Първата в света евтаназия на дете.

• 53 314
  • 677
  •   1
Отговори
# 75
И 200 милиона да са японците, проблемът не е в загубата на бройка, а в загубата на някои идеи за това какво е човек, защо е на света, вселената и всичко останало.

Вайс, никой не играе лотария, в която има шанс да загубиш. Дори да е минимален.
Да ти кажа още не е ясно за какво е човек и защо е на света. Японците също още не са го разбрали, така че техните самоубийства едва ли са причината за загуба на идеи, които не е ясно какви са.
 А лотарията по принцип си е загуба и аз затова не я играя. Не знам какво имаш в предвид под лотария, но самоубийството на болен човек не е лотария, а скъсяване на пътя към неизбежното.
 Дали това самоубийство е правилно от морална гледна точка аз още не мога да преценя. Дали АЗ ще го искам за себе си, не знам-зависи от много неща. Дали ще го направя за близък-може би не, може би зависи...А що се касае за дете изобщо не искам и да го мисля. Знам само едно-докато диша човек все има надежда. Умре ли-умира и надеждата. 
 Повечето хора не могат да осмислят какво значи смърт. Те си представят някакво ново начало, не могат да приемат че най-вероятно това е край. Просто край. Те вярват, че ще продължат да съществуват под някаква нова форма и затова приемат самоубийството по-леко.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 20:26 от weissbier

# 76
  • инфантилно и разглезено хлапе
Да ти кажа още не е ясно за какво е човек и защо е на света...
 Повечето хора не могат да осмислят какво значи смърт. Те си представят някакво ново начало, не могат да приемат че най-вероятно това е край. Просто край. Те вярват, че ще продължат да съществуват под някаква нова форма и затова приемат самоубийството по-леко.

А не е ли суперяко, че никой човек на Земята не знае какво го очаква след смъртта?
 Според мен, нарочно е направено така, за да могат хората да направят свободен избор.
 Ако предварително знаем и видим с очите си, че след смъртта ни чакат рай с ангели, ад с дяволи или нещо още по-ужасно, тогава изборът ни няма да е свободен, а ще е по принуда.
 Заради келепира хората ще почнат лицемерно да се правят на добри, честни и порядъчни, да живеят примерно и да вършат лицемерно добри дела, само и само на края да се докопат до рая.
 А така като не знаем, всеки сам си избира какво да върши, как да живее, дали да върви по добър или лош път и накрая всеки ще получи това, което е заслужил.  Grinning

# 77
Заради келепира хората ще почнат лицемерно да се правят на добри, честни и порядъчни, да живеят примерно и да вършат лицемерно добри дела, само и само на края да се докопат до рая.
Доста повърхностно разсъждение (нищо лично!). Де да беше толкова просто светът да стане едно по-добро място за живеене, било то и с лицемерни мотиви. То и сега има хора, дето смятат, че вършейки добри и богоугодни дела, сеят смърт и страх, но аз, например, не споделям въодушевлението им. Така че написаното от теб няма как да се случи при наличието на толкова различни религии, разбирания за Бог и душевни ценности. Изместихме темата, всъщност.

# 78
То и сега има хора, дето смятат, че вършейки добри и богоугодни дела, сеят смърт и страх, но аз, например, не споделям въодушевлението им. Така че написаното от теб няма как да се случи при наличието на толкова различни религии, разбирания за Бог и душевни ценности. Изместихме темата, всъщност.
Не сте я изместили. Баш по темата си е, защото самоубийството има по-скоро морално, отколкото каквото и да е друго измерение. Но има моменти в живота, когато моралът отива на заден план.

# 79
Ккаво е морал?  Wink

# 80

В речника след "морал" пише "виж етика". Отиваш на "етика", там пише "виж морал"Simple Smile

# 81

Вместо тълковния речник , по-подходящо е да прочетете наказателния кодекс-от него ще придобиете по-ясна представа какво е прието за морал

# 82
Цитат
В Белгия беше извършена първата в света евтаназия на 17-годишно дете, предаде Би Би Си. Евтаназията беше легализирана в страната през 2002 г., а преди 2 г. парламентът внесе поправки в закона, позволявайки дете на всякаква възраст да може да сложи край на страданията си. Пациентът трябва да е в краен стадий на болестта с непоносими болки. При непълнолетни се изисква съгласието на родителите. Според официални данни до 2013 г. случаите на евтаназия в Белгия са скочили от 1000 до 8752. Белгия е единствената държава, в която няма ограничение на възрастта на детето. В Холандия практиката е легална за деца от 12-годишна възраст нагоре.
Боже, Боже... на къде върви този свят Боже. Т.нар. "демокрации" в Европа определено вече напълно се израждат. То не бяха легални наркотици, легална проституция, легални бракове на хомосексуалисти, легално осиновяване на дете от хомосексуалисти и сега това - децата да могат сами да се самоубиват легално.... Да идват арабите и да слагат край на мъките на Европа....

Ти си голям идиот. Все повече се убеждавам, че на българите им липсва и акъл и човещина. Бягай при Путин да те спасява от "демокрациите".

Ти какво би препоръчал да се прави с терминално болно дете? да си умира в мъките ли? Изкукахте, бе хора!

Евтаназията съществува откакто свят светува. Много лекари и близки на тежко болни хора нелегално и рискувайки собствения си живот и свобода, са помагали на болните да избегнат мъката и а запазят достойнство в смъртта. Да не дава Господ да изпаднеш в такава ситуация, да ти се налага да правиш такъв избор. На 17 годишна възраст детето е достатъчно голямо, за да разбира и да избира.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 11:27 от OX'AMAH

# 83
Да очакваме следващата новина- първата превантивна мастектомия на 4 годишно дете, последвана от превантивата мастектомия пр 4годишните - задължителна, при отказ социалните онемат детето ти, понеже
застрашаваш здравето му, отказвайки...Толерантност.. Като с гей хората, първо искали равни права, после в училище започва задължително  сексуално образование, където учат децата да си гей е нормално...Аз лично смятам една молитва към Господ да е много по - ползотворна.

# 84
Аз лично смятам една молитва към Господ да е много по - ползотворна.
А, моля  Tired Нека религията да седи по-надалеч от училището.

# 85
Добре де, нали в България е нелегално? Какво ви пречи, че в Белгия така са си решили хората? По какъв начин ви тормози вас?

Щом не искате, никой няма да ви евтанизира насила. Това е избор, който в България даже не е и предоставен. Пречи ви, че на някакви болни и измъчени хора някъде там на запад, им е позволено да прекратят мъките си. а казвали молитви към Господ. Еми тези, които не вярват в Господ, какво?

Аз се чудя какво протестирате срещу бежанците, че били от чужди, несъвместими с европейската, култури. При положение, че и нашата култура не е много съвместима със западноевропейската. Хиляди постове в този форум доказват това.

Основното на западното общество е правото на индивида. Това в България не се осъзнава съвсем.

# 86
Самият факт, че прокарването наподобен закон е Новина, сам по себе си говори, че никой не го инетересува индивидуалното право, а само корпоративните печалби. Ето ви явен пример, аз искам детето ми да не бъде обучавано в гей ценностти и фалшива история, но тъй като на множеството не му се мисли, моите права са абсолютно потъпкани.
ЕС е като една държава, всеки участник е повлиян от всяка промяна.

# 87
. При положение, че и нашата култура не е много съвместима със западноевропейската. .
Много яко се оля този път. В Германия не е разрешена евтаназията-да си извадя ли заключение че и немците не са със западнохристиянска култура?

# 88
Добре де, нали в България е нелегално? Какво ви пречи, че в Белгия така са си решили хората? По какъв начин ви тормози вас?

Щом не искате, никой няма да ви евтанизира насила. Това е избор, който в България даже не е и предоставен.

Е какво им пречи на САЩ че някъде по света има диктатура, нали те са демокрация?
Е какво им Пречи на ЕС че Турция погазва правата на човека, нали те си ги спазват ?
Е какво им пречи на ЕС че сме били корумпирани, нали те не са?
......
Е нали вече всичко е малко и близко, нали сме космополитни души, широкоскроени. Всичко е взаимообвързано, глобализация...

# 89
Доколкото съм запозната само в Белгия и Холандия е разрешена евтаназията. Дразнещо ще бъде ако я пробутват на всички останали страни като възвишена форма на хуманност. Иначе не е нещо ново самоубийството или убийството на човек с цел прекратяване на мъки или запазване на достойнството, а може и заради това по-бързо да се докопаш до нечие наследство, да разкараш един болен за гледане и обгрижване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт