Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 040
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Според мен всяко дете минава през период, в който не дава играчки. Незнам дали зависи от етапа на развитие или от тръгването на ясла/градина, където децата си играят с общи играчки. Аз винаги нося играчки на площадката. Принципа ми е ако моето дете играе със собствена играчка, няма да му я взема и да я дам на друго. Но ако не си играем с нещо, нека другите си поиграят. Като си тръгвам си събирам менажерията.
На нашия прощъпулник омесихме питката заедно с щщерката, отгоре направих от брашно и вода украса крачета и надпис "Стъпвай смело". После дъщерята потича с питката и я търкулна по един бял чаршаф до ниската масичка. Бяхме наредили статуетка на Темида /семейство юристи сме/, молив, бухалче /символ на мъдрост/, лаптоп, слушалки лекарски, четка за зъби /за зъболекар/, калкулатор и касичка /за банкер/. Жорко хвана моливчето и бухала. Явно ще става писател. После се почерпихме, бяхме в тесен кръг.

# 481
  • София
Юна, балгодаря ти  Hug

И ние още не сме правили прощъпулник. Нещо не успяваме да се организиране. Каката на нейния взе гребен. Нищо друго не искаше. Много й се искаше да си вземе от питката и след доста обикаляне, като видя, че чакаме да направи нещо друго преди да й дадем от питката, започна да събира всички предмети наред и да ми ги носи, докато не остана само питката.  Laughing

# 482
Lovely, супер игра са си измислили нашите малчовци  Joy
Някой от вас ползвал ли е за дребчовците Коларгол ? Доволни ли сте, за колко време мина хремата с тях?

# 483
Ние вчера бяхме на ваксина. Разплака се чак като извади спринцовката за 5 секунди. И като му взимат кръв грам не гъква. Иначе Никола също днес не искаше да си дава играчките но пък поне не тръгва да удря някой като му посягат за играчка. Като бяхме на театър за бебета преди две седмици имаше едно голямо което започна да го бута с ръка, с крак... грозна гледка.
А Никола От вчера не си изяжда порциите. Дали е от ваксината???

# 484
  • Пловдив
Някой от вас ползвал ли е за дребчовците Коларгол ? Доволни ли сте, за колко време мина хремата с тях?

Ползвала съм ги. Мисля за 3-4 дни мина. Доволна съм. Много цапат обаче.

Иска ми се да се включа и по другите теми, но нямам време  Sad Тези дни не мога да сколасам с нищо. Безсънието вече ми се отразява доста зле и върша нещата два пъти по-бавно  Tired

# 485
Благодаря ви, момичета. Снощи направихме прощъпулката. Омесихме питка, дадохме ѝ да стъпи върху тестото да ѝ се отбележат краченцата, изрязахме ги и ги сложихме на питката заедно с именцето ѝ. Сложихме ѝ бяла пътечка със здравец и търкулнахме питката. От подредените предмети детенце взе химикалката. Толкова се развълнува от всичко това, че вечерта нямаше заспиване.

# 486
Момичета  - да препоръчам за хремата - за първи път направих физиологичен р-р( 10 мл ) с няколко капки прополис и капех в носа и на мен и на дребчо - магия е направо! Сополките спряха, а до другия ден изчена хремата Simple Smile
PoliT, честито за прощъпулника Simple Smile Много мили са тези моменти Simple Smile

# 487
Макси пак беше хремав, слагах Тобрадекс, обаче пак има сополи, макар и много рядко.
Иначе от безкрайно многото играчки, той играе с някакви странно неща. У нас не може да има отвлрена врата, веднага отива и я затваря, блъска по телевизора, отваря шкафовете. Основно лази, а ако ходи ме държи за пръста, страх го е да се пуска. Обаче навън ме пуска и търчи, може би защото не му давам да лази. С чужди играчки не се занимава, може би защото аз не го бутам много при децата. Нали все ме е страх да не се разболее. Но май е време да започна да го социализирам.
На нашата площадка са все по-големи и си имат други игри, та не знам колко биха му обърнали внимание.
Иначе му взех органичен сироп от черен бъз за имунната система, яде си, не винаги всичко де.
Нощем обаче много се поти. Май ви бях казвала, че спалнята ни е изцяло вътрешна и е много топло. Снощи в 3 се събуди, плака, имаше локва от пот под него, преоблякох го. Та сега спи с боди с дълъг ръкав, тъничко долнище на пижама и чорапи, завит с пелена, от тези двойните.
И той много си бие главата, нарочно, в каквото намери. И го прави от месеци. Не разбирам защо?

# 488
  • Пловдив
Бяха ни ги изписани, но на Борко се разкървави нослето от тях. И при чистене излизаше и малко кръв. Няколко пъти докторът иска да ни ги изпише, но като му кажа какво се случи и сменя с други. Явно са добри, но при нас така се получи.

# 489
  • Варна
И ние вчера бяхме на имунизация за 13-ия месец и след нея си изяде всичко от детската кухня, не му стигна, яде и от нашата храна, малко се притеснявах, че имаше черен пипер и сол и вечерта се събуди само 1-2 пъти за цяла нощ, това никога не е било. Като му бият ваксина или му вземат кръв не плаче

# 490
  • София
И ние вчера бяхме на ваксина. Звук не издаде, но сестрата каза, че тази не е болезнена. Нощта мина добре и дано да няма проблеми. Аз давам Aerius по предписание на лекарката. Каза ми, че с него би трябвало да няма никаква реакция от тази ваксина.

# 491
Ние целокупно се тръшнахме болни  Confused
Бебка е със запушен нос и издава силни хърхорещи звуци от носа. Проблемът е като тръгна да я приспивам с кърмене, че не може да диша, но и че като се чуе какви звуци издава, започва да се смее  Rolling Eyes и да ги имитира с уста като пръхти.
Съответно спане много-много няма  ooooh! Максимум половин час да спи без прекъсване...
През деня я приспивам в количката и така спи повече, понеже не е в напълно легнала позиция, а главата е леко вдигната. Явно така по-малко ѝ пречи хремата.
Вчера и за нощно спане в количката я приспахме, но към 3 през нощта се събуди и се започна едно мятане из леглото на пресекулки до сутринта.

Забавлява се да вади събрания до момента багаж и е толкова чевръста, че 8 пъти последвателно извади всичко от един кашон, а аз си играх отново да го прибирам. Напрая взех да ги залепям с тиксо.

Което ме подсеща да попитам дали само моите деца са такива вродено палави или нещо обърквам с възпитанието.
Каката на тази възраст се въодушевяваше много от правенето на бели и само като замисли някоя, започваше да се смее доволно от себе си и така я разкривах. Но малкото я слага в малкия си джоб. Супер много се забавлява да прави каквото е забранено и да гледа как ще я спра.

Вашите слушат ли и въобще как налагате дисциплина? Как реагират на Не?

# 492
Слуша, но радио Simple Smileтръшка се, извива ае.друг път се смее и мисли, че се шегувам. Някой път се прави, че не ме е чул, друг път ме е чул, но пак прави каквото си е наумил. Безпрекословно слуша само. Ай-големия батко

# 493
  • София
Ааа, и моите са палави. И пада голям смях като реализират белята или като кажа не на бебо. Само като повиша глас подвива опашка. Каката като беше в яслата беше разменила дрехите на децата докато спят. Сега малкия като тръгне на ясла ще видим какво ще измисли. Вкъщи се забавлява като крие дистанционните.

# 494
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моето диване и то ги мисли едни бели чак се чудя от къде.На "Не" гледа учудено и понякога се хили и продължава, та се налага да го разсея с друго.
Иначе има моменти, в които просто казвам нещо със сериозен тон без да викам или да се зъбя и той ревва с цяло гърло.Последно му направих забележка да не ме щипе по гърдите, че много боли и като писна.Направо не знам как ще я карам така...

Общи условия

Активация на акаунт