Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 080
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Малкият за пръв път има сополи и незнам дали помагат тези солни разтвори маример и тонимер или ще влошат нещата. Чудя се да го водя ли на лекар, да не стане по-зле, че кой знае колко болни ще има пред кабинета

# 211
Почти всички софийски кухни (частни, за държвната не знам) не слагат нито жълтък, нито белтък. Ще трябва аз да си добавям явно.
Момичета, все говорим, че децата ни мрънкат от зъби, но при нас положението е много зле. Вече се чудя зъби ли са това. Събужда се и почва да се дере с цяло гърло, все едно го колим. Почва и да се мята като риба на сухо, текат сополи и сълзи и се дави непрекъснато от тях. Даже и доскорошния спасител млякото не помага вече. Дадох му Нурофен и позаспа. Вече в чудо се видяхме, а знам, че довечера ще свири същата песен. Има ли друго дете така и как се справяте? А какво количество Нурофен давате?

# 212
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
септемврийка, аз точно за Варна говоря.
Жулиета, моето диване е така като ще избива зъб.Нурофен давам 1-2мл. зависи колко се дере.Обикновено се кротва от толкова малка доза.При Т давам точно според килограмите и листовката.

# 213
  • Варна
Пантера, аз знам, че си от Варна, обяснявах на другите как е при нас, аз вече съм го записала на втора група

# 214
При нас и аз мислех че има поне веднъж риба но тази седмица няма да има. Скумрията всъщност е много добра риба, въпреки че е много разпространена и тривиална.
Аз за сополите чистя нослето с Назо Либеро 5 мл физиологичен разтвор и изцеждам цялото наведнъж в двете ноздрички а Виброцил давам сутрин и вечер по една-две капки. Слагам и маз Низита от време на време. Днес вече не тече но е запушено - 3ти ден. И Т няма така че се надявам да отшумява вече.

# 215
Жулиета, при вас май положението е по-сериозно, защото не е само дни преди излизането на зъбчето, а доста често не спи нощем. През деня как се държи? Случва ли се така нещо много да го дразни и по подобен начин да плаче, когато е буден?

И ние сме в клуба на падащите, това моето няма никакъв инстинкт за самосъхранение. Просто се хвърля наред в празното пространство, последно от една пързалка с платформа, на метър и половина височина. Втория път не очаквах да скочи и я хванах под мишниците на сантиметри от земята  ooooh!
Но вчера падна от една пейка по лице, има одрасквания и цицина на челото, цялото е зачервено...
Не знам вече  Tired  Уж я гледам нонстоп, но само да отместя поглед и става нещо такова  Sad

Детска кухня не ползваме и яйце още не съм въвела, само жълтък. Тази седмица ще правим кръвна картина да видим как е хемоглобинът.
Аз готвя две-три неща в един ден, разделям на порцийки и замразявам и после две седмици давам от запасите. То е все месо с някакви зеленчуци. Свинското не го хареса, така че се върнахме на пилешкото.
Не знам какво по-разнообразно да измисля  newsm78
Яде плодове, най-често банани, сварена и пасирана елда или овесени ядки, филийка с масло и сирене (леко препечена, за да се разтопи маслото и да попие.
И другото е пилешко с грах, моркови, царевица, картоф или сладък картоф. По-рядко мусака, защото не я замразявам, а я правя за всички и се изяжда наведнъж. Жълтък давам всеки ден, най-обикновен, сварен. Бананови палачинки правих два пъти и се наложи да си ги изям (хубави бяха). Не ги хареса.
И това е всичко. Нищо друго не мога да измисля. Пълен блокаж съм като стане дума за ядене  ooooh!
Сега се сетих, че мога да ѝ дам авокадо и до там.
Може ли да споделите някакви идеи?
Мерси предварително!

# 216
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Юна,аз до днес също приготвях на малкия храната.Варя зеленчуци,месо,риба и замразявам в бурканчета.Освен нещата,които си изброила аз слагам и броколи,спанак,тиквичка,тиква,чушки,.ябълки,круши,.Това за замразените неща,за закуска и следобяд давам плодове,каши,кисело мляко,бисквити,елда,кус-кус.От днес вече сме на детска кухня и нямам търпение да я пробва.
Месото и аз купувам от Кауфланд,както някой беше писал.

Жулиета,все едно описваш нас.Това става,когато малкия не се е наспал,а не се е наспал,защото му никнат зъби,а и едновременно с това боледува и заради секретите не може да диша и да се успокои.Вчера бяхме по същия начин,само без боледуването - успокояваше се само на ръце.Дадох му 2мл Панадол и ефект нулев Thinking Започнах да го къпя , а той спря да мрънка под душа,много се радваше.След банята - отново рев.После от АМ се успокои.Не знам какво да ти кажа,наистина,много е неприятно това постоянно хленчене.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 12:20 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 217
Юна, този тип рев е само през нощта. През деня си е винаги един и същ (засега), което включва: много палав и не седи на едно място, гледа с кеф BabyTv, играе си, обикаля да отваря и затваря шкафове и мрънка когато му взема любим предмет или му мия дупето. Все си мисля, че няма как да не църка през деня и е нормално, но в никакъв случай няма общо с нощното дране.
За ястия мога да те посъветвам да гледаш менюто на частните кухни. Те си описват всички съставки и ако някоя не ти хареса просто не я слагаш. Ние хапваме от Юначе. Жорко ги харесва много, а честно казано и на мен са ми страшно вкусни. Има винаги по някоя подправка, която дава истински вкус (магданоз, джоден, даф. лист....). Ястията са от прословутия рецептурник за деца и би трябвало да са съобразени с дневната нужда на малчовците от определени хранителни вещества.  Hug
Дано малката е добре! Praynig

# 218
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Това е нашето седмично меню.Отстрани е на втора група, което е за над годинка, но аз още не съм го прехвърлила.Пускам го просто да идея за готвещите.
http://opkdhvarna.com/Тестова-новина-2/

# 219
  • Пловдив
Юна, ето едно примерно меню за седмицата при нас от ДК. Много съм доволна:
- супа с броколи, пилешко филе с кус-кус, крем с какао
- супа зелен фасул, пиле с картофи, мус с банани
- зеленчукова супа, заешко с ориз, крем с бисквити
- рибена супа /сьомга/, спанак с пиле яхния, крем с ябълки
- доматена супа със сирене, свинско и телешко с грах, грис халва
Вики много яде и пиле фрикасе.

В много отношения, като те чета, намирам, че дечицата ни си приличат /не само по отношение на яденето/, така че се надявам да успея да помогна Simple Smile

# 220
Много ви благодаря  Hug
Сега ще разгледам с какво да разнообразя  Flutter

# 221
Здравейте, момичета! Отдавна не ми остава време да пиша, но редовно чета. Ние със зъбите сме много назад, едва днес видях, че избива 5 зъбче и нощите са винаги неспокойни. Ние преди време също успяхме да паднем от една люлка. Как стана и аз не разбрах, бях пред нея, държах я и за секунди падна през ръцете ми, заведохме я на лекар, но нищо нямаше сериозно. Само
леко жулнато главето, даже и не посиня, но да ви кажа веднага започнах да мажа с мехлемче Арника. Много е добра при удряне, посиняване.
Ние също ще правим сега изследвания и чакам с нетърпение да видя хемоглобина, защото винаги е бил нисък. Надявам се сега като ядем всеки ден месо и яйца да се е нормализирал. Ня мен педиатърката ми каза, че трябва да изяжда по две цели яйца на седмица и аз през ден й слагам в закуската по половинка.

# 222
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Днес взех храната от детската кухня и имам въпрос:супата или основното се дава за вечеря? До сега мислех,че е супата,но почти всеки ден в нея има месо,а нали месо не се давало за вечеря? Или греша newsm78

# 223
Малкият за пръв път има сополи и незнам дали помагат тези солни разтвори маример и тонимер или ще влошат нещата. Чудя се да го водя ли на лекар, да не стане по-зле, че кой знае колко болни ще има пред кабинета
помагат - но трябва и да изсмукваш сополите. Миналия път ми каза, че след годинката може да се дават и капки, затова аз му самоизписах декстобрин. Започнах от вчера, обаче. На батковците, смятам че е същият причинителят на сополите, до момента са от голяма полза. Почти се оправиха. И затова реших и на него да ги включа. Обаче голямо мятане пада ви казвам ...

# 224
  • Пловдив
Днес взех храната от детската кухня и имам въпрос:супата или основното се дава за вечеря? До сега мислех,че е супата,но почти всеки ден в нея има месо,а нали месо не се давало за вечеря? Или греша newsm78

Няма такова нещо /правило/ кое кога да даваш. Вики яде от трите неща по малко на обяд и следобед дояжда десерта. Вечер е само на кърма. За себе си смятам, че това е най-правилното - така постъпвам по съвет на директорката на кухнята.
Други дават супата за вечеря.
А това, че не се дава месо вечер, за първи път, честно казано, го чувам  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт