Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 087
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
И з се чудя напоследък как да го обличам нощем. При нас е 20 градуса в спалнята, а в хола+кухня сме с радиатор от 2 седмици, а може и три. Аз обичам да ми е топличко. Спи с боди с дълъг ръкав и панталонки с бос крак. Завивам го, но постоянно е отвит. Не знам как не измръзва. Чакам да пуснат парното и тогава поддържам 24 градуса вкъщи. Тогава ще може да се отвива колкото иска.

Пантера, мерси за споделения опит с телешкото. Веднага ще се възползвам.  Hug
Всеки ден ли добавяш?

# 346
моите по-големите бяха постоянно отвити. сега сме си постоянна завити.

една хитринка, която използвам - поставям го с главичка, долепена до таблата на кошарката, за да не може да се измъква напред и отвива. Но - пак е до дете. както казах, батковците и до ден-днешен ходя да ги завивам, както и баща им  Crazy а аз и Малчо не шаваме много докато спим.  Hug

мисля да му взема по-едър конструктор. имаме няколко блокчета тук, доста си играе с тях.

искам да ви питам нещо - в края на септ. ми преведоха 337 лв.  преди 2-3 дена още 102 лв. Ама сега не разбирам - това  майчинство + детски ли са, или майчинство на два транша?

принципно деските ми са 135 лв, или 130  newsm78, майчинството варира. newsm78

# 347
искам да ви питам нещо - в края на септ. ми преведоха 337 лв.  преди 2-3 дена още 102 лв. Ама сега не разбирам - това  майчинство + детски ли са, или майчинство на два транша?

принципно деските ми са 135 лв, или 130  newsm78, майчинството варира. newsm78
И аз получих два транша и общата сума е стресиращо по- малка спрямо друг път. Предполагам, защото родих на 17-ти и след тази дата минавам на минимума. Shocked
Как ще издържа финанансово като ей сега пак съм тръгнала за кухня, памперси......

# 348
А колко е минимумът? Аз си изгубих дебитната карта и подадох документи за нова, но отнема две седмици. Те почти минаха, де, но не знам колко пари са ми превели, понеже е точно месеца с годинката.

# 349
  • Пловдив

една хитринка, която използвам - поставям го с главичка, долепена до таблата на кошарката, за да не може да се измъква напред и отвива.

Вики, като се опре до таблата и не може да мръдне, задължително се събужда с рев. Ставам, дърпам я надолу и продължава да спи.

# 350
Втората година майчинство е 340 лв.  Mr. Green свършиха големите суми.  Mr. Green

Ние си спим с моя син заедно и той спря да се буди толкова често, тази нощ само веднъж към 12,30 и после спа до 8,30 и аз съм друг човек така.  Grinning

# 351
Вяра вече спи само веднъж на ден след като обядва. Толкова е изморена вече, че я подрусвам малко на коляно и тя заспива. Вечер се приспиваме с кърмене.
Денем и нощем я слагам да спи по един и същи начин с пижамка и с боди потниче или с къс ръкав, зависи колко е плътна пижамката. Завивам с олекотена завивка. Пускаме вече печка, но нощем нищо не работи.

Много играем двете - дава играчки, които ѝ поискам, показва как правят кон, магаре, куче, котка, пате.  Показва мама как се кара и с интонация казва "Аааааа" и започва да се смее Laughing Щом чуе музика независимо дали от тв или от играчка си вдига едната ръчичка и започва да се друска и да играе. Насочва дистанционното към тв и сменя каналите. Слага един предмет в друг и започва да пробва дали дрънка. Винаги пробва всичко дали дрънка, даже веднъж и с еклер пробва Joy
Прави и други нещица, но да не ви досаждам. Интересното е, че когато я караш нещо да направи, тя       не показва веднага, че може, минават дни и тя след като е уверена вече тогава показва. През това 
време трупа само информацията.           

Да ви питам и аз нещичко, хапят ли вашите човечета? Ние имаме четири зъба, но така хапе Sad  Сега малко позабрави, но преди това само дабнеше кой кога да ръпне. Четох, че така си изразявали емоциите и се надявам да премине.

# 352
Момичета, минималното майчинство вече е 420лв. А от януари 2017 ще бъде 460.

# 353
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Минималното майчинство само за първата година е 420лв.Изобщо не е сигурно, че ще вдигнат МРЗ от 2017...
Втората година се определя със заповед на МС и е 340лв за всички.

Прегначик не добавям всеки ден, а като видя, че има малко месо или много постно в ДК.Ако добавях всеки ден хемоглобина сигурно щеше да удари 130  Mr. Green

# 354
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ех тъкмо се зарадвах Confused

# 355
Наистина ли? А аз мислех, че и втората година ще взимам толкова. Много жалко!
Съжалявам за подвеждането в такъв случай!

# 356
Слага един предмет в друг и започва да пробва дали дрънка. Винаги пробва всичко дали дрънка, даже веднъж и с еклер пробва Joy
Joy

Браво, колко много неща правят вашите деца!

Да ви питам и аз нещичко, хапят ли вашите човечета? Ние имаме четири зъба, но така хапе Sad  Сега малко позабрави, но преди това само дабнеше кой кога да ръпне. Четох, че така си изразявали емоциите и се надявам да премине.
Хапеше много по едно време. Без конкретна емоция, просто се доближава и захапва. За щастие бързо мина този период.
Сега хапе само като се ядоса много, например като ѝ взема нещо или като не я пусна да иде в кухнята да се рови в кофата за боклук  Mr. Green . Но не хапе човек, а предмет, който ѝ е пред очите в този момент. Ако не намери какво, хапе килима  Joy
На тази сцена не се сдържаме и всички се смеем, така че бързо ѝ минава и се включва в смеха.

Значи сега ще получаваме феноменалната сума от 340лв  ooooh! Нямам думи  Crossing Arms

Днес ще пробвам и аз телешко да видим какво ще излезе. Не съм готвила до сега телешко, защото никак не го обичам.

# 357
  • София
И моят мъник веднъж ме охапа по рамото и ми стана синьо. Не, не синьо, лилаво стана и много ме заболя. Ако не бях изкрещяла от болка сигурно щеше да ми отхапе месо.

Ние май започнахме да спим малко по-спокойно (тихичко да се похваля) и до 7-8 сутринта, с едно кратко разбуждане, в което заспива пак. За сметка на това става злояд. Моето иначе толкова ящно момче Sad Дано да е временно заради зъбите. Не иска да яде манджите си и ги изяжда с мноого уговорки, клатене на глава и циркове. Вече не иска и залче хляб да му давам след всяка лъжичка, иска цяла коричка, сам да си я лигави и гризе. А дам ли му така, не мога да му вкарам лъжица в устата от постоянното дъвкане и лигавене на хляба. Последните дни пробиха няколко зъбчета и сега сме с 15 - всички предни, кучешки и 3 кътника. Чакам и последния преден кътник и дано се поуспокоят нещата с дъвкането и да започне пак да си се храни нормално.

# 358
Катя, колко много зъбки има Митко, браво.   Grinning Сигурно го мъчат и за това не яде.

В тази връзка дават ли да им миете зъбите? Моят е на периоди...  ooooh!, но не хапе.
Много обича да танцува, дори "пее".  Joy

# 359
Привет Simple Smile
И при нас отмина периода с хапането. Тогава трябваше да съм постоянно на щрек, че захапе ли, много боли.

Рая мина на едно спане след обяда. Надявах се да започне да спи по 3-4 часа като е едно спането, но не, спи 2ч най-много 2ч и половина и това е. Но пък вечер в 20м е готова и я слагам рано.

Общи условия

Активация на акаунт