Първата в света евтаназия на дете.

• 53 264
  • 677
  •   1
Отговори
# 150
Освен нея има и други потребители, които се изказват фриволно, така че и те могат да прочетат. Кой знае, може и да им проговори нещо отвътре, наречено човещина.
И все пак - завиждам им, че не знаят какво е! Искрено им завиждам!

# 151
То си е за завиждане. Няма по-страшно от това да виждаш как любим човек се мъчи или ти да се мъчиш.

# 152
cure, ти хубаво си удебелил изреченията, които ти отърват, ама си пропуснал и доста други важни, като "Пациентът трябва да е в краен стадий на болестта с непоносими болки". Ако си разумен човек, би бил наясно, че при това условие, всеки би трябвало да има право на евтаназия!
Браво на Белгия.
Що бе?Може пък и да има такива родители дето дават мило и драго,отрочето им да изтлее в мъки,до тогава когато Бог е рекъл.. Whistling

# 153
Ако си разумен човек, би бил наясно, че при това условие, всеки би трябвало да има право на евтаназия!
Браво на Белгия.
Глупости. Евтаназията погледната от страна на лекаря си е чисто убийство (поставяш смъртоносна инжекция и убиваш жив човек), а погледната от страна на пациента си е чисто самоубийство (сам решаваш да сложиш край на живота си)
Няма нормална държава в света в която убийството и самоубийството да са легални и разрешени деяния. Да не говорим, че ако сме истински християни (за каквито се пишем) би трябвало да знаем, че християнската вяра не допуска и не разрешава самоубийството. Никой освен Господ няма право насила или по желание да отнема човешки живот. Никой. Да не говорим пък за деца....
Е то по канона,и чревоугодничеството е смъртен грях(не,че не намирам логиката в това),но 70 % от хората се самоубиват бавно именно по този начин.
Що не пуснеш тема и за тва? newsm78

А ако си християнка в душата си,не само на думи,тази тема нямаше да я има.Защото не е християнско да съдиш.А ти правиш именно това.Съдиш и заклеймяваш чужд избор и решения,които касаят само и единствено техния си живот,не твоя.За коя се мислиш и кой ти дава право да го вършиш?Исус?

А тази простотия,че никой освен "господ" нямал право над живота ми,направо.. Sick
Никой,абсолютно никой, дори смешния ти християнски бог(умишлено е с малки букви!) няма права над моя живот.
Това е богохулство към истинския Бог(Природата,Живота) и си е чист сатанизъм.

И един въпрос имам..
Исус самоубил ли се е?
Вечерта преди събитията,той е знаел какво ще се случи,можел да вземе друго решение и да избяга..Но е избрал именно да остане и да умре.Т.е.умишлено и съзнателно е тръгнал към голгота?
 Е ли неговото действие самоубийство или не? 

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 15:15 от Какво?

# 154
  • somewhere over the rainbow
Малко ли случаи има когато лекари са отписали пациентите като безнадежно болни и умиращи, а те се оправят и живеят още дълги години след това до дълбока старост.

В интерес на истината, аз не знам случай за някой стигнал до фазата "и морфинът не помага" да е живял щастливо още дълги години. Ти знаеш ли?

Относно въпроса ти коя е тази болест - една от тях е ракът в най-най-най-последен стадий. Когато единственото, което искаш, е да умреш. И тогава идва ролята на евтаназията, а не, когато току-що са те диагностицирали и я умреш, я не. Наистина ли не правиш разлика между двете състояния?

# 155
Да очакваме следващата новина- първата превантивна мастектомия на 4 годишно дете, последвана от превантивата мастектомия пр 4годишните - задължителна, при отказ социалните онемат детето ти, понеже
застрашаваш здравето му, отказвайки...Толерантност.. Като с гей хората, първо искали равни права, после в училище започва задължително  сексуално образование, където учат децата да си гей е нормално...Аз лично смятам една молитва към Господ да е много по - ползотворна.
Да де..Тя и майка Тереза така ги лекуваше..С молитви..За тва умираха като мухи..Ама иначе,тя самата като се разболя,отиде в Швейцарска клиника при лекари/хора.Що не остана само на молитви към Бога?
Абе на думи,лесно,ма като опре ножа до кокала и картинката се променя Laughing

# 156
И други такива болести има. И то не малко. Баба ми беше седем -седем! Години на легло след тежък инсулт без шанс за възстановяване. Мъка за всички и най-вече за нея. Жената единствено молеше Бог да умре, това живот ли е. Рани от залежаване, всички екстри, разсипия на живота на близките. Дядо ми почина он рак на белия дроб и то преди години, когато нямаше и толкова лечение и начини за обезболяване.
Не казвайте, че някой не знае какво е, аз не знам семейство, което да не е преживяло тежка болест и смърт на близък, то не е възможно. Хората не живеят с орлите, на всички се е случвало близък да страда нетърпимо преди края.
И точно затова е много опасно хора да се правят на Господ и да вземат решение, кой кога да умре.

Не знам, не съм сигурна, но така мисля, така усещам по-скоро.

# 157
И кой определя дали тези хора са терминално болни и дали не могат да се оправят? Докторите ли?
Малко ли случаи има когато лекари са отписали пациентите като безнадежно болни и умиращи, а те се оправят и живеят още дълги години след това до дълбока старост.

Глупостите ги приказвате точно вие. Смъртта не може да бъде никакво спасение. Спесението е медицината да помага на болния до последно, а не да го трепе като куче.

То и обикновеният човек го разбира, не е нужно да е лекар.  
Какво разбира?
Медицината,  понеже не можела да излекува пациента и за по-лесно го утрепват като куче, уж да не се мъчел. Това разбрах аз от всички невъобразими глупости изписани до тук. Егати смотаната медицина тгава! #Cussing out
Така и не казахте, коя е тази невъобразимо страшна болест, пред която медицината е безсилна и налага пациента да бъде убит, вместо да му бъде помогнато и да бъде лекуван?
Ами ето казвам...80 годишен с инсулт и 90 % инвалидност,пада и чупи таз
Никой не се наема на операция,защото дори да се сложи протеза,човекът няма как да бъде раздвижен с проходилка,заради парезата от инсулта.Остава на легло.След година залежаване ,тялото атрофира до степен да не може да котролира дори мускулите на врата.Т.е.не може да си завърти дори главата сам.Болките от изтръпванията и обездвижването са непрестанни.Плътта колкото и да обгрижваш почва да гние,стават рани.Отново болки.И така ден след ден,опикан,осран и потънал в болки,три дълги години,които минаха като три века..На кво да се надяваш?  А това дори не беше рак,по дяволите..

А ,Ирис,писали сме заедно.. Peace

# 158
.
И точно затова е много опасно хора да се правят на Господ и да вземат решение, кой кога да умре.

Ама то и Господ няма право да се меша..Да си гледа ОТО,а животът си принадлежи на този който го живее.
Аз мисля,че никой няма право да взема решение за чужд живот,освен когато другия човек,не е във фаза на несъстоятелност сам да реши.Както е в случаите с кома и подобни.
Инак всеки има право да избере дали,кога и как да умре.Смятам,че това си е изконно човешко човешко право.

# 159
То не може да бъде нарушено, не оспорвам правото на самоубийство.

Сега говорим за правото да реши да го убият и правото на институция да го стори.

# 160

Сега говорим за правото да реши да го убият и правото на институция да го стори.
Ама то това право,както казах си ни е сред изконните права с които се раждаме на тази планета.Естествено право.Природно.Не право дадено/наложено от обществото и социума,а право дадено от самия Живто.Няма сила която да ми забрани да реша да се самоубия .Няма сила която да ми налага избора.Просто няма.
Виж,друг е въпросът за изпълнението и участието на институциите в извършването на акта

# 161
  • инфантилно и разглезено хлапе
.

Ама то и Господ няма право да се меша..Да си гледа ОТО,а животът си принадлежи на този който го живее.
Аз мисля,че никой няма право да взема решение за чужд живот,освен когато другия човек,не е във фаза на несъстоятелност сам да реши.Както е в случаите с кома и подобни.
Инак всеки има право да избере дали,кога и как да умре.Смятам,че това си е изконно човешко човешко право.

Ама разбира се, всеки може да прави с живота си каквото си иска. Не давам акъл и не мога да казвам на някой как да си живее живота.
 Само си казвам мнението, че онези, които избират умишлено да прекратят живота си са самоубийци, а "лекарите", които извършват т.нар. евтаназия(което си е чисто убийство на хора) са убийци и мястото им е в затвора, независимо, че се опитват да прикрият действията си зад някаква си фалшива лицемерна "хуманност и състрадание".
 Иначе на мен въобще не ми пука кой какво ще прави с живота, който му е даден. Всеки има право да живее както си иска и да прави каквото си иска. Въобще не ми дреме, ако някой е решил да се самоубива с евтаназия.

# 162
  • София
Май на теб за никого и нищо не ти дреме. Прочете ли темата, за която разказах? Не? Достраша ли те?

# 163

Само си казвам мнението, че онези, които избират умишлено да прекратят живота си са самоубийци, а "лекарите", които извършват т.нар. евтаназия(което си е чисто убийство на хора) са убийци и мястото им е в затвора, независимо, че се опитват да прикрият действията си зад някаква си фалшива лицемерна "хуманност и състрадание".
 Иначе на мен въобще не ми пука кой какво ще прави с живота, който му е даден. Всеки има право да живее както си иска и да прави каквото си иска. Въобще не ми дреме, ако някой е решил да се самоубива с евтаназия.

Да,едните са самоубиййци, а другите убийци.Факт.
Но,мястото им не е в затвора,защото са извършили регламентирана услуга по моя молба,избор.Не против волята ми.
Инак и водопроводчика ако дойде да ремонтира у нас,против волята ми и без моето съгласие,и той е за затвора.

# 164
BlueIce, преди години имаше някакъв случай за лекари, помогнали на пациенти в старчески дом да прекратят мъките си. Това за мен е хуманното, а не, да речем, посланниците на добра воля, които разпространяват хуманност! Един пример за посланник на добра воля е Анджелина Джоли, която посети бежанците в Гърция, показа се за малко и пак се прибра в лимозината си. Гледай каква хуманност само! (Да се смееш ли, да плачеш ли ooooh!)
За мен лекарите, които са асистирали със самоубийството на пациентите, са тези, които са постъпили хуманно! Хубаво е някои неща, уж "ценности", да се преусмислят! Все пак живеем в 21в.

Общи условия

Активация на акаунт