Първата в света евтаназия на дете.

• 53 307
  • 677
  •   1
Отговори
# 30
  • София
За пръв път чувам, че самоубийството е противозаконно.
Ако утре се хвърля под влака за затвора ли съм?
за ада Wink

# 31
За пръв път чувам, че самоубийството е противозаконно.
Ако утре се хвърля под влака за затвора ли съм?

Моля, само не под влака... Ще докараш стрес на машинистите за цял живот (гледката на размазан човек под влак е най-ужасното нещо).
До скоро изобщо не се бях замисляла по темата. Прочетох "Аз преди теб" на Джоджо Мойс и останах като ударена с мокър парцал. Точно по темата е...

# 32
Хора, мислете по на едро...Разбира се че не е престъпление човек да се саморани и самоубие, но както някои и се усетиха, това може да нарани(чисто физически) или предизвика дискомфорт(емоционален) на околните.

Мислете аулт ъф да бокс. Тук става дума за "заведения", където отиваш и си избираш по какъв начин искаш да си отидеш. Има си стаичка с електрически стол, с инжекции, с газ и разбира се още няколко стаи(където ще е и най-скъпо де) където умъртвяването ще бъде извършено по "по-екзотичен начин". Върви ти музичка, питието е безплатно и те така...
Всичко това легално, с данъците му, с табелата, с рекламата. Само с попълнена декларация в писмен вид и във видео вариант, че е по негова воля, че е адекватен.... Без да пречи на околните...

ПС Ако някой ми открадне идеята печели безплатна процедура Simple Smile

# 33
  • Ямбол
Не че съм очаквала някаква мъдрост да прочета от потребител7777, но чак такава глупост не се бях надявала да видя и в двата поста.

# 34
  • София
Скрит текст:
Хора, мислете по на едро...Разбира се че не е престъпление човек да се саморани и самоубие, но както някои и се усетиха, това може да нарани(чисто физически) или предизвика дискомфорт(емоционален) на околните.

Мислете аулт ъф да бокс.
Скрит текст:
Тук става дума за "заведения", където отиваш и си избираш по какъв начин искаш да си отидеш. Има си стаичка с електрически стол, с инжекции, с газ и разбира се още няколко стаи(където ще е и най-скъпо де) където умъртвяването ще бъде извършено по "по-екзотичен начин". Върви ти музичка, питието е безплатно и те така...
Всичко това легално, с данъците му, с табелата, с рекламата. Само с попълнена декларация в писмен вид и във видео вариант, че е по негова воля, че е адекватен.... Без да пречи на околните...

Добре де, не разбра ли още от първата ти тема, че английският ти е като на Валентина Хасан. "Нестандартно" е думата, която търсиш.

# 35
Не че съм очаквала някаква мъдрост да прочета от потребител7777, но чак такава глупост не се бях надявала да видя и в двата поста.
Ще поживеем, ще видим. Така са казвали и по повод на гей-браковете, равни права между раси и полове, че земята била кръгла, че може да се лети във въздуха, че може да има друго наказание освен смърт за кражба...в някой страни животните си имат адвокат...Ще поживеем, ще видим Grinning
Миленка, подсети ме, забравил съм Grinning

# 36
...в някой страни животните си имат адвокат...
Mr. Green
Чудя се защо си мислиш, че си изобретил топлата вода. Все някой вече го е предложил.

# 37
Чудя се защо си мислиш, че си изобретил топлата вода. Все някой вече го е предложил.
Защото погнусата, неразбирането и заклеймяването остават такова впечатление в мен Simple Smile
Естествено,че коментарите ми бяха чиста проба провокация, на която околните не погледнаха иронично, прагматично или дори с чувство за хумор, а както се очакваше с отвращение.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 17:19 от potrebitel7777

# 38
  • Ямбол
По-скоро с насмешка, каква върховна глупост би могла да хрумне някому.

# 39

Не е твоя идеята – отдавна е разцъкана в художествената литература.  Laughing

Скрит текст:
Има и още по-интересна идея – да понесеш наказанието преди да извършиш престъплението. Искаш да убиеш някого, отиваш, лежиш за убийство на човек, след това излизаш от затвора (ако оцелееш там) и получаваш законното право да убиеш когото си искаш безнаказано. А всички около теб стъпват на пръсти и се чудят как да ти угодят...  Mr. Green
Идеята е развита в един криминален и в един фантастичен разказ (поне аз само толкова съм чела – може и повече да са). Интересни ситуации се получават...  Simple Smile

# 40
  • София/Севлиево
Преживяла съм загубата на един от най-скъпите си хора-майка ми.5 дни се мъчи в нечовешки болки и накрая почина в ръцете на 17-годишната ми сестра(аз бях на 21).Беше ужасно, в пъти бих предпочела евтаназията да беше разрешена и в България.Спомням си как накрая преди да изпадне в кома се молеше на докторите да и дадат нещо за болките, помня и как в деня, в който почина ,отидох на църква и запалих най-голямата възможна свещ, помолих се с думите ,когато свещта изгори мама или да се събуди(знаех, че е невъзможно,но пък вярвах в чудеса) или да си отиде...Мисля си , че всеки човек трябва да има право на избор, независимо от възрастта си.Когато знаеш , че края е близо трябва да можеш да си отидеш спокойно и с достойнство, като преди това успееш да се сбогуваш с близките си, а не последните ти мигове да са пълен кошмар...

# 41
По отношение на евтаназията всички правят грешката да гледат преживяването от трето лице. Тоест ти си отстрани, човекът се гърчи и мъчи- хоп една инжекцийка и заспива мирно.

Но.

Човек е интересно създание със способност да има от първо лице доста реалистични съновидения и халюцинации. Та да кажем, че въпросният човек си получава леталната инжекция (сам по себе си тоя въпрос е доста въпросен, защото не е лесно да се убие човек без странични ефекти). Всички въздъхват облекчено, с изключение на човека, който за да си спести примерно месеци болка в момента е заседнал в странно халюциниращо състояние, което отнема 5 минути човешко време, но от първо лице, заключен в умиращия мозък, се усеща като около пет милиарда години, в които дяволи се гаврят с теб с бодлива тел.

Така че ако се сравнят месеци агония с потенциално най-кошмарното състояние, което не може дори да си представим- предпочитам месеците и "освобождаване" на душата. Което също може да е халюцинация, но както е казал Дъмбълдор- това, че е само в главата ти не значи, че не е реално.

Та така, имайки предвид, че смъртта е преживяване, а не цък! на копчето и мрак- очакваме, че и най-големият трезвеник ще получи видения, пред които всички трипове на Тимъти Лиъри ще са като филмчета по Cartoon Network. Затова трябва да се внимава кога и как се избира това преживяване. Дори без религия- на чисто материално ниво пак трябва да се замислим в рая ли ще сме или в ада.

Неслучайно доста големи религии имат специален текст, който се чете на ушенце на току-що починалия, за да му насочи възприятията. А всеки ден по време на литургия има едно текстче, в което събраните вярващи се молят за "християнска смърт", тоест такава, с която ще оправиш положението на субективно ниво, а няма да си объркаш тотално възприятието.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 11:30 от The Siren of Titan

# 42
Благодаря от такова преживяване! Явно никога не си страдала от силни болки, които не могат да се контролират с нищо освен опиати и то в продължение на месеци и години!

# 43
Хора, мислете по на едро...Разбира се че не е престъпление човек да се саморани и самоубие,
Има действителен случай на самоубиец, скочил от стълбите в ЦУМ и паднал върху случаен минувач.
Минувачът умира, самоубиецът оцелява.

# 44
Е, то и онзи пилот утрепа сума ти народ в Алпите.
Не говорим за такива...

The Siren of Titan, сериозно ли вярваш на глупостите, които си изписала?

Общи условия

Активация на акаунт