Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 077
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, има ли съществена разлика между 4 и 4+ на зеления памперс? Чудя се дали да не минем на 4+, защото на бубка няколко пъти й пропуска памперсът, а тя вода нощем не пие дори, но суче много пъти, 9200 гр беше последно и като цяло е слабичка....вие какво ще ме посъветвате?
Ние отдаааавна сме на 4+. Много са умалени памперсите им. За пробата бях купувала на Молфикс, КанБебе и EvyBaby - там сме си четворка и то даже ни е малко голяма, но на Памперс - 4+. И аз като Пантера се чудя дали скоро да не мина на 5-ца.
Пантера, моите наблюдения са, че в Кауфланд никога не е имало кашони 4+ на промоция (само кръглите числа) и затова ви писах къде в момента има от нашия размер намаления. Забравих да кажа, че май и в Метро били намалени.
Вики, знаеш ли, че Жорко май също имаше такъв период с удрянето на главата. Сега пак я удря, но докато се върти в леглото (няма значение кое). Все се чудя не го ли дразни, боли, но той се врътка и все там я чуква.
Ох, да добавя, че нашият хемоглобин пак е 114. Също има още няколко показателя, които не са в норма - неутрофили, а пък лимфоцитите са завишени. Чак другата седмица сме на консултация, а в нета каквото чета води към анемия. И какво излиза, че трябваше от втория месец да го захраня ли, че всичко да му е в норма??? Пак се чувствам кофти и се надявам детето да не страда и това да може да се оправи. Praynig
Наред с всичко и на мен ми се очертават някакви болници и общо взето - песен! Гледам да не мисля и май ще спирам да чета статии в интернет, защото от сега ще се поболея......

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 00:44 от julieta_sv

# 391
  • Пловдив
На малкия хемоглобина е 115 и ЛЛ каза, че е наред.
Иначе за удрянето, мисля, че го правят, за да им се обръща внимание. Племенникът правеше така в един период, но му мина това желание. Рядко, но и Борко го е правил и гледам да не му обръщам внимание, да не си помисли, че си играем.

# 392
Хемоглобинът му е 118 и педиатъра каза, че няма проблем. Колко трябва да е?

# 393
Благодаря ви, момичета, ще минем на 4+! Бях днес в Кауфланд и няма 4+, ще ида после до Фантастико, дано там има...

# 394
Ние също отдавна се на 4+ и снощи купихме от dm , наистина са намалени и там. Нашият хемоглобин от раждането винаги беше нисък, на 6 месеца беше 100, но педи каза, че щом не е под 100 значи е ок. Сега за мое спокойствие вече е 135. Аз да ви разкажа как се бях шашнала като направихме изследванията. Не си бяхме в София, но решихме, че ще го отхвърлим ка то задачка докато ММ е отпуска. Отидохме в частна лаборатория, пуснахме кръв и урина. Взимаме резултатите и гледаме всичко ок, но в седимента на урината огромен брой левкоцити. Изпращам ги на позната, тя на своя колежка, свързвам се и с ЛЛ, изпращам ги и на нея и всички изпадат в чуденка, защото всичко останало е идеално, само това дава огромно отклонение. По техен съвет на следващата сутрин пускаме контролна урина и.....  в резултатите нищо подобно. Тези явно при нанасяне на резултатите вмесо 6-8 са написали 26-28  #Cussing out Щях да откача! И взимайки вторите резултати питам дамите в лабораторията защо такава разлика? А едната понеже не знаеше какво да каже след като се опита да ми даде някакви тъпи обяснения и виждайки, че аз не ги приемам ми хвърли листа и каза "Без това детето ви има левкоците" Ама то си има допустим брой, който лекарите не отчитат изобщо. Та така, но много се бях притеснила.

Относно удрянето на главичката, Вяра по едно време си я удряше в столчето за хранене и в количката и го правеше нарочно, за да привлича внимание, но отмина и го забрави вече.

Да ви питам, ние от седмица проходихме, но стъпва понякога на пръсти и така ходи. Някой мина ли през такъв етап? Когато върви бавничко стъпва на цяло краче, но щом се забърза, явно, за да пази равновесие и припка на пръсти.

# 395
  • Драгоман
Да се похваля, че докарахме нещата с гърнето до сравнително завършена фаза.

Забелязах, че малката е започнала във всичко да ми подражава, буквално ми имитира движенията каквото и да правя. Много е смешно. Включва печка, "глади" с ютията, вади и прибира дрехи от гардеробчето си, "мие" си зъботе. И ми хрумна да го използвам и за гърнето. Започнах да ходя заедно с нея в тоалетната сутрин като станем и тя много се радва. Само да ме усети, че отивам към тоалетната, веднага идва и тя да сяда на гърнето. Винаи върши нещо. Също и като види кака си, че отива, и с нея сяда.
Така правехме няколко дни, докато днес вече започна самосиндикално да ходи. Дали защото ѝ се допишква или просто ѝ се струва като игра, не знам, но е факт, че отива сама да сяда на гърнето и пишка вътре. Още е много далеч от умението да се съблече, предвид, че е с боди и в близките години няма да може да го разкопчае сама, така че още дълго ще трябва някой да ѝ асистира, но като за момента и така е добре.

Ако на някой му се занимава, може да пробва този метод.
Точно така беше при свалянето на пампа с голямото ми момиче  Simple Smile Ама сега малкото нали още ни може да ходи, а и рядко склонява да седне на гърнето дори да пишкаме заедно в тоалетната.
Юна, продължавай в същия дух, може скоро да се сбогувате с памперсите  Wink

# 396
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Жулиета, много си ви е добре хемоглобина, недей да четеш из нета и да се фимираш  Hug
В повечето източници за тази възраста дават граници хемоглобин 108-128.
Аз си свалих файла на нашата лаборатория и там го дават примерно 107-131 за възраст 11-13,5 месеца.
Иначе аз съм купувала от нашия Кауфланд на промоция кашон 4+ поне 3 пъти, но сега нямах късмет.

# 397
Pantera, мерси за инфото за хемоглобина. Hug Ще гледам все пак да те послушам и за телешкото.

Сега като каза за памперса в Кауфланд, се сетих, че един път съм виждала такава промоция, но тогава 4+ бяха в много по-големи кашони (над сто бройки) и цената не беше 30 лв, нали? Или греша? newsm78

# 398
  • Северо=Западналия край
И при нас сега в Кауфланд нямаше 4+ и взех 5ца. Определено са по големички, но като му ги пристягам стават. Само 4ка не ни вършат работа, отдавна сме на 4+. Сега на промоция са по малките кашони, но преди имаше и от по големите които ги пускат на около 40 лв.

# 399
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
На Валерко му стават и 4-ката и 4+  Laughing
Само че ние взимаме от турските памперси и цените при тях са доста по-ниски - 17,50лв за 42бр. Flutter

Хемоглобина му е 118,ще ходим при педи чак другия месец,но доколкото чета е ОК.

Вики,и моя син понякога нарочно си удря главата нарочно,в повечето случаи се опитва да излезе от стаята,но вратата е затворена и затова започва да се удря Laughing Детска му работа,не се притеснявай Hug

# 400
Момичета, преди се оплаквахме, че не можем да смогнем с всички задължения. А сега как сте? Аз пак не мога!! Малкият като спи през деня (ако сме вкъщи) съм плътно до него. Няколко пъти отваря очи и ми прави проверка дали съм там, ако не - рев. Е, как да сготвя и изчистя докато спи?! Хич не съм организирана нещо.....

# 401
При нас е сто пъти по-зле от преди. Не мога и за миг да я оставя, стига навсякъде, дъвче каквото види и никак не разбира от дума. Най ме е страх като пусна печката, да не иде да пипне и да се изгори.
Нещата, които успявам да свърша, са сто пъти по-малко от преди.
Основно разчитам на каката, но пък и тя изисква внимание и то индивидуално. Не знам нататък какво ще става...

# 402
Готвя и чистя докато е буден. Спи само от 3-5 с пробуждания. Вечер се буди все още по 100 пъти, откакто се е родил..

# 403
  • Пловдив
Аз мога да свърша много повече неща. Да сготвя, да изпера, да мина с прахосмукачка и праха да избърша, но не всичко в един ден  Crazy Оставям го в кошарата и му е много интересно като прахосмуча  Grinning
Напоследък доста се пробужда с рев през нощта. Има вече един кътник и се надявам да е заради зъбите това будене. Но отдолу са само два зъба, пак прескочи реда  Simple Smile

# 404
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
О,сега ми е много,много,много по-лесно от преди,когато беше новороден.Първите три месеца за мен бяха най-трудните в живота ми.Спях по 3-4 часа на денонощие,защото той имаше колкики и не спеше спокойно,повръщаше,кърменето беше много трудно,цедях се,нямах време дори да погледна през прозореца какво е времето ooooh!Само като си спомня....мисля,че бях в депресия тогава,слеродилна Rolling Eyes
Сега човечето щъка свободно около мен - аз дълго си мечтаех да проходи,за да не се налага все да го вдигам като иска да иде някъде.Вкъщи е обезопасено,той има играчки във всички стаи и си обикаля постоянно и си намира нещо за правене - бърка в пералнята,вади мръсни дрехи,маха чистите от простора и се опитва да си ги облече,крие предмети...Отплеснах се в описанието hahaha Когато пускам прахосмукачка той ме следва и иска да й хване кабела,пада голямо шоу.С мопа минавам сутрин,докато той още спи.Готвенето е малко трудно,защото все пак не трябва да го изпускам от поглед,затова готвя когато се прибере ММ вечерта Laughing
Даже вече не го къпя във ваничката(защото не стои мирен в нея вече),а под душа,като голям човек,няма пълнене,носене,поливане....Изобщо,чувствам се много по-улеснена. Е,вечер не мога да чуя нищо,което дават по ТВ,защото той все нещо шуми,мрънка Crazy Не мога да си представя какво им е на майките с две,три деца Crazy

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 20:59 от ♥ LoVeLy Wife ♥

Общи условия

Активация на акаунт