Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 063
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
И аз това се чудех как им е на майките с две или три деца, особено ако са с малка разлика, примерно две години. Само че повечето разчитат на помощта на баби и други роднини, а напоследък само слушам как било почти невъзможно да ги гледаш сама, особено като тръгнели по ясли и градини, винаги се разболявали и майките напускали работа, че да ги гледат и т.н

# 406
Да ви кажа вчера какъв ужас изживях.
Бяхме на манту сутринта, всичко си беше наред. Следобед започна да киха и му текна носа. Започнах да му давам вит ц и разни други неща. В 5 за следобедна закуска от кухнята имаше кус кус с какао (в събота пак имаше и нямаше проблеми). Изяде си го, към 20 часа взе да мрънка и го сложих да си играе в леглото, заспа и след 20 минути някъде се събуди. За вечеря пък имаше боб.
Оправих го и го сложих да спи, до 00:30 мрънкаше и не искаше да спи, супер бодър беше. Накрая в 00:30 го приспах на ръце много трудно и го сложих да спи в леглото. В 1 се събуди със страшен рев, ама страшен. Взимам го, то му личи че му се спи, но не иска легнал, иска прав в мен. И пищи, след 30 минути тръгнахме към спешен кабинет, естествено заспа в колата. Прегледаха го и нищо не установиха, леко червено гърло и това е, можело да бъде от плача. Казаха да му дам нурофен и това е. Докато се приберем, докато му дам нурофен и му оправя нослето стана 3, пак поплака и заспа при мен. Аз цяла нощ го слушам и не смея да заспя, адски се бях притеснила. Дали от какаото или от друго беше такъв превъзбуден?
Сега пак го чувам че се е изправил в леглото и се друса. Защо не иска да спи, какво е това чудо?

# 407
# 408
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Валери почти винаги се буди с рев,а и най-редовно се буди половин час след като е заспал.Не знам каква може да е причината,при нас това е нормално.Не се притеснявай,може да е от зъбките,може да се е изплашил от нещо през деня....

# 409
Хихи, аз съм с две и да ви кажа, като баткото не е на градина, луда ставам. Двамата си имат нужда от внимание индивидуално, не играят заедно, защото им е 5 год разликата и баткото само си пази играчките, че бебка ги хвърля, той се сърди ...лудница Simple Smile . За това, когато съм сама с бебка, ми се струва лесно Simple Smile Готвя, чистя, простирам и т.н. с нея, тя си играе около мен. Само избягвам да гладя с нея, че да не дръпне кабела и да стане беля. Спи по около 2 часа, вече един път на ден, и тогава довършвам каквото е останало и гледам да поседна малко да си почина.
Не ми остава време за хобита - шиене на машина, декупажи, книги, списания, да избера снимки за рамки ....е такива приятни неща.

Днес ни проби осмото зъбче Simple Smile от 2 месеца не беше излизал зъб.

Ние пък още ползваме 3ка Памперс, а бебка е 10кг, но все още не и пропускат. Не и стягат, щото ги лепя по-широко. И така, ползваме си ги Simple Smile и аз ще ходя до Кауфланд тея дни.

# 410
  • Пловдив
Божее, днес се озорих много. От 21ч и нещо приспивам Виктория и чак сега заспа. Защо?! Какво е това нещо?! Започна много трудно да заспива. Не иска в нейното легло, взема я при мен, успокои се, след малко започне да се върти, пак я преместя в нейното и после пак същото ... ужас. Чакам когато ще стане лесно, но когаа, издивявам така. Нито тв, нито ядене, нищо не мога да направя за себе си  Cry  #Cussing out В такива моменти направо не се чувствам човек. И като сложиш, че и нощем не спи ...  #Crazy

Иначе през деня чистя с нея. Гладя, когато някой я гледа. Почти не готвя - тя има кухня, за нас има магазини с готова храна или някоя от бабите се смилява над нас  Sunglasses

Доста отдавна сме на 5 Молфикс.

# 411
Поли, от кой ДМ ги взе? Аз ходих и до Фантастико, и до ДМ и нямаше 4+ и се ядосах. Иначе явно и аз съм виждала от по-големите кашони в Кауфланд 4+ някога си.

# 412
Поли, от кой ДМ ги взе? Аз ходих и до Фантастико, и до ДМ и нямаше 4+ и се ядосах. Иначе явно и аз съм виждала от по-големите кашони в Кауфланд 4+ някога си.

Има във Фантастико на входа на Южния парк.
Онли, нашият рева така не половин час, а час - час и половина.....и то не един път. Аз съм ви се жалвала тук. Явно и ти си на кухня Юначе и честно да ти кажа тази пародия кус-кус с какао въобще не му я дадох. Изядох я аз (не ми хареса), а на него направих каша с плод. И аз мисля, че това поведение е от зъбки.

# 413
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз на фона на вас не домакинствам явно.Миене на чинии или простиране като спи вечер или следобед дребния.Не гладя или по-точно гладя два пъти в годината.Подбирам дрехи, които не искат гладене.Готвенето е нещо набързо или по-сложно за два дни, когато ММ играе с малкия или той се върти около мен.Баня чистя,  когато влизам да се къпя.Откакто имам прахосмукачка-робот, благославям създателя й. Натискам копчето за старт и излизаме на разходка.Днес два пъти съм я пускала.Забелязвам, че дори има много по-малко косми покрай персийската котка. Криско още не върви, но пълзи между стаите и редовно иска да го нося или да вървя с него,  та не знам как ще е като проходи.Засега ми е по-добре спрямо първите месеци и на мен.
Да,  памперси 4+ съм вземала още по-големи кашони, прави сте.Но 4-ка 90 броя за 30лв си беше най-изгодна, то си излиза 30ст памперса.
Дори турските излизат по-скъпи, а аз редовно дебна и се зареждам по промоции с кашони.

# 414
Оооо да, и аз благославя създателя на прахосмукачката-робот. Чак се чудя защо чаках толкова дълго преди да си улесня живота. Всеки ден чисти, понякога и по 2 пъти, докато ние сме на разходка. Прибирам се и няма и следа от милионите трохи, които двете деца правят по пода за отрицателно време. Как иначе ще имам време да чистя всеки ден...

# 415
Аз мога да свърша много повече неща. Да сготвя, да изпера, да мина с прахосмукачка и праха да избърша, но не всичко в един ден  Crazy Оставям го в кошарата и му е много интересно като прахосмуча  Grinning
Ама той стои в кошара ли? Олеле, какво блаженство!
На нашата отдавна сме ѝ махнали решетката и всъщност няма място, където да оставя госпожицата, без да може да излезе. Освен да я завържа в количката, но не го правя.

Да готвя, докато е будна е изключено. Ще идва да се катери по столовете, че и на масата, да върти копчетата на печката, да хваща най-различни неща, оставени на плота... веднъж я видях да се разхожда с един нож, лошо ми стана. Извадила го е от миялната.

Ако не се върти около мен, има нови моди. На първо място е пускане на предмети в тоалетната чиния или просто бъркане вътре. Гризане и гушкане на обувките вече отдавна не го броя. Излишно е да ги подреждам, всеки ден ги вади от шкафа и разхвърля в коридора, а понякога ги носи из стаите.
Методично сваля дрехите от сушилника, понякога бърше пода с тях. Днес последното беше да бърше каквото види с една мокра кърпичка, като за финал я дъвчеше.
Но задължително опитва на вкус всичко, което намери на земята. Направо се изприщвам вече.
Имам нужда от почивка  Confused

# 416
Моят не може да достигне плота или печката. Вратата към банята е затворена. Отделно, откакто захладня затварям навсякъде и няма как да яде обувки, защото е при мен в дневната. А и обувките са в затворен шкаф. Всичко е прибрано или на високо, така се улеснявам.
Понякога му давам нещо да си хапва, така е зает и мога да свърша нещо. Пускам му и бейби тв.
Но и готвя набързо де, не се вживявам.

# 417
 Thinking

Взехме ги от дм в sky city, който е между Слатина и Гео Милев.

# 418
Жулиета, да. Нея я яде най-много от всички,които пробвахме досега.
Макси също не се спира, но у нас основно лази, по-бързо се придвижва така. На шкафовете съм сложила закопчалки от Икеа, обувки прибирам в шкаф. Всичко правя с него, рядко има кой да го гледа, а прахосмукачка пускам всеки ден. Кучето се скубе сега и е ужас, всичко опитва на вкус от пода Sick
Карам се че дърпа един кабел до телевизора и пипа самия телевизор, фурната най-редовно я пипа и се пари, но пак ходи. Вратите постоянно ги отваря и затваря, колко пъти се прищипва, обаче пак продължава. Кака му веднъж се прищипа и опари и край, разбра да не пипа, а той...
Много ми е трудно да го обличам или сменям памперс, бяга по спалнята, изправя се, това ми е най-трудното сега.

# 419
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ако не се върти около мен, има нови моди. На първо място е пускане на предмети в тоалетната чиния или просто бъркане вътре. Гризане и гушкане на обувките вече отдавна не го броя. Излишно е да ги подреждам, всеки ден ги вади от шкафа и разхвърля в коридора, а понякога ги носи из стаите.
Методично сваля дрехите от сушилника, понякога бърше пода с тях. Днес последното беше да бърше каквото види с една мокра кърпичка, като за финал я дъвчеше.
Но задължително опитва на вкус всичко, което намери на земята. Направо се изприщвам вече.
Joy Joy Joy
Значи не сме само ние hahaha Всичко,което е на земята е много по-вкусно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт