Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 039
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Привет Simple Smile

По време на вечеря слагам малката на нейното столче и го доближавам до масата. Ако поиска нещо от нашата храна веднага ѝ го давам. Всичко е с цел да я стимулирам да прояде повече. Дай боже нещо да вземе да ѝ хареса, та да си хапне повече от една хапка  Joy

Обувките ни са на Chippo. За тази възраст ми се струват идеални като съотношение на цена и качество. Есенните обувки са 19-ти номер. Изглеждат много сладурски тези мънички обувчици  Laughing

Забравих да кажа, че на рождения ден правихме и прощъпулник. Малката взе лаптопа  Laughing Да видим на къде ще се насочи като порасне.

Много съчувствам на всички, ставащи преди 8 часа. Моята ако се събуди тогава, я катурвам още да спи. Тя и без това се буди на всеки половин-един час. Но ако поиска да става, обяснявам, че е нощ, всички спят, време е за спане, след което се правя на заспала, не помръдвам, не отварям очи и не светкам лампата. Така една сутрин се въртя половин час, става, сяда, игра си, игра си, пък като видя, че никой няма да се помръдне и че е тъмно, легна и пак заспа.
Явно е податлива на тази идея, защото не се е разплаквала, но и да се беше разплакала, нямаше да тръгна да ставам. Не стига, че си ляга в 23:00 часа, няма как да я оставя да се събужда преди 8.

ateto, добре е минал вчера деня, дано и нататък да е така и малкият да свикне лесно  Hug Добре и че баткото е помогнал  Simple Smile

# 151
  • Драгоман
Добро утро и от мен, въпреки че с малчо станахме ехеее доста отдавна (по негова инициатива) Laughing. Имам финансов въпрос. Току що ми пристигнаха пари от НОИ и ооо, ужас, пак са малко. Вярно, че имаше много почивни дни, но сумата ми е на половина от миналия месец. Надявах се, че като за последен превод от годинката ще има една по-добра сума, а то....... Някой знае ли защо?
Май това са парите до термин. После ще има изравняване.

# 152
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Моят син също се буди в 6ч.,но знам,че му се спи още.Правя АМ и той си го изпива в кошарката му и продължава да спи.Само че аз се разсънвам в повечето случаи,но понякога пък си поспивам с него до към 8ч Heart Eyes

А къде се изгубиха Dallcheto и lilitu? newsm78

# 153
  • Пловдив
Ние никога не сме вечеряли с Вики. Разхождаме се навън до към 19:30-20ч. После игра в къщи с бабата, къпане и сън към 21:15ч. След като я приспя, с баща й сядаме да вечеряме. Не мога да си представя да ям в нейно присъствие. Ужасно трудно ще е и никой от двама ни няма да се наяде. Достатъчно ми е, че закусвам на крак, криейки се от нея /нито мога да й дам да пие от кафето ми, нито от бисквитите и вафлите, които ям/. След като се нахраня нормално, мога да й дам спокойно плод и тя да му се лигави /вече иска да яде сама/ колкото време пожелае. Този режим сме си изградили и ни е успешно действащ. Иначе Вики май всичко е опитвала - не се сещам да има нещо, непробвано.

Викче се събужда между 7:30ч и 8:30ч.

Имам въпрос: снощи два часа Вики не успя да заспи - ядене, гушкане, нищо не помогна. Дремваше, събуждаше се, въртеше се, помрънкваше, но не е плакала. Хващаше се от време на време за бузката. Може ли да са зъби, или те са свързани винаги с плач  newsm78

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 15:49 от Racel

# 154
Благодаря ви, момичета, баща ми ще ни даде една висока маса и дано бъде по-добре, че скоро ще останем без чинии и чаши  Joy а това да се наям спокойно за мен отдавна е мираж, не мисля, че вече някога ще съм способна да ям за повече от две минути и да дъвча нормално  Joy
Рейчъл, за мен това са зъби. Тази нощ бебка от 5 до 7 часа я приспивах, а ужасно й се спеше, и изобщо не е за първи път  #Crazy
Атето, браво на малчо! Дано и при нас мине леко  Praynig
Обувки взех на КиК и едни есенни на Понки, страхоооотни са  Heart Eyes

# 155
  • Пловдив
От много време я мъчат кътниците и никой още не се е показал  Sad

Ние обувки нямаме - нали не ходи госпожицата, та ползваме буйки само за украса навън  Grinning

Днес имаме годишнина от сватбата - 2 години се търпим с мъжо  Sunglasses  Heart Eyes Ще оставим Вики у нашите и ще отидем да се почерпим двамата. Като си спомня какви организации си правихме преди за различните поводи - годишнина от първа целувка, гаджосване, после от годежа ... какви излизания и екскурзии бяха ...  Blush А сега за един час ще поседнем някъде, ама пак де, ще си го отбележим Simple Smile Бих ви почерпила виртуално, ако знаех как се качва снимка от този пуст телефон.

# 156
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Преводът сега е до денят преди термина (получава се сега заради високосната година, един ден по-малко) и понеже са само работните дни, може да идва малка сумата.Зависи от обезщетението като цяло.
Ние още щъкаме с буики на КиК, но взех едни маратонки с твърда подметка и с тях също се "мъчи".Още не съм избрала пантофи за вскъщи и е с едни доста дебели зимни чорапи, че в нас е само паркет и плочки.Сега ще слагам килим в хола, че все там сяда.
Racel, честита годишнина  bouquet Тая година я празнувахме тримата, че нямаше баба наоколо.
Спокойното ядене за мен е вече мираж...Малкия иска да се катери по мен и да дърпа всичко от масата.Аз пък го пазя да не падне от дивана.Та обикновено опитвам да го разсея с някоя играчка или гледам да седи в столчето и да храня и него, когато ядем по едно и също време.

# 157
  • София
Аз взех обувки пак на Колев и Колев, имат модели флекси, отпред се огъва подметката. А имаха и промоция- ако върнеш буйките 20 % отстъпка. За вкъщи сме по чорапи, гледах в НМ едни чорапи с кожена подметка, май такива ще взема като застудее. Не ми се ще да му слагам още пантофи вкъщи.

# 158
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета,а колко пъти спят през деня вашите дечица? Моят син всеки ден спи различно и когато си пожелае.Поянкога спи два пъти по половин час,а понякога сутрин час и половина и следобед два-три часа Thinking А като реши,че му се спи в 17ч и спи до 18-19ч става ужасно трудно после да го приспя в 22ч Crazy

# 159
Момичета, аз не съм писала отдавна, но бяхме по пътищата - гости, разходки...( Сега ще се върна да чета назад) Рожденният ден на дребчо мина разкошно, плюс Кръщене Simple Smile Не плака изобщо от попа, а самото РД беше навън и голямо щъкане напред назад падна Simple Smile Имам си племенница, която не го оставя и за секунда и изобщо не му видях очите Simple Smile Само ми го водеше за ядене  и за съня Simple Smile Страхотно си изкарахме Simple Smile
За спането - малчо става към 7.3-8, после има една дрямка от час към 9-9.3 до 10-10.3 и след това от 2 до към 4-5. Вечер в 8.3 най-късно е заспал Simple Smile Зъбите го мъчат много, та отново ставам през час, но и това ще мине Simple Smile Много е смешен, заяото все се опитва нещо да ми обяснява, да ми казва - а аз нищо не му разбирам и му казвам , че не го разбирам, а той се надъхва и почва едно сумтене, едно боботене хахахаха Яде всички, което му дам и е голямо прасенце откъм апетит( но пък не е пухкав....) Все нещо иска да нагъва, а аз пък искам коремчето му да почива, но пък основно плодове му давам между главното ядне Simple Smile Започна да иска сам с лъжица да яде, та се прежалих - започва голямото цапане( иначе с ръчички отдавна яде ) Като е гладен не казва ам, а БАМ БАМ , но пак добре, че преди беше БААААХХ хахахаа и като сложеше едно МА след това, хич не звучеше добре Simple Smile Обувките са на КК Simple Smile

Racel, честита ви годишнина, много много любов и разбирателство и търпение ви желая Simple Smile

# 160
  • Пловдив
Вики спи един път през деня - от 1:30-2 до 4-5.

Благодаря ви за пожеланията. Изкарахме си много хубаво.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 13:07 от Racel

# 161
Рейчъл, честита годишнина, бъдете здрави и пазете любовта и пламъка  bouquet
За вкъщи взех на бебка летни буйки на Беко, преди това ползваше чорапи с кожена подметка, но се свличаха с по един-два см и подметката й идваше след петичката, постоянно я гонех да й ги обувам наново и се отказах повече да взимам такива.
До преди месец бубка имаше три   дремки през деня, сега са една или две, ако стане към 8:30-8:40, спи само на обяд от 14 до 15:00-15:30. Ако стане към 8 или по-рано, спи и половин-един час от 10ч.
Аз искам да ви питам нещо, бих искала да чуя как мислите и процедирате: ако детето ви е със сополи или разстройство, без да се знае от зъби или друго, оставяте ли го да си играе с други деца навън? Че аз, че съм хипохрондрик, така е, но това ми идва в повече, и вече доста често почва да ми се случва... И когато другото дете се изкиха в лицето на вашето и майката каже " а, той от вчера е със сополи", какво правите? Казвате ли й нещо? Оставяте ли детето си още да си играе с въпросното дете или си тръгвате?

# 162
  • Пловдив
Lucile, аз не бих я оставила в никакъв случай с болното дете и не бих я събирала с други деца, ако самата тя е болна. Не държа детето си под стъклен похлупак, но зорлян да го разболявам, събирайки го със сополиви, кихащи и кашлящи ... Нищо няма да обяснявам на майката. Просто си взимам детето. Засега в такава ситуация не съм изпадала. Все още не ходя с Виктория по площадки.

# 163
  • София
Ако на детето ми му тече носа, не го водя при други деца. Обаче това изобщо не означава, че не излизаме - просто избягвам детските площадки. Ако се приближи друго дете към мое болно дете, веднага предупреждавам майката, че сме със сополи. Случвало ми се е да получа отговор - „Няма проблем, трябва и имунитет да гради”. Но аз съм предупредила, оттам нататък майката си решава. Ако друго дете е болно, не обяснявам нищо, просто си дръпвам децата на друго място. Благодарна съм на родители, че казват, когато детето им е болно. Болните също трябва да излизат и не може да се сложат в изолатора. Затова според мен това е достатъчно - просто да ме предупредят или аз да предупредея. Simple Smile

# 164
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако има болно дете,просто си грабвам моето и отивам на друга площадка.Аз така или иначе не обичам много навалица, а в квартала има 5-6 нови площадки и пей сърце.Майките, които си водят болни децата сред други няма какво да им обяснявам...най-често нямат грам възпитание и само ще възникне конфликт.Виждала съм подобни сцени преди.
Ставането сутрин е голяма мъка на ММ, защото той става с малкия като се събуди около 7.00...Няма заспиване повече и това е.Ако пробвам да го приспя, започва рев и се отказахме.
Тъй като става пък рано спи още два пъти на ден - между 10-11 и от 15-17/17.30ч...После към 21.30 заспива.Имаше само един кратък момент, в който ставаше около 8.00, но уви.

Общи условия

Активация на акаунт