Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 055
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Като им занесеш стари буйки КиК и ти правят отстъпка от друг чифт, 20% май, но не съм сигутна, на нас още ни стават буйките.
Благодаря ви, момичета. Сега накупих памперси, но ще пробвам следващия път памперс-гащите, защото вече направо едвам слагам нормалния памперс.
Иначе при нас не става дума дали й се давам или не, ние с бубка от месеци вече се борехме, докато я сложа в количката, после започна да се изправя в количката веднага щом излезем и беше невъзможно да я сложа да седне, трябваше да я държа с една ръка права в количката  Crazy докато сега от около месец е невъзможно изобщо да я сложа да седне вътре и така си стои количката в коридора и излизаме без нея. Чудех се дали някоя мама, чието детенце също е невъзможно да се сложи в количка, е намерила решение с триколка например....

# 436
  • София
Лусил, чувала съм и за други такива деца и ти е доста трудно. Те ходят на тази възраст, обаче 1-во - изморяват се лесно и 2-ро (което е по-големият проблем според мен) - вървят си на където си искат и не можеш да ги накараш да вървят с теб под права линия. Сигурно честичко ти се налага да я носиш или да се опитваш да я отклониш в твоята посока. Не мога да ти дам съвет за количката, защото аз малкия все още успявам да го заблудя с нещо и да го вържа, а след това много за кратко се опъва и като види, че не може да се отвърже, се кротва и се вози. Каката пък много си обичаше количката и абсолютно никакъв проблем нямахме с возенето, за мое голямо щастие.
Едни познати ми бяха казали, че наистина триколката е по-интересна за тяхното дете и повече сяда в нея. Децата обаче са различни, може би ако я заведеш в някой детски магазин и я качиш на триколка, тя ще ти покаже дали й харесва. И така обаче не е много сигурно дали няма да й омръзне за няколко возения.
Все пак, ако това ще прозвучи успокоително, след само 4-5 месеца децата ни ще издържат много повече на ходене и ще започнат да вървят до нас, а не да се втурват внезапно в друга посока. Тъкмо напролет като започнат по-дългите раходки, ще е много по-различно и ще са някак по-улегнали. А на 2 и половина са - ехее вече големи и разбиращи човечета. Даже светофарите следеше и ми казваше кога да пресечем, че е станало зелено Wink

За памперс гащите - мои лични наблюдения от каката бяха, че не попиват толкова много, колкото другите памперси. Може би защото основната им идея е минаване към гащи и са за случаи ако детето се изпусне. Обаче изобщо не съм сигурна във вярността на това свое наблюдение и съм ползвала съвсем малко памперс гащи, затова ако може Юна и други мами, изпозвщи памперс гащи да кажат итехните наблюдения. Също така гащи имаха и Памперс, и Либеро. Та може моето наблюдение да важи за Либеро, не си спомням.

# 437
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Да,отстъпката на КиК важи ако върнеш старите буйки.Оттам насетне вече при обувките няма отстъпка обаче.

Лусил,аз забравих да ти отговоря на въпроса за количката - и ние сме същите Crazy Вечно си ходя,бутайки с едната ръка празната количка,а в другата нося детето.Направо ме хващат лудите.Всеки ден ходим до кухнята,която ни е далеч от вкъщи и вече нарочно тръгваме по-рано,защото знам,че той няма да иска да стои в количката и ще иска да си се разхожда по улиците.Добре че имаме доста тихи улици тук,почти не минават коли,и си играем по пътя- взимаме листа от земята,пускаме ги в шахтите....И аз си мислех,че съм единствена и дори вече и аз обмислям да тръгвам без количката,защото само я бутам празна.Не знам вече и аз какъв вариант да мисля.Определено не мога да го задържа насила,той излиза от коланите нагоре и главата му е буквално в нищото и тръгва назад да излиза с главата надолу (ама как го обясних само).Понякога,когато много бързаме,имам един коз- вадя една солетка и му я давам и той докато я гризе е кротък Laughing

# 438
Моето решение на проблема с количката е да му дам нещо да яде. Макар и злояд, на нещо сухо не отказва. Например бисквити, закуска, хляб.
Днес изяде 4 бисквити, аз през това време спокойно си пазарувах в Била. Иначе щеше да крещии, защото иска да върви.

# 439
  • София
За обувките забравих да пиша - аз купувам от едно магазинче за детски обувки близо до входа на Южния парк, който е на ул. Нишава. Доволна съм не са пропускали. Цените са като на другите места - от порядъка на 50-60 лева за ботуши от естествена кожа. Тази есен-зима бях решила да купим нови ботушки за каката, а той да носи нейните от миналата година (черни на цвят и стават за момче), които са 22-ри номер. Тя сега носи 23. Ами познайте колко време му ставаха тези нейни ботуши - точно 2 седмици. Уж му бяха леко големи първоначално и сега не мога да му вкарам крачето. Наложи се да му вземем нови, но като видях на него с каква скорост му умаляват, не ми се даваха толкова пари и взехме едни велурени широкички обувки 23-ти номер, от Хиполенд за 27 лева. Не са за зима, но за сега са идеални и крачетата са му топли, а подметката е гъвкава. А и без това до зимата сигурно ще са му малки ...

# 440
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Юна, какво стана с каката?

Прегначик, вие оправихте ли се цялото семейство?

Като ви слушам чак се плаша какво ще стане като проходи моето диване.Ние още сме си с количката, но не върви все пак.Иначе му е най-добре на ръце на наш глезан.  Mr. Green
Май само ние още не сме се пуснали да ходим от тукашната агитка.
За момента ходи с маратонки или буики на КиК.За зимата не съм купувала ботушки, защото не знам колко големи ще ми трябват.
Относно дрешките на Лидл много се дразня на политиката им.Зареждат по 20 бройки примерно и като чета се стига до бой едва ли не и чакат на опашка още от отварянето на магазините.Ми аз не съм от тези, които ще ходят да се карат и бият с хората, щото сякаш дрехи няма.Сякаш не могат да зареждат по-голямо количество.Ето вчера отиваме в 18 часа и почти всичко от вчерашните обрано.Исках да видя за пантофите, ама нямаше дори един чифт в два Лидл.

# 441
По принцип не съм фен на Лидл, но и аз вчера отидох заради пантофите. На обяд нямаше нищичко останало. Чак се ядосах..

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 20:55 от Анонимен

# 442
Да ви питам, колко време разлика има има между вечерната супа, къпането и млякото после?

# 443
Привет,
Количката все още си я ползваме за дълги разстояния, но и давам да гризка нещо - солети, морков, бисквитки. Но извадя ли я веднъж от нея, много трудно ще седне пак... Излизам без количка само в двора около блока.

Буйките на КиК още и стават и за сега е с тях, не съм купувала маратонки. Зимни ботушки имам от баткото в шоколадово кафяво и ще мога и на нея да ги сложа, стига да и стават. До сега нито едни негови обувки не са и били тамън когато е имало нужда от тях. Той е ноемврийче и би трябвало да съвпадат горе-долу, нооо, та ще видим ...
Като купувах буйките и на мен ми казаха, че като ги върна ще ми направят отстъпка за следващите обувки.

При нас супата, къпането и кърменето са непосредствено едно след друго. По-добре би било супата да е по-раничко, но тогава пък няма да е гладна, щото се доближава до следобедната закуска, която ми е трудно да намаля, защото си ги харесва и иска още Simple Smile

# 444
От две седмици вземам двойни купони за ДК, щото Криско доста хапва и давам само супа вечер.С млякото преди сън приключих.Не, че после не ставам да правя, ама и да дам, пак ставам.
Супата давам към 20,30-20,45.Къпане в 21,15.Заспива към 21,30-45.

# 445
От две седмици вземам двойни купони за ДК, щото Криско доста хапва и давам само супа вечер.С млякото преди сън приключих.Не, че после не ставам да правя, ама и да дам, пак ставам.
Супата давам към 20,30-20,45.Къпане в 21,15.Заспива към 21,30-45.

Нашето къпане е преди супата. После мляко не давам, но ставам в диапазона от 1 до 4 и тогава правя мляко. ooooh! Много ги мразя тези часове, преди не ядеше по това време. Кога ще се отучи? Пантера, при вас как е?
А какво значи двойни купони? От всичко по 2 ли му даваш?

# 446
Жулиета, ти ако ставаш само веднъж нощем си за завиждане от моя страна.Аз ставам за АМ около 1-2ч и после около 5-6ч  ooooh!  Направо не вярвам, че някога ще започне да спи по цяла нощ моето дете.
Двойни купони са точно двойна храна.При нас обаче много често (зависи от деня) супата и десерта са по 150гр, а моят син си остава гладен с тая порция.Основното е 200гр.Затова вземам двойно и яде, колкото му се яде.
Да уточня, че на месец качва по 200-300гр и не е дебел.Даже пухкав не е.Но нали не се спира на едно място и явно изразходва.

# 447
Е, много кофти така. Малко ми се вижда 150 гр. за едногодишно дете. Добре си решила с тези двойни купони. Нашата и трите са по 220 гр. и гледам да спазвам толкова да му давам. Днес обаче май бързо огладняваше и му давах и вежду храненията нещо да хапне - авокадо, банан. А колко мл мляко му правиш и нощем даваш ли му вода? Аз понякога се чудя дали няма да мине само с вода, ноооо пийне ли малко повече и после всичко е мокро. Ай преобувай по нощите и да видиш какъв кисел става, та затова му ограничавам водата. Онли, Макси пие ли вода вече?
А иначе спазвате ли още режим на хранене - в смисъл четири пъти през деня в горе долу точни часове или когато поиска давате? А между храненията ядат ли децата ви често и какво? Аз ако не се стремя да е по режим имам чувството, че нямам почва под краката. Не мога точно да го разбера кога е гладен и кога нещо друго се лигави. ooooh!

# 448
Благодаря ви, момичета   Hug Кате, и аз това мислех за триколката, търсех дали познати не могат да ми дадат за една седмица да пробваме, че иначе ме е страх да купим и после и нея да не иска да седи, но още не мога да намеря. А в сайтове под наем не предлагат триколки.
Ще пробвам все пак от памперс-гащите.
Lovely, и ние бяхме така доста време и ми писна като излезем с количка, аз все да си я бутам празна. И да, бубка си ходи общо взето, където си иска, защото не дава да я държа за ръка. И гледам да вървя пред нея малко, за да ме следва уж.
При нас е къпане, попара, кърмене. За другите яденета не сме критерий.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 00:10 от Lucile5

# 449
  • София
И при нас къпането е първо. После супа и АМ, почти есно след друго. Аз май не съм ви се похвалила - спрях да кърмя. От 2 дни не съм давала, гърдите са ми добре и той не търси. Всъщност за мое учудване, както търсеше нощем, така изведнъж сам започна да ме бута. Май сам се отказа. А аз се бях притеснила как ще го отбивам, като беше започнал много да си играе. Явно имах късмет, да е по-безболезнено отбиването.
Тихичко да се похваля и че нощно време минаваме само с биба като се разбуди, спря да се буди в 5 и да не иска да спи повече. Изобщо - май поникнат ли кучешките и първите кътници и работата се успокоява Simple Smile

Скрит текст:
И като съм взела да се хваля, не може да не се оплача. Нали ви бях споменала, че се изнесохме, но не сме се нанесли. На гости сме на свекърите. Тук не е обезопасено за деца и малко постоянно тичам след малкия, че естествено той прерови всички шкафове и чекмеджета, вади съдове и буркани, изобщо - намира си много интересни неща за игра. Обаче не това е най-лошто. Както и подозирах започнаха едни неприятнички ситуацийки. Първо Ели я глезят с какво ли не - носене на ръце, хранят я като малко бебе (тя вече отказва напълно да се храни сама), дават й шоколад всеки ден и то вечер. Казвам, че не удобрявам, но никой не ми търси мнението. Вчера й дадоха в 10 вечерта и отидоха да си легнат, а познайте кой остана до след 12 да я усмирява, защото тя буквално подивя. През целия си живот не е изяла толкова шоколад, колкото последната седмица. Sad И ММ ми вика - Я недейда да я приспиваш следобед, че да си легне по-рано.  Моля! Да се лиша от единствените 2 часа спокойствие през деня, когато се оправям сама в необезопасена обстановка и не на моя територия, и да я преуморявам, и да се изнервяме повче, защото той като си дойде от работа иска децата да си легнат и малко да се поглези на неговите мама и тате. Директно си му го казах това и му казах да ги накара да спрат да й дават шоколад вечер, вместо на мен да ми говори глупости Sad Освен това спането следобед няма общо с ранното лягане вечер и може дори да се постигне обратния ефект - аз съм го виждала това при нея и изобщо не е добре.
Друг случай пък онзи ден - свекъвата взела и храни малкия, ама го приклещила в скута си. Имаме една колика - първата от каката, изпрана и се ползва вътре у тях за столче за хранене. Казах й, ако иска да го върже в количката и ще й е по-лесно. Тя обаче вика - не, така си е много добре. След малко обаче от мятане и дърпане на малкия от нейната хватка, всичко се омаза, и тя се измори, защото той е много силен. Реших нищо да не казвам, обаче тя реши да каже. И се започна - едно време ние нямахме столчета за хранене, аз моето го слагах между две възглавници и така си го хранех без проблем. Аз - ами той сигурно е бил по-малък и не толкова подвижен още. Тя - не, колкото Митко беше. Аз - ами децата са различни, той е бил кротко дете. Тя - не, аз така го бях научила. Ами явно аз моите дивачета не мога да си ги възпитам и науча да седят мирно. Много е лесно като си имал кротко дете, което си е лягало в 8, спало си е по цяла нощ, не е било злоядо и като го сложиш да си играе, да го откриеш след половин час там, където си го сложил (защото на ММ баба му пък това ми беше казала при друг случай), да си помислиш, че детето е такова, защото заслугата е твоя, а не защото детето ти го позволява. Май Юна веднъж го беше написала това твърдение и е много права. Между впрочем те моите наистина обръщат всичко с главата надолу, но какво да направя, моят ген явно е дивашки и те него са наследили  Laughing.
Свекъра пък ми каза, че Елена била много лигава. Тя верно е, ама все пак не аз я нося на ръце постоянно, подхвърлям във въздуха всеки път като поиска, защото така й е забавно, не я храня все едно е на 6 месеца и още куп други неща, които като преди сме се виждали на 1-2 седмици по за 2-3 часа, не са били пробем, но сега сме от 1 седмица тук. Те са на работа през деня, но все пак вечер сме всички накуп и усещат разликата. Освен това тя е малко дете - не може да разсъди, че дядо го боли като иска да я носи, че се изморява, когато иска постоянно да я подхвърля. Усетиха и мрънкането й за нашия престой толкова време. Иначе тя изобщо не мрънкала преди при тях, проблемите се решавали с говорене или отвличане на вниманието или пък да не й обръщаш внимание ... какво стана с безотказните методи, май не работят и леко започна да лази по нервите на всички вече, не само по моите и на баща й. Аз пък как едното дете успях да го науча да не мрънка, а другото не успях ...

Лошото е, че ние отидохме там в нужда, така се случи - непредвидени обстоятелства с единия майстор Sad Трябва да съм балгодарна че ни помагат, като помисля за това и започвам да си се ядосвам на себе си от написаното по-горе, понеже никой не е длъжен да ни търпи Sad А аз много мразя някой да се чувства не добре заради мен. И все пак аз съм майката и решавам и е добре да ме слушат понякога какво говоря.

Хубавото е, че има пункт на детска кухня на две минути. Да, и за детската кухня получавам някои коментари - каква била, колко ли пък месо имало вътре ... Ами все пак спазват някакви стандарти и имат здравен консултант. Показателите на малкия са добри. Расте си повече от очакваното, де да знам, може да е по-добре всичко аз да им готвя, но да ви кажа и в това не съм толкова убедена. Все пак аз не мога да предложа такова разнообразие, а и ако трябва да съм честна нямам време. Едно е да наготвиш нещо за един ден, като ти дойдат на гости децата, друго е да мислиш постоянно за това и да трябва да осигуряваш прясна и разнообразна храна на тези деца всеки ден. Това последното малко звучи като оправдание. И като го обясня така на тях и изглеждам като още по-не добра майка и как очаквам тогава да вземат предвид мнението ми.

Ами наоплаках се пак. Дано не съм ви отекчила. И дано скоро да ни се поучат нещата и да си взема дивачетата и пак да си се разбираме с роднините. Това едно време как са живели толкова поколения на едно място, не ми е ясно и не искам да рабирам ...

Общи условия

Активация на акаунт