Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 587
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета, за тези които са били в Чинкуе Тере, знаете ли дали е отворена Пътеката на любовта между Риомаджоре и Манарола? И присъствали ли сте на Фестивала на лимона, който се провежда в Монтеросо? Ние пътуваме на 19.05, а фестивала е на 20.05, т.е. ако си заслужава бихме могли да отидем, но трябва да си пренаредя цялата програма и май да се откажа от Флоренция....
Ако пътеката не е отворена най-вероятно ще оставя 5 селца за друг път, а ще се посветя изцяло на Тоскана Simple Smile

В този сайт можеш да видиш всички забрани относно пътеките. Както и преди когато бяхме последно само малка част от тази пътека е отворена, до заведението...
https://www.incinqueterre.com/en/trails-advice

Наясно ли си вече относно колите под наем ?

# 166
Благодаря Bled,
това май решава колебанието ми дали да посетя селцата...
Кола наехме току що. От Sixt rent-a-car. Избор на мъжа ми.
Благодаря ти за всичко!
Както и на другите момичета Simple Smile

# 167
Благодаря Bled,
това май решава колебанието ми дали да посетя селцата...
Кола наехме току що. От Sixt rent-a-car. Избор на мъжа ми.
Благодаря ти за всичко!
Както и на другите момичета Simple Smile
Ние бяхме много доволни от Sixt в Италия.

# 168
  • София
Оф, друго се присетих аз... Да нахейтя Голдкар. Наехме тях по препоръка тук, то ясно, че никой не ни е виновен де, но все още - 12 дена след връщането на колата, не да ни върнали депозита за пълен резервоар Sad Какво толкова инспектират, какво правят, ич не ми е ясно. А и не мога да повярвам,че никой не я е наемал толкова време след нас. Страшни тъпанари. Отварям им довечера куайъри и да се оправят.
Веднъж вече си говорихме по телефона, казаха до 5 дни след връщането
 ooooh! Някой, нещо?
И,да, върнахме си колата с пълен резервоар.

# 169
Привет, удачен ли е изборът на хотел в Монтекатини Терме при положение, че преди това искам да разгледаме Пиза, разстоянието Пиза-Монтекатини Терме за колко време се взима с кола? Също така от Монтекатини Терме до Болоня за колко време би се стигнало с кола? Термите в Монтекатини свобоно ли са достъпни за разглеждане имат ли работно време, говоря за Терме Тетучио...
Благодаря!

# 170
Привет, удачен ли е изборът на хотел в Монтекатини Терме при положение, че преди това искам да разгледаме Пиза, разстоянието Пиза-Монтекатини Терме за колко време се взима с кола? Също така от Монтекатини Терме до Болоня за колко време би се стигнало с кола? Термите в Монтекатини свобоно ли са достъпни за разглеждане имат ли работно време, говоря за Терме Тетучио...
Благодаря!

Препоръчвам Лука, пред Монтекатини. Иначе не е далече и се стига бързо от Пиза.
За времето се ориентирай от Гугъл като добавяш около 30-45 мин.

# 171
Оф, друго се присетих аз... Да нахейтя Голдкар. Наехме тях по препоръка тук, то ясно, че никой не ни е виновен де, но все още - 12 дена след връщането на колата, не да ни върнали депозита за пълен резервоар Sad Какво толкова инспектират, какво правят, ич не ми е ясно. А и не мога да повярвам,че никой не я е наемал толкова време след нас. Страшни тъпанари. Отварям им довечера куайъри и да се оправят.
Веднъж вече си говорихме по телефона, казаха до 5 дни след връщането
 ooooh! Някой, нещо?
И,да, върнахме си колата с пълен резервоар.
Не виждам какво има за нахейтване. Случвало се е да ни върнат депозита и след месец.

# 172
Момичета, здравейте от Флоренция:) Моля за препоръка на хубав ресторант, че все на туристически попадаме... Благодаря от сърце!

# 173
  • София
Момичета, здравейте от Флоренция:) Моля за препоръка на хубав ресторант, че все на туристически попадаме... Благодаря от сърце!

Ще ти препоръчам ресторант, ако отидете няма да сбъркате...
Не е в центъра....
Издирих му точното име и адреса за да го откриете...
http://www.osteriadellenoteca.com/
Намира се съвсем близо до градини Боболи и двореца Питти.
ТУК

Благодаря!

Разстоянието до Пиза не трябва да те притеснява както от Лука така и от Монтекатини. Виж до Болоня трябва да отделите повече време. Предвиди си 2 часа при трафик.

Относно отсядането можеш да прецениш по това какво харесвате.
Лука е класика на Тоскана по история и забележителности.
Монтекатини Терме с бонус Монтекатини Алто е класика на СПА и ти го знаеш.
Tettuccio SPA ми е от любимите, посещаваме го при всяка възможност...
Ще ти го покажа от мои снимки, а после питай каквото искаш. Да, има работно време. Много тарифи за СПА. Както и само разглеждане от туристи без достъп до СПА, но с градините. Помисли какво ти трябва ?

Ето ФОТО за теб...

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 00:55 от Bled

# 174
  • София
Я и аз да пратя Simple Smile Yellow bar - съвсем случайно попаднахме на него, правят си пастата на място, даже управителя, преди да ви настани, ще ви заведе да видите лелята, която я прави  Party
https://www.facebook.com/yellowbarfirenze/

# 175
Много благодаря!
Вече запазихме хотел в Монтекатини...най-вероятно само ще разгледаме щом има и такава възможност Simple Smile. Bled снимките са прекрасни!

# 176
 Благодаря и на блед и на тиквичката:) В  yellow bar вече ходихме, но не ми хареса особено... Вече се чудя харесвам ли италианската храна въобще... Ще пробваме другия ресторант довечера:)

# 177
Здравейте, имаме вече билети за 03-10.06.2017 г. За съжаление ще сме с обществения транспорт.....Искам да попитам таксува ли се отделно във влака обемистия куфар?

# 178
  • София
Здравейте, имаме вече билети за 03-10.06.2017 г. За съжаление ще сме с обществения транспорт.....Искам да попитам таксува ли се отделно във влака обемистия куфар?

Не вярвам да имате такъв багаж за таксуване допълнително...
Аз знам тези правила...Trenitalia

1. Багажът не трябва да е толкова голям, че да блокира пътеките...

2. Багажът не трябва да е толкова тежък, че пътника да не може да го вдигне сам.

3. ............. не трябва да съдържа опасни вещества.

4. ............. не трябва да е лошо миришещ.

5. ............. не трябва да се превърне в неудобство за останалите пътници.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 18:48 от Bled

# 179
Нашето пътуване наближава и нещо не ми е ясно, надявам се да да не в графата тъпи въпроси.
Чудя се дали да купувам предварително билети за Санта Мария дел Фиоре и не ми е ясно как стоят нещата с опашките. Виждам, че билетите за купола са със час, но аз няма да го изкачвам, а само мъжът ми.Ако имам предварително закупен билет с час за купола мога ли да мина от там в базиликата без да чакам или са
два отделни входа и за самата базилика се чака на опашка? Изобщо има ли възможност да се влезе в Санта Мария дел Фиоре без да се чака на опашка?

Общи условия

Активация на акаунт