Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 054
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Кате,ситуацията наистина е доста трудна,хич не ти завиждам.Аз това с шоколада нямаше да го позволя,щях да съм категорична.Дано по-бързо мине този период и да се отделите самостоятелно.

При нас първо давам супата в 20ч.,след това го къпя максимум до половин час.Като къпането вече ми е доста улеснено,не знам дали ви споделих - къпя го под душа.Мляко за вечеря не давам,все пак се е заситил предостатъчно,но ставам да му правя през нощта между 1ч и 4ч Laughing Заспива около 21ч.

Режим има твърд,откакто го записахме на кухня ,яде си през 4 часа,само след следобедната закуска яде по-рано- в 6ч АМ и съня продължава.В 9ч закуска,в 13ч обядва,в 17ч. следобена закуска и вечеря в 20ч + още едно нощно хранене с АМ.Този режим той сам си го изгради и съм много доволна.Давам му между храненията понякога плодове - ябълки,круши,също хрупа и солети.Понякога си опитва и от нашата вечеря Rolling Eyes Най-кротък е когато има нещо за ядене Joy

# 451
Юна, какво стана с каката?

За сега няма подобрение. Играе Многострадална Геновева  ooooh!
Дори най-дребната забележка да ѝ направя от рода на това, че не е задържала вратата на входа и тя се е тряснала, избухва и започва да плаче и да драматизира "Да, все аз съм най-ужасната, добре, щом мислиш, че за нищо не ме бива и всичко правя по грешен начин!"
Направо не се търпи вече. На 9г е, обаче започна да плаче за невъобразими дреболии и да се държи като 2-годишна.

От понеделник ще търся клубче за бебка, дано да намеря такова, в което приемат деца на годинка и на нея да ѝ хареса да остава там по няколко часа, че тази седмица имам извънредно много работа и ще лудна просто  ooooh!

Аз ползвам памперс-гащи, много са удобни за през деня, когато се случва да слагам детето на гърне. С обикновен памперс събуването и слагането на памперса прави цялото упражнение страшно трудно. Тя не стои мирно, лази, върти се и докато го сложа цялата съм се изпотила.
Но за през нощта не са подходящи, защото не побират много и пропускат.

В количката за сега се вози, но влизането е малко насила. Буквално я натиквам вътре и закопчавам. Доброволно не си представям как ще стане. Иначе в момента, в който започна да бутам и да се движим, всякакво мрънкане спира. Обича да се вози.

Често се налага да ѝ давам да яде нещо. Ако сме в магазин, купувам от онези кръглите питки, които се пекат на място. Дъвче си някое парченце и си кротува. До сега на касата не са ми правили проблем, като видят, че някое хлебче е нагризано  Joy Аз гледам да не се променя бройката на хлебчетата и ако се налага да изяде повече, давам по едно крайче от всяко.
Иначе банани примерно давам чак след като излезем от магазина, защото те се теглят и ако ѝ дам да яде вътре, няма да е същото тегло.

Количката ни се счупи и сега трябва да си купуваме нова. В голяма чуденка съм какво да избера.

Свърши ми времето, после ще дописвам...

# 452
  • Варна
Ние проблеми с возенето в количката нямаме, от бебе много обича да стои в нея. И триколка купихме, лятото повече с нея излизахме, много й се радва, но за дълги разходки количката е по-удобна. Обаче за яденето и аз да се оплача. До преди да навърши годинка беше голям лакомник, отваря уста и си яде без проблем и по много, но след като навърши годинка всичко се промени, не иска да яде, в столчето за хранене все се опъва и се изправя, гоня го из цялата стая да му дам с 300 зора една лъжичка ядене, която редовно изплюва и само търси да суче, ако може постоянно. Аз си мисля, че кътниците много го мъчат, освен това му дават да гризе солети, бисквити и царевични пръчки, все неща, които не одобрявам и сигурно за това спря да яде нормалните храни

# 453
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Юна, не е хич лесна твоята.

По върпоса с режима, както писах - ние имаме и гледам да го спазвам.Храненето също е приблизително.
9,30 закуска (попара/кус кус/овесения ядки със сирене)
13,30 обяд от ДК
17,30 следобедна закуска от ДК
20,30 вечеря супа
И после по нощите, когато ревне за АМ.
Между храненията давам плод.Лично аз солети, царевички, и т.н. не давам.Естествено ме гледат лошо някои майки по площадките, но не ми дреме.Иначе на никой не се бъркам и не давам акъл.
По тоя начин гледам на кумата детето, което е две годишно, че само на такива неща кара и не иска после да яде.Аз храня на обяд с основното Криско, тя с два пакета солети и два сока нейното, еми не е по моя вкус за растящ малък човек.

# 454
  • Варна
Ако зависеше от мен изобщо нямаше и да види солети, бисквитки и т.н сигурно поне до 3год, ама бабите го виждат веднъж в месеца за малко и го разглезват, а и баща му също като се прибере вечер го глези и аз се чудя после как да оправям положението като съм 24/7 сама с него, всеки ден му вземам храна от кухнята, която до скоро едва му стигаше, а сега остава почти недокосната. Аз по принцип съм фен на здравословното хранене и така ме е яд, дано да е период

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 16:11 от septemvriika

# 455
  • София
Юна, нашата кака е на 6г. и тя вкарва подобни реплики. Аз й обръщах изключително внимание откак се е родила до раждането на малкия и сигурно затова. И на мен самата ми е мъчно и ми липсват тези моменти. Споделяй как се справяте, ще ми е полезно.
Малкият от 01.12 трябва да тръгне на ясла, и там ми е притеснено как ще се адаптира...

# 456
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Е как два пакета солети за обяд Shocked Аз като казах,че му давам солети имам предвид 5-6 солетки общо за целия ден между храненията Rolling Eyes

# 457
Кате, стискай зъби, нали е за малко. Много е трудно, и за мен и неприятно, такова съжителство. Добре, че сме далеч и живеем сами. Пу-пу..

Нашия режим е 9ч закуска, 13ч обяд, 17ч следобедна закуска и 20ч вечеря. Спазвам си го стриктно. Между храненията давам плодове. Солети и бисквити само на вън в количката като се наложи. Гледам да и дам морков да гризе , бая време се занимава с него Simple Smile

# 458
Хаха..и аз имам предвид 5-6 солети. Не ги броя в пакети  Joy

# 459
  • Северо=Западналия край
Аз давам супата с един сухар към 20ч. и към 21ч предлагам кис. мляко с някоя бисквитка вътре, но не винаги го изпива. Не го къпя всяка вечер, а през ден. Нашата кухня е с порции 190 гр, но моите бурканчета са от 240 гр и те ми сипват догоре и в тях без проблем. Омита си цялото второ наобяд и следожят десерта. Почна обаче да се сърди сутрин на попарата, въпреки, че му давам за закуска някой път и сандвич или макарони. Плодове яде много - банан, грозде, ябълки, круши - нищо не отказва. И на мен спасението за навън са ми солетите или други дребни бисквитки Simple Smile 
За обувки се чудя, в момента е с маратонки които ги взех по голями уж преди месец, а сега са му почти малки..... Много бързо му расте крачето. Не мисля да се впускам в ботушки за по 50-60 лв при положение, че ще умалеят бързо, а и къде толко ще руши сняг  newsm78

# 460
Юна, не е хич лесна твоята.

По върпоса с режима, както писах - ние имаме и гледам да го спазвам.Храненето също е приблизително.
9,30 закуска (попара/кус кус/овесения ядки със сирене)
13,30 обяд от ДК
17,30 следобедна закуска от ДК
20,30 вечеря супа
И после по нощите, когато ревне за АМ.
Между храненията давам плод.Лично аз солети, царевички, и т.н. не давам.Естествено ме гледат лошо някои майки по площадките, но не ми дреме.Иначе на никой не се бъркам и не давам акъл.
По тоя начин гледам на кумата детето, което е две годишно, че само на такива неща кара и не иска после да яде.Аз храня на обяд с основното Криско, тя с два пакета солети и два сока нейното, еми не е по моя вкус за растящ малък човек.

Еха, всичко, което си написала е 1:1 с нас. Само нашата вечеря е в 21, като слагам и два сухара, че са много редки супите. Всичко друго е описано все едно от мен! Hug
Юна, направо не знам как да ти помогна. Човешкото поведение е много трудна тема.
Успех с каката! Praynig

# 461
Ние сутрин закусваме към 8,30-9.00; обяд към12.30-13.00; следобедна закуска към 16.00-16.30 и вечеря в 19.30. След това към 21.30 се приспиваме с кърмене и това е. През нощта не давам нищо освен водичка. След обяда и вечерята задължително давам плод, много обича. Между храненията давам бисквитки. Нашата кухня е 220 гр., но аз също добавям сухарче към редките супи. Тя си хапва всичко, не отказва Simple Smile

Ботушки не сме купували още. Ще чакам да наближи времето и тогава. Ще видим какво ще ѝ вземем, защото и е по-широко краченцето и се наложи пантофките за вкъщи да са по-големи, за да може да влезе.

Нямаме проблем още с возенето в количката. Много обича да се вози. Даже миналия ден излизахме в дъжда за храната, сложих ѝ дъждобрана  на количката и тя кротко си седеше вътре и си разглеждаше.

# 462
Кате, много трудна ситуация! Както е казала ЕКумчева, стискай зъби, скоро ще мине. А за шоколада аз бих...скръцнала със зъби, за да спрат. Кураж  Hug
Септемврийка, това неядене е от зъби според мен. Ние вече минахме този период и съветът ми е в никакъв случай не го насилвай!!!
Аз давам солети, зрънчо само след ядене, никога преди. Солети по принцип яде най-много една солета, рядко две дори и да е между яденетата. Бисквити давам сутрин, понеже не закусва, а цока сутрин - изяжда една от най-малките бисквити, повече не иска Sad Плодове не мога да я накарам още да яде сама. Давам всякакви неща с надеждата нещо да прояде, да се тренира да дъвче. И най - вече - с надеждата да прояви интерес към храната изобщо.
Днес дори позволих да й дадат чипс. Ако обаче детето ми беше ящно и хапваше, нямаше да давам никога подобни неща.

# 463
Юна, като намериш такава ясла-занималня, моля те, сподели името й  Praynig

# 464
Лусил, и аз като теб, давам само и само да хапне нещо, но той една солета я яде 30 мин, храни кучето и накрая нищо не е изял.
Иначе 11,30 яде основното от кухнята, 14,30 супата с 2 сухара, 19ч десерта, 21,30 кисело мляко с нещо или супа или плод с нещо, към 2ч пие АМ, но му го намалявам постепенно и скоро ще го спирам.
Няма апетит от зъбите, всяко хранене е ад, а преди така хубаво си хапваше и не му стигаше.

Общи условия

Активация на акаунт