Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 512
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
спрях се на полет до Болоня и евентуално една вечер там, а след това влак от Болоня до Флоренция - евентуално две нощувки там и след това с кола под наем ще обиколим някои от предложените от вас градове в Тоскана и ще се върнем в Болоня за обратен полет ( който хващаме късно вечерта за София)
Дали ще ни излязат сметките така? Как мислите?

# 91
Здравейте Simple Smile

Върнахме се от нашето пътуване в Тоскана Simple Smile Успяхме да отидем навсякъде, където бяхме решили. Полет до Пиза, от там отидохме във Флоренция (тотално и напълно съм впечатлена!). Хотелът ни беше страхотен, сграда от 15-ти век, с фрески и високи тавани, на 6-7 минутки от Палацо Пити и Понте Векио. ГОРЕЩО ГО ПРЕПОРЪЧВАМ - Времето беше разкошно, на моменти вятърът идваше малко в повече, но беше супер. Не успяхме да влезем в Санта Мария Дел Фиоре, защото кулата беше затворена за ремонт и решихме да не даваме 15 евро на човек, а да влезем навсякъде, през лятото, когато ще ходим пак с приятели.

Посетихме Капеле Медичи и Санта Кроче, много ми харесаха  Praynig

Палацо Пити, Палацо Векио и Уфици не бях включила за влизане и честно казано, за Уфици и Палацо Пити съжалявам. През лятото ще е голяма лудница и ще е много по-трудно, но шанс  Sad

Ходихме до Лука, след това Сиена, Сан Джиминяно, Волтера..

Навсякъде нямаше много туристи, бяхме заобиколени само от италианци и всички ни се радваха, обясняваха ни и се чувствахме супер.. Беше идеално за разглеждане и вече се замислям, дали да не пътуваме по-често извън сезона за туристи Simple Smile
Макар че, автобусите бяха много на рядко и след като стигнахме до Волтера имаше опасност да не успеем да се върнем в Сиена с последния автобус, но всичко беше супер.

Благодаря на всички, които сте споделяли разни неща, бяхте ми много полезни и съм готова да давам информация за местата, транспорт и тн, ако някой иска да пътува сега.  bouquet

# 92
ton4etyyy, бихте ли споделили и другите места, където отседнахте?
Благодаря

# 93
3 нощувки бяхме в този хотел във Флоренция и 2 бяхме в Сиена, като хотелът там не беше нищо особено, освен че е на 2 минути пеша от Пиаца дел Кампо.

# 94
здравейте,
може ли някой да препоръча хубаво място за отсядане-вила,къща,апартамент или хотел около или в Orvieto
или до Lago di Bolsena.

# 95
Здравейте на всички,

Нашето пътуване наближава вече и трябва да се организират нещата. Следват няколко въпроса Simple Smile

- решили сме да пътуваме с влакове помежду градовете, та необходимо ли е да си купуваме предварително билети или може това да стане непосредствено преди пътуването newsm78

- другото, което исках да попитам е за съвет кои от музеите във Флоренция трябва според вас да не се пропускат, тъй като ММ няма да издържи да посети всичко в списъка Confused Засега сме закупили билети единствено за галерия Уфици... Във Флоренция ще имаме 4 дни Wink

За другите градове изобщо и не питам защото ще сме там за по 1 ден и просто ще се разхождаме по улиците и ще пием капучино Heart Eyes

Със сигурност ще имам и други питанки, но засега е това.

Благодаря предварително за отделеното време bouquet

# 96
Shimbite, не знам до кои градчета сте решили да отидете. Билети се купуват и непосредствено преди пътуването. Ние бяхме в района от 17-21 януари, пътувахме Флоренция-Лука ; Флоренция-Сиена; Сиена-Сан Джиминяно ; Сан-Джиминяно - Коле Ди Вал Д'Елса ; Коле Ди Вал Д'Елса - Волтера и обратно до Сиена с автобуси. Искахме да изпозлваме влак от Флоренция до Лука, но бяхме на гарата в 9:30 и следващия влак до Лука беше чак в 11:45ч. Затова взехме автобус, по-бързо и по-удобно, дори беше и по-евтино  Peace

Влак използвахме единствено Флоренция - Пиза, за да разгледаме Пиза преди полета ни обратно за България.

Аз си бях изтеглила разписание на автобуси и влакове, но като бяхме там навсякъде си вземахме от жп или автогарите, защото имаше разминаване.

# 97
Много благодаря ton4etyyy  Hug Ние няма да пътуваме толкова много, че цялото ни време в път ще мине Wink Но все пак маршрутите са Пиза-Флоренция, Флоренция-Сиена и после обратно от Сиена до Пиза. Чудесно е, че има и автобуси на разположение и най-вече, че не е необходимо и това да плануваш предварително...

# 98
Shimbite, щом ще одидете до Сиена, може да се отбиете и до Сан Джиминяно, наистина мястото си заслужава, а и все пак най-добия сладолед на света се намира именно там  Laughing

# 99
Не знам с колко дни разполагате, но ние за 5 дни разгледахме всичко, което искахме, включително малките градчета и се насладихме на голяма доза италианчене, което според ММ представлява, пиене на капучино, винце, мотаене и разходки. Не знам колко дни сте в Сиена, но за 4-5 часа там се разглеждат всички забележителности  Wink Ние за 2 нощувки там, и при тези пътувания до Сан Джиминяно и Волтера, успяхме да видим почти всичко на дневна и нощна светлина по няколко пъти Simple Smile

Сиена-Пиза няма как да стане директно. Сиена-Флоренция-Пиза, като Сиена-Флоренция (автобус за предпочитане) Флоренция-Пиза (само влак, ако искате да  разглеждате на града и кулата).
От ЖП-гарата в Пиза се хваща автобус "Червена линия", чиято спирка е на отсрещната страна на улицата пред входа на ЖП-гарата. Билети си купихме от шофьора на автобуса 2 евро/човек, спира точно до кулата. После от спирката в обратна посока, хванахме пак този автобус и за още 2/евро на човек ни закара на летище Пиза.

# 100
Благодаря, момичета.

Принципно сме само за 1 ден в Сиена и още един ден в Пиза, останалото време ще посветим на Флоренция:) Там музеите са много, изкуство дал Господ, така че на спокойствие да видим всичко. По-малките градчета ще ги оставим за следващ път!

Само не разбрах защо да не може директно Сиена-Пиза newsm78 Има кажи-речи по два влака всеки час. Ето един линк:

https://www.trainline.eu/trains/siena/pisa-centrale

Ако някой се включи и за музеите във Флоренция ще ми е от помощ! Галерия дел Академии предполагам също си заслужава, палацо Пити newsm78, другото палацо ooooh!
Градините (Боболи) са в задължителния списък, че градини и паркове много обичаме, но на музеите единствено аз съм фен, та да видим какво ще отпадне...
Разходка с лодка може ли някъде да се направи (Флоренция, Пиза) newsm78

# 101
Няма директен влак, разбира се, че може да се стигне. Мисля, че с влак, трябва да се прекачите на Емполи  newsm78
Ето ти и информация в линка, който си дала ти Simple Smile
Are there direct train services between Siena and Pisa Centrale?
"No, it is not possible to travel from Siena to Pisa Centrale without having to change trains. To travel from Siena to Pisa Centrale will require a minimum of 1 change. More changes may be necessary on weekends and holidays; use our journey planner on this page to search for a specific travel date."

# 102
Няма директен влак Пиза -Сиена, пише го и в линка, който си пуснала -  '1 change'
ето тук са влаковете в Италия http://www.trenitalia.com/

В Галерия дел Академия основното е оригиналът на Давид

# 103
Здравейте и от мен, нова в групата. Миналата година бяхме с дъщеря ми 3 дни във Флоенция. Не успяхме да видим всичко и тази година решихме да се върнем за останалото, защото, както се казва Италия е любов, особено Тоскана. Замисълът ми е - освен, че ще вземем и таткото с нас, летим до Рим - отделяме 2 дни там, после Рим - Флоренция с влак и там цели седем дни. Като междувременно искам да посетим Сиена, Сан Джиминяно. И тук молбата ми за помощ. Някакви идеи за организацията и транспорта до там.

# 104
Здравей,  Irenaria,
ние това "упражнение" ще го правим от Милано. Ще пътуваме със скоростен влак  или на Italo, или Trenitalia зависи на коя компания билетите ще са по-евтини - пускат ги в продажба 4 месеца по-рано. Това, което разбрах е, че от Флоренция до Сиена е по-добре да се пътува с рейс, защото спира много по-близо до централната част. За предпочитане е автобус  Rapida, линия 131R (по-бързия)- тръгва от автогарата на улица Via Santa Caterina във Флоренция и пристига на Piazza Gramsci/Viale Tozzi в Сиена.
Не искам да се меся, но защо не останете поне 3 дни в Рим (просто сърцето ми остана там).

Общи условия

Активация на акаунт