И ММ ми вика - Я недейда да я приспиваш следобед, че да си легне по-рано. Моля! Да се лиша от единствените 2 часа спокойствие през деня, когато се оправям сама в необезопасена обстановка и не на моя територия, и да я преуморявам, и да се изнервяме повче, защото той като си дойде от работа иска децата да си легнат и малко да се поглези на неговите мама и тате. Директно си му го казах това и му казах да ги накара да спрат да й дават шоколад вечер, вместо на мен да ми говори глупости
Освен това спането следобед няма общо с ранното лягане вечер и може дори да се постигне обратния ефект - аз съм го виждала това при нея и изобщо не е добре.
Трябва да съм балгодарна че ни помагат, като помисля за това и започвам да си се ядосвам на себе си от написаното по-горе, понеже никой не е длъжен да ни търпи
А аз много мразя някой да се чувства не добре заради мен. И все пак аз съм майката и решавам и е добре да ме слушат понякога какво говоря.
От два-три дни има страашно глезено поведение. Най-малкото нещо да не е на неговото и започва да реве и дори се тръшка. Както лежи, забива крака в леглото и започва да си удря дупето на инат, а понякога и захвърля това, което му е в ръката към невиждана посока. Особено това важи за приспиването. Лягаме двамата на нашето легло и започвам да пея песни. Преди шаваше малко, слезе от леглото, повърти се и пак се качи при мен. Сега вече започва неистово да реве, слиза и ми подава ръка (понеже още не може да ходи сам), за да отидем някъде. Вчера му угаждах и три пъти ходихме до хола, където е баща му и работи на лап топа. Качва се при него и започва да играе с клавиатурата. Тогава става благ и тих. Аз решавам, че пак е време да лягаме и още като тръгна към него започва дърпане и извиване на дъга. Установихме, че целият рев не е заради баща му, а заради лап топа, тъй като и той пробва да го приспи - същото се получи. Тази вечер решихме, че с угаждане само ни се качва по главите и трябва да съм твърда по отношение на заспиването. Пак легнахме и угасихме и се почна: слизане от леглото и подаване на ръка да вървим (аз стоя и пея),качване на леглото (аз стоя и пея), слизане от леглото и така поне 10 пъти, а през цялото време рев, рев, рев, рев. Вместо да спре, той взе да набира още по-голяма скорост с дрането. Пробвах да го заблудя с друго (играчка, вода, да гледаме през прозореца), но вече не е глупав и не забравя каква му е била целта. Чак стана вир вода от рев, а на мен нервите ми не издържат на факта, че не мога да се справя със ситуацията. В един момент се сетих за един пеещ бухал и му го дадох. Той си го пусна, повъртя се и за 2 мин. заспа, както мелодията му свиреше почти в ухото - не знам дали от изтощение заспа или песничката го успокои. Какво да правя и аз не знам. Кажете ми кой е правилният подход - да реве ли, друго ли? Оставяли сме го уж да му омръзне лап топа, но не - той седи и го човърка без да мръдне от мястото си.
а и да ти кажа честно, бързо им омръзват нещата - това с ключовете след около 10-14 дена почти й омръзна, да ръси тревата на заека из целия апартамент й омръзна за около месец и така
сигурно и на твоя малчо ще му омръзне лаптопа. Или пък не. Gsmът на моята бубка няма шанс да й омръзне. Ами, в тези случаи просто крия въпросното нещо или в случая с лаптопа - никога не го включвам, когато тя е будна. 

Но кажа ли веднъж не - не го обръщам на да. Вярвам, че това обърква децата. Струва ми се, че децата са най-спокойни, когато имат режим, граници, установен ред - тогава знаят какво да очакват. А не веднъж нещо е разрешено, следващият път да му се скараш на детето, че го прави - то не разбира защо...Та така,голяма борба за надмощие е с тези малки хитри душици и всяка мама си познава детето най-добре, но родителя трябва да поставя условията, а не малките да ни ръководят... Според мен 
Така че, и това ще мине, стискам ти палци да е скоро
Междудругото, след този период започна да спи по цяла нощт, и то сутрин до 8.3- 9 ( през нощта никога не е ял) и дори да проплаче, сам заспива...Не знам какво и как се случи...Айде всички малчовци скоро да са така 
Само тая пуста хрема стои още! 

Така процедирах и с баткото и разбрах, че се насищат на всяко нещо бързо и престават да го правят като си задоволят любопитството и изследователските желания...нали така се учат. Каквото не е за нея се държи на място където да не го вижда, като лаптоп, телефони и чупливи неща.
Не мога да повярвам,че има и други.

че наистина могат да ми отнемат месеци.
Препоръчани теми