Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 082
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Днес взех храната от детската кухня и имам въпрос:супата
 или основното се дава за вечеря? До сега мислех,че е супата,но почти всеки ден в нея има месо,а нали месо не се давало за вечеря? Или греша newsm78
И аз не знам защо не трябва да се дава месо вечер. Аз самата не мога да намеря логично обяснение. Давам му супата вечер и каквато се падне - такава. Доки обаче каза, че е хубаво да вечеря яхнийка, а не да пъхам сухари постоянно във всяка супа и де факто да яде само хляб. Когато нямам време наистина си слагам сухари, но когато имам, си варя два картофа и с тях сгъстявам супата. Ама досега май ми преобладават сухарите. Thinking
Случвало се е и два-три пъти супите да са си гъсти като манджа.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 18:17 от julieta_sv

# 226
  • София
Юна, аз правя и пълнени чушки, миш-маш, тиквички с ориз, зеленчукови кюфтенца - варя зеленчуци, мачкам, оформям малки кюфтенца, овалвам в брашно и пека върху хартия във фурната. Може да им се сложи жълтък и сирене, според вкуса.

# 227
Аз да ви питам нещо различно от нашите теми. Давате ли си време за себе си, излизате ли с приятелки на кафе, кино, театър.....без мъж, без деца? Аз за цялото това време май имам само две такива излизания и то бързах да се прибера. Една моя позната ми каза, че и тя е била едно време така и изведнъж е "изпушила". Съветва ме да излизам сама с приятели, иначе ще ми дойде много. Аз дори като си го помисля, се чувствам предателка спрямо малкия - да го оставя и някъде да се забавлявам. От друга страна ми се иска много да се поразтуша. За театър едва ли скоро ще успея, но поне едно излизане по женски...
Как са при вас нещата?

# 228
Преди да забременея с първото си дете, никой от близкото ми обкръжение нямаше деца и си живеехме много ергенски Simple Smile
Когато родих се сблъсках челно с действителността, наложи се да се откажа от всички интересни занимания, които имах, че и от работата. Имах чувството, че се обезличавам и не мога да се "запазя" в късчетата време за себе си, които успявах да отскубна, защото се случваше твърде рядко.
После се пречупих и разбрах, че това е то, вече ще съм майка и няма да е както преди. Пуснах мечтата си по "преди-то" да отплава и да не страдам, че няма да се върне.
После изведнъж всичките ми приятелки и познати народиха деца и всъщност те се пренесоха в моя свят, вместо аз да трябва да се връщам в техния. Но важното е, че сме отново заедно. Като се съберем на гости, децата си играят в захлас и въобще не ни занимават, а ние си лафим, пеем и пием на воля  Joy Без бременните и кърмещите, разбира се. Винаги в групата има поне една или две от този вид  Laughing Но то е временно.
И от една страна не съм се отделяла изобщо от бебето цяла година, от друга доста приятни купонджийски събирания изкарахме през нея.

Но първите две години с първото ми дете бяха много тежки в това отношение. Първо, че никой друг нямаше дете от приятелките ми и изобщо не ми влизаха в положението и второ, бях с малката 24 по 7, никаква помощ от никъде. Докато свикне човек е много трудно.

# 229
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Отдавна нямам потребност от излизания с "приятелки".Слагам в кавички,защото такива мисля,че има само по филмите Peace Но аз съм малко странна....още от училище нямах търпение да си тръгна и да се видя с гаджето си - сегашния ми съпруг.И сега съм така.Той ми е най-близкия човек на света,най-добрият ми приятел,мога да разчитам само на него и да му споделя абсолютно всичко.Преди като работех,работата ми беше свързана с много хора,имах много колежки.....и се нагледах на такива "приятелства" - клюки,изтриги,завист.Това не е за мен.Имаме няколко приятелски семейства с деца и това са общо взето нашите социални контакти,както и срещите с роднините ни.
Иначе и на мен много ми липсват излизанията с ММ на кафе,на ресторант,на кино,по магазините..... Иска ни се да излезем само двамата,имаме на кого да оставим малкия,но пък не ни достигат и финансите ,освен това не ни остава и време.Няма пълно щастие Rolling Eyes

# 230
Аз имам нужда да излизам на саме със или без приятелки. Сравнително рядко успявам да изляза вечер, защото още се кърмим преди сън, в така удобния за излизания час 20 Simple Smile Приятелките ми обаче работят и могат само вечер, за това понякога, когато има на кого да оставя бебка,  се развличам излизайки сама, просто да се разнообразя. Нямам угризения, всеки си има своите нужди от лично време и това ме зарежда Simple Smile. Ето сега майка ми е тук и аз ще отскоча до Ринг мол да видя какво става там Wink

Това със сополите е точно както го описвате и при нас. И баткото и бебката - само сополи, нищо друго(дано и няма де). Слагам физ.р-р и дърпам с приставката за прахосмукачка... драмата е голяма Sad . За сега не и слагам капки, но съм взела Виброцил, че като се сгъстят и ако не може да диша няма може да яде и спи.

Взимам ДК и съм доволна. Още не съм въвела яйца и мляко и за това сме на меню за 10-12мес, в което не слагат.

За готвенето мога да споделя това:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10129.0
има доста рецепти.

# 231
Хей, не се косете  Hug
Оставете ми на мен вашите малчовци, и изчезвайте.
Чакам ви обратно в 6,30 на другата сутрин.
Ще ги омагьосам и приспя всички!

В замяна ще се радвам някой да спомогне докато посещавам шофьорския курс Wink

# 232
 Joy

Аз за съжаление не мога да помогна с шофирането, не успях да си взема изпита и реших, че тази работа не е за мен. Но имам спешна нужда от помощ с приспиване на малкото динозавърче  Laughing
Тази нощ изобщо не съм заспивала. Дори не успях да се унеса за малко. Беше кошмар  ooooh! Накрая в 7 часа мъжът ми стана и я изведе навън и тогава чак заспах, макар и не много бързо, защото треперих от нерви  Tired Какво беше това чудо, защо плака така и идната нощ пак същото ли ще бъде, не знам  Thinking

# 233
Joy
Тази нощ изобщо не съм заспивала. Дори не успях да се унеса за малко. Беше кошмар  ooooh! Накрая в 7 часа мъжът ми стана и я изведе навън и тогава чак заспах, макар и не много бързо, защото треперих от нерви  Tired Какво беше това чудо, защо плака така и идната нощ пак същото ли ще бъде, не знам  Thinking
Юна, дано се оправят нещата. Като родих свеки ме съветваше "Когато спи бебето, лягаш и ти". Ами първо то ми се спи вечер, а не през два часа за половин час и второ - като поотрасна малчо взе да спи само като сме навън. Еми аз и тук не мога да се вредя. Хаха.
Онази кошмарната нощ, аз го успокоих с Нурофен и то голяма доза. Пише за над 1 год. да даваме 5 мл, но аз понамалих на 4 мл. и успя да спи пет часа, което не беше за вярване. Пробвай с това ако се очертава пак да сте така. То и детето не се е наспало и сигурно й е криво и днес.

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 15:06 от julieta_sv

# 234
Мерси. Ще приготвя Нурофен и дано да помогне, защото не мога още една такава нощ. Последната седмица се буди през половин час, но в промеждутъците поне спя. А сега изобщо не успях да се унеса. Тъкмо я приспя и след 1 до 3 минути пак е писнала  ooooh!

# 235
Ехааа, колко сте изписали по всякакви теми.  Grinning

Излизам сама /доста добре се чувствам така/ при всяка възможност, най-вече по магазините. Излизам сама и с една приятелка на кафенце. Може и на кино да отидем с каката тези дни, както и на покупки с нея, защото има претенции за дрехи и обувки вече.

Малкият е със сополи, и беше мъка предната нощ - пръскам със Стеримар и смуча с помпата, но е такава съпротива, че ми трябват поне 10 ръце. Вече има 8 зъба, все още не иска да се пусне да ходи сам, само с две опънати ръце нагоре върви хванат за моите пръсти.  Mr. Green Носи памперс 4 зелен, и не е пропускал до сега. Висок е 80 см и 8,600 кг. Вече му дадох да яде яйце и прясно мляко в палачинка. Много му хареса палачинката и мисля да права по-често. Хемоглобинът тези дни ще видим колко е. Тези дни започваме и с кухнята. Иначе много обича кисело мляко, както и едни кюфтенца от тиквички, които правя за нас. Само като види някой да яде и се започва с ам-ам и му дадох от тях - много ги хареса и днес това е обядвал /този пост го пиша от сутринта Joy/

Ловли уайф, не мога да пропусна - прекрасни сте с Валери, толкова лъчезарни и усмихнати.  Grinning

Сигурно пропускам доста неща, но чета и пиша на пресекулки....съжалявам.  ooooh!

# 236
  • Пловдив
Малее, тъкмо мислех да ви се оплача за отминалата нощ, в която Вики прави всичко друго само не и да спи, и прочетох, че Юна дори не е успяла да се унесе ... стана ми съвестно ... никакво жалване Simple Smile

Нурофенът при нас не всеки път помага, макар да е в пъти по-добре от Панадола. И аз давам цяла доза.

Излизанията ... чак да ми липсват ... Не напълно. Аз и преди не съм купонясвала кой знае колко. Осъзнавам, че периодът в животът ми е такъв, няма как да се съвмести ергенлъка и майчинството. Но е период. После цял живот ще имам социален живот, но бебе никога повече. И не ми тежи. И не ми липсват приятелите. И не ми се връща на работа. Иска ми се да имам възможността с ММ да сме като преди - отдадени един на друг, но ... Иначе от време на време се виждам с приятелки /кои с деца, кои не/, понякога съм с Вики, друг път без, семейно се събираме, не се чувствам откъсната от живота /утре сме на РД, например/ и  определено няма да "изпуша", ако не излизам като преди. Да, определено ми е приятно разнообразието, но като знам, че в къщи имам един малък пухчо, който се нуждае от мен, за да заспи, и бързам да се прибера. ТЯ е по-ценна от всичко останало.

# 237
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
като знам, че в къщи имам един малък пухчо, който се нуждае от мен, за да заспи, и бързам да се прибера. ТЯ е по-ценна от всичко останало.

Колко мило Hug Hug Hug

Eldass,благодаря  Hug

# 238
Юна, твоята госпожица е прояла най-накрая - браво. Период е това със събуждането и ще отмине - няма как. Ще се наспиваме и ние. Аз от около седмица се понаспивам, защото моят син се буди по веднъж на нощ и това вече е доста по-поносимо.
Сега прочетох, че е последният ревлив период на първата година - от 52-59 седмица от термина и може да има кошмари, глезене, проблеми с храненето и всякакви несгоди. Но пък децата отново правят скок в растежа и започват да разбират какво е програма, с последователни дейности и резултат.

# 239
  • Драгоман
 Здравейте!  Simple Smile Ние всички вкъщи сме болни. Каката ни зарази. А и времето днес е лошо, та цял ден сме вътре. Току що заспаха и сега ще им готвя, изтощават ме много като сме 3те сами, постоянно правят щуротии.

Общи условия

Активация на акаунт