Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 100
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Не съм давала още цитруси и горски плодове. Скоро ще ходим за ваксината за шарките и тогава ще питам специално за мандарини и портокали през зимата дали ще мога да давам, защото това са си все пак витамини. Но на последната консултация докторът ми каза, че вече почти всичко може да яде. Преди годината забранени бяха яйчен белтък, мед, шоколад, прясно мляко и ягоди. Шоколад не съм се засилила да давам  Joy, но за мед с печена тиква съм навита.  Mr. Green

Валери е много любопитен, но да внимава. Имали сте приключения, и ще има какво да разказвате.  Party
Моят изобщо не се трогна от голямата свещ, а дори и от фонтата не се впечатли много. Най-голямото забавление бяха балоните с хелий и яденето на филирани бадеми. Голям спор имахме с него, когато му отнехме тортата за нарязване и той остана с празни ръце - връчих му едни фигури на кучета патрули, но не бяха достойни заместители.  Joy

# 301

Жулиета,това за Johnsons не го знаех,а всъщност мажа малкия с лосион на марката #Crazy Във всички продулти ли се съдържат канцерогенни елементи?

Четох цял ден някакви американски форуми и навсякъде пише, че всички продукти за измиване и пудри за дупе съдържат тези гадости. За лосиони не видях нищо, но спирам да чета, защото ще се вкарам в някакъв филм. Изхвърлих това, което е вкъщи и минавам на Бочко. Дано те са по-съвестни!

# 302
Момичета, не се стряскайте толкова за Джонсънс, ако беше толкова сериозно, щяха да са изтеглили продуктите от търговските мрежи. Не вярвам да е толкова опасно. Те за кое ли вече не казват, че е канцерогенно, сигурно и други марки са, но няма кой да ги изследва, провери, оповести и т.н.

# 303
Ох, момичета, аз имам чувството, че от три дена някой ми е сменил детето Sad по цял ден реве и се тръшка за всичко, отказва на някои хранения изобщо да яде... Преди никога не се е тръшкала така... А май за храненето от няколко дена е получила тикове, клати и върти глава по един особен начин, като усети, че й приближавам нещо към устата  Cry не разбирам вече какво става  Cry  Cry  Cry

# 304
Lucile, и аз имам ново дете. Тъкмо оня ден разправях на Юна как през деня е спокоен, а от вчера да видиш какво става. Само рев и мрънкане по цяяяял ден. Като добавим и лошото време и факта, че седим вкъщи, става още по-изнервящо. С ММ се молим това да е от зъби и скоро да премине.

# 305
Мдаааа, и моето до скоро супер усмихнато и готино лапе, е станало малък дзвер! На всичко се противи, даже с яденето е зор( а той е много ящен и не подбира...), всичко се прави с много рев...плюс през нощта няма спане. Но освен за зъби, аз си мисля, че просто расте и започва да се опитва да се налага и да проявява характер - пробва до къде ще му позволя да стига ( а аз пък на сълзи без причина хич не се и впечатлявам Simple Smile Та така, малките започват да си се усещат като по-глеми и да си искат своето, по своя си начин Simple Smile Абе с две думи- ако до сега сме ги гледали, от сега започва и истинското възпитание( според мен). Междудругото - не разбирали те, ама друг път! Два случая - преди няколко дни в 6 като се облещи ( а спи до 8 ) и на мен лошо ми стана, след цяла нощ неспане. И само му изсъсках - лягай и заспивай хахаха милото без гък легна и си спа до 8. Тогава разбрах, че това го осъзнава. Вчера пък събори една кутия с кус-кус( несварен) и той се пръсна навсякъде. Дребното веднага почна да се опитва да го яде - а аз да чистя ли, малкото ли да вардя. И му се скарах да отива веднага в другата стая Simple Smile той знаеше, че е направил беля - погледна ме и се изнесе в другата стая - стоя сам, без гък - нещо си играеше, поне половин час Simple Smile А това са изрази, които му казвам за първи път към него насочени Simple Smile Така че, мамчета, всичко разбират, само си правят каквото им е угодно Simple Smile

# 306
  • София
Аз мед дадох-на прощъпулника с питката. Ядки не съм давала, но мисля скоро да дам смлени орехи - в десерти с тиква. На дъщеря си дадох на същата възраст, но и двамата не са алергични. Доколкото знам най-силен алерген са фъстъците. Жорко и той в групата на злоядите, но от земята всичко е вкусно. Или от нечия чужда чиния. Иначе повече от 7-8 лъжици трудно яде и само го гоня с храната. Той и не седи много на столчето.

# 307
Вчера пък събори една кутия с кус-кус( несварен) и той се пръсна навсякъде. Дребното веднага почна да се опитва да го яде - а аз да чистя ли, малкото ли да вардя. И му се скарах да отива веднага в другата стая Simple Smile той знаеше, че е направил беля - погледна ме и се изнесе в другата стая - стоя сам, без гък - нещо си играеше, поне половин час Simple Smile А това са изрази, които му казвам за първи път към него насочени Simple Smile Така че, мамчета, всичко разбират, само си правят каквото им е угодно Simple Smile
O, твоето е много интелигентно просто  Laughing
Моята ако събори кус-кус, ще изпадне въз възторг, веднага ще налапа няколко шепи, а ако кажа да ходи в другата стая или да спре да яде от земята, само ще се засмее на строгата ми физиономия (явно е много смешна) и ще продължи да прави белята с трижди по-голямо усърдие. Никакъв шанс да се почувства виновна и да си свие перките  ooooh!

Прави безумни бели ежедневно. Веднъж счупи буркан с мед, вчера се опитваше да изяде глинените фигурки, които каката правеше. Доста ѝ извадих от устата. На "НЕ" не реагира изобщо, а на решителното ми приближаване към нея, за да я спра, реагира с бягство  Joy

# 308
Хахаха големи беляджии си имаме  Joy
Райче за сега само една саксия изрови и днес разпиля малко захар, нооо не е късно за бели Simple Smile

Сега като споделяте, че са по-ревливи, и аз си давам сметка, че в последните няколко дни мрънка за щяло и нещяло. До скоро не беше така... Thinking

Мога да кажа, че вече официално проходи Simple Smile, от 2-3 дни смело и самостоятелно обикаля апартамента на два крака  Peaceпплпп,

# 309
  • София
Хубаво е, че са палави. Simple Smile Изморително за нас, но показва, че са здрави.

А аз моите бръмбазъци ги оставих при баба и дядо (на ММ родителите) за уикенда. Много ми липсват, но се налага, защото се изнасяме от квартирата и местим и опаковаме мебели - две детски легла, един детски скрин, два нормални скрина, гърдеробче, разтегателен диван, кухненска маса с 4 стола, един кухненски шкаф и плот, още много съдове, 5 кашона от Памперс с играчки на децата и една чанта от джъмбо от най-най-големия размер, пълна с плюшени играчки (Боже, откъде се взеха толкова много играчки  ooooh! ) и в това число не влизат едно огромно плюшено куче, плюшено слонче с почти същия размер, тротинетка, колелце за баланс, количка за бутане и люлеещо конче. Последните са по-обемисти и не се побират в кашони или чанти. А колко още дреболии имам да събирам и разни ел. Уредчета като сокоизстисквачки, пасатори, индукционен котлон, прахосмукачка, тостер ... Може да се каже, че изнасянето ни ще е епично.

Извинявам се за спама, опитвам се да оправдая постъпката си да оставя децата за тези два дни и сама убеждавам себе си, че е много наложително, за да успеем да се изнесем. Вчера малко преди да си тръгнем с ММ, Ели дойде да ме гушне, Митко като я видя и рееев, баба му ми го даде и него и той се вкопчи в мен, но като видя, че няма да пусна кака му и пак ревна и започна да я бута с ръчичка. Ужас. И той е започнал да ревнува. А такова усилие полагам да са си приятелчета. До сега само тя е проявявала признаци на ревност, но явно той расте и вече осъзнава доста неща. Дано да отмине безболезнено този период. Иска ми се да си се обичат и подкрепят.

# 310
Според мен повишената нервност се дължи на лошото време. Ние не успяваме да излезем тази седмица (само за малко предиобед, но не и на площадка) и стоенето вкъщи не им дава възможност да си изразходят цялата енергия и компенсират с лазене по нервите на майка си  Laughing

Катя, и на нас ни предстои преместване, но не мисля, че ще се справим за един уикенд. Успех и не се притеснявай, за децата е много важно да са с баба и дядо понякога, колкото и да им е мъчно за вас.
Ревността е неизбежна и от двете страни, но с възрастта ще свикнат.

Ние най-после направихме изследванията, но не мога да видя резултатите, защото има някакъв проблем с името и паролата  Rolling Eyes
За кръвната захар трябваше да е на гладно, а малката като суче по цяла нощ, не знаех в колко часа се води "на гладно". Докторката каза два часа и половина да не е яла. Оказа се страхотен прблем да я задържим гладна толкова време  ooooh! Не бях осъзнавала на колко по-кратки интервали яде...
Много ми е любопитно как е хемоглобинът, но чак другата седмица ще разберем.

# 311
  • Драгоман
 Честито ви преместване, Кате  Simple Smile
И Емето вече ревнува като се гушкаме с кака й. Вече наистина разбират доста и е нормално и да ревнуват. Емето пък като й се скарам за нещо и й скръцна със зъби и започва да плаче неистово. И тя като се буди много през нощта и й се скарам да заспива и си заспива  Grinning 

# 312
  • София
Юна, наистина май е от това, че не си изразходват енергията Simple Smile Какво ли ни чака зимата ...

А до колкото за преместването - и ние не го правим за един уикенд. Местим доста от мебелите сега, обаче някои ще седят до последно, че няма как иначе - още една седмица сме в квартирата.

Жени, благодаря ти, обаче за съжаление не се местим директно в къщата ни Sad Не е готова, та едни неща ги носим при свекърите (те са в София, въпреки че в доста длечен квартал), други директно в къщата, увити, че да не се прашат от довършителните работи. Пълен хаос, но не си направихме добре сметката а и майсторите ни забавиха. Дано всичко накрая се нареди. Около две седмици ще живеем много хора на едно място и дано всичко да мине добре, че като се съберат повече хора в тясно пространство, може да се появят недоразумения, изнервяне и конфликти. Но е хубаво, че има къде да отидем все пак. Simple Smile

Като се преместим наистина където трябва, ще ви се похваля задължително Wink

# 313
  • София
Момичета, а дали мога да дам кестени на малкия?

# 314
Що да не може, аз ще дам, само да купя Simple Smile
Давах и вече слънчогледови семки. Дъвче с предните зъбки, голяма забава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт