Искам да ви задам няколко въпроса.
1. Има ли някой, изостанал като мен, който още не е научил детето си на гърне? Все го отлагах, но вече сме на една годинка и трябва да се хвана в ръце. Лошото е, че не му се седи там и иска да стане или да пълзи - всичко друго без да клечи. Някакви съвети да ми дадете по този въпрос?
2. Учите ли ги на някакви номера, да казват на колко години са и други подобни? Аз имам забележка от роднина (но казано на ММ, а не на мен), че малкият не знае много неща и да му обърна повече внимание. Честно казано, това много ме обиди, защото родителите ми не са тук и сама се старая да се справя с всичко, а жената със забележката е отгледала децата си в присъствието на баби, че и на една пра-баба.
3. Какво мислите за вечерното хранене? Какво трябва да бъде то? Аз 17-18 ч. давам плодово пюре/ каша и след това 21:30 - мляко, но малкият взе да се буди все по-рано и по-рано да яде(от 5ч. преди, сега хапва към 2ч.
) Май не го засища храната или...... 

От ваксината и взимането на кръв орева света. Урина едва й взехме. Тая вечер спи мн неспокойно. Вече 20 пъти я приспивах аз и веднъж баща й, а още не съм си легнала...
Може би само бебетата, на които се прилага метда с ранното слагане на гърне не не минават през този период, но аз не съм го прилагала (обаче много се възхищавам на хората които са успели, даже тук си имаме няколко таква мами). Ако не си решила скоро да махаш памперса, което е възможно, обаче ще ти коства много нерви, пране и други негативни емоции, по-добре го слагай, за да знае че гърнето го има и се прави нещо на него, но не се притеснявай, че не успяваш да го накараш да седи на него повече от няколко секунди или въобще да го накараш да седне - ще отмине и този период.

Направо незнам...трябва все пак да ида. И да го питам за направление за мен сигурно. офф..
днес е по-добре, дано бързо се оправи!