Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 058
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И Жорко е доста палав, катери се навсякъде, пуска пералнята и прахосмукачката, яде каквото докопа, вади всичко от по-ниските чекмеджета, съответно прибира там всевъзможни вещи и храна, които после търся. Изхвърля в боклука неща, които изобщо не са за там, онзи ден ме заключи в кухнята. Като разбра, че не мога да изляза и не успя да ми отвори се почна рев. Добре че телефона ми беше в джоба, та се обадих на свекървата/живеят в апартамента до нас/ да ме отключи. От сутринта има в актива си счупено бурканче със сладко. Сега разбирам какво ангелче ми е била каката.
На мен пък ми е по-добре с двете деца. Има и ревност, но каката успешно го забавлява, въпреки разликата от 5г. А и мога да й го оставя докато се изкъпя или сготвя нещо набързо. Иначе тези неща ги правя само докато спи.
Успявам да свърша повече неща от преди, защото вече не ми спи само в ръцете, а и докато е буден пак мога прах да забърша или да пуснс прахосмукачка.

# 421
  • Варна
Гризане и гушкане на обувките вече отдавна не го броя. Излишно е да ги подреждам, всеки ден ги вади от шкафа и разхвърля в коридора, а понякога ги носи из стаите...
Но задължително опитва на вкус всичко, което намери на земята. Направо се изприщвам вече.
Joy Joy Joy
Значи не сме само ние hahaha Всичко,което е на земята е много по-вкусно Laughing
И ние сме така. Става ми лошо като го видя да облизва подметките на домашните чехли или обувките

# 422
  • София
Здравейте момичета. Ние се изнесохме от квартирата и нямах време да пиша последните дни. Остава да успеем да се нанесем в новият ни дом и да се нормализират нещата, но сме малко назад с плана. Сега сме малко на гости.

За якенцата - аз и на двамата им взех зимни от лидл, много са хубави. И само за по 25 лева. Промоцията беше стара, но май още ги има. И аз последно гледах в ринг мола, че има останали бройки. Иначе на малкия му взех 92, че 86 му беше малко. Иначе и аз най-много харесвам дрешките в Окаиди, обаче никак не са евтини, че да пазарувам само от там, затова имаме отделни дрешки, които ползвам като излизаме.

За удрянето на главата - имаше такъв период - застава с гръб към стената и си удря леко главата отзад, след което се кикоти. Не съм се притеснила, беше много смешен. Според мен е някакъв вид ново усещане (това разтрисане, коео се получава) и заова го првят. Като вече не е ново им омръзва и спират.

Юна, браво за гърнето. И аз го слагам и върши работа там, но съм от майите, дето не следят момента и често пишка и в памперса. После ми носи гърнето, слага го пред мен и започва опит да си свали гащите. Щом направи така, значи точно се е изпишкал. Като се нанесем, се надявам да се нормализират нещата и да поработим по въпроса с гърнето. Сега обаче нямам условия.

Аз съм с две с малка разлика. Правят ме луда. За съжаление нямам помощ, защото бабите и дядовците работят. А и не са близо. Sad Понякога съм си мислела как за 5 минути ми трябва някой да отида до тоалетна или да си хвърля боклука и няма как. А ако отидем на гости на бабите не е обезопасено и лудницата става двойна.

Аз нищо не мога да свърша като спят, защото и мен ме проверяват дали съм там. Но поне си почивам тогава. Прахосмукачка пускам като са будни - голямо забавление пада. Малкия й вика бръм бръм и тича след нея жизнерадостно. Готвенето също е набързо. Често не ям по цял ден и вечерта като си дойде ММ се натъпквам тройно, което е супер вредно. Целия ден минава в тичане след децата - все някой трябва да бъде нахранен, напоен, да се бели някакъв плод, да сменям памперс или да бърша или мия дупета. А преобличането е направо екшън. И при двамата. Хайде малкия го разбирам - дивее му се и затова се боря с него като се преобличаме, ама на каката какъв й е проблемът? Може за две минути да се кротне да я облека, ама не - трябва да се гоним, да подскача по леглата, да се търкаля по земята. Аз на тази възраст очаквах вече сама да се облича, но с това лигавене не успявам да й покажа. Да не говорим, че тя не иска нищо да й показвам, защото можела самичка ... Обаче спря да яде самичка, защото явно гледа, че храня него и иска и нея да храня Sad
При мен не е по-трудно, но не става и по-лесно. Но се надявам след време нещата, които сега ме изморяват да преминат. Хора с вече по-големи деца с малка разлика ми казват, че след няколко години става доста по-лесно,че ще се занимават взаимно, ще си помагат и аз ще имам дори време за себе си Simple Smile

# 423
При нас се появи неочакван проблем. Каката започна да се държи странно, всичко много бързо ескалира до невъзможност. Веднага отидох на психолог - каза, че страдала, дето не ѝ обръщам достатъчно внимание. Явно понеже дълго време е била сама и всичкото ми внимание е било за нея, а сега вижда как все по-рядко стигаме до това да имаме време насаме. Но понеже разбира, че няма как да не обръщам внимание на бебето, не показва недоволство, не влиза в открит конфликт, а просто си страда и се затваря в себе си.
Така че сега и с това трябва да се борим, но не знам как. Не знам от къде да взема време, за да съм насаме с нея. Малката докато спи е крайно недостатъчно. Чудя се дали да не я запиша някъде на детско клубче и да я оставям за по няколко часа  Thinking Не знам дали ще иска да остава без мен толкова дълго и дали няма да протестира. На повечето места не приемат толкова малки деца без придружител. И си има причина, аз също няма да съм спокойна дали ще я гледат както трябва и дали няма да се нарани.
Не знам дали ще се осмеля... Просто се чудя какво да правя  ooooh!

# 424
Кате, твоето ми се струва най-тежко. С две малки деца наитина няма миг почивка... Но след 2-3 години ще си свиркаш, защото те ще си се занимават заедно Simple Smile А като тръгнат по градини и идеш на работа, ще си починеш Simple Smile

Юна, в какво се изразява странното поведение на каката? Нашия батко не изглежда да страда или ревнува, но аз не знам дали ще позная ако има нещо, което таи в себе си. А не искам да страда Sad

# 425
Юна, тя на колко г. беше каката? че забравих? Да помисля и аз за вариант.

# 426
Момичета, благодаря ви за съветите за якетата. В крайна сметка наистина се оказа, че в Лидъл в Ринг мола има още якенца и взехме от там много хубаво, както и дънки, панталонки, чорапки, бодита....оляхме се май, ама от всичко имаше нужда.  Simple Smile

# 427
Супер, вече там ще ходя да пазарувам! Няма само да бързам да ходя сутрин в Четвъртък, я! Simple Smile Жулиета, а това якенце есенно ли е или става за по-студени дни под 0-та според теб?

Момичета, малкият хвана някакъв стомашен вирус и повърна вечерта точно когато го слагах да спи. Днес е трети ден оттогава, но как ни тръшна после и нас с баща му. На другия ден - вчера аз бях с гадене и повръщане и малко след това ММ и той започна през нощта да повръща. Днес пием деган а на малкия давам натриев цитрат сироп. Не иска и много да яде, като цяло няма апетит. Но се зачудих откъде ни хвана този вирус. Дали е заради влажното и валежно време тези дни  newsm78 Температура не е вдигал. Много се бях притеснила. Надявам се утре да има апетит.

# 428
Прегначик, бързо оздравяване и на трима ви!
И бебка пак е със сополки и не дава нито да й ги дърпам, нито да слагам капки, дано минат бързо  Praynig
Жулиета, честито якенце и покупки на малчо!
Днес и в Дружба в Лидл имаше от предишните якенца. Според мен са доста дебели и стават за голям студ.
Някоя мама, май Катя, ползваше памперс-гащи, от кг са? И широки ли са на талията, че бубка е слабичка? Вече е невъзможно да й слагам памперса, трябва да го слагам като е права и се опитва да избяга и никак не ми се отдава..
А ботуши какви мислите да взимате, апрески ли, гумени ли...? Че сега като има локви и иска да джапа вътре и се чудя дали не е време да купя ботуши...
Иначе ние вече от няколко седмици излизаме само без количка, абсурд е вече да я сложа в количката. Има ли и други "безколични" като нас?

# 429
И на мен ми мрънка в количката, но аз не му се давам много. Ако много се размрънка спираме на първото възможно място и го пускам да ходи. Такива памперс гащи май ползваше Юна, а не Катя. За ботуши и аз се чудя. Ще трябват гумени за мокрите дни, за апрески не знам. Не съм разглеждала още какво има по магазините. Ще взема и аз да купя едно яке от Лидл за всеки случай  Laughing Вие какъв размер якета взимате. На нас сега 80 ни е по мярка но за връхни дрехи май се взимат по големи, или?

# 430
Pregnachik, чисто зимни са си. Имаше и едни, на които пишеше олекотено детско яке, но не ги загледах дали имат бебешки размери. Иначе и ние сме към 82-83 см, но размер 86 ни беше малко. Следващият номер е 92 и той беше свършил, та взехме 98, което му е малко големчко, но като помислих, че може до февруари да е студено, със сигурност ще му става перфектно до тогава. Иначе имаше два вида мъжки модели - вторият имаше 92 и седеше по съвсем различен начин, та явно и моделите много се разминават и трябва да се мери всяко.
За ботушки и аз тези дни се замислих. Гледам децата в парка вече са с такива. Ние обаче още не можем да ходим и може би заради това не съм купила.
Купих му и някакви подплатени дънки, че се усетих, че излиза почти гол от кръста надолу. Не съм купувала клинове и все по едни тънки панталонки сме навън.
Ох, моето ящно дете започна да прави номера при ядене. Иска лъжицата, да си бърка сам в чинията и после вместо да хапне храната, започва да дъвче лъжицата 5 минути. И така, добре, че беше Юна да даде съвет с двете лъжици, за да мога да го нахраня.Той дъвче и бърка с едната, аз давам с другата. ooooh!

# 431
  • София
За каката винаги съм вземала ботуши с гортекс мембрана. Вярно не са евтини, но си кара с тях и в сухо и в мокро, не купувам по няколко чифта за сезон. Никога не са й били мокри краката.
Вчера в Лидл на Стамболийски бяха пуснали детски ски якета за 17 лв. /намалени/ от 86 до 116, ако някой го интересува.
И мен ме вълнува въпроса за ревността между децата. Че при нас е и двустранна...

# 432
  • София
Не бях аз с памперс гащите. Юна беше. Аз съм ползвала малко за каката преди. Те са ластични горе и стават и за по-слабички деца. Иначе ако не се лъжа най-малкият размер беше 4-ка - 7 до 14 кг.

Размерите на зимните якенца в лидл започват от 86. Обаче на Митко му беше малко 86 и взехме 92, което сега като гледам му е по мярка. Дано да изкара няколко месеца и да не се налага да взимаме друго. Наистина връхна дреха е по-добре да е малко по-голяма.

Юна, това с каката при теб е доста по-сложно, защото е по-голяма и изисква друг тип внимание. Дано нещата да се нормализират и да имаш време за индивидуално внимание за всяка от двете.  Hug
При мен това е по-лесно, защото дори сега мога да играя с тях едновременно на нещо и да им е еднакво интересно.

Pregnachik, бързо да се оправите всички. Hug

# 433
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
За обувките коментирате - ние взехме на малкия тези на Колев и Колев : http://www.k-k.bg/863042 с отстъпката за върнатите стари буйки ни излязоха 50лв. Аз първо исках да му вземем направо зимни обувки,които са над глезена,за да може да ходи и в сняг с тях,но продавачката ми обясни,че бързо им растат крачетата и ако сега му взема такива (а все още не е толкова студено),около Нова година така или иначе пак ще трябва да купувам нови зимни.Затова решихме сега да му вземем сезонните маратони,и тъкмо като му умалеят ще е време за зимна обувка.Много съм доволна,подметката е висока,няколко пъти той вече мина през локви и не пропуснаха.

За яке не съм ходила в Лидл още (ще чакам майчинството,че ще закъсаме с парите) и дано има останали номера когато се наканим и ние да отидем до там Praynig

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 14:19 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 434
За обувките коментирате - ние взехме на малкия тези на Колев и Колев : http://www.k-k.bg/863042
Каква е тази отстъпка, за която говориш?

Общи условия

Активация на акаунт