липса Simple Smile Малчо е обикалял стаите с продължително "мамммм" и не е искал да спи в леглото си. В крайна сметка като си е дошъл батко му от училище се е гушнал на спалнята и е заспал. Вечерта като се прибрах получих такова сладко гушкане и изпищяване, че се разтопих  Embarassed Иначе бабата го похвали, че е бил много добричък, но той си ми е такъв. Днес се събуди в 5 часа....... и сега иска да го гушкам...дали не усеща, че пак ще изчезна  newsm78

# 147
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Лусил,с висока маса сме.Но малкия види ли,че ще се яде на нея,независимо дали е вечерял,веднага се залепва за нас и не мърда докато не получи част от вечерята.Започва да ни дърпа за краката,опитва се да се качи по нас,мрънка и казва "Мамм" ,което значи "Искам храна"...звучи смешно,но всъщност хич не е.Вече година не мога да се наям като хората  Crossing Arms Не знам от къде го вади този апетит това дете.Винаги може да яде още и още без значение какво е.Не му давам само ако ядем нещо пържено,или нещо с гъби.Иначе яхнии,манджи - всичко е опитвал вече #Crazy

Браво на Емо.Толкова послушно дете! И как е заспал до батко си на спалнята? Ех , при нас няма такива номера,само с люляне стават нещата Thinking

Да ви питам какви обувки смятате да взимате на малчуганите за този сезон? Ние досега бяхме с буйките на Колев и Колев,но вече и последни номер са ни малки,и май трябва да минаваме на обувки с твърда подметка newsm78

# 148
Добро утро и от мен, въпреки че с малчо станахме ехеее доста отдавна (по негова инициатива) Laughing. Имам финансов въпрос. Току що ми пристигнаха пари от НОИ и ооо, ужас, пак са малко. Вярно, че имаше много почивни дни, но сумата ми е на половина от миналия месец. Надявах се, че като за последен превод от годинката ще има една по-добра сума, а то....... Някой знае ли защо?

# 149
  • Варна
Ние проходихме с буйки Беко 19 номер, а сега му взех от Киндерланд ДДстеп обувки от естествена кожа за навън и платнени за вкъщи

Общи условия

Активация на акаунт