Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 6

• 147 259
  • 836
  •   1
Отговори
# 75
  • Във въображаемия ми свят
Здравейте,

Спряли сме се на няколко хотела около Кърджали за почивка:
Уелнес къща планински изглед, Rocca Resort и Хотел Язовир Кърджали, бихте ли дали скорошни отзиви и препоръчали някой от тях?

Благодаря ви предварително!
Рока Ресорт и хотел Язовир Кърджали се намират на самия язовир, като от двата препоръчвам Рока Ресорт-гледката и местоположението му са уникални. Самият хотел също мисля, че е по-добър. Уелнес-къщата е доста отдалечена от Кърджали, не е на язовира, пътят е само със завои до там. Самият хотел иначе не е лош, но е малко насред нищото и аз не бих го избрала.

Благодаря ви много. И аз се спрях на него, но останалите искат да има СПА. А той разполага само с външен басейн, който предполагам, че по това време няма работи. Става въпрос за началото на месец май. Друг хотел в района със СПА бихте ли препоръчали?

# 76
p4elichkata, погледни тогава комплекс Главатарски хан

# 77
Ами този е със спа, освен това е близо до плаващите ресторанти и местата, откъдето може да се наеме лодка или да се возите организирано на такава
http://yazovir-kardjali.com/?page_id=14
Иначе ние бяхме в Рока, много е хубав, септември ползвахме външния басейн без проблеми.

# 78
Ами този е със спа, освен това е близо до плаващите ресторанти и местата, откъдето може да се наеме лодка или да се возите организирано на такава
http://yazovir-kardjali.com/?page_id=14
Иначе ние бяхме в Рока, много е хубав, септември ползвахме външния басейн без проблеми.
Този си е направо без спа.Лятото като ходихме не работеше .Имат редовно ваучери. Ако вземате такъв внимавайте какво включва в него.Още съм им бясна

# 79
Здравейте Heart Eyes
Аз и няколко приятелки сме се решили да си направим екскурзия в Родопите за една седмица, но има една спънка - транспортът. Всички сме с книжки, аз имам кола, но сме млади шофьори и малко ни е страх да се впуснем по такива тесни пътища. Имате ли идея дали съществува някакъв транспорт до там? До Триград например?

# 80
Без кола ще ви е много трудно, събирай  смелост и тръгвайте с колата,тъкмо ще придобиеш опит.

# 81
Здравейте!

Имам намерение да видя "Караджов камък". Ходили ли сте и как сте стигнали до там, защото от инфото в нета стигам до извода, че има 2 пътя?
Предварително благодаря за отговорите!

# 82
  • Пловдив
Тръгва се от Кръстова гора. Оставяте колата на паркинга и тръгвате по пътеката за аязмото (на югоизток). Вървите по пътеката около час, преходът е лек и приятен. Аз до подножието на камъка стигнах, но ме хвана шубето да се кача по незакрепената стълба.

# 83
  • Асеновград
Здравейте!

Имам намерение да видя "Караджов камък". Ходили ли сте и как сте стигнали до там, защото от инфото в нета стигам до извода, че има 2 пътя?
Предварително благодаря за отговорите!
Повече са от два.Зависи с какво искате да стигнете.Ако сте с 4х4 можете да се качите до самия Караджов камък .За този вариант има две възможности :През Мостово по черен път.Няма указателни табели, веднага след табелата Мостово покрай църквата / пада ви се вляво/ се спускате към реката , това е пътя за махала Ряката.На около 0,5-1км. в дясно трябва да се оглеждате за черен път / ориентира е дере с малка река вливаща се в Сушица/ той излиза нагоре по билото където се разделя- надясно е за Кръстова гора, наляво за към Караджов камък.
Другия вариант е откъм Белица.След селото има водопад на реката малко след водопада наляво има черен път който се изкачва към билото самия път е доста стръмен излиза на същия кръстопът на който и този от Мостово но в случая от Белица Кръстова гора е наляво а Караджов камък надясно.
За пеш най удачно е да тръгнете от Кръстова гора от там има най малко изкачване и спускане.Тръгва се от черен път слизащ надолу след новата църква.
Пеш може да се стигне и от махала Ряката, както и от Белица и Мостово но има доста изкачване .
А може пеш да се стигне и Родопското конче /Инкая-Аква тепе стария билен римски път/ като се следи разклона за хижа Марциганица, но това не преход за начинаещи.

# 84
С мотор сме. До сега сме минавали и изкачвали доста препядствия и така, като чета, мисля, че ще можем да стигнем, стига да не е много кално...
Да знаете, че ще принтирам обяснението и ще го ползвам за навигация  Wink
Много благодаря!

# 85
  • Асеновград
С мотор сме. До сега сме минавали и изкачвали доста препядствия и така, като чета, мисля, че ще можем да стигнем, стига да не е много кално...
Да знаете, че ще принтирам обяснението и ще го ползвам за навигация  Wink
Много благодаря!
https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipOT8rqVMisLL4UNg-ekJCJt … JSyPrzB-vQclAcvph
В ляво на снимката се вижда къде започва пътя за Караджов камък/ снимката е правена от посока Ряката-Мостово. С мотор няма да имате проблем. https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipOT8rqVMisLL4UNg-ekJCJt … qA4yrvHaj-by6U69h
Пътя не е лош https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipOT8rqVMisLL4UNg-ekJCJt … VZm_OM866H0X4uphV
Има само едно място на което се пресича рекичката и може да има повече вода сега пролетта. https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipOT8rqVMisLL4UNg-ekJCJt … UgtZ3dAhBtfnq2zvI
Това е района ако разгледаш снимките пътя в началото е откъм Мостово, а на слизане през Белица.

# 86
Здравейте Heart Eyes
Аз и няколко приятелки сме се решили да си направим екскурзия в Родопите за една седмица, но има една спънка - транспортът. Всички сме с книжки, аз имам кола, но сме млади шофьори и малко ни е страх да се впуснем по такива тесни пътища. Имате ли идея дали съществува някакъв транспорт до там? До Триград например?

Когато бяхме в Триград преди две седмици, местен човек спомена , че има някакъв автобус , който минава през триград и стига до село Кестен. Не го попитах от къде тръгва.

# 87
  • Плевен
Какво може да се види в Триград?
В Девин хотел ”Орфей” водата в басейните топла ли е? Някой ходил ли е скоро? Мнение за хотела търся.

# 88
  • София
Какво може да се види в Триград?
В Девин хотел ”Орфей” водата в басейните топла ли е? Някой ходил ли е скоро? Мнение за хотела търся.

Триградското ждрело, Дяволското гърло - пещера, Харамийска пещера - само организирано се влиза един път в деня /малко по екстремно преживяване- водач е Емо, може да попитате на пещерата за негови координати/, музея на мечката, трамвая на Тарзан. Има много хубави гледки ако се изкачите отгоре, конна база и т.н. Наблизо са Чаирските езера - пътя до там е лош така, че пеша се ходи покрай реката - може би 1,30 -2 не си спомням
Иначе на пътя за Триград /при Тешел/ има джипове които качват до Вълчи камък и Орлово око - места с прекрасни гледки. Също така има много хубав водопад преди разклона за Чаирите.
Последно ходихме на Дяволската пътека, но тръгването по нея е или от към с. Ягодина или от към с. Борино. При с. Ягодина - Ягодинска пещера, стар римски мост.
Девин също има интересни места - еко пътека Струилица, водопада, сега вече има и раци в реката, параклиса, Кемеров мост /той също е пешеходна разходка- поне 2 часа/ и много други красоти ...

# 89
  • Плевен
А в Триград има ли нещо (в самия град), освен мурсалски чай от някоя бабка да си купим?

Общи условия

Активация на акаунт