Първата в света евтаназия на дете.

• 53 374
  • 677
  •   1
Отговори
# 225
Малко е пресилена историята ... Възможно е тялото да направи гърчове след като умира човека, но жената не е била в съзнание, а камо ли "ужас в очите". Да, били са 5 минути мъка за близките и, но тя умишлено им е спестила 5 месеца да я гледат как се мъчи.

Предимно във филмите хората умират кротко, просто затваряйки очите си ... Именно и затова сме толкова потресени колко грозна е Смъртта в действителност.

# 226
  • София
Разкажете непресилена тогава.Всички дават акъл, но никой не казва как е в действителност.Всеки си мисли,че е като на филм.

# 227
Разкажете непресилена тогава.Всички дават акъл, но никой не казва как е в действителност.Всеки си мисли,че е като на филм.

Тайна, никой не се е върнал от там, за да разкаже. Има неприятни случаи с леталните инжекции при смъртна присъда, но се твърди, че са нарочно направени.

По принцип се приспива пациента и после се бие инжекция, която спира сърдечната дейност и тази на дробовете. След това настъпва и мозъчна смърт.

Може да има конвулсии, но не би следвало да се усеща нещо. Не съм била подлагана на евтаназия, но съм била три пъти под пълна упойка и нищо не съм усещала.

И няма красива и щастлива смърт. Просто понякога е по-добра от животът.

# 228
  • Ямбол
Може просто жената да е осъзнала, че няма връщане назад и в онези последни минути преди да заспи да се е борила да се задържи будна, просто човешки инстинкт. Но разказът и преразказът д са го украсили достатъчно, че да се получи нещо такова, каквото четем сега. Повтарям отново, че само предполагам, просто изпитвам съмнения за преразказаното.

# 229
Може просто жената да е осъзнала, че няма връщане назад и в онези последни минути преди да заспи да се е борила да се задържи будна, просто човешки инстинкт. Но разказът и преразказът д са го украсили достатъчно, че да се получи нещо такова, каквото четем сега. Повтарям отново, че само предполагам, просто изпитвам съмнения за преразказаното.

Лиляна, не знам дали са те приспивали, но става за частица от секундата и няма как да се бориш. И трите пъти, когато ми се е случвало е било - виждам анастезиолога за секунда и после нищо. Събуждането от упойка е гадно обаче.

# 230
  • Ямбол
Приспивали са ме много пъти. Аз съм такъв организъм, че мен упойки ме ловят по-бавно и съответно бързо излизам от тях. Последно, когато ме приспиваха, си говорех с лекаря няколко минути, може да не са били 5, но и онези 5 може да са се сторили толкова на близките, а да са били една-две.

# 231
Къде се е случило това, у нас не може да е.

# 232
Къде се е случило това, у нас не може да е.

Евтаназията, за която Тайна говори е в Белгия. Не знам дали и там е разрешена. В БГ не е.

# 233
Приспивали са ме много пъти. Аз съм такъв организъм, че мен упойки ме ловят по-бавно и съответно бързо излизам от тях. Последно, когато ме приспиваха, си говорех с лекаря няколко минути, може да не са били 5, но и онези 5 може да са се сторили толкова на близките, а да са били една-две.
Била си със седация, а не пълна упойка Wink.

# 234
  • Ямбол
Интересно ти как знаеш какво е било? Пълна анестезия си беше. Заспах и след интервенцията не помня нищо, с малки изключения, но не ми се влиза в подробности.

# 235
Аз пак ще запитам:

Защо е ОК терминален пациент да си поръча бързо и лесно умиране, но да не може да си поръча от менюто психеделик по избор в неограничена доза.

Над 75г. най-вероятно няма да се спра от келешлък и псилоцибин, ако го докарам дотам. Просто няма да изтрезнявам. На 80+ вече ще включа и мескалин, MDMA, ЛСД и каквото има още.

# 236
Интересно ти как знаеш какво е било? Пълна анестезия си беше. Заспах и след интервенцията не помня нищо, с малки изключения, но не ми се влиза в подробности.
След седация също не помниш нищо Wink.

# 237
Аз пак ще запитам:

Защо е ОК терминален пациент да си поръча бързо и лесно умиране, но да не може да си поръча от менюто психеделик по избор в неограничена доза.

Над 75г. най-вероятно няма да се спра от келешлък и псилоцибин, ако го докарам дотам. Просто няма да изтрезнявам. На 80+ вече ще включа и мескалин, MDMA, ЛСД и каквото има още.
Говориш (както винаги) абсолютни глупости, или се мъчиш да ни впечатлиш с познанията за гъби и наркотици ?

# 238
  • София
Защото има регулация на лекарствените средства и лекарите нямат право да предписват по-големи дози от максимално указаните за съответната възраст и килограми на пациента. Иначе ще ги съдят.
Понякога наистина се чудя дали съзнаваш какво пишеш. Няма нужда да чакаш до 70, и сега можеш да се надрусаш, щом ти е толкова мерак - защо да губиш време?

# 239
По ирония на съдбата днес имах случка по темата
Силна болка, от която бях не знам къде и в допълнение силни, недействащи болкоуспокояващи
И като резултат мозък и разум бяха някъде на друго място
Кошмарно преживяване, да си в такова неадекватно състояние и пълна липса на контрол

И пак продължи само един ден
А всеки ден, в течение на години ... бррр

Общи условия

Активация на акаунт