Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 083
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз мия като е наакан.
Катя, имам подобен проблем, но при нас е от невероятните пози, които заема.Преди това като бяхме с Пуфис всяка вечер беше мокър и ги смених.
Сега просто така се чекне диването, че дори аз не знам как се случва напълно сух памперс понякога да пропусне.(Сутринта имах крак върху брадичката си, какво да кажа).Добре, че се случва рядко.Като видя, че е много пълен вечер и сменям докато пие АМ.А, имаше време, когато по цяла нощ не сменях...

# 181
Здравейте,
В крайна сметка го заведох в МЦ Лора, който е дежурен във вечерните часове. Не го прегледаха особено обстойно, но казаха, че повръщането е трябвало да бъде на деня и то няколко пъти и обилно. Дано са прави и наистина да му няма нищо. Praynig След първото му падане, имаше няколко месеца нещо като тик, като изтръпване. Тъкмо му мина това и сега пак има подобен тик. Много ме е страх. Дано всичко е наред. Praynig Не го заведох в Пирогов, защото там първото нещо е рентгенова снимка, а вече имаме една такава в архива... Sad
Кате, и ние много често взехме да пропускаме. Само да ти кажа, че най-издръжливият памперс за мен е зеленият памперс. Мога да ти изброя всички марки, които съм пробвала, доста са, но само Pampers ми е издържал 12 часа (Пуфис ми е най-пропускливият). Сега, откакто малчо пие повече вода, вече пълни пелените мноого бързо. Пробвах и аз като теб с 5-ца, но явно още му е голям и пропусна за още по-кратко време, така че се върнах на 4+.
И така, сега като стане по нощите да яде, първо му давам малко АМ, след това спирам, за да му сменя памперса, после додавам млякото, за да може да се унесе пак. Кофти занимание, но не сменя ли един път памперса, после всичко е мокро и гарантира събуждането на всички!
Иначе снощи Жорко също се развесели в 4ч. и взе да ми бърка в носа, очите....та станах и му направих и аз АМ с надеждата да заспи, въпреки че очевидно не беше гладен.
Кате, аз реших и му купих коластра Имунокол. Педи веднъж ми каза за нея и отървахме една хрема. Сега пак хърка от няколко дни и затова купих още едно шишенце. Дано помогне, че пак ваксини се задават.
Юна, ти какъв Биозин си пила като бременна и колко време? Аз днес си купих за мен Биозин таблетки (но не за майки), а вкъщи имам и пръскало. Утре почвам, но колко време се пият?
Gugi girl, мия при всяка смяна, с изключение на тази/тези посред нощ.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 00:09 от julieta_sv

# 182
  • София
Благодаря ви, момичета. Наистина и малкия много се върти нощно време. От друга страна като го преобличам нощем, памперса му тежи доста. Имам чувството, че пишка по много наведнъж и не че не може да го поеме памперса, а не успява бързо да попие. Може да опитам със зеления памперс наистина. Към него бях резервирана, понеже с каката го ползвахме и й излизаха пъпчици, май е с алое вера и заради това. Та си бях казала, че ще ползвам само памперси без зелено оцветяване отвътре, каквито са зеления Памперс и Молфикс. Обаче може с малкия да е по-различно, а ако попива по-добре ще си реша доста голям проблем. Ще опитам с него.

На падналите бебенца - дано всичко да е наред. Идва момент, в който вече не изглежда толкова страшно като паднат.

Gugi_girl, преди миех при всяка смяна. Сега мия само ако е акал в памперса, или памперса е с много пиш (като изключим през нощта). Ако ака и пишка в гърнето (всъщност за съжаление пишкането като седне на гърне все още се оказва извън гърнето в по-голямата си част) го забърсвам с мокра кърпичка. Ако си е напишкал краката го мия, а един път докато се усетя беше направил отпред цяла локва и жизнерадостно разплискваше с ръчички и крачета наоколо - тогава направо го изкъпах  Laughing

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 01:16 от katya_pk

# 183
Привет мами и малчета,
и аз имам съвсем същия проблем!

Ползвах си 4+, ама много често взе да създава проблем, и от 2-3 дена смених с 5. Обаче, същата работа. Де да знам, може да не е от памперса, а от носещия го и връткането му Wink

# 184
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
През нощта не му сменям памперса,ползвам зеления Памперс,4-ка.Досега не сме имали проблеми.Но май трябва да минем и ние на 4+,защото от два дни се събужда мокър около коремчето.Знам със сигурност,че проспуска чак сутринта,защото в 6ч като му дам АМ е сух,а вече като се наспи около 8ч и е мокър.

Иначе и аз го мия само като се наака(ама това взе да се случва много често - по три-четири пъти на ден Crazy).
Вчера му купихме гърненце и нямам търпение да го пробва вече хахай bouquet

# 185
Жулиета, пила съм Биозин мама, тук в темата прочетох за него. Не знам точно колко време, докато свърши опаковката, като не съм превишавала дозата.

Моята бебка също много често пада от леглото. Вчера за малко да падне от леглото на каката, което е двуеутажно! Хванах я, когато вече си премяташе единия крак през парапета  ooooh!
Само секунда по-късно щеше да е с главата надолу  Cry А височината е огромна, 1.5 метра. Не е подходяща да се пада по глава от толкова...
Никакво чувство за самосъхранение няма, директно се хвърля  ooooh!

С яденето имаме огромен напредък. До сега то протичаше така - след първата лъжица става нервна, започва да се мята, да плаче, да замахва с ръце да ми вземе лъжицата или просто да я бутне и след известно време хвърля ядно купичката на земята. Така че колкото е изяла за 3-4 лъжици, това е.
Най-после схванах, че това не е нормално. Видимо е гладна, а след много кратко ядене хвърля и лъжица и купа и се тръшка яростно. Мислех, че може да не ѝ е вкусно, но тя така реагира на всяка храна.
И най-после получих просветление. Иска да яде сама. Аз разбира се ѝ давам лъжицата, но тя изобщо няма нужната координация да си закара храната до устата. Не може да загребе като хората, а се сърди, ако аз ѝ помогна и го изсипва, за да си го загребе тя наново  ooooh! После като тръгне да го носи към устата, на финала обръща лъжицата, всичко пада и тя лапва празна лъжица. След няколко опита това толкова я вбесява, че хвърля всичко на земята.

Така че сега ядем по много смешен начин. Тя държи по една лъжица във всяка ръка и докато се опитва да загребе, аз с трета лъжица ѝ мушвам в устата. Тя решава, че тези нейните са нещо калпави, хвърля едната и хваща моята. Аз вземам оставената и отново мушвам някоя хапка. Тя пак решава, че явно моята лъжица е по-свястна, щом с нея става, а на нея съм дала някакви нескопосани лъжици, пак хвърля едната и взема моята. И така че въртим  Joy
Обаче настървено отваря уста и изяжда всичко до дъно! Вече ѝ правя двойно по-голямо количество и него също го изяжда до дъно. Боже, това дете и било гладно през цялото това време, обаче майка му е голяма бяла птица  ooooh!

Дано да задобрее с лъжицата скоро и да спрем с мъките Simple Smile

Румка, браво на Искрен Simple Smile Понякога много добре си могат някои неща, само мотивация им липсва Simple Smile

# 186
  • София
Юна, страхотен подход си намерила. Твоята принцеса се очертава голям характер. Малко ми напомня на моята в това отношение. Все като не може да направи нещо и хвърля ядосано. Ако опитам да й помогна, още повече се ядосва. Малкия пък си седи кротичко и си се опитва доста време, без да мрънка или хвърля, ако не успее от първия път. След известно време или успява, или се отказва. Simple Smile Чудя се кое ще се превърне в по-добра черта като пораснат. Simple Smile

А с храненето ние пък сме на тема хляб. Всичко трябва да яде с хляб. Лъжица манджа, залък хляб. Като му покажа манджата и започва да клати глава и да бута с ръце и вика - не, не. А аз му казвам - няма да ти дам хляб, ако не ядеш манджа - давам лъжичка, после хлебче. И той започва да яде. Не разбирали те, друг път, всичко разбира и се пазари вече даже Simple Smile

# 187
 Joy Joy
Юна,много оправна мадама имаш,отсега иска да се храни самостоятелно Hug

# 188
супер са си дребните!  Laughing Laughing Laughing

Юна - ще си се пробва няколко дена така с лъжицата, но после ще започне да уцелва устата с пълна лъжичка, ще видиш!

И понеже и у нас сме така - аз да ви кажа, лигавник не ползвам, защото е доста малък за мащаба на цапаниците, които се случват. Имам едни тънки кърпи, някъде 40 на 60 см. Водят се кухненски, тънки, памучни. Такава завързвам вместо лигавник, за да покрие и част от ръчичките. Излишно е да казвам, че на всяко хранене сядам с 3 чисти кърпи, минимум 2 отиват после в пералнята. Какво да се прави...
Обаче у майка като е, никакви фасони и претенции няма. Тя го хваща, нахранва го - и е толкова чист винаги, без лигавник, без нищо. Там не се мятат ръце, не се дърпат лъжици, не се бърка в чинията - нищо от този сорт не прави  newsm78

# 189
Руми,добре си го решила,празник 3в1 Hug

А как са мъниците,Julieta,gugi_girl,?Сигурна съм,че всичко е наред  Praynig

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 11:20 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 190
Lovely, големи сладури сте! Да сте живи и здрави, за да се радвате един на друг! Hug
Жорко си изглежда като преди, с тази разлика, че почти не спи нощем и постоянно църка - през 30 мин. Надявам се, че това са зъби и скоро ще излезат. Praynig

# 191
Lovely, много сте хубави!

Румка, весело празниване на 3 в 1 Simple Smile И аз обичам комбинациите, затова правихме и прощъпулника с рождения ден.

Имаме 12-ти зъб вече. Така като са тръгнали, викам по-бързо да излизат всички и да се приключва. Много проплаква нощем  Tired

# 192

Имаме 12-ти зъб вече. Така като са тръгнали, викам по-бързо да излизат всички и да се приключва. Много проплаква нощем  Tired
Малее, ние сме още с 6, а колко рев, крещяне и викане мина досега... ooooh!
Румка, весело изкарване и от мен! bouquet

# 193
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Lovely, страхотни сте  Hug
Румка, за мен винаги е било по-добре да са по няколко повода наведнъж.Весело изкарване!
Юна, опасни методи на хранене, но добре че хапва вече госпожицата ти.Колкото до зъбите, направо завиждам.Поне ще свърши мъката на детенцето и на мама покрай него.Ние сме само с 5 и не ми се мисли.

# 194
  • София
Lovely, много сте хубави.  Hug

И ние гоним 12-те зъба, но при нас се показват кучешките. А с тези кътници незнам какво става. Още ги няма и венецът там е подут и мек като възглавничка. Ужасно нервен е. Преди заспиваше за 5 минути като се гушнем, а сега се приспиваме по половин час и накрая се отказвам и го оставям да обикаля. Дневният му сън последната седмица е веднъж на ден, около обяд, за около 30-40 минути. То и от хремата може да е това, обаче изобщо не ми харесва. Сега и двамата заспиват трудно и не спят по едно и също време.

Общи условия

Активация на акаунт