Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 079
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
След падането се разминахме само с уплаха и ожулено носле.
Lovely, страхотни сте  bouquet
Борко е с пет зъба, в очакване на шестия съм, на ръба е  Grinning, но не ми дава да му бъркам в устата, стиска джуки. Беше със сополи два дни, но май се оправя. Надявам се да е било от някой зъб, но бая си покиха и може да е бил настинал. Имаше едно рядко изхождане, но малко количество. Важното е, че е по-добре.

# 196
Момичета, правихте ли изследвания на хемоглобина и давате ли още жълтък на малките? Ние сме с 112 и ми се струва ниско. Ще започва пак да давам жълтък, но мислех че като яде всеки ден месо се компенсира  newsm78

# 197
  • Северо=Западналия край
Нашия хемоглобин беше 131, което мисля, че е добре. Аз давам всеки ден месо, а два пъти седмично и по цяло яйце.

Lovely, много сте хубави!

И аз да се присъединя към неспящите..... От седмица и моя се буди с рев нощно време. Незнам зъб ли е или друго, но така ми липсва спокойния сън.....

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 12:52 от ateto

# 198
 Hug Hug Hug
И у дома нощем много се събуждаме - през половин, един час. 7-8 пъти и повече ставам. Когато се зазори, спират да го мъчат, и се успокоява и спи 2-3 часа без да се събуди.
Тази нощ след н-тото ставане му дадох 5 мл нурофен. Мисля, че помогна много, защото от 3 до 9 само 1 път се събуди. Довечера още преди лягане ще дам, дано поспим малко.

Иначе, със сополи сме - доста текат, бистри са. Пръскам интензивно солена вода.
Според вас - това от зъби ли е, или си е бацил? Батковците  идвамата са със сополи, бацилови, затова си мисля че и неговите не са от зъбки. newsm78 newsm78 newsm78

# 199
Lovely, много сте хубави   Hug
Бързо оздравяване на болните бебчета!
На бебка й беше 124, но аз давам всеки ден по 40 гр сварено месо, измерила съм си го на кухненска везна. Което е наистина доста голямо парче Simple Smile и скоро ще увелича до към 45-50 гр. Яйце давам цяло веднъж седмично.
Аз да ви кажа какво ни се случи, идва ми да се самолинчувам !!! Вчера в един магазин бебка падна от пазарската количка, стоеше права вътре, защото нямаше такова за сядане, аз по принцип я държа с една ръка, но се сега защо не съм я държала и как се заблеях, не знам дори не я видях как пада, а вече на земята, на една страна паднала Cry изпаднах в страшна паника, тя поплака доста, но после нищо й нямаше, и цицина няма....а аз ще се изям от самообвинения и притеснение!

# 200
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Благодаря за милите думи,момичета Hug

Лусил,не се притеснявай,след като бебка е добре,значи всико е наред.Никой не иска да се случват такива неща,но се случват без да сме го искали,за съжаление. Hug

Аз жълтък също давам рядко,иначе месо яде почти всеки ден.Още не сме правили изследванията за хемоглобина,но ще видим по-нататък....

Руми,и ние сме така от снощи малкия се буди през половин час,явно са някакви зъбки....,за първи път проспусна сутрешната си дрямка,заспа чак към 14ч и си викам "ей сега ще спи до 17ч",но никакви такива - събуди се бодър след 20 мин Shocked Това за целия ден.Явно си сменя режима вече и не му се спи толкова  Crazy

# 201
Мерси, момичета! Започвам и аз пак с жълтъка, че да си призная малко от мързел го спрях, но мислех че като яде всеки ден месо е достатъчно.
Лусил, ти откъде взимаш месо и успяваш ли да ѝ правиш от различни видове месо?
А за бебка съм сигурна че много си се изплашила но се случват такива инциденти. Никой не е застрахован. Аз точно затова се притеснявам още да слагам малкия в пазарна количка.  Confused

# 202
Ние сме с 2 зъба, по цели нощи не спим..

Хемоглобина му е нисък 104, а яде вс ден месо. Сигурно ще ни изпишат желязо..

Вече трябва по цяло яйце, не само жълтък.

# 203
  • Пловдив
Ох, колко е неприятно и тежко, когато мъниците падат, боли ги, болни са. На всички пострадали дечица, бързо оздравяване  Hug

И Вики е със сополи вече трети ден. Тоя Виброцил незнам дали помага. Утре съм при джипито. Иначе около нас всички се натръшкаха - хрема, гърло, температура ... Кофти вируси.

Аз не помня кога й давах за последно жълтък. Забравям. Но разчитам в ДК да използват яйца, че ако разчитат на мен ... Хемоглобинът на Вики е 126.

# 204
И Макси днес цял ден киха, текнаха му воднисти сополи. Започнах витамин ц, калциев глюконат, осцилококцинум, отделно си му давам шуслеровите соли. Тази вечер му капнах Виброцил, обаче понеже много се въртеше капнах повече капки, дали е проблем?
Иначе си яде, няма температура засега. Все още нямаме нов зъб, 7 са си. Текат лиги като река.
Последните няколко нощи си спи спокойно (пу пу).
Дано хремата му мине бързо Praynig

# 205
Racel, доколкото знам нито една кухня не слага яйца в ястията, но щом хемоглобинът е добре, значи тя си го набавя! Peace Малчо досега все е бил с ниски стойности и пихме Малтофер. Сега още не сме ходили на изследвания.
Аз се притеснявам за този белтък. Доки е забравила да ми каже да него, а някъде в нета четох, че първо трябвало да се пробва без жълтък! И аз не знам какво да правя?! newsm78
Lucile, ама много добре те разбирам. Жорко точно от мое предоверяване падна онзи ден. Според мен се отпускаме и им вярваме, че ще мируват, забравяйки че те са още любопитни бебенца. Всяка нощ си лягам с угризения. Ей снощи ме болеше гърлото и се укорявах как мога да отида с детето на Витошка, която беше пълна с хора и сигурно сме прихванали и двамата някой вирус..... Как е малката сега?
Lovely, това, което описваш е 1:1 с нас. Спи на пресекулки, взимам го при нас само и само поне час сън да му се събере. През деня заспа в 14, спа около 40 мин и това беше!!! Не му ли се спи не знам, ама аз съм с торбички под очите вече. #Crazy
Only, като ни почнаха сополите, доки каза NaCl постоянно и сутрин да му давам 5 ml Имунокол. Доста безобиден вариант, ако искаш питай твоята педиатърка.

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 23:35 от julieta_sv

# 206
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ох,Жулиета,и аз бях учудена как ще спи за целия ден само 20мин. и ето - човека заспа сладко в 18ч - не изневери на себе си.Такива номера ми върти той.Сега е пълен с енергия,тича наляво-надясно и не ми се мисли как ще го приспивам...Той държи да развали всички режими. Crossing Arms

Иначе ние още нямаме годинка и затова не съм му давала белтък.Като идем на консултация сигурно педи ще каже.

Всички болни дечица да оздравяват baby_neutral

И не се чувствайте гузни,всяка майка прави най-доброто за детето си! Hug

# 207
За щастие, бебка е добре, от вчера хиляди пъти си обещавам наум, че ще си отварям винаги очите на четири! А да ви кажа, за да внимавате и вие, преди няколко седмици бубка седеше на тези подвижните седалки в пазарските колички в един голям магазин и изведнъж пред очите ми това пластмасовото, на което седеше, се чупи и тя пада назад по гръб в количката, ужасно се уплаших, и тя също! Оттогава вече проверявам по няколко пъти колко е стабилно това пластмасото в количката, преди да я сложа.
Жулиета,не се обвинявай! И аз все се притеснявам,като я водя сред много хора, а реално когато съм се разболявала, не съм се била виждала с хора или излизала сред много хора с дни! Дано бързо се оправиш!
Прегначик, месо взимам пилешко от едни хора домашно от fb, не бих дала от магазина заради хормоните, с които е блъскано. А свинско и телешко взимам от Кауфланд, варя и правя на порции без да пасирам и замразявам, аз пък нямам доверие на други разни месарници , все си мисля, че там контролът не е толкова сигурен като в големите вериги. И такива репортажи съм гледала за умрели крави и коне, пласирани в месарски магазини в София, имаше преди в Господарите на ефира един такъв репортаж, че направо лошо ми става.. Като има пуешко охладено, взимам и от него, но в последно време рядко попадам на него. Риба давам бяла, уловена от мъжа ми.

# 208
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Лусил, случва се.Не се обвинявай, нали малката е добре  Hug Явно тук е бандата на диванетата.
Нашият хемоглобин е нисък 102/103, хем всеки ден яде месо, а в нашата ДК слагат и жълтък.Последно вуйчо(джипи) ми се накара, че е толкова и каза всеки ден телешко...Никакви жълтъци и т.н. в месото била истината.Та сега го тъпча с телешко, освен другото и тая седмица пак ще ходим да пусна вече изследванията с талона, че предните ги правих като беше с Т.

# 209
В нашата държавна кухня слагат яйца и то не само жълтък и затова до 3 часа трябва да се изяжда. Аз затова изчаках до годинката. Никола също беше със сополи и като ми се струваше топъл давах нурофен но като цяло са само сополи. От вчера и мен ме задращи гърлото и днес пия чайчета и съм хремава.

Общи условия

Активация на акаунт