Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 038
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз никаква дисциплина не успявам да наложа - изпускам нещата направо. На Не реагира точно по обратния начин или пък ме игнорира все едно нищо не съм му казала. И той прави много пакости - бърка във всички шкафове, вади чинии и буркани и ги разнася по стаите, навсякъде, където може нещо да се натисне или завърти, това се прави, мъкне детските столчета където поиска и се катери по тях, за да достигне нещо, събира всичко от земята и го лапа, независимо какво е. Сега у баба му има саксии на достъпни места - и тях прерови (горките). Доста е висок и на една нормална маса вече нищо не мога да оставя - като се повдигне на пръсти и стига до средата. А лошото е, че кака му го копира.
Май повечето деца са така и рядко се случва детенце, което да си седне и да си играе кротко. Това с кашоните като се изнасяхме и той го правеше, затова и аз залепвах с тиксо  Laughing
Чудех се и аз дали не изпускам нещата - говоря му и той разбира, защото поглежда към това, за което му говоря, ако у е интресно прави каквото съм му казала, обаче също е разбрал и че може да не ме слуша и ако не му допада каквото съм му казала, си прави каквото си иска. Например онзи ден разнасяше едни негови и на кака му мръсни дрехи. Реших да не му ги взимам, а му казах да ги занесе в пералнята. Явно идеята много му хареса и веднага го направи. Днес обаче съм му сложила едни дрешки на вътрешен сушилник. Отиде да ги сваля и да ги разнася по стаите. Казах му да ги върне на сушилника, а той вместо това, ми избяга, като ги влачеше след себе си по земята. Незнам на моменти ли е, заради конкретното действие, което го карам ли е. Може би за пералнята ме послуша, защото просто обича да си играе с нея и върти всичко де що има да се врътне или натисне. Как да го накарам да ме слуша? Понякога просто го оставям, както другите са писали, да си пипа, ако не е нещо опасно.

# 496
  • София
Оо, да, дистанционното, това е любимата играчка  Laughing

# 497
  • Пловдив
Ами аз нямам проблем с Виктория вече. Слуша ме. Но много рядко чува "не така". Спокойно й обяснявам защо не може и ако се тръшне, я оставям да си се натръшка, гледам я и после продължавам с моето ... и то става. Когато обаче видя, че много иска нещ, й го давам. Може би е кротка, защото още не ходи ... ?!?! Незнам.

Неща, които не искам да й давам, стоят скрити от погледа й и тя не се сеща за тях, иначе е безпредметно обясняването защо не може да й ги дам.

В количката навън си стои и разглежда. От време на време се спираме да си откъсне листа от някой храст или аз да й откъсна от дърво и доволна им говори и потегляме отново. Нямам оплаквания.

Само вечер не мога да се справя с нея  Tired  ooooh!

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 22:52 от Racel

# 498
оо, всичко разбират маймунките!
тази сутрин казвам на баткото преди училище - "да не забравя да ти дам телефона". Той се намираше в нашата спалня, отстрани на леглото. Малката маймунка изтича до нашата стая, взе телефона, и с тичане го занесе  и връчи на батко си. При това се хилеше и си чакаше комплиментите и благодарностите!
Иии, ние не можахме да повярваме на очите си!Още повече, че баткото рядко използва телефона си.

та - всичко си разбират децата, но някой път си се правят Wink

# 499
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И Валерко е цар на беличките,всеки ден му щуква нещо ново.Дистанционното все по-редовно го откривам в коша за боклук.Отсега се очертава много непослушен,непокорен,разбира много неща,но прави каквото си иска.Като кажа "Не,не!" се смее повечето пъти,но ако тонът ми е по-остър и рязък така се стряска,че започва да реве жално.В такъв момент съжалявам,че съм му се скарала.Но той иска например да дърпа разни контакти и да ги изважда от телевизора Crossing Arms Палав е много,обикаля навсякъде,все иска да се катери,първо по мен,после на дивана и от дивана на масата отгоре Tired Като се качи иска да слиза,а като слезе иска пак на масата ooooh! Много трудно му сменям памперса,много е силен и се върти ... Влиза много често в душ-кабината,а там е мокро,но той си играе,не го интересува това.Онзи ден се прибираме и аз нали се старая да му говоря му казвам "Хайде сега си събуй обувките",без да имам идеята,че ще ме разбере,а той седна на пода и започна да се мъчи да си отлепя лепенката на маратонката.Изпитах такава радост,не можех да повярвам,че ме е разбрал! Много бързо растат тези мъници!

Аз да ви питам пък вие по колко пъти на ден разхождате вашите дечица,и за колко време? Ние в това лошо време започнахме да излизаме само на обяд за кухнята за около 1 час....което не знам дали е ОК? newsm78

# 500
  • Пловдив
Ако не вали, преди обяд сме на разходка от 10:30ч до към различно /11:45-12:30/. Следобед от 18ч до 19:30. Ако вали, се е случвало и да не се разхождаме, но винаги излизаме - баща ми идва да ни вземе с колата и ни кара у тях, така че много рядко Вики стои цял ден затворена на едно и също място. Дори майка ми казва, че ще я направим хаймана от толкова обиколки  Grinning

# 501
моята бубка също страшно много разбира, но си прави, каквото иска в повечето случаи. Бели прави постоянно, а цялата къща я обръща с краката нагоре за секунди, всичко се изважда от шкафовете, събаря се ит секцията и масата, играчките се изсипват, бисквитите, зрънчото и хляба се мачкат с ръце, после се стъпкват с крачета и готовооооо  Shocked мъжът ми е страшно подреден и не знам как не е откачил досега(но май е на път, хаха), защото вкъщи вече просто няма как да е подредено, аз докато събирам  едното, бубка или събаря друго, или върви след мен и разхвърля, това, което в момента подреждам  ooooh!
 Joy
гледам да излизаме два или три пъти - преди обяд, след дрямката и после след следобедната закуска.
а дечицата, които изявяват желание да ядат сами - как си поднасят лъжицата към устата - като голям човек или наобратно ?
и водите ли ги и пускате ли ли ги по детски магазини и молове без количка и как се държат там? Аз както споделих, излизаме вече винаги без количка и в детски магазини и молове я пускам да ходи и...тя пощурява, иска всичко да разгледа и пипа и после страшен рев, че не иска да си ходим  newsm78

# 502
  • София
Ние излизахме преди да се изнесем от квартирата по веднъж на ден, но за около 3 часа в Южния парк. Много ми беше трудоемко да ги свалям по два пъти, а дори да исках всеки ден да го правя, малко им се размнаваха режимите. Обаче излезем ли, откарвахме много навън. Сега като е студено няма как. Обаче сега при свеърите има малко дворче и ги изкарвам там в по-лошо време поне за около час, а в хубаво ходим в едни близки детски площадки. Липсва ми обаче парка.

С лъжица иска да яде сам, но аз не искам да му дам, че и без това постоянно чистя след тях и пера. И на каката не й дадох до 2 годишна, обаче за разлика от него, тя и не проявяваше желание сама да си държи лъжицата. Оказа се, че когато й дадох сама, може да си яде много добре. Той обаче иска да ми дърпа лъжицата от ръцете и сам да яде. Не му се получава особено - поднася я както успее да я хване - веднъж правилно, веднъж наобратно и съответно нищо не лапва. Онзи ден обаче бяхме на един детски рожден ден и като му я подадох правилно и си излапа сам тортата. Направо шашна всички. Самоче трикът беше в това, че от бързане не реши да си прехвърля лъжицата от едната ръка в другата, а кремът и блатът полепваха едва ли не самички по нея  Laughing Ако беше супа, абсурд да успее да хапне нещо, само ще се омаже целият.

В моловете го слагам в количката още от паркинга и не го пускам да обикаля. Но да ви кажа, аз много много не съм го водила по молове, даже май откакто е проходил, изобщо не съм го водила.

А аз да ви попитам сега всеки ден ли къпете мъниците? Мисля, че някой беше питал преди мен, но не си спомням отговорите.
Аз започнах да прескачам понякога. Дупета мия по няколко пъти на ден, обаче последните 2-3 седмици започнах да ги къпя понякога през ден, като пропускам не когато предния ден съм къпала, а когато да речем е по-хладно и е валяло и не сме излизали и не са се цапали много. Тоест ако излизаме два дни подред по детски площадки, си ги къпя и двата дни. В един момент се замислих дали е правилно, че започнах да прескачам. Някои пък казват, че даже не било толкова добре всеки ден да се къпят децата, самоче като са малки и пипат всичко навън и се цапат много, според мен няма как.

# 503
Здравейте, аз мисля че е по добре да се къпят всеки ден защото наистина постоянно се цапат и вървят по пода. Може би е време да започна да прескачам миенето на косата, но имаше едни останали петънца от крусти и затова чакам да свърши шампоана за крусти та тогава ще започна да пропускам. Онзи ден имаше едно детенце на 10-11 месеца и имаше по цялата глава отгоре черни точки от крусти и чак ми стана противно. Онзи ден бяхме в мола и го пуснах да походи обаче ходи не накъде аз искам а като го отклоня и сяда на земята "разстроен". Затова бързо влезе в количката. Мен пък веднъж ме учуди как като му казах докато го преобличах за лягане вечерта и казвам - айде кажи лека нощ на леля; лека нощ, лельо; и той веднага започна да маха. А аз това по принцип си го говоря без да очаквам някаква реакция и ми стана мн мило. Това не толкова сложно както на вашите деца, Lovely и Румка 😂, но пак е нещо 😁! Извеждам го по веднъж след обяда но днес ходихме само до магазина че готвех. Сега спи следобеден сън и като стане мисля да излезем че гледам и слънчице е излязло ☀ 

# 504
Ние излизаме сутрин задължително, защото трябва да си вземем храната и съчетаваме, за да си направим и разходка. Когато времето позволява след следобедния сън и закуска също излизаме.
Аз все още я къпя всяка вечер, но от доста време под душа и не ми отнема много време. Много ми е лесно и бързо, а и Вяра е безкрайно доволна. Simple Smile

# 505
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Лъжичката я държи много смешно и винаги я обръща наобратно докато стигне до устата и цялото съдържание се изсипва.Но той е много доволен от това,защото започва да маже с ръчички Grinning Затова вече не му давам да се опитва да се храни сам.

Къпанията и аз ги разредих през ден вече.Е,ако се е въргалял навън в листата със сигурност влиза под душа.Честно казано и аз не знам как е правилно,но си мисля,че може кожата му да се засуши от честото къпане ,знам ли  newsm78 А и ме домързява понякога Whistling

В мола сме ходили два пъти откакто е проходил.И двата пъти без количка и не спря да щъка все едно си е у дома.Сам решава в кой магазин да влизаме hahaha

# 506
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
За яденето сам сме точно като  ♥ LoVeLy Wife ♥
Излизаме поне два пъти на ден, но откакто захладня тея дни с колата.Я до някой магазин, я до мол, я на кафе с ММ.Като е духа студенв вятър и по площадките.
От два дни го пускам да върви за ръка с мен из Кауфланд вчера и днес в Лидл.Досега беше винаги в количката, но сега му е интересно.Още не се е пуснал да ходи сам де.
Къпя през ден вече.Първо, че е студено и не се поти толкова, второ че не се въргаля толкова навън.Ръце и лице мия постоянно, дупе също.Водата изсушава кожата, ако не се маже с нещо после.Не случайно децата с АД не се къпят често.

# 507
  • Пловдив
И аз не къпя всеки ден точно залади студеното време. А вие с какъв лосион мажете тялото на децата? Вики никога досега не е имала проблем, но от няколко дни виждам, че й е доста суха кожата на крачетата  Thinking Досега ползвах Мустела и Хип.

# 508
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз ползвам мляко на Хип или лосион на Биодерма.

# 509
Аз мажа крачетата с др Тайс. Още от пролетта му бяха станали много сухи и имаше едно петни с мн суха и лющеща се кожа. С др Тайс се оправи и се махна, а сега са доста добре увлажнени. Тялото не мажа, а само крачетата.

Общи условия

Активация на акаунт