Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Като минете през една детска градина и вече изобщо няма да се впечатлявате от болни деца по площадките.
Иначе сега се замислям, че бебка не влиза в чак толкова близък контакт с други деца. По-близо от 2 метра рядко се доближава. А я мислех за контактна, защото много се усмихва на всеки. Но явно си пази дистанция. Не се бях замисляла за това до сега  Thinking

# 166
Да, момичета, прави сте, за мен също най-коректно е да не се буташ със сополиво дете при другите деца и да предупреждаваш веднага...но уви, не винаги е така...ние излизаме много по площадките и има няколко деца, с които се засичаме често, общуването с тях е глава в глава, бутат се едно в друго... Бебка даже ги гали по косата  Joy но още по-кофти е, ако познаваш майката и ей-така да се изнесеш, принципно е грозно... Но пък за мен е нормално, пак казвам, аз на тяхно място не бих допуснала детето си да си играе с други деца, кой знае сополите от зъби ли са или от друго.. Но и аз така процедирам, хващам си детето и хайде. За ясла и градина ясно как е, те си дърпат храната от ръцете, пият от едни и същи шишета, смучат чужди биби, то и за това все дечицата са болни  Cry оф, неприятна тема подхванах  Sad

# 167
  • София
Няма как съвсем да ги опазим, но като не ходят на ясла още, поне малко да избягваме болестите. Иначе сега се замислям, че на моите деца също понякога им потича носа и се появява после кашлица, при каката не е от зъби, защото поникнаха всичките отдавна, не ходи и на ясла, значи вероятно хваща нещо от детската площадка. Но изобщо не се оплаквам - случва се на няколко месеца веднъж. А ако единия се разболее, веднага и другия се разболява. Постоянно си сменят шишетата за вода - и на двамата са със сламка, но нали другото е чуждо ... само тя да си го вземе и да започне да пие вода, той веднага отива при нея и докато се усетя и реагирам, й го е измъкнал от ръцете и е започнал да пие от него. А може преди минута да си е пил от неговото ...

Ние и в момента сме с хрема - извън София сме и веднага пипнаха нещо. Реших след дълъг размисъл все пак да им взема Биозин кидс и сега им давам.

# 168
Привет!
Ако сме навън, и имя някое детенце със сополи или го чувам да кашля осезателно, гледам да се преместим. Но по принцип - навън не е толкова рисково да се заразят, микробите се разсейват някак, В затворени пространства е по-рисковано.
Сега поне мога да окажа влияние. Но когато са на детска - там какво мога да направя - като често има болно детенце, заведено на градина. С една майка дори доста се карах, и настоявах да дойде мед.сестрата да прегледа детето преди да бъде допуснато в групата. Майкта се разфуча, взе детето, но след 20 минути го довела обратно с бележка от личния, че е здраво и може да посещава. А за мен детето беше 1000% болно - кашляше с храчки, сополи и червени очички. Докато не ходят на детско заведение е определено по-лесно, после ...

# 169
  • Драгоман
  Емето става към 7.30, ляга към 21.30-22ч и спи веднъж по 2-3 часа следобед. Този график идеално ме устройва Simple Smile
   Едно време, когато Катето беше бебе и още не беше тръгнала на ясла, я пазех като писано яйце от болните деца. Хич не ми е боледувала. А като тръгна на ясла стана страшно - 3 дни ходи, 2 седмици болна Sad Много ни беше тежко и то с новородено. Емето до 4ти м вече 5 хреми беше искарала, първата на 20 дни.  ooooh! Вече не ги пазя чак така от децата на площадката. Разбира се, не ги бутам в болните, но и те не се приближават прекалено много едни в други Simple Smile  Peace

# 170
  • Драгоман
Цитат
Преводът сега е до денят преди термина (получава се сега заради високосната година, един ден по-малко) и понеже са само работните дни, може да идва малка сумата.
Пантера666, а остатъка знаеш ли кога ще бъде преведен ?

# 171
Малкият падна пак от леглото снощи и има резка на слепоочието. 24 часа по-късно върна малко от следобедната си закуска (колкото неговата длан). Знам, че това е признак на сътресение. Той е супер добър и адекватен и весел, но това защо го повърна? Единственият ни вариант е пак Пирогов. Колко часа след падането е нормално да повърне ако е сътресение?

# 172
Отиди да го погледнат.
Знам, че се следи за свиване на зениците при светлина, може това да провериш.
Но за всеки случай да го прегледат. Възможно е повръщането да няма нищо общо, но за твое успокоение е добре да го види доктор.

# 173
Хееей момичета, здравейте Simple Smile
Ние бяхме на късно моренце в Гръцко и нямахме нет и бая ви изпуснах. Ще се върна да изчета подробно.
Много ви блягодаря за пожеланията за рождения ден на Райче.
Честит рожден ден на всииички, да са много здрави, весели и щастливи дечица Simple Smile

Жулиета, много непроятно Sad Аз не зная колко време е нормално за повръщането. Аз бих отишла на лекар веднага.

# 174
1 ден е минал, нищо му няма.

# 175
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Цитат
Преводът сега е до денят преди термина (получава се сега заради високосната година, един ден по-малко) и понеже са само работните дни, може да идва малка сумата.
Пантера666, а остатъка знаеш ли кога ще бъде преведен ?
Зависи кога работодателят ще подаде Прил.7 попълнено от теб в НОИ.Ако имаш ПИК може да следиш в сайта на НОИ.

Жулиета, едва ли има нещо щом междувременно детето е весело, но нека го погледнат.

# 176
Жулиета, какво стана, как е малчо, водихте ли го?
Катя, а твоите малчовци по-добре ли са? И аз взех Биозин кидс бубка като се беше разболяла.

# 177
не можел бил да ходи?!
Мда, обаче като напълних коритото с шарени играчки и му казах, че до него може да стигне само на 2 крака (с на 4 крака няма да получи достъп) , да видите как крачи ли, крачи...  Joy Joy hahaha hahaha baby_neutral baby_neutral Hug Hug Crazy Crazy

# 178
  • София
Жулиета, какво стана, как е малчо, водихте ли го?
Катя, а твоите малчовци по-добре ли са? И аз взех Биозин кидс бубка като се беше разболяла.

По-добре са, благодаря Simple Smile
Обаче аз сега нещо прихванах от тях. Личи си че сезонът на вирусите започва.

Румка, това се нарича стимул Simple Smile

В последните две седмици имаме един проблем. Всяка нощ малкия подгизва. Сменям памперс, дрешки, понякога и чаршафи. Ужас е. Заради този проблем смених 4+ с 5. Пуфис ползваме. До сега съм имала проблем с пропускане само за един кратък период, когато 3-ката му стана малка. Оттогава нямаше пропускане. Но сега нощно време даже като смених с 5-ца пропуска. А не съм променила нещо - пие между 90 и 150 мл АМ на вечер и суче от мен. Кърмата със сигурност е намаляла, а не се е увеличила. Преди лягане го слагам на гърне, изпишква се и слагам 5-цата. Някой има ли подобен проблем?  newsm78
Чудя се какво да променя, за да не го преобувам. Тази нощ даже два пъти пропусна. Веднъж към 4 и после на сутринта като станахме пак беше мокър. Обаче понеже в 4 не пожела да заспи и трябваше да си играем и му правих и АМ 120 мл, че помислих, че може да е гладен.

# 179
  • Пловдив
През нощта за сега е сух, та немога да помогна. Аз да се оплача, че снощи малкия падна от леглото. Това му е първото падане. Уж не се шашнах толкова, но после се гледам, че ми трепереха ръцете. Милото падна с главата надолу, но май е паднал по лице, че нослето му е одраскано.
Аз да питам при всяка смяна на памперса ли миете?

Общи условия

Активация на акаунт